Šta je novo?

ASUS Transformer Pad Infinity TF700 499$ fullHD

Na tom videu su pravili komparaciju infinity vs ipad 3... Ipak infinity se razlikuje od ipad 3 a po GSM arena sajtu, na sledeći način:
Main disadvantages
iTunes still required for uploading most of the content
Reflective screen struggles outdoors
Same CPU as the iPad 2 (nije baš potpuno tako) :)
Heavier and thicker than the iPad 2
No Flash support in the web browser (kada menjaju ovo?)
No standard USB port
Non replaceable battery
No stereo loudspeakers
No GPS receiver in the Wi-Fi version
No memory card slot
No Siri (promenjeno)
Can get uncomfortably hot at times( do 44c na 22c sobnoj temp)
No charging while in use ( istina?valjda dok je na USb konektoru sa kompom se ne puni- sa chargerom je ok rad)
Lack of basic iOS apps - weather, stocks, clock, calculator, voice memos

To je bilo u startu kada je izašao..Neke stvari ne mogu da promene a neke mogu aplikacijama... Sve je stvar šta kupac traži..
JA sam vratio ipad 3 pa nisam u mogućnosti da proverim sve navode ( wi fi conections problem).. Poručiću ponovo za neki dan gde budem našao dobru cenu, pa ću proveriti(supruga i dalje traži Apple :S:)
Android ili IOS...Pitanje je zahtevnosti korisnika i da li nekome smeta i hardwerska osakaćenost IPAd-a ( nedostatak memorijskih slotova,USB, GPS, grejanje i sl). U Svakom slučaju IPad nema samo softverski minus nego i hardverski(gore pobrojani). Nekome ipak ne smeta..Sviđa mu se ipad i to je stvar ličnog izbora..Kod mene: sve stavljam na vagu..Infinity je daleko bolji i korisniji uređaj od IPAD3...Eto, stići će u moju kuću taj IPAd3 ponovo,odvojiću vreme(barem nedelju dana) slikaću ga pored infinity ( za neverne tome) napraviti ozbiljnu komparaciju ( na radost korisnika ovog foruma) i biće jasno,,, ;) Jer sam skeptičan prema kvalitetu svih tih testova na netu..Ne veruje da je neko od njih koristio barem 10 dana jedan i 10 dana drugi uređaj pa da preseče..Prilično su svi površni..

Poslednja izmena:
Supruzi ponovo stigao ipad3..I naravno, morao sam ja da podesavam ciglu..Posle muke da mi app store dozvoli da uopste skidam free app mogu vam napisati sledece: BEZITE od IOS uredjaja sto dalje i budite srecni sto imate android.iskreno...toliko o tom ******...
Da skinem free app teazi mi da posle registracije i sign in, ukucam svoju kreditnu karticu....Inace nema skidanja aplikacija..Nemam kreditnu karticu i okinava..Rekao sam supruzi da je bacila novac,da ne mozze da ima skype i druge besplatne aplikacije dok ne nabavi kreditnu karticu...:banghead::mad:

Poslednja izmena:
ne treba ti kreditna kartica, ja sam davno podešavao nalog, ali bez kartice.
Evo našao sam sliku:
HT2534-FMIP_payment_option_none---en.PNG

i link: http://support.apple.com/kb/HT2534
i moguće razloge zašto kod tebe nema "none" opcije: http://www.simonblog.com/2011/01/09/why-there-is-no-none-option-when-registering-itunes-account/

Poslednja izmena:
Posle update na ios 6 se pojavila "none" opcija kod pravljenja novog naloga tako da sam joj tu muku resio..zasto ne jednostavno kada moze komplikovano...fck Ios....Sada mi se zali da joj stalno trazi password na app store da bi skinula app...mislim, sta reci a ne zaplakati :) :) :)

Poslednja izmena:
Mozda ideja za neke widgete?moj screen...

Testirao danas wifi na tf 700 i ipad3. Tf 700 ima daleko bolji wifi..skoro trostruko..
Slika sa ipad3

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    578.8 KB · Pregleda: 66
Sa istog mesta tf700 otkida prijem...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1350229391562.jpg
    uploadfromtaptalk1350229391562.jpg
    32.9 KB · Pregleda: 60
Takodje na ipad3 tastaturi nema strelica a prstom ne mozes da uskocis na polovinu otkucane reci kako bi ispravio gresku u kucanju..moras da brises celu rec..Na tf700 to veoma lako odradi strelicama ili pritiskom prta na željeno mesto u sredini reči---.Takodje nema vidljivog refresh page na Safari(Pretrazivac na ios) pa moras da se vracas korak nazad pa napred da bi osvezio stranicu..Takodje ipad3 nema vibro, flash light tj. Blic pa ne mogu da ga koristim kao flash light a imam uvece potrebe....Za sada su to sve nedostaci koji iritiraju, manje ili vise..:mad: ajde, vibro i blic i nekako ali korekcija kucanog teksta i refresh page su shit..Takodje nervira sto nema task kilera pa moras rucno da iskljucujem sve otvorene aplikacije.Supruga to nije znala pa je ipad3 zaglavio od brda otvorenih aplikacija...Na tf700 postoji opcija u podešavanjima da se aplikacije same zatvaraju kada izadjes a ako to neces imas i milion task killera,koji jednim pritiskom ugase sve procese koje je korisnik otvorio.
http://www.youtube.com/watch?v=vjX8JWWbKUc
ps. komparaciju pravim zbog drugih koji razmišljaju o ovim pandanima. Oba uređaja su bez ruta tj Jail breaka.. Do sada jedina prednost ipad3 nad tf700 je brze internet pretrazivanje tj. kraci lagovi..Lagovi postoje i na ipad3 ali su kraci od androida tj. tf700... Manje pucaju aplikacije na IOSu mada mi se desilo par puta i na IOS-u--Na androidu, posle zadnjeg update-a mnogo više.. Mnoge besplatne aplikacije na app store (IOS) nisu besplatne a na androidu jestu, što me je razočaralo..
Većina ljudi ovde kuca napamet, kopirajući sa google i sl. Ili ima samo ipad ali retko oba.Iskeširao sam 1100 eu za najjači Apple tablet i najjači android tablet i mogu da poredim vremenom oba uređaja konkretno i podelim sa vama.. Biće još update-a.. Ponavljam da su oba bez root-a.
edit: nerviram me i što IOS stalno traži da kucam šifru kako bi skidao app sa app store..Po nekoliko puta na dan.Kao da je to toliko bitno.A šifa mora biti sa mešanim slovnim i brojevnim oznakama i mora da ima barem jedno veliko slovo :wall: Samo da poludiš od *****izma..

(Powered by frubar.net)

Poslednja izmena:
@Darkside-mali offtopic posto vidim da si aktivan ovde :) >nema veze s temom ali-treba li formirati bateriju na tabletima?konkretno na Samsungu 2 10.1? koristio dan i po, 6 7 sati dosla skoro do kraja upozorila me da je gotova,i sad koliko je puniti...?(posle6 sati punjenja pokazuje 100 %) kakva su Tvoja iskustva posto vidim da si imao puno tableta? I da jel se moze naci pregledaca slika koji otvaraju RAW?Vidim da hvale/pominju Raw Vision?TNX i sorry na off-topicu i Tebi i SVIMA

@Darkside-mali offtopic posto vidim da si aktivan ovde :) >nema veze s temom ali-treba li formirati bateriju na tabletima?konkretno na Samsungu 2 10.1? koristio dan i po, 6 7 sati dosla skoro do kraja upozorila me da je gotova,i sad koliko je puniti...?(posle6 sati punjenja pokazuje 100 %) kakva su Tvoja iskustva posto vidim da si imao puno tableta? I da jel se moze naci pregledaca slika koji otvaraju RAW?Vidim da hvale/pominju Raw Vision?TNX i sorry na off-topicu i Tebi i SVIMA
Za raw nisam probao.. Baterije litijim jonske i polimerne se po pravilu ne formiraju ali svi preporucuju da se prazni i puni barem prvog puta..Naravno ne puni se 12 sati kao kadijumske jer cim se li ion napuni, elektronika na njoj ne dozvoljava dalje punjenje.. To se vidi i kada pipnes punjac..ohladio se iako je i dalje na punjenju...Jednostavno baterija je puna i nema vise punjenja..Postoji mala elektronika na vrhu baterije, koja je nakacena na celiju i koja,prati napunjenost celije..Tako da 12 sati zaboravi ali puni do kraja prvih par koriscenja i prazni do kraja...Kasnije je preporuka da se li ion i polimer baterije sto vise drze na punjacu a jednom mesecno da se ipak potpuno isprazne zbog izvesnog efekta memorije..Da ne gnjavim mnogo: drzis na punjacu kada god to mozes a jednom mesecno je skroz isprazni i to je to..

Poslednja izmena:
Takodje na ipad3 tastaturi nema strelica a prstom ne mozes da uskocis na polovinu otkucane reci kako bi ispravio gresku u kucanju..moras da brises celu rec..Na tf700 to veoma lako odradi strelicama ili pritiskom prta na željeno mesto u sredini reči---.Takodje nema vidljivog refresh page na Safari(Pretrazivac na ios) pa moras da se vracas korak nazad pa napred da bi osvezio stranicu..Takodje ipad3 nema vibro, flash light tj. Blic pa ne mogu da ga koristim kao flash light a imam uvece potrebe....Za sada su to sve nedostaci koji iritiraju, manje ili vise..:mad: ajde, vibro i blic i nekako ali korekcija kucanog teksta i refresh page su shit..Takodje nervira sto nema task kilera pa moras rucno da iskljucujem sve otvorene aplikacije.Supruga to nije znala pa je ipad3 zaglavio od brda otvorenih aplikacija...Na tf700 postoji opcija u podešavanjima da se aplikacije same zatvaraju kada izadjes a ako to neces imas i milion task killera,koji jednim pritiskom ugase sve procese koje je korisnik otvorio.
http://www.youtube.com/watch?v=vjX8JWWbKUc
ps. komparaciju pravim zbog drugih koji razmišljaju o ovim pandanima. Oba uređaja su bez ruta tj Jail breaka.. Do sada jedina prednost ipad3 nad tf700 je brze internet pretrazivanje tj. kraci lagovi..Lagovi postoje i na ipad3 ali su kraci od androida tj. tf700... Manje pucaju aplikacije na IOSu mada mi se desilo par puta i na IOS-u--Na androidu, posle zadnjeg update-a mnogo više.. Mnoge besplatne aplikacije na app store (IOS) nisu besplatne a na androidu jestu, što me je razočaralo..
Većina ljudi ovde kuca napamet, kopirajući sa google i sl. Ili ima samo ipad ali retko oba.Iskeširao sam 1100 eu za najjači Apple tablet i najjači android tablet i mogu da poredim vremenom oba uređaja konkretno i podelim sa vama.. Biće još update-a.. Ponavljam da su oba bez root-a.
edit: nerviram me i što IOS stalno traži da kucam šifru kako bi skidao app sa app store..Po nekoliko puta na dan.Kao da je to toliko bitno.A šifa mora biti sa mešanim slovnim i brojevnim oznakama i mora da ima barem jedno veliko slovo :wall: Samo da poludiš od *****izma..

(Powered by frubar.net)

Da pojasnim pošto nekima mora da se crta :) Oko korekcije reči u tekstu: Lupa(magnifier) kod mene najčešće omaši jer imam velike šake tj debele prste pa ili se uključi ili ne..I to zamara jer brišem cele reči umesto nekih slova u reči.... A strelice ne tastaturi koja je standardna na IOS nema..Ako neko zna da mogu da se uključe, bilo bi ekstra da postuje jer ja to nisam našao i pored najbolje volje :)

Poslednja izmena:
Za raw nisam probao.. Baterije litijim jonske i polimerne se po pravilu ne formiraju ali svi preporucuju da se prazni i puni barem prvog puta..Naravno ne puni se 12 sati kao kadijumske jer cim se li ion napuni, elektronika na njoj ne dozvoljava dalje punjenje.. To se vidi i kada pipnes punjac..ohladio se iako je i dalje na punjenju...Jednostavno baterija je puna i nema vise punjenja..Postoji mala elektronika na vrhu baterije, koja je nakacena na celiju i koja,prati napunjenost celije..Tako da 12 sati zaboravi ali puni do kraja prvih par koriscenja i prazni do kraja...Kasnije je preporuka da se li ion i polimer baterije sto vise drze na punjacu a jednom mesecno da se ipak potpuno isprazne zbog izvesnog efekta memorije..Da ne gnjavim mnogo: drzis na punjacu kada god to mozes a jednom mesecno je skroz isprazni i to je to..
E to super taman se i punila baterija nekih6+ sati vec posle 5, 5 i po je pokazivala 100 % ali sam ostavio jos oko sat..trebalo bi biti OK KUC KUC da kucnem o drvo da ne ureknem :)) a za RAW vidim da hvale ovaj gore navedeni i jos par programa pa nesto ce se vec iskopati...Inace sasvim je fin uredjaj najveca zamerka nemanje 3G i sto ostaju JAKO otisci prstiju na ekranu...Ali doci ce folija tako da...:)) a nasao sam ga u Nemackoj za jako finu cenu 300 evra mislim da je to vise nego dobra cena...

E to super taman se i punila baterija nekih6+ sati vec posle 5, 5 i po je pokazivala 100 % ali sam ostavio jos oko sat..trebalo bi biti OK KUC KUC da kucnem o drvo da ne ureknem :)) a za RAW vidim da hvale ovaj gore navedeni i jos par programa pa nesto ce se vec iskopati...Inace sasvim je fin uredjaj najveca zamerka nemanje 3G i sto ostaju JAKO otisci prstiju na ekranu...Ali doci ce folija tako da...:)) a nasao sam ga u Nemackoj za jako finu cenu 300 evra mislim da je to vise nego dobra cena...

Cena je više nego povoljna..Koliko GB ima?

Zašto bih voleo da IOS 6 na tastaturi ima kursorske strelice- lupa traži preciznost.. A ja imam prste kao ćevape :D Android i IOs na primeru.. S tim da na snimku je samo jedan red kucanog teksta i što ako ne uveličam tekst lupa mi se i ne pojavi posle držanja....Kada ima više redova lupa ne pomaže jer šeta kursor gore dole ako nisi precizan.Traži baš mirnu ruku ili da imaš strelice na ekranu..
http://www.youtube.com/watch?v=WDcA4_GGV1M&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=X2M2BOncIf4&feature=plcp

Poslednja izmena:
16...al' pala je odmah i memorijska od 32 :) Samsung Class 10 malo i skup ali jedino od pouzdanijih firmi sto nadjoh od 32...44 evra...i uzeo odmah i futrolu koznu ali je za keca pa pokriva malo zvucnike i memorijsku...razmisljam da prodam ovu a da uzmem original-mogu naci videh komplet na Amazo.de-folija za ekran, USB adapter(OTG kabel) +futrola-33 evra...a ovu futrolu cu utopim za 20-30 :)

16...al' pala je odmah i memorijska od 32 :) Samsung Class 10 malo i skup ali jedino od pouzdanijih firmi sto nadjoh od 32...44 evra...i uzeo odmah i futrolu koznu ali je za keca pa pokriva malo zvucnike i memorijsku...razmisljam da prodam ovu a da uzmem original-mogu naci videh komplet na Amazo.de-folija za ekran, USB adapter(OTG kabel) +futrola-33 evra...a ovu futrolu cu utopim za 20-30 :)

Da..to sam i ja burazeru rekao da uradi kada je kupio note 10.1..odmah memorijsku da nije ispod class 8..Ja sam moju futrolu preradio za tf700..radila je zumbalica..Sve vise se odusevljavam ovim uredjajem..Ali me smaraju lagovi posle zadnjeg update:banghead:

Ponovo testirao wifi i ipad3 ima daleko slabiji prijem...udaljeno od rutera jedan sprat..ipad 3 daleko slabiji wifi od tf700..testirano na istom sajtu..nema sumnje da tf700 ima jako dobar wifi transmitor i receptor...Tu je Ipad3 u klasi mog tf201 prime, koji je i sin zavalio proslog meseca..

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    115.2 KB · Pregleda: 101
  • image.jpg
    image.jpg
    453.7 KB · Pregleda: 104
Poslednja izmena:
Posle zadnjeg update tf700 a mislim i ostala tf bratija u klasi, su dobili povremene lagove od po 2 do 3m sekunde....
Evo sta neki predlazu :)
mines had become very laggy. To the point where i was going to sell it. Someone on XDA convinced me to root and and install a rom to see if i noticed an improvement. I rooted 4 days ago, and this device has been great. No issues whatsoever. The browser is fast. No lag, No crashes. It performs how it should have performed out the box.

Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk HD

SENT FROM ASUS INFINITY TABLET

Da..to sam i ja burazeru rekao da uradi kada je kupio note 10.1..odmah memorijsku da nije ispod class 8..Ja sam moju futrolu preradio za tf700..radila je zumbalica..Sve vise se odusevljavam ovim uredjajem..Ali me smaraju lagovi posle zadnjeg update:banghead:
Ja ne znam jel mozer da ta koza da se lepo isece necim?da ja moju prepravim? posto ipaknecu moci da kupim ovde a juriti dru iz Srbije...Brrrr...!:) Iako cu foliju i adapter mrati iz Srbije ili odavde preko NETa da porucujem...ebg...

Ja ne znam jel mozer da ta koza da se lepo isece necim?da ja moju prepravim? posto ipaknecu moci da kupim ovde a juriti dru iz Srbije...Brrrr...!:) Iako cu foliju i adapter mrati iz Srbije ili odavde preko NETa da porucujem...ebg...
Meni je to na futroli odradio jedan obućar... Pokušaj kod njih ili još bolje kod sarača..Oni imaju odlične alate za to..

Na infinity ovo izgleda strava..beta verzija...novo..

Ali,posle zadnjeg updatea, i dalje ,mnogo lagova i par freeze stanja.. morace da ispravljaju jer je tablet jako spor..

Poslednja izmena:
ja ne znam sta su zaje**** sa JB update-om za Infinity, stvarno nemam tih problema na Prime-u. Ili ja ne primecujem. Da li postoji neka specificna situacija gde se javlja freez da isprobam

ja ne znam sta su zaje**** sa JB update-om za Infinity, stvarno nemam tih problema na Prime-u. Ili ja ne primecujem. Da li postoji neka specificna situacija gde se javlja freez da isprobam

Nema pravila..nekada na yt, nekada na tapatallk...a crash log nemam da vidim...Inace, postoje teme o ovom pronlemu na tf700..ili da se rutuje i tweakuje ili cekanje update..

Iskopah detaljno uputstvo za tvikovanje..

ity now.

1. ROOT

Don't use ASUS Device Tracker! (see point 6. below)

Install SuperSU and follow these steps before updating to the Jelly Bean to preserve root (thanks to nooktablet for posting this). Others said that Superuser app combined with RootKeeper sufficed, so do as you wish.

DroidEris1981 has reported that in his case on the .30 firmware he was only able to root his Infinity using an older version of Debugfs and only when pausing it at each reboot, waiting for the device to fully boot up before the next step.

So far the only rooting method that works is the Debugfs method by sparkym3. By rooting you can boost your Infinity's performance a bit, including its poor I/O results, and much, much more (see threads on reasons for rooting and apps).

Once again: ROOT BEFORE UPDATING TO THE JB!
If you've failed to do this, however, there is still a way to work things out - see the first few posts in this thread if you're under unrooted JB now.

In case you experience problems using this method, you may try one of the solutions described in this thread, but as there is a new 2.2 version now, you should be good just using it.
Some need to RUN the Superuser app first before it starts working. And remember about BusyBox, it comes handy in many situations, especially if you are going to use the shell. And you can use SuperSU instead of the "default" Superuser app.

RootKeeper might come in handy when updating firmware on a rooted Infinity.

1.1. We have the unlocking tool now, and a few custom ROMs in the development section.

2. I/O scheduler [only after rooting your device] OBSOLETE

Since the .26 update and under the JB as well cfq is the default scheduler and better than non-stock sio, so no reason to change the scheduler at this point already on >= 9.4.5.26 firmware!
After a day of using JB I can say that (stock) noop is slightly faster than cfq for most uses.

[REMOVED]

3. build.prop tweaks ("/system/build.prop" file)

These are for the ICS. We'll all have to see how these perform under the JB. So far changing the DPI via build.prop has been confirmed to be obsolete.

I have used various suggestions as a reference, incl. demandarin's tweaks for the Prime (just search "build.prop tweaks" on xda and read about what these tweaks do). I am still unsure of some of them, e.g. the proper heap size instead of the default 256m (or maybe we should leave it be?). The tweaks I'm using are the following.
If somebody knows the optimal value for "windowsmgr.max_events_per_sec" (scrolling speed), we would all benefit from setting it to that optimal value Somewhere between 150 and 300 should be OK, I believe. Possibly leaving the default value by ASUS (200) is fine - have a look at what BxMxK has found out about this.
Edit: I'm leaving the default heap size, I think it's better for the games.

Lines to EDIT:
#an old proposal, which seems to be of no use
#dalvik.vm.dexopt-flags=m=v,o=y

dalvik.vm.dexopt-flags=v=n,o=a,u=y

#In case you experience problems with some apps after this, try (unhash) this instead:
#dalvik.vm.dexopt-flags=v=a,o=v,u=y,m=y
#(you can also see, for example, this thread for instructions)

#windowsmgr.max_events_per_sec=300

# optional: CHANGE SCREEN RESOLUTION / PIXEL DENSITY (so that your screen can become more capacious)
# ro.sf.lcd_density = 160

Lines to ADD:
# BATTERY SAVING
ro.ril.disable.power.collapse=0
pm.sleep_mode=1
wifi.supplicant_scan_interval=180

# UI & GENERAL PERFORMANCE
debug.performance.tuning=1
video.accelerate.hw=1
ro.kernel.android.checkjni=0
ro.kernel.checkjni=0
ro.mot.eri.losalert.delay=1000
persist.sys.strictmode.visual=0
persist.sys.strictmode.disable=1
dalvik.vm.execution-mode=int:jit
com.ti.omap_enhancement=true

# force UI to run at 60 fps, just like on the Jelly Bean! (Tegra only)
# this is overriden by power modes and their cpu1.sh, cpu2.sh and cpu3.sh files btw, so be sure to edit them to suit your needs
persist.sys.NV_FPSLIMIT=60

# MEDIA QUALITY & PERFORMANCE
ro.max.fling_velocity=12000
ro.min.fling_velocity=8000
media.stagefright.enable-player=true
media.stagefright.enable-meta=true
media.stagefright.enable-scan=false
media.stagefright.enable-http=true
ro.media.enc.jpeg.quality=90
ro.media.dec.jpeg.memcap=8000000
ro.media.enc.hprof.vid.bps=8000000
persist.sys.use_dithering=1

# NETWORK PERFORMANCE
# there are different types of advice here, you can try what work's best for you out of the latter two (just delete all the spaces which xda keeps adding!):
net.tcp.buffersize.default=4096,87380,256960,4096, 16384,256960
#net.tcp.buffersize.wifi=4096,87380,256960,4096,16 384,256960
net.tcp.buffersize.wifi=262144,524288,1048576,2621 44,524288,1048576

# SWITCHING SOME NOTIFICATIONS OFF
# disable sending usage data
ro.config.nocheckin=1
# disable adb notifications
persist.adb.notify=0

# FAST REBOOT
persist.sys.purgeable_assets=1
# you can also unhash this and disable boot animation for faster boot:
# debug.sf.nobootanimation=1

# This is for current, Wi-Fi only version of Infinity of course:
ro.carrier=wifi-only

# Just for those who need it - unhash the following line to make your device run all ADB shell and terminal emulator commands as ROOT by default (use with caution)
# ro.secure=0

3.1. You can edit the build.prop file manually, you can use one of a few apps out there to manage it, but I have found manually mounting the system r/w (and r/o again after changing the file) and editing it through a PC (you can use Dropbox) or the Infinity with the dock most helpful - you can just cp the new file to (remember to make a backup copy of the old file just in case!).

If you like using the term, you can just 'su' and write these commands:

a) R/W before edit:

mount -o rw,remount /system

b) R/O after edit (remember to run 'chmod 644 /system/build.prop' as root before remounting /system R/O):

mount -o ro,remount /system

3.2. Remember to reboot your device after changing the file. Clearing dalvik-cache won't hurt either.
Edit: Actually I highly recommend wiping dalvik cache to avoid bootloops (as root: rm /data/dalvik-cache/*)

Nazad
Vrh Dno