Kad budem imao vremena probacu da zategnem jos malo primarne tajminge, pa da vidim šta će da se desi.

CPU bi mi bio sledeće pitanje. Yup, od kako sam se prebacio na X470 XFR boost je dostizao niže taktove, tako nešto 4250 Max za single core.
U većini benchmarka score mi je otišao dole za par %. Plus temperature procesora su otišle značajno naviše. Još nisam siguran da li je do cooler-a, do procesora ili do ploče. Čudo mi je da u AIDA stress testu CPU sada ide i do 80 C (Tdie), dok je GPU koji je u istom loop-u na 56 C.
Na kraju sam uspeo da ga vratim da slično boostuje kao na B350, pomoću Performance Enhancer opcije u BIOSu. Stavio sam na Level 1, umesto Default. Rade mi i Level 2 i Level 3, ali se CPU mnogo više greje, u stress testovima temperatura ide i preko 90 tada. Dodatno me brine što na Level 3 napon ide i do 1.49.
Ali ovo mi je za sada OK, dok ne vidim zašto se procesor toliko greje pod vodenim hlađenjem. Slično boostuje kao pre, tj. single core ide do 4350, i CPU score na većini bachmarka mi je samo 1% niži nego pre.