Šta je novo?

Athlon 4800+ Brisbane

*** evo sta sam ja uspeo ali nije bas stabilno kad sam digao voltazu na 1.5 na procu i 2.3 na memari radio je BIOSHOCK 15 min i oborio sistem.

11ok6.jpg

ne znam da probam nesto drugo da smanjim HT mi je na 3x i tako hoce na 4x nece i na 3x ali memamra na 667 nece da digne sistem u opste.

Ajde jos neke ideje sta da radim da sredim da mi bude za svaki dan nesto slicno ovome.

Mani se toga, je..s 200 poena u 3dmark-u ko da ces realno da primetis tih 10-15% performansi

Ma primecuje se razlika imedju proc 2.5ghz i 3.1ghz i memorije 800mhz i 900mhz.
Zasto ti drzis tvoj Proc na 2.6Ghz kad se nista ne primecuje sto ga ne stavis na def ako nema razlike.

veruj mi da razlika nekih 10-tak posto ili 100 3dmarka (koliko ja dobijem OC-om Cpu-a) nisu vredni maltretiranja komponenti, niti gubljenja zivaca da nestabilnom masinom, Ja sam to uvideo sa grafickom i manuo se kloka, sve radi ok izgura 10puta 3dmark (oko 1,5 sati) i radi normalno 3 dana i onda zapuca bezveze

Evo ti primera ove moje masine, CPU OC na 2.6ghz dobijem 100 markova
OC grafe dobijem jos 160 i nenormalan rad racunara, = neisplati se za 15% da j...m komponente

a relno nista ne primetim

veruj mi da treba da radi na 2.6 bio bi on fabricki tako

OC CPU-a mi je vise iz neke zabave inace nema leba od toga...

predjem juce u stalkeru neke misije i nesnimim, racunar mi blokira (OC Gpu-a) i onda popizdim, ijaoooo.....

heheh bolje da mi se to ne desava . Manicu se posla samo jos malo da se igram .Ja i onako sve posle ovoga vracam na def tako da ovo samo ocu da vidim gde je max i de je kraj.

E jos jedna stavr meni su def latencije kako ih ploca prijavljuje na 5-5-5-18 sto ja mislim da i na samom modulu pise nisam bas siguran.

Vidim da nam je chipset isti cak je po nekim karakteristikama moj i bolji malo jel je modovan na nf570 sli tako da nebi trebalo da bude neke velike promene u menjanju ploce.
Da je samo do čipseta onda ne bi postojale ploče skuplje od 50-60 evra. U Bubu staje Poršeov motor šaf na šaf, ali je to i dalje Buba. Ne kažem da je tvoja ploča, pa ni proizvođač loš, ali ako tvoj procesor sa većim množiocem za 3 i odličnim hlađenjem može da izvuče sam 200 Mhz više nego moj, onda ili si ubo očajan primerak ili se ne isplati davati pare za više od 3600+.

Da je samo do čipseta onda ne bi postojale ploče skuplje od 50-60 evra. U Bubu staje Poršeov motor šaf na šaf, ali je to i dalje Buba. Ne kažem da je tvoja ploča, pa ni proizvođač loš, ali ako tvoj procesor sa većim množiocem za 3 i odličnim hlađenjem može da izvuče sam 200 Mhz više nego moj, onda ili si ubo očajan primerak ili se ne isplati davati pare za više od 3600+.

Ma ne ispalti se kupovati nista jace od 3600+ to je sigurno sto se tice clocka a ovako ovaj proc je skuplji za 40 do 45e a znam sigurno da ne moze da se baci vise od 3.2Ghz. Svi kazu da je los clocker . Malo se i kajem sto sam dao 45 eura vise bolje da sam uzeo jos jedan 3600+ i da znam na cemu sam ima malo vise kesa i stabilno radi bez razmisljanja i clockovanja na 2500 eto sta sam dobio za 45e. To sam mogao i sa tim bez problema!

Ma kad samo pomislim da sam hteo ovaj moj da utopim pa da kupim 4400+:S: A sve po principu 280*11.5=3220 :banana: Bolje da pare investiram u XyperTX da bar pošteno ohladim ovo što imam.
A i grafa će na doboš, pa da se pojačam sa nekom 2600:smoke:

Milcha,mozhda bi bilo bolje da si uzeo 4000+,i bolje napajanje,werowatno bi ga wishe kloknuo,nego sa tim MS industrial...

@doct.cor
Ja sam uspeo da izvucem sa masinom iz potpisa samo 2510mhz stabilnog kloka ! Ovaj brisbane moze vise 100% ali je ovaj gigabyte bagovit :( nazalost i meni i tebi je to ogranicavajuci faktor !

Ma ne kapiram koliko mu tu napajanje znaci jel u svakom slucaju on ima lufta jos mnogo sto se tice snage to sam proveravao neverujem da je do toga.

brisbane i kad ima povecanu voltazu trosi kao sijalica tako da svako kvalitetnije napajanje od 400,450W moze to da izgura

Vracam danas bios 04 pa cu da probam ponovo sve isto . Do duse meni nije bagovao ni ovaj 05 ali ajde da probam svi kazu da nije dobar.

Ajde ako ima neko vremena da ispise caskom sta sve jos da probam(sta bi mi jos pomoglo).

Javljam rezultate kad zavrsim!!!

Poslednja izmena:
Ne znam sta se desilo ali nisam mogao da dignem sa ovim 04 BIOS-om ono sto sam digao sa 05 sto znaci da za Brisbane to ne vazi ko ima ovu plocu bolji je 05. Ali sam uspeo da ga nateram da stabilno radi na 3ghz i latencijama na memoriji 4-4-4-12. Sto je dalo odlicne rezultate memorije bolje nego kad je radila na 900mhz maltene ovde je radila na 870mhz ali bolji rezovi zbog zategnutosti i to primetno bolji. Ja mislim da je to to od mene nema vise OC-a smorio sam se extra hehehehe.

napajanje...

Ma ne kapiram koliko mu tu napajanje znaci jel u svakom slucaju on ima lufta jos mnogo sto se tice snage to sam proveravao neverujem da je do toga.

Za overclock nema nista bitnije od kvalitetnog napajanja koje daje stabilne napone...osjetio na svojoj kozi...

Ono obicno varira sa naponom kad nema snage da izgura ili tako nesto, a kad ima snage i kad nije optereceno maksimalno onda je stabilno , ne znam ali mislim da je do drugih stvari da ovo napajanje koje pise da je 550W ima i 400W(stabilnih) mislim da mu je dovoljno. A prema testovima i kacenjima koje kakvih komponenti trebalo bi da ima i dosta vise od 400w.

Milcha-Kod Mene Su 3*1GB
TwinMOS Twister DDR2-850/ PC2-6800

pozzzz...:wave:

Probavao sma sve zivo ali uspeo nisam nista spektakularno.

Znaci stavio sam 275x11=3025 HT mnozilac sam bacio na 4x pa mi je HT bio max 1100mhz memaru sam stavio na 667mhz i 4-5-5-10 (kao ti latencije) radila je na 863 volatazu sam stavio na memari 2.16V a na procu 1.45V.

Dalje od toga nisam uspeo sve preko ili mi je pucalo ili nisam cak ni windows mogao da dignem . Ovde sam digao ali nisam ga testirao nesto preterano uradio sam everest benchmark bio sam zadovoljan jel sam bio pri vrhu ali sve sledece sto sam hteo nije radilo.

slican rezultat imam na 4400 problematicno mi je preko 3GHz.na 275x11 nije bas najstabilniji,uspeo sam da dignem windows na 272x11.5 i na 290x11.magistralu sam dizao do 330MHz, ali ne uspevam da dignem windows,ili plavi ekran ili se zapuca kad ucitava optiku

slican rezultat imam na 4400 problematicno mi je preko 3GHz.na 275x11 nije bas najstabilniji,uspeo sam da dignem windows na 272x11.5 i na 290x11.magistralu sam dizao do 330MHz, ali ne uspevam da dignem windows,ili plavi ekran ili se zapuca kad ucitava optiku

Ako si i ti podesio 1.45v vcore eto ti razloga za nestabilnosti.Prenizak je to napon za 3GHz.Bez 1.55v "Orthos"stabilnost ne dolazi u obzir.To bi bio neki moj zakljucak posle "igranja" sa mojim brisbane-om a i iskustva drugih su veoma slicna...

Ako si i ti podesio 1.45v vcore eto ti razloga za nestabilnosti.Prenizak je to napon za 3GHz.Bez 1.55v "Orthos"stabilnost ne dolazi u obzir.To bi bio neki moj zakljucak posle "igranja" sa mojim brisbane-om a i iskustva drugih su veoma slicna...

U principu ovo zavisi i od ploce,stepinga itd.Neke ploce zahtevaju veci Vcore,neke ne.Takodje,novi Brisbane G2 steping postize znacajno bolji OC pri def. naponu-5000+,RevG2,2.6Ghz def. ide opusteno na 3.2Ghz sa def. naponom i air cooler-om;za vise je potreban dodatak od 0.5-0.1V preko def.

,novi Brisbane G2 steping postize znacajno bolji OC pri def. naponu-5000+,RevG2,2.6Ghz def. ide opusteno na 3.2Ghz sa def. naponom i air cooler-om;za vise je potreban dodatak od 0.5-0.1V preko def.

Verovatno mislish na "black edition", to je valjda (za sada) jedini sa G2 steping-om?

Verovatno mislish na "black edition", to je valjda (za sada) jedini sa G2 steping-om?

Nije jedini,ima ih jos dosta:
http://xtreview.com/addcomment-id-3465-view-AMD-athlon-64-X2-stepping-2.html

The recently released processor athlon 64 X2 5000+ Black edition was based on new stepping 65 nm core brisbane, that has the CPUID value : 00060FB2h, and the reflected by CPU- Z utility version was stepping 2. What will this new stepping bring for AMD processors generation K8 ?.

The list of supported processors on aSRock company site contain the answer . On 11 September this year aSRock released a BIOS update for the motherboard aSRock aLiveNF7G-HD ready, which ensured the support of the following processors stepping G2:

* Athlon 64 X2 5200+ (ADO5200IAA5DO) - > 2.7 GHz, 2 X 512 KB cache in the second level, TDP=65 W;
* Athlon 64 X2 5000+ Black edition (ADO5200IAA5DS) - > 2.6 GHz, 2 X 512 KB cache in the second level, free multiplier, TDP=65 W;
* Athlon 64 X2 5000+ (ADO5200IAA5DO) - > 2.6 GHz, 2 X 512 KB cache in the second level, TDP=65 W;
* Athlon 64 X2 4800+ (ADO4800IAA5DO) - > 2.5 GHz, 2 X 512 KB cache in the second level, TDP=65 W;
* Athlon 64 X2 4400+ (ADO4400IAA5DO) - > 2.3 GHz, 2 X 512 KB cache in the second level, TDP=65 W;
* Athlon X2 BE -2350 (ADH2350IAA5DO) - > 2.1 GHz, 2 X 512 KB cache in the second level, TDP=45 W;
* Athlon X2 BE -2300 (ADH2300IAA5DO) - > 1.9 GHz, 2 X 512 KB cache in the second level, TDP=45 W;
* Sempeon LE-1300 (SDH1300IAA4DP) - > 2.3 GHz, 512 KB cache in the second level, TDP=45 W;
* Sempeon LE-1250 (SDH1250IAA4DP) - > 2.2 GHz, 512 KB cache in the second level, TDP=45 W.

On G2 stepping are transferred not only dual core processors series athlon 64 X2 and Athlon X2 Be -2xxx, but also single core 65 nm processors sempron (Sparta) series lE-1xxx. . It is complicated to evaluate the influence of stepping change on the potential frequency since faster models on base of G2 stepping did not appear. The 65 nm version athlon 64 X2 5200+ with 2.7 GHz frequency also exists in version on G1 stepping , and it was released in the middle of the third quarter this year.

A bice krajem ovog meseca formalno uveden i 5600+ Brisbane model,2.9Ghz,65W,2x512L2,RevG2(brzi L2 kes u odnosu na G1 i bolji mem. bandwitdh).

http://xtreview.com/addcomment-id-3531-view-Athlon-64-X2-5600+-and-4200+.html

Poslednja izmena:
@ Ivanbo2003,Hvala na detaljnom odgovoru.Bice to lepi "procesorcici" a sto je najvaznije-Jeftini.Narocito mi je zanimljiv ovaj sa TDP-45W.Citao sam da im je za stabilan rad po def.setovanjima potrebno samo 1.15v,zaista impresivno!Poz...

mislim da se ne radi o naponu,jer sam probao i na 1.55V i ista stvar se desava.nesto je drugo problem i mislim da je memorija.dok ne nabavim neku 8500 ultra nema nista od preko 3.0 GHz.koji program pokazuje relnu temp i Vcore?

evo slicice,svidja mi se temperatura ueverestu i napon na cpuz

Prilozi

• everest vs cpuz2.jpg
    everest vs cpuz2.jpg
    243.7 KB · Pregleda: 119
evo slicice,svidja mi se temperatura ueverestu i napon na cpuz

Da ,lepe su temperature a klok sa 2.3 GHz na skoro 2.9GHz sa def naponom nije za baciti.Narocito ako imash u vidu da 5000+ kosta dosta vise.Identicno sam vozio moje "brisbance" ali sada je sve def-ovano ,bar dok ne stigne kvalitetno napajanje.
Temberature jezgra nemoj uopste da gledash,definitivno nisu tacna...Poz:wave:

Cekaj ,sad sam se malo bolje zagledao u sliku...Na koliko ti je u BIOS-u bio setovan v-core u trenutku kada si "uslikao " ovo.Razlika je velika ,neko laze a ja mislim da je to "Everesth".

Poslednja izmena:
Da ,lepe su temperature a klok sa 2.3 GHz na skoro 2.9GHz sa def naponom nije za baciti.Narocito ako imash u vidu da 5000+ kosta dosta vise.Identicno sam vozio moje "brisbance" ali sada je sve def-ovano ,bar dok ne stigne kvalitetno napajanje.
Temberature jezgra nemoj uopste da gledash,definitivno nisu tacna...Poz:wave:

Cekaj ,sad sam se malo bolje zagledao u sliku...Na koliko ti je u BIOS-u bio setovan v-core u trenutku kada si "uslikao " ovo.Razlika je velika ,neko laze a ja mislim da je to "Everesth".

lepo sam rekao da mi se svidja temp na everestu,ali nije bas realna razlika je cirka 10 stepeni.a napon vcore je u biosu podesen na 1.3875V.u biosu mi pokazuje isti napon kao everest tj. 1.48-1.49
znaci everest lazira temp, a cpuz napon

cini mi se da je malo velik rezultat u super pi

Prilozi

OK je rezultat,SPI je vise L2 kes "test",ne obracaj paznju na to.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno