1. To je tacno, nije samo "BT".
2. Asrock ima istu takvu naponsku. Digi+ VRM, bla, bla. Pogledaj po netu.
3,4,5 Isto kao i svaka high-end P67 ploca. Nema tu nekih bitnih razlika. Ovisi i o primjerku.
6. Isto kao i svaka high-end P67 ploca, izuzev koliko znam Gigabyte-a, ali i to ce se promijeniti.
7. Da, Asusov AI Suite je bolji od takvog softvera drugih proizvodjaca. IMHO nebitno, ja to samo jednom upalim da vidim sta tu ima, te da na brzinu vidim koliko procesor/memorija ide. Overclock ide iz biosa.
8. Kvalitet svih komponenti je jako diskutabilan, otkud znas da Asrock nema kvalitetnije komponente od Asusa? (Naravno ako poredimo ploce priblizne cijene.)
Sta to treba da znaci? Pojasni jer ne razumijem.
Samo cu jos rec da Asrock P67 Extreme4 dolazi sa USB3.0 front panelom.
ASUS sajt radi kao sat (.com) ne znam sta treba da se sredi.

Ako nešto treba pokrenite temu da ih cimamo
Please pročitaš prvu rečenicu Wikipedije za početak.
Ako pročešljaš malo po netu, poenta Uefija je da možeš mišem da se igraš, kako to radi na Asrocku, rekao bi još uvek nespremno -
http://www.madshrimps.be/articles/article/1000116/ASRock-P67-Extreme4-Motherboard-Review/9
- Opet šta ćemo sa garancijiom od jedne, tj. dve godine?
- Šta ćemo sa činjenicom da su na ploči rupe za 775 socket, a ti kupio CPU sa kulerom koji ima promer rupa 1155/1156
- Šta ćemo sa podrškom, koja skoro pa bukvalno ne postoji
- Zašto ocei recimo XS-u njavećem oc forumu na svetu ne veličju pomenutu ploču, pa bar malo?
- Sa druge strane, naponska mora da radi sinhronizovano sa pločom, tj. kod Asrocka toga nema i pad napona je prisutan

I kako je ista kad nije (ko te to ubedi pobogu), pa gde je tu Dual Inteligent procesor II i Digi+ VRM - ako ne znaš sta je onda najbolje potraži na postu iznad koji sam napisao
http://www.anandtech.com/show/4080/welcome-to-sandy-bridge-with-the-asrock-p67-extreme4/5
Recimo GIGABYTE izbaci dva reda zavojnica pa i sa UD7 ima pad napona

I ako je naponska ista, a nije kako onda Asrock troši više
OC i te kako se razlikuje (ne bi sad da te pitam koliko si P67 ploča testirao

). Testirao sam MSI GD65 sa 2600, razlika u OC proca je više od 100MHz, razlika za mem preko 300MHz. Sve sinhronizovano daje i veći mem protok itd. Stoga za 3,4,5 ako misliš da je tako onda se grdno varaš. Da li si video kao radi GUI kod UEFI-a, verujem da nisi. ASUS ima brži i najnapredniji GUI, proguglaj i oko toga.
Skini svaki elektroit, zavojnicu, nezavisne čipove na ploči proveri proizvodžača i proveri cene, pa onda možemo da diskutujemo o kvalitetu
Ali, ali ako želiš da se osloniš na iskustva onih najiskusnijih kao što je anantech pročitaj ovo

prvo
http://www.anandtech.com/show/4130/the-battle-of-the-p67-boards-asus-vs-gigabyte-at-190/11 ili pročitaj ceo test pa ces shvatiti da razlike u OC-u ima, u funkcionalnosi i te kako itd. U ovom testu pravila se komparacija sa PRO modelom (ja trubim o P8P67) koji se ne razlikuje mnogo od P8P67 koji je sa cenom sličan tom Asrocku. Stoga P8P67 vs Extreme4 ne bi mnogo razmišljao i išao bih na ASUS, ako se razmišljaš o PRO i bitan ti je fron panel, nebitan oc i sve tehnologije koje ima ASUS (koje nisu džabe i nisu pale sa neba) išao bi na Asrock zbog niže cene.
Moja poenta je jasna, ne bi da ubeđujem nikoga, ako hoćeš uzeti Asrock, uzmi

Ako ne želiš više od svoje ploče sem "na golo oko" havdvera uzmi Asrock.
Extreme4 ima dobru cenu ako je ima po ceni koja je u germaniji, i iskreno ja bih je uzeo ( da se ponovim ) ako nikad, nikad ne bi išao na max OC, ili ako od OC-a ne očekujem mnogo, plus sve ono što sma napisao u zadnja dva posta. Međutim onda dođem do priče o kvalitetu i garancijom od jedne, tj. dve godine i kažem "neka hvala" ili još bolje "nisam toliko bogat da bi kupovao najjeftinije".
Jednostavno svaka roba ima svog kupca, i ako čvrsto veruješ u ono što se razlikuje od iskustava širom neta od onoga u šta ti veruješ, ja ću ti reći idi na Asrock, tj. jeftini ogranak ASUS-a!