Šta je novo?

ASUS Transformer Pad Infinity TF700 499$ fullHD

Air-max

Slavan
Učlanjen(a)
08.12.2010
Poena
349
ASUS Transformer Pad Infinity TF700 review: meet the company's new top-of-the-line tablet

http://www.engadget.com/2012/06/25/asus-transformer-pad-infinity-tf700-review/

Kao sto sam i ocekivao, ovo cudo kosta isto kao i ipad3, dok prime prestaje da se proizvodi i rasprodaje se po nizim cenama.

Inace, izgleda kao prilicno dobar izbor za one koji nisu vec kupili prime, bolji ekran vece rezolucije, malo je brzi, ima bolji prijem signala itd, u svakom slucaju korak napred po istoj ceni.
Jedino sto mu je Acer A700 prilicno ozbiljna konkurencija, isti hardver poceni od 450$, pa kome ne treba dock tesko da ce se odluciti bas za Asusa.

"We did find one flaw with the display: it's bonded in such a way that if you press down on the screen you'll see air pockets form beneath your fingers. This isn't the first time we've seen this on a tablet, but it's also not the sort of thing we'd expect to find on a premium $500 product." :S:

"We did find one flaw with the display: it's bonded in such a way that if you press down on the screen you'll see air pockets form beneath your fingers. This isn't the first time we've seen this on a tablet, but it's also not the sort of thing we'd expect to find on a premium $500 product." :S:

***, ne gledaj pod prste. 🙂 Mozda je problem bio u konkretnom primerku, Asus obicno nema takvih problema.

Btw, mala digresija, secate li se vremena od pre par godina (dobro, mozda 5-6-7 god), kada jr Asus vazio za shklj proizvodjaca lap-topova, i bio jedino dobar kod maticnih ploca? Prvo su napravili bum sa netbukovima koje su oni lansirali kao kategoriju uredjaja i prodali silne milione primeraka, a zatim su usli na trziste tableta sa originalnim konceptom - tablet + dock, koji jos niko nije dobro iskopirao, i nametnuli se kao jedan od vrhunskih proizvodjaca tableta. Hocu da kazem da uvek postoji prostora za inovacije i da se dobre ideje i realizacije i te kako cene i vode uspehu. Njima svaka cast, a sto je najbolje, ne zaustavljaju se, pogledajte samo padphone, pa zatim razne koncepte uredjaja sa win8 sa Computexa... Dobri su.

Nisu svi isti 🙂 Evo par detalja na koje treba obrati paznju prilikom poredjenja raznih tableta. ASUS Transformer Pad Infinity TF700:
- Ekran: Super IPS+ (600 nit)
- Zastita ekrana: Gorilla Glass 2
- CPU: Tegra 3 T33 na 1,6 GHZ
- Debljina: 8,5 mm
- Prednja kamera: 2 MP
- Zadnja kamera: 8 MP (snimanje videa u Full HD rezoluciji)

Sad me zanima dal je ova tegra3 ista ona kao i kod prime-a samo overklokovana ili je kod prime-a under...? Posto moze i prime da se nasvira na 1.6GHz 🙂

Ma nije mi bitna rez ekrana 😉 imam iPad3 i Transformer Prime u kuci 😀

I koji ti je korisniji? 😉

iskreno da ti kazem ja razliku sto se tice ekrana bas i ne primecujem kada drzim tablet na prirodnoj daljini, tj primecuje se da je tekst ostar kao zilet na iPad-u, ali i Prime ima izuzetno jasan tekst - tako da bez problema mogu satima da citam i na jednom i na drugom, tj oci me isto bole :-D kada se priblizi onda je razlika jasna, ali ako neko moze da bulji toliko blizu onda je OK 🙂 Inace na poslu, a i kuci buljim satima u ekrane koji su po kvalitetu dve kkase nize nego li ekrani na ovim tabletama.
inace ja licno vise preferiram Prime, pa s toga vise vremena sa njim provodim ja, a iPad je vecinu vremena rezervisan za burazera. Mislim da ce pravi pomak kod ekrana da bude kada se uvede neka nova tehnologija, ono o cemu ja sanjam je da se usavrsi maksimalno color eInk ako je ikako moguce pa da bez ikakvih problema mogu da ciitam knjigice kako dolikuje 🙂

iskreno da ti kazem ja razliku sto se tice ekrana bas i ne primecujem kada drzim tablet na prirodnoj daljini, tj primecuje se da je tekst ostar kao zilet na iPad-u, ali i Prime ima izuzetno jasan tekst - tako da bez problema mogu satima da citam i na jednom i na drugom, tj oci me isto bole :-D kada se priblizi onda je razlika jasna, ali ako neko moze da bulji toliko blizu onda je OK 🙂 Inace na poslu, a i kuci buljim satima u ekrane koji su po kvalitetu dve kkase nize nego li ekrani na ovim tabletama.
inace ja licno vise preferiram Prime, pa s toga vise vremena sa njim provodim ja, a iPad je vecinu vremena rezervisan za burazera. Mislim da ce pravi pomak kod ekrana da bude kada se uvede neka nova tehnologija, ono o cemu ja sanjam je da se usavrsi maksimalno color eInk ako je ikako moguce pa da bez ikakvih problema mogu da ciitam knjigice kako dolikuje 🙂

Kolor eink je svakako stvar buducnosti, samo je pitanje vremena. Trebace mozda 5 do 10 godina za plasticne savitljive uredjaje, e to ce stvarno biti revolucija.

Paazi kad je nexus odradio Asus.I imace Jelly B. Kao OS.sorry za off.Pretpostavljam da ce TF vlasnici imati prvi privilegiju da skoce na JB.

Cini mi se da sam negde procitao da je Asus potvrdio da ce odraditi update na JB. Jos nije izbacio zvanicnu listu uredjaja koji ce dobiti update, ali se suska da ce naverovatnije cela transformer linija dobiti update (i prva generacija). Do sada su se pokazali kao firma koja je mozda i najbolja po podrsci u Android svetu, tako da je ovo veoma moguce

Pa to ako nekome baš treba 64GB. Osnovna verzija je 499$. Koliko košta TF300 sa 64GB?

Inače, slažem se da je neka srednja klasa uvek najisplativija, uvek je skupo juriti najjače uređaje. Ko hoće da se baškari na fullHD, platiće više, a kome je dovoljna rezolucija koja je do juče bila standard (i još uvek je na 99% uređaja), taj će lepo uštedeti i biti zadovoljan. Biće super ako padne još malo cena TF300, kad se Infinity pojavi po prodavnicama, tada će definitivno biti best-buy, za one koji traže tegra3 posebno. Meni je ova razlika u ceni između Infinity i TF300 ok spram razlike u onome što nude ti uređaji, za razliku od poređenja odlazećeg Prime i TF300.

Cini mi se da sam negde procitao da je Asus potvrdio da ce odraditi update na JB. Jos nije izbacio zvanicnu listu uredjaja koji ce dobiti update, ali se suska da ce naverovatnije cela transformer linija dobiti update (i prva generacija). Do sada su se pokazali kao firma koja je mozda i najbolja po podrsci u Android svetu, tako da je ovo veoma moguce

I ja to nadjoh..Asus ide na JB

koliko vidim na Asus srbija facebook nalogu ima i okvirnih cena za infinity...
ASUS Serbia Zdravo, ASUS Transformer Pad Infinity će na našem tržištu biti dostupan za oko dve nedelje, a očekivane cene su 600 EUR za model sa 32 GB i 700 EUR za model sa 64 GB.

kapiram da su ovo cene sa dock-om, ako je tako onda odecemo 100eur i eto nam cene bez dock-a 🙂

150eu skuplji od tf300..nije strašno..

520e je Prime sa dockom koliko vidim trenutno kod nas 🙂 znaci da ce Prime vec sada biti jeftiniji ~100e ili je ovo Asus nezvanicno smanjio cene Prime-ova 🙂

I sta sada da rade oni koji su pre par meseci kupili Prime?

Ili da ga stave u oglase i doplate...
Ili da ga bace u vatru...
Ili da ga izvade iz vatre i kampuju ispred ASSUS Srbija... 😛

Ili da ga koriste kao i do sada... 🙂

Nazad
Vrh Dno