Šta je novo?

ASUS P67 zvanična tema

Evo moj log, svi su sa tom greskom zbog nedovoljnog napona........
...do sada je linx vazio za najbolji program za testiranje stabilnosti OC-a ali sa SB to je prime i to blend test sa maximalnom kolicinom rama (ja sam skinuo zadnju beta verziju kako bi mi alocirala svih 8GB)

Interesantno, meni LinX vise greje procesor i thermal power mu je na oko 125W, dok je sa Prime Blend-om oko 96W.
U pitanju je LinX sa AVX linpack-om i W7 SP1.

@ Zeljko: Jesi li probao kako se AVX ponasa?

Da linx sa AVX linpack-om greje procesor za 10C vise od prima i potrosnja je >120w ali na 5Ghz kuler nemoze da ga oladi i ugreje se na 98-99C i trotluje...

Links sam po seb nije dovoljan pokazatelj. Ja imam neki lud trip da kad nađem najnižu vrednost za CPU i mem preko LINX-a, podignem samo napon za CPU za 0.02V i mem za 0.02V i ponovo sve testiram i ako ne prelazi zacrtane vrednosti temp-a tako i ostavim.

Da samo sto za SB bar kod mene linx je znao da bude stabilan 1-2h i na manje od 0.03v sto je vec velika razlika, do sad je testiranje minimalne voltaze 1-2sata i njeno povecanje za 0.01v uvek rezultovalo 100% stabilnim OC-em ali ja evo vec mesec dana radim testiranje za 4.6, 4.8 i 5Ghz mada me je neispravna memorija koju sam dokupio unazadila bar nedelju dana i tek sad znam 100% stabilne napone ;)

ASUS kao najbolji izbor u ovom trenutku za P67 probudio mi je ideju jer vidim dosta ljudi i ima ASUS P67, stoga krajem marta ili sredimon aprila mogli smo da pokrenemo jedno video takmičenje sa recimo i7 2600K i recimo neka opasna VGA za prvu i drugu nagradu :)

ASUS P8P67 + INTEL 2500K, posto CPU ima otkljucan mnozioc kod o/c CPU da li se jednostavno promeni mnozioc CPU ili je potrebno i memoriju podesavati(recimo da imam DDR3 na 1600 moze li se ona fixirati na 1600MHz nezavisno od kloka CPU) ???

Poslednja izmena:
Sto se tice ASUS ploca i DDR3 memorija sta odgovara ASUS P67 maticnim plocama:

kingston , excelram , mushkin ili je sve jedno ???

Naletih na odlične screen-ove od Asus-a. Sa ovim B3 ne može da vam promakne :)

part2-CS_02.jpg

part2-CS_03.jpg

part2-CS_04.jpg

part2-CS_05.jpg

part2-CS_06.jpg

part2-CS_07.jpg

Ne znam da li je to bitno ali u user guide-u za P8P67 PRO na Qualified vendor listi za RAM nigde se ne spominje Exceleram i mozda samo na dva mesta 2x4Gb moduli. Da li je to nesto zbog cega bi morao da porazmislim jer mi je u planu bas exceleram 2x4gb?

Ne znam da li je to bitno ali u user guide-u za P8P67 PRO na Qualified vendor listi za RAM nigde se ne spominje Exceleram i mozda samo na dva mesta 2x4Gb moduli. Da li je to nesto zbog cega bi morao da porazmislim jer mi je u planu bas exceleram 2x4gb?

neces imati problema testira se ona memorija koji imaju na lageri dok sigurno neki modul od testirane vec imaju isti IC chip pa je u sustini isto..., ali na drugu stranu procenat i servis exceleram memorije im nejde u prilog (ja svoju staru 4 dana cekam ovo vec 10 dana da prodje servis) :(

meni radi exceleram rippler 2x4 gb , ne bi trebalo da imas problema.

Stigla su ploče u SRB :) prva manja količina. U ponedeljak roba kod distributera, pozovite i rezervišite svoje modele :)

Stigla su ploče u SRB :) prva manja količina. U ponedeljak roba kod distributera, pozovite i rezervišite svoje modele :)

Jel ima nekih informacija dokle ce trajati zamena starih ploca, posto se meni ne zuri, a najverovatnije planiram da kupim drugu u istoj maloprodaji (mozda istu ili sacekam neki noviji chipset naravno opet da idem na asus) a ovu razduzim za kes.. jer ne planiram da ostajem bez ploce :)
Ono sto me interesuje je to da mi neki za 8,9 ili15 meseci ne kaze e zakasnio si sa zamenom, ili neke slicne nebuloze ...

Ako se ne varam ploce se moraju zameniti do kraja juna....

Стигле су плоче од велике тројке или само Асусове?
Има ли назнака да ли ће старе незамењене плоче ићи по нижој цени?

Poslednja izmena:
Nema razloga da budu skuplje ploce, naprotiv moglo bi i malo jeftinije uskoro dolazi intel Z68 .)

Ali ce sigurno biti veca potraznja nego sto ce ih dobijati.

Nema razloga da budu skuplje ploce, naprotiv moglo bi i malo jeftinije uskoro dolazi intel Z68 .)

Ploče neće biti skuplje, a što se tiče Z68, to nema veze sa P67 jer nije tu da ga zameni, to je druga platforma.

Ali ce sigurno biti veca potraznja nego sto ce ih dobijati.

Potražnja da, jer ih ima malo :( stoga sam i naveo da treba rezervisati unapred kod najbližeg prodavca pre nego što ih dobiju.

Ja bih jedino udaren u glavu kupio P67 chipset plocu nakon fail_a Intela...
Ceka se naslednik X58 platforme, ovo i da oprave nece da valja :d

zna li neko nesto o MSi plocama za sandy bridge, kada ce se pojaviti kod nas, mislim ove bez greske naravno..

Gigabyte B3 ploche su vec u Srbiji na lageru....Asus od nedelje....

Nazad
Vrh Dno