nigde da nadjem neke Ok informacije.. na brzinu.. da li vredi uzimati ovu plocu u kombinacijii sa 5200 proc... samo neko osnovno overklokovanje... cena mi je OK, ima RAID i Firewire
Dobra plocha, za taj procesor i vishe nego dovoljna. Izvlachi oko 430FSB sa dual core procesorima, od opreme ima dosta. Najveca mana joj bi mogao biti polozaj ATX konektora. Topla preporuka sa moje strane :wave:
Apsolutno se slazem.
Malo mi je i sumnjivo da svaka zabada na oko 420FSB, kao da su je namerno ogranicili. I taj ATX konektor. Mada, da je to ispravljeno i jos da stave hladnjake ne naponsku, ne bi morali ni da prave P5Q 😀
Pre nego što uzmeš tog ASUS-a pogledaj GA-EP45-DS3R sa kojim furam E6320 na FSB od 510MHz....
nigde da nadjem neke Ok informacije.. na brzinu.. da li vredi uzimati ovu plocu u kombinacijii sa 5200 proc... samo neko osnovno overklokovanje... cena mi je OK, ima RAID i Firewire
OK je ploca skroz, pogotovo za E5200. Ja bas u ponedeljak treba nekom prijatelju da sklopim tu kombinaciju. Ploca izlazi 7100din. i proc 6100 - znaci za 140 eur fina kombinacija. P5Q Pro je ipak dosta skuplji a taj E5200 se moze lepo klokovati i na P31 chipsetu a na toj sigurno i bolje...
:type:
Kako samo 7100? Mora da je neka greska. Mozda je P5QL-SE u pitanju?
I to ima sad? Znam da je bila P5QL, P5QL-Pro i P5QL-E 😀
Ima P5Q-SE, ko hoce da maks ushtedi, a da ide na P45 chip ova plocha je za njega.
Da ne poverujesh ima i P5QL-SE, skoknuo sam do ASUS sajta, postoji i ta plocha :d
To sam im ja narucio u medjuvremenu, cisto da budem u pravu. Poskidali na brzaka sta su stigli :d
Stvarno deluje kao neki krsh, ali nekad izgled zna da vara. Mada, generalno nikad ni ne razmatram SE ploce kod Asusa...
EDIT: Kod SE su ATX konektor stavili na pravo mesto, a kod E nisu :smash:
P5QL-E ima više S-ATA priključaka, RAID, FireWire, za OC daleko bolji 'Precision tweaker 2' , bolju audio karticu, 4 umesto 2 slota za memoriju, eSata, optički SPDIF. Dakle bolja za neku ozbiljniju primenu.
pa da , zato sam i izabrao bas ovu plocu - treba mi firewire, a i RAID kasnije, a P5Q su svi preporucivali na ovom sajtu...... ako neko zna neku gigabyte plocu sa tom cenom i sa tim dodacima, nek slobodno javi... ja ima sad P35DS3R i zadovoljan sam, ali ipak bi isao sad na malko novii cipset.. zasto da ne i gigabyte
Jedino ako imas dobru varijantu za zamenu... Cak i onda ne znam zasto prelaziti na sa dobre P35 na P43. Imas problema sa tom plocom?
Lako moze da se desi da je ta tvoja bolji overkloker, mozda je chipset malo topliji... Ne znam sta dobijas tom zamenom. Bolje zameni procesor za E5300, znatno vise dobijas...
Mada, ako si vec resio da menjas, ne moze te niko odavde zaustaviti. Znam tu boljku, imao sam i ja takve epizode 😀
@activated1: I opet kad krenula prica da se MSI poboljsao, vrate se na kraj moje liste :S:...
samo jos nesto da ubacim
kad vec hvalite polozaj ATX konektora na P5QL SE, samo jos da dodam da ta ploca ima samo jedan 24pin ATX konektor a nema 4/8pin dodatni, tako da se ne preporucuju za malo jace procesore.....
samo jos nesto da ubacim
kad vec hvalite polozaj ATX konektora na P5QL SE, samo jos da dodam da ta ploca ima samo jedan 24pin ATX konektor a nema 4/8pin dodatni, tako da se ne preporucuju za malo jace procesore.....
pa hocu da prodam celu konfu, pa zato menjam, mislim kupujem novu konfu..
E, onda mitaurus nema primedbi 😀
Razmisli o E5300 zbog novog stepinga, treba mu manji napon za iste klokove, a i generalno bi trebalo da se bolje klokuje :wave:
^ Cuo sam da ima neki skroz OK MSI :d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari