Šta je novo?

ASUS P67 zvanična tema

Space

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2006
Poena
440
Početak 2011-este kreće agresivno kada je novi čipset i ASUS u pitanju. Analogna naponska jedinica zamenjena je digitalnom, što je bila u prošlosti ekskluziva samo ROG i serverskih ploča. UEFI BIOS je postao standard za sve P67 ploče, brdo tehnologija, kao što je novi TurboV, iGPU, BT GO (vaš mobilni telefon pretvara u daljinac, oc kontroler i itd.) itd. :)

Stoga, podeliću svoju radost sa vama, te ću okačiti i neke slike šta mi je u rukama.

P.S
Koleginica je bila voljna, da pokaže, tj. podeli moje i svoje zadovoljstvo prema novim modelima na nekoliko slika :D

Evo jedne kolektivne slike.
Moji favoriti su: MIVF, nova Sabertooth i dugo očekivana WS matična koju u ASUS izdanju nisam video skoro dve godine :)

sve_zajedno.jpg

SABERTOOTH P67

SB.jpg

SB-KOL.jpg

Maximus IV Formula

MIVF.jpg

P8P67 WS REVOLUTION

WS.jpg

WS_KOL.jpg

SREĆNA NOVA GODINA SVIMA BENCHMARKOVCIMA :)

Poslednja izmena:
I da pevam dok ih delim eee... :D mnogo si mislio :D
Čudo se uvek javiš sa ovakvim komentarima, ali uvek :)

Poslednja izmena:
Ma hajde molim te pa shta je ovo za jedan asus.. svejedno ce te lepotice [ ploce :d] zavrsiti na nekoj od nagradnih igara pre ili kasnije. Bas bi bila fora da se podele ovako za kraj vise nego uspesne radne 2010.

Ajde da ne spamujemo! Tema je otvorena da se malo diskutuje o novim modelima.

Ali za one koji uvek hoće nešto "džabe" i za one koji se trude kada su takmičenja u pitanju uskoro ide takmičenje, opet izrada video materijala:) Biće jedna od top ploča na poklon sa ove liste. :)

Poslednja izmena:
Odmah se prijavljujem da radim video,za nagradu ocekujem koleginicu :D
Shalu na stranu,izgledaju prelepo,narocito SABERTOOTH. ;)

Odlichno, raduje me novo takmichenje i nadam se da nece biti Gulftown based kao i sva takmicenja od kako je taj procesor izasao.

Da tema ne bi bila jedan obican marketing i reklama, hajde reci nam vise o svakoj plochi pa da vidimo da li da ih uzimamo u obzir prilikom kupovine.

:wave:

Odlichno, raduje me novo takmichenje i nadam se da nece biti Gulftown based kao i sva takmicenja od kako je taj procesor izasao.

Da tema ne bi bila jedan obican marketing i reklama, hajde reci nam vise o svakoj plochi pa da vidimo da li da ih uzimamo u obzir prilikom kupovine.

:wave:

E upravo to ne mogu sad da podelim. Da ne bi bila reklama, kako navodiš. Bench će testirati nekoliko, a posle 5.jan biće toliko testova online da će biti informacija na pretek. Osnovne po meni bitne informacije sam postavio u prvom postu :)

Poslednja izmena:
Nadam se da nagradna igra neće opet zahtevati Asus ploču da bi se osvojila...Asus ploča. :smoke:

i Mare kakva je Sabertooth? taj materijal od cega je? kako se skida? moze neka slika sa druge strane ploce?

cek bre kako nije bilo WS ASUS ploce 2 godine ... pa kad je izasla X58 WS ?

Dobro je da se i neka "djevojka" pojavi na forumu (do sad su babe bile in :d )
Btw mnoooogooo mi se svidja ova keramicka Sabertooth plocica. ako nishta bar zbog skoljke "drugacija od drugih"

ima razlicitih vrsta keramike :) nisu sve teske ko tuc

imam neki utisak da ce 'te svi da skidate tu "masku" :p

Ovo se odnosi na mosfet, sb i nb kuler. Postojeci Sabertooth X58 i P55i koriste iste takve kulere.
Ovaj novi P67i je prvi sa novim tkz. TUF Tactical vestom, a iako izgleda sjajno sumnjam da je i on izradjen od istog materijala.

Proverio sam na netu i zaista postoje ultra-lake keramike koje se koriste za termoizolaciju sa gustinom oko 160 kg/m3 i kad bi takva bila upotrebljena taj Vest bi bio laksi od 50g, ali je veoma skupa.

U svakom slucaju ploca je prelepa i uskoro cemo znati od cega je stvano napravljena. :)

A meni se cini da ce "sabljozuba" da bude hladna kao mrtvacka noga. :D
Salu na stranu, ploca deluje nekako najozbiljnije sa tim "oklopom" a i ta legura od keramike bi trebala da dobro hladi, pa cak i da stiti plocu od eventualne prasine.

Nego mene zanima konkretno ovaj deo oko naponske sekcije

Početak 2011-este kreće agresivno kada je novi čipset i ASUS u pitanju. Analogna naponska jedinica zamenjena je digitalnom...

Ovo sam nasao na drugom forumu, analogna vs digitalna naponska;

analogvsdigital.jpg

..pa me zanima jeli ovo tacno.

Misljenja iskusnih hardverasa ? :)

@Spacemaster
I da, jesu li ove nove asusove ploce iskljucivo sa digitalnom naponskom ili je neki miks u pitanju ? (pod uslovom da pitanje ne potpada pod NDA).

Koleginica je san svakog overklokera i entuzijaste. Pored nje bi svako pobedio na takmicenju. Eto, ako bude moglo, ja bih nju angazovao pri izradi takmicarskog videa (jedino ako nije sukob interesa jer radi u Asusu). A sve ploce su extra, mada kada bih birao izabrao bih Formulu da bih Vladu pravio ljubomornim :d

Malo više informacija o tzv. Tactical Vest-u.

Possibly the oddest inclusion on any motherboard we’ve seen is the TUF(The Ultimate Force) Tactical Vest of the Sabertooth P67. This is a plastic shroud that covers almost the entire board and aims to provide better cooling for the board’s components and a degree of isolation from the components plugged into it. It works best with a CPU cooler that blows down onto the board, and Asus claims that the airflow underneath the Tactical Vest shouldn’t be hindered by the airflow of any case fans installed. We’re sceptical as to how useful the Tactical Vest will be, and not only because most blow-down coolers are a bit rubbish compared to tower coolers.
tuf-12-b.jpg

tuf-13-b.jpg

tuf-14-b.jpg

Tekst pruzet sa: http://www.bit-tech.net/hardware/motherboards/2010/11/16/asus-lga1155-motherboard-preview/2

U principu da bi sve funkcionisalo kako su oni zamislili treba vam kuler tipa Noctua NH-C12P SE14
noctua_nh_c12p_se14.jpg

Poslednja izmena:
koliko mi se cini, na asusovom sajtu sam procitao da se radi o " kombinaciji analogne i digitalne naponske jedinice, u cilju dobijanja maximalnih performansi "

Sad vise nista ne kapiram,
jel digitalna toliko bolja od analogne, pa je menjaju?

Zivo me interesuje sta li je sledece, full back cover, triple golden backplate, 16slojni PCB, automatski overklok i downklok memorije i pravljenje cvaraka na 1394 portu? :d

Poslednja izmena:
Zivo me interesuje sta li je sledece, full back cover, triple golden backplate, 16slojni PCB, automatski overklok i downklok memorije i pravljenje cvaraka na 1394 portu? :d
Iz tvojih usta u Bozije usi... pa da i ja najzad iskoristim taj FireWire port za neke konkretne stvari, nakon toliko godina :D

Nazad
Vrh Dno