Šta je novo?

ASUS P67 zvanična tema

Meni je bio iskrivljen jedan pin i ploca je radila bez problema. Ispravio sam ga ali se i dalje pod odredjenim uglom vidi da nije bas kako treba, ali sve sljaka bez problema. Memoriju iz "moja masina" sam stavio na 1,5v i radi bez problema. Mozes da probas da stavis 1,65v ali nikako preko toga

Ok hvala na savetu.Sacekacu drugara da dodje do mene.Ipak je on mnogo iskusniji od mene u ovom poslu.

Pa na tavanu

ASUS P8P67 LE bios update

Pozdrav svima,

da li neko mozda zna zasto ne mogu da izvrsim update bios-a?

Probao sam kroz sve tool-ove i sa svim verzijama bios-a koje sam skinuo sa zavanicnog sajta i dobijam poruku "the model of the bios image doesnt match the rom etc..."?

u cemu je stos? da li neko moze da pomogne?

pa to ti je trenutno poslednji bios koji je izbacen za tu plocu,zato i nema sta da apdejtujes ;)

1. Zašto bi menjao postojeći BIOS?
2. Omašio si BIOS! Ovaj BIOS što si postavio je BIOS za P8P67 model a ti imaš P8P67 LE (poslednji je P8P67 LE 1101 BIOS), što će reći tebi treba BIOS sa ove stranice: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_LE/#download i već ti je ploča sa poslednjim BIOS-om.

asuse.jpg

Poslednja izmena:
Da sad sam video, pogresio je autodetection na asus-ovom sajtu. Sad cu da probam, hvala momci.

Zelim da uvek imam poslednju verziju, da li gresim?

Sad je ok, radi, nisam video da je pogresno detektovao model ploce..

Treba da uvek imaš verziju koja ne pravi probleme tvom sistemu, poslednja verzija ne znači da ti treba.
Autodetekcija nema veze sa tim, vidim da si već na C particiju skinuo za pogrešnu ploču BIOS...

Poslednja izmena:
Pa iskreno nemam problema, osim kada ode racunar u sleep mode, onda ga ne mogu vise probuditi.

Poigraj se malo i sa podešavanjim sistema, trebalo bi da reaguje na pokret miša min posle 20min. Moraćeš malo da izguglaš ali pre toga pokušaj da unutar BIOS-a "disable PLL Overvoltage" :)

:wave:

Na prošloj strani to mu je već rečeno, ali izgleda da se ne javlja :)
Jedan od onih "reših problem al da se javim da sam ga rešio mrzi me" hehehehe.

Jeste, videh. Lepo si mu sve objasnio :)

Nego, ne bi me cudilo da je ponovo preflesovao isti BIOS, onako muski ga pregazio... cisto da bude siguran :d

@Cudna pojava na mom racunaru iz potpisa (moja masina)!

Pre 4 meseca je kupljena ploca proc. i ram novo u radnji.U pocetku se poigram sa oc-om vidim nije neki poseban primerak proc. i vratim sve na default. A u realnom radu i cime se bavim mi ne treba oc.

Znaci sve je setovano na default sem mem. koja je na 1600 9-9-9-24-1 1.5v. Sve funkcionise normalno,svi programi rde normalno ,ni jedan problem a kamoli bsod .

Primetim da se vremenom napon na proc. promenio sa prvobitnih 0,9 -1,28v na 1,00 - 1,32v nista strasno dok u jednom momentu nije sam promenio Turbo Ratio sa By All Cores na Auto i umesto na 3700 radi na 3400

Opet nista srasno vratim Turbo Retio na By All Cores ali to funkcionise par dana i ponovo "sam" vrati na Auto.

Tako da sad imam proc. koji radi od 1.0v i 1600 - 1,25v na 3400 turbo (max opterecenje), u realnom radu ne vidim promene jer imam ssd.

Mem. test -Ok
HDD test -Ok
PSU test -Ok cak i fizicki mereno pri oterecenju

Sumnjam na plocu. Svaka ideja i komentar bi dobro dosla.

Ajmo ljudi iz Asusa dajte neko pametno objasnjenje ili ovaj forum ne sluzi tome. Zasto ploca sama vremenom dodaje neadkvatan napon procesoru i zasto sama menja Turbo Retio na auto i spusta klokove procesoru ako su sve ostale komponente proverene i ispravne?
Sada cete mozda reci sto si kupovao taj procesor ako neces da klokujes. Naravno da moze probano kad je kupljena i radi stabilno na 4.5 GHz i 1,35v na manuel setovanju ali mi ne treba u realnom radu i sasvim mi dovoljno na default-u.
I radila je normalno na automatici do pre 7 dana.

ne moze. totalno su razlichite ploche. to se mozda potrefio datum izlaska biosa za obe ploche, tj revizije se poklapaju.
a objashnjenje zashto tog tvog biosa nema na sajtu ne bih znao. mozda je bio neka beta, pa su ga skinuli posle i turili 2001 umesto njega, lupam.

to bi ti bilo kao da si kupio GA plochu UD5 neku sa biosem F2f, koji je mozda u momentu bio neka beta, nema ga nigde na sajtu vec imash F2 i F3, a pak za UD7 imash F2f an sajtu, sht one znachi da mozesh njega sad da fleshnesh na ovu ud5.

ako nisam u pravu neka me neko ispravi

ne moze. totalno su razlichite ploche. to se mozda potrefio datum izlaska biosa za obe ploche, tj revizije se poklapaju.
a objashnjenje zashto tog tvog biosa nema na sajtu ne bih znao. mozda je bio neka beta, pa su ga skinuli posle i turili 2001 umesto njega, lupam.

to bi ti bilo kao da si kupio GA plochu UD5 neku sa biosem F2f, koji je mozda u momentu bio neka beta, nema ga nigde na sajtu vec imash F2 i F3, a pak za UD7 imash F2f an sajtu, sht one znachi da mozesh njega sad da fleshnesh na ovu ud5.

ako nisam u pravu neka me neko ispravi

I meni je bilo cudno, znam da su razlicite ploce... al sto je jos cudnije stavio sam 1850 i uradio je flashovanje... normalno sam upalio komp al tad mi bas crklo napajanje hehehe... tako da moram da cekam do utorka... da li na asus dvd koji je stigao uz plocu ide bios koji je bio na ploci ili ide neki stariji...

kad stigne novo napajanje, proveri ispravnost istog malo, fleshni najnoviji bios sa sajta i uzivaj. ne experimentishi nishta.

P8P67 2001 BIOS
1. Enable support for Next Gen 22nm Processor.
File Size 2,48 (MBytes) 2011.10.06 update

na koje se ovo procesore odnosi? sb-e,ivy il nesto trece?

odnosi se na novu generaciju nadolazecih IB procesora koju ces moci staviti na svoju P8P67 plocu, licno- instalirao sam 2001 bios na svoju plocu tako da provereno radi sa SB procesorima (a sto i ne bi .) )

P8P67 2001 BIOS
1. Enable support for Next Gen 22nm Processor.
File Size 2,48 (MBytes) 2011.10.06 update

na koje se ovo procesore odnosi? sb-e,ivy il nesto trece?

Imam jedno pitanje u vezi moje ploche, ne znam mozhda je tako na svim asusovim plochama koje podrzhavaju sandy bridge, znachi kad mi je napon podeshen na manual dobijam bsod kad je komp u idle ne bitno dal je 4.3ghz ili 4.8 chim prebacim napon na offset odma shljaka i nema plavog ekrana u chemu je fora mora li neshto da se iskljuchi da ne bi pucalo kad je napon na manual ili ukljuchi?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno