Mislim, jasno mi je da je Xonar kvalitetnije resenje, koje pritom izgleda i kao milion dolara... ali, Sa Creative-om se druzim vec 10+ godina, od prvog Live!-a, pa sve do inkarnacija u Audigy i X-Fi seriji... i reci cu "Mecka je Mecka" (odnosno, Creative je Creative
), ima famozni EAX, maximalno podrzana kroz igre, dobri drajveri (nikada nijedan problem sa njima, zaista, sve ove godine).
Dok kod Xonar-a, sta znam... nesto citah, najveci problem su upravo drajveri, kao i aplikacije, jos nisu dovoljno ispeglani, sta li je... a i kada se ode na ASUS-ov sajt po nove drajvere, nailazi se na par fix-eva, koji ispravljaju ili nedostatak surround zvuka u pojedinim igrama, ili pak i totalan nedostatak zvuka u nekim drugim...
Lomim glavu, nema sta...
Creative dobri drajveri?:smash:
Care stvarno ne vidim lupanje glave sa tvoje strane, zadovoljan si necim ali ti djavo ne da mira izgleda a![]()
Hm, nisam znao za ovo... valjda zato sto sam provereni korisnik XP-a@car
da, pod vistom/win7 eax ni ne radi ni sa creative kartama, tj radi, donekle sa alchemyjem, sto je emulacija, radi softverski![]()
Nijeinace, d2x ti je bacanje para, bar meni, posto nema poseban izlaz za slusalice i/ili front panel konektor. ili da se stalno kada hoces da koristis slusalice zavlacis iza kucista, ili da ih kacis na pojacalo/avr, ako imaju izlaz, i koliko ti je to prakticno, gde ti stoje
a nema ni izmenjivi opamp, ako ti je to bitno![]()
I to je pozeljnojedino sto izgleda fancy
Dobro, to vec i nije losa stvar... i jednostavno necu one jeftinije modele, nikada nisam voleo te low-profile karte, ima da bude bas ovaj Xonar. (ili pak bas ovaj Creativetako da uzmi one jeftinije xonare, dx ili ds
jedina prednost d2x je sto ima i dts i dolby, ostali ili dts ili dolby
Sta su onda ASUS, Auzentech ako je Creative mecka? Ferrari, Lamborgini?2 garson:
Ma moze i tako da se kaze, ono jes' da je odomacen... mada ipak neka ostane na Mecki, nekako su mi vise oni razni Realteci sinonim za Golfa, Creative je ipak nesto visa klasa
I ja nikakve probleme nisam imao sa njima, zaista, ama bas nikada... a kao sto rekoh, 10+ godina (tacnije, od 99-e) se druzim sa njihovim kartama.
Zato sto ima boljih za iste/slicne pare, zato sto je Creative (bio) monopolista sa EAXom...Ja stvarno ljudi ne znam sto vi toliko pljujete po tim kreative karticama. To sto niste nasli i stavili kavakami drajvere, sto ne znate da podesite neke stvari vam ne daje za pravo da ih toliko zakopavate!!! Kartice su extra, softver je dobar, problema nema (imao sam awe64, live, audigy, audigy 2 zs i trenutno music;znaci skoro 20 god se druzimo) i licno sam prezadovoljan istima!!
U principu sve je to isto osim ako niste audiofil (zvucni fanatik sa moje strane gledista) a u tom slucaju ce vam trebati kartica koja je prilicno skuplja od ovih o kojima se vodi polemika!
Zato sto ima boljih za iste/slicne pare, zato sto je Creative (bio) monopolista sa EAXom...
Voleo bih da mi neko objasni ili da mi kaze gde se moze osetiti u igri na delu ovaj OpenAL kao sto se u EAX moze cuti bat koraka iza ograde ili slicno ?? Ne igram se puno ali nesto bas ne mogu da se pohvalim da sam u novijim igrama cuo slicno pozicioniranje ??Sad je sve zasnovano na OpenAL
Da, ali EAX polako postoje obsolute.Zar nije jos uvek? Koliko znam, jedino su EAX1/2 pusteni "u divljinu". Na novije verzije Creative i dalje ima licencu.
Najbolje u cemu?Najbolje karte ima Azuentech, s' tim sto ga nema kod nas a i kosta. Opet on takodje ima X-Fi cip, sto je za igrice daleko bolje od Asus resenja.
Dobro da preformulisemu kojoj novoj igri ce se ( ili se ) osetiti dobrobit OpenAL-a u odnosu na EAX
Najbolje u cemu?
crysis, stalker
pa skoro sve igre koje koriste id tech3 i 4 engine (doom3, quake4...)
a i bf2, bar koliko sam ja imao prilike da cujem, isto zvuci i na xonarima kao i na ctu
a i mesas openal i eax, openal je ceo zvucni api, i izmedju ostalog moze koristiti i eax efekte
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari