Šta je novo?

Athlon II X4 640

Eto , a ja mislio da su poslednji PH II X4 Deneb 980 ... Cccc. moja greška, ispadoše svi athloni samo sa 6MB L3.

Otprilike jest 980 isasao 3 meseca posle 840 ali je 850 izasao poslednji prema cpu world-u

Nemoj neko da me pogrešno razume. Ja moslim da su Atlon II divni procesori. Imao sam do skora jednog X2 270 koji je radio na 4.1 GhZ . cool like a cucumber ispod Thubanovog coolera, rado ko satić 24/7.

Ne znam zasto stalno pocinju nije to los procesor ali kupi Phenom II X4 kad su razlike u performansama minimalne
a potrosnja ohoho, sto mi niko neda savet kupi FX 6300 ili FX 8350 nego to je kad se siroma zeni svi mu idu u goste
ili na sirotinju cak i mis silji patku (mis=Phenom II X4 sta ce ljudi i oni da budu negde bolji)

Poslednja izmena:
Eto vidis i ja pisem a imam grip 2 dan odmora a nigde da mrdnem elem nemam iskustva kako se FM Ocuje ali sam ti ostavio link
za defolt vrednosti i ima 3160P sto je vise od 640-2900P e sad zavisi od svega i svacega kako ces ga OC-ovati ali ako je
polazna tacka visa verovatno stize i prestize 640, ali ti treba da pazis na plocu kod FM ne moze svaka da OCuje i napajnje i memoriju.
Meni ovako upalo prezadovoljan sam Patriot memorijama PSU mi je CM-GX lite 600W (OEM mu je ATNG-Fractal).
A to oko L3 memorije veruj mi da imas na svetu kompjutera ovde gde hoces losa arhitektura CPU kod AMD mala vajda od L3

Ja stigoh i prestigoh Ph II X4 sa 3680P sa Athlonom II X4 640 ajd i ti sa tim 740 pa da im vadimo mast u duetu

Probaću sa 740 da se igram čim dobijem novi monitor, sad sam na starom sempronu. Eh, sad sto se tice ploce za klokovanje mislim da bi mogla izgurati nesto A55M-P33, a koliko to ne znam. Moracu nabaviti i neki kuler, jer je ovaj stock tezi slucaj katastrofe. Uglavnom koliko kosta, i odlican je, kupio sam ga samo da zakrpim konfu, vjerovatno cu uzimati 6800k :)

Pa na koliko je dignut taj 640, toliko postova da sam se izgubio u svemu?

EDIT~Doduse imam i istu grafu pa bi mogli neki test napraviti u igrama pa usporediti. Kod mene je sapphire 7790 :D

Poslednja izmena:
Procitaj vezano za L3. Koliko sam primetio ti pricas kako tvoj klokovan athlon parira neklokovanim phenomima i da je zato bolji, jel?

Probaću sa 740 da se igram čim dobijem novi monitor, sad sam na starom sempronu. Eh, sad sto se tice ploce za klokovanje mislim da bi mogla izgurati nesto A55M-P33, a koliko to ne znam. Moracu nabaviti i neki kuler, jer je ovaj stock tezi slucaj katastrofe. Uglavnom koliko kosta, i odlican je, kupio sam ga samo da zakrpim konfu, vjerovatno cu uzimati 6800k :)

EDIT~Doduse imam i istu grafu pa bi mogli neki test napraviti u igrama pa usporediti. Kod mene je sapphire 7790 :D

To je mislim bolji izbor nego 740, ja sam uzeo drugaru A10 5700 radi savrseno ima integrusu 7660 i sve igrice sljakaju ko lude
to je FM2 i njemu sam uzeo neku osnovnu 55 Asusovu plocu mala je razlika u grafikama A10 6000 i 5000 ali ne znam sta ce ti kad vec
imas super grafu, da znas da jace grafike u sta spada i 7790 ne mozes da uparujes sa grafikama na cpu maximum je 6670 da se upari
sa 7660.
Mada posto imas grafiku sta ce ti A10 6000 moze i taj Athlon da posluzi al uzmi neku bolju plocu sa chipom 75
Evo okacicu ti SS za Athlon II X4 640, ukratko napon CPU je 1,464 memorija je 1,6 i to je to kolicnik je 234x15

Procitaj vezano za L3. Koliko sam primetio ti pricas kako tvoj klokovan athlon parira neklokovanim phenomima i da je zato bolji, jel?

od prilike je to ta teza al u tom linku ostalo je text a u grafikonu 965 je bolji od sirotog 620 7 %, a to da ima ljudi koji znaju i koji ne da klokuju i ti si napisao
kad si klokovao 620 do "skoro 3Ghz".

Greafika mi je MSI 7790HD-OC sad stvarno odo jako mi je lose

Prilozi

• OC-CPU-Z.jpg
    OC-CPU-Z.jpg
    233.8 KB · Pregleda: 74
  • OC 1 Mesto.jpg
    OC 1 Mesto.jpg
    256.5 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena od urednika:
Jedan od problema kada se upoređuju dva procesora je da samo suvi podaci pa i sintetički testovi mogu da prikažu ne mnogo veliku razliku ali kada se upotrebe za programe namenjene jačim procesorima razlika ume da bude itekakva.
Evo jednog primera na koji sam naleteo pre kratkog vremena. Moj ortak ima 8150 na dobroj ploči. Pošto sam bio znatiželjan upotrebili smo isti program na istom poslu kompajliranja neki filmova sa dosta efekata. Njegov je to uardio duplo brža nego moj iako obadvoje imamo isti SSD (da ne bude zabune oko toga). E sad u igrama razlika bi bila, ako bi je i bilo, mnogo manja a u officu, internetu i takvim stvarima nemerljiva. Neki čak kažu da Deneb u nekim stvarima može čak da bude bolji od Buldozera (questionable) ali kad dođe do stani-pani razlika je očigledna.
Sure, voleo bih i ja da imam neki modul od "Blue"a ili bar jedan "Cray" ali šta ćeš, mala penzija, a i koj će mi. Ovaj Deneb mi za sada radi posao i +, para za bolje se nema, dobih ga relativno bud zašto inače nebih menjao ni onog 270.

To je mislim bolji izbor nego 740, ja sam uzeo drugaru A10 5700 radi savrseno ima integrusu 7660 i sve igrice sljakaju ko lude
to je FM2 i njemu sam uzeo neku osnovnu 55 Asusovu plocu mala je razlika u grafikama A10 6000 i 5000 ali ne znam sta ce ti kad vec
imas super grafu, da znas da jace grafike u sta spada i 7790 ne mozes da uparujes sa grafikama na cpu maximum je 6670 da se upari
sa 7660.
Mada posto imas grafiku sta ce ti A10 6000 moze i taj Athlon da posluzi al uzmi neku bolju plocu sa chipom 75
Evo okacicu ti SS za Athlon II X4 640, ukratko napon CPU je 1,464 memorija je 1,6 i to je to kolicnik je 234x15

Pa 740 je ustvari A10 sa greškom, tj. vjerovatno serija A10 procesora sa pokvarenom grafikom, pa ih izbacili kao CPU, a ne APU.

Uglavnom ne znam, uzeo sam 7790, ovaj Athlon kao privremeno rješenje. Dok CPU A10 5800K radi najvise uz 6 seriju grafickih, a za 6800k nisam siguran, sa kojima je kompaktibilan, uglavnom ima dobre rezultate na testovima.

Sto se tice tvog Athlona, on je sada možda i bolji od Phenoma na defaultu, što je i može se reći dobar rezultat. Ali uzimajuci u obzir da ko god ima Phenom uglavnom klokuje, to daje neke druge okvire, mada kakogod.

Kolika ti je temperatura, dok vrtiš linx?

Evo nekih SS za Athlon II X4 640 (3.5GhzOC HT 4.7Ghz) sa rezultatima za sve poznate i siroko koriscene testove
GeekBench.jpgGeekBench 1a.jpgPaerformance Test 8.0.jpgOC 1a Mesto.jpgPhenom 960T OC 15%.jpg

Prva dva pokazuju rezultate u GeekBenchu treci je za PerformanceTest poslednja verzija 8.0.

Zadnja dva rezultata su za 3D Mark 11 ver1.05 poslednji cisto radi komparacije govori koliko ima Phenom II X4 960T a pretposlednji je rezultat u kome mozete da vidite da za Physics Athlon ima P3680, hvala.

Poslednja izmena:
jesi li hladio tečnim azotom za 4,7 ghz ?

4.7 je HT link a CPU 3.5Ghz:wave:

imam ventilatore na kucistu trenutno 2 x 12 cm napred i nazad sa regulacijom a i zahladnelo je a nema grejanja jos :sceptic:

inace tako stoji 24/7 vec 11 meseci :smoke:

Poslednja izmena:
skini cinebench, i pokreni multithread test .

imam 11.5 i 15R

Poslednja izmena:
različiti cpu-ovi nemaju iste setove instrukcija i ne mogu da daju merodavne rezultate . ( recimo aes test je potpuno nemerodavan , jer athlon 640 nema aes instrukcije )
to važi i za ostale aida testove (sa izuzetkom queen testa) .

cinebench je najreprezentativniji test procesorske moći , i iz njega ćeš najbolje da vidiš kako se tvoj cpu realno kotira .

Opet sam na putu, znam kako se kotira ,SS okacih

Izostavio sam pikove u benchmarcima (najbolji i najgori) a nisam kacio AIDA 64 CpuPhotoWorxx u kom sije i tvoj 1100T

A koji je najreprezentativniji je stvar izbora i ukusa to jest vrlo subjektivna stvar.

Tako da najrealniji testovi su na strani 5 lepo i uredno okaceni.

Vrh Dno