Šta je novo?

athlon 64 x2 5000+ ili 5200+

downloader321

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2007
Poena
301
Kao što u naslovu kaže imam jednu dilemu. Planiram da kupim procesor pa se dvoumim između athlona x2 5000+ i 5200+. Cene su im slične, a što se tiče osobina i performansi nisam siguran tako da je dobrodošla svaka sugestija i savet. Još da dodam da nemam nameru da clockujem proc.

Imas 2 5000+ procesora. Imas black edition 65nm, on trosi manje napajanja, manje se greje i dosta je dobar za overklok, ali on kosta oko 105 evra, i to bez kulera. Kad kupis kuler recimo za jos nekih 15ak evra, onda to kosta 120, a za te pare bolje je uzeti recimo 5600+, koji kosta 115 evra. Tako da se po meni ne isplati uzimati black edition.

A ako si mislio na obican 5000+ windsor jezgro 90nm, onda je sigurno bolje 5200+, iz prostog razloga sto je brzi. Inache tehnologija je ista, isti su procesori potpuno, samo sto je 5200 brzi, tako da.. moj odgovor konacan je 5200+

Poslednja izmena:
5200+ ima 2x1mb kesh-a

Poslednja izmena:
5200 zbog vishe kesha

meni je ipak najbolje X2 4000+ za 50-tak E lepo kloknes na 3.15GHz kao ja i to je to, neverujem da 5000 ili 5200+ mogu mnogo bolje da se klokuju sa obicnim cooler-om. Za 60-tak E koliko ti ostaje mozes da kupis strava napajanje.

meni je ipak najbolje X2 4000+ za 50-tak E lepo kloknes na 3.15GHz kao ja i to je to, neverujem da 5000 ili 5200+ mogu mnogo bolje da se klokuju sa obicnim cooler-om. Za 60-tak E koliko ti ostaje mozes da kupis strava napajanje.

Pa ne znam koliko je pametno overklokovati procesor za PEDESET POSTO. sa 2.1 na 3.1ghz, to je malo extremno i previse riskantno, pogotovo sa AMD procesorima. Ne znam zasto bi se iko igrao sa tim. Verovatno da to moze da se izvede, ali je preveliki rizik, vise se greje, i smanjuje se vek trajanja procesoru. Po meni je to preterivanje, i to da bi ustedeo nekih 20ak evra.

razlika izmedju 55E i 120 je mnogo veca od 20-tak E kako ti kazes, a to dali je pametno overklovati je cisto individualna stvar, po meni jeste.

Nek je 60E, overklokovati nesto za PEDESET POSTO je previse. I davati takve savete nekom je opasno. Ti ako hoces svoj hardver da izlazhesh riziku slobodno, ali prichati drugima da ide u takve extrime da bi ustedeo nekoliko desetina evra je glupost.

Nek je 60E, overklokovati nesto za PEDESET POSTO je previse. I davati takve savete nekom je opasno. Ti ako hoces svoj hardver da izlazhesh riziku slobodno, ali prichati drugima da ide u takve extrime da bi ustedeo nekoliko desetina evra je glupost.

Pa nema svako para za jace procesore. Inace i ja moj drzim na 3.1ghz i lepo radi, ako se obezbedi dobro hladjenje, nema problema.

Pa nema svako para za jace procesore. Inace i ja moj drzim na 3.1ghz i lepo radi, ako se obezbedi dobro hladjenje, nema problema.

Pa da ali zar nije bolje da za to "bolje hladjenje" jednostavno uzmes malo brzi procesor, jer kad su jeftiniji procesori onda taman za tih 20E vise moze da uzme brzi procesor.

Ranije sam vise puta govorio, da se po meni barem, ne isplati overklokovati jeftine procesore, i onda dobijete 30 - 40 evra skuplji, ili overklokovati za 50% pa doijete 60E skuplji, ali to je extreman rizik po meni.

Ono sto se isplati overklokovati su skupi procesori, pisao sam vec ovo jednom. Recimo quad core Q6600 na 2.4ghz koji kosta 220E, i neka ode jos 60E na dobar hladnjak, znachi 280E. I to moze da se overklokuje onda opusteno na 3.0ghz, sto mu onda dodje prakticno QX6800, koji kosta preko 900 evra, E TO SE isplati, a ne 4000+ od 60evra. Nek doda pare bolje za tu bednu razliku nego da se izlaze riziku bez veze.

Poslednja izmena:
Vrh Dno