Šta je novo?

ASUS P5QL-E da li uzimati?

• Začetnik teme Začetnik teme igysa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

igysa

Čuven
Učlanjen(a)
10.05.2002
Poena
695
nigde da nadjem neke Ok informacije.. na brzinu.. da li vredi uzimati ovu plocu u kombinacijii sa 5200 proc... samo neko osnovno overklokovanje... cena mi je OK, ima RAID i Firewire

nigde da nadjem neke Ok informacije.. na brzinu.. da li vredi uzimati ovu plocu u kombinacijii sa 5200 proc... samo neko osnovno overklokovanje... cena mi je OK, ima RAID i Firewire

Dobra plocha, za taj procesor i vishe nego dovoljna. Izvlachi oko 430FSB sa dual core procesorima, od opreme ima dosta. Najveca mana joj bi mogao biti polozaj ATX konektora. Topla preporuka sa moje strane :wave:

OK momci, hvala 🙂 previse mi je para za ASUS P5Q.. a ova izgleda ima sve sto mi treba
pozdrav :wave:

Moj ti je savet da ipak uzmeš nekog Gigabyta za istu lovu.Mislim da mnogo jaču statistiku ima,a i pogledaj malo forum.Mnoštvo je problema sa Asusovom serijom P5Q.Ja sam montirao nekoliko Asusa P5Q serije zadnjih meseci,rade extra,ali nekako je nešto u meni malo rezervisano.Možda zbog toga što sam poslednjih meseci zaista imao dosta reklamacija na Asus.Who knows....možda to i nema neke realne osnove kada su nove ploče u pitanju.Videćemo za par godina ko je bio u pravu

Dobra plocha, za taj procesor i vishe nego dovoljna. Izvlachi oko 430FSB sa dual core procesorima, od opreme ima dosta. Najveca mana joj bi mogao biti polozaj ATX konektora. Topla preporuka sa moje strane :wave:

Apsolutno se slazem.

Malo mi je i sumnjivo da svaka zabada na oko 420FSB, kao da su je namerno ogranicili. I taj ATX konektor. Mada, da je to ispravljeno i jos da stave hladnjake ne naponsku, ne bi morali ni da prave P5Q 😀

Apsolutno se slazem.

Malo mi je i sumnjivo da svaka zabada na oko 420FSB, kao da su je namerno ogranicili. I taj ATX konektor. Mada, da je to ispravljeno i jos da stave hladnjake ne naponsku, ne bi morali ni da prave P5Q 😀

Nazalost, to je izgleda boljka P43 chipa. Max FSB se obichno krece od 400 do 440.
Layout je identichan sa P5Q samo nema hladjenje preko cele naponske kao P5Q. Narvno P5Q izvlachi preko 450FSB pa ako neko hoce da tera neki E8xxx cepu na 500FSB onda bi trebao da uzme P5Q. Ali za E5XXX, pa chak i E7XXX je i QL serija dobra :wave:

Pre nego što uzmeš tog ASUS-a pogledaj GA-EP45-DS3R sa kojim furam E6320 na FSB od 510MHz....

Bolja je ona, ali je 2000din. skuplja, a covek kaze da ne moze da rastegne budzet na P5Q koji kosta isto tu negde. Svakako E5200 ne prebacuje 400FSB skoro nikad...

Ja ne znam zashto, al ne mogu da svarim Gigabyte, valjda zato shto usharene ploche skroz 😀
Ja bi pre uzeo MSI nego GB 😛
Al respekt za gore navedenu plochku.

OK je ploca skroz, pogotovo za E5200. Ja bas u ponedeljak treba nekom prijatelju da sklopim tu kombinaciju. Ploca izlazi 7100din. i proc 6100 - znaci za 140 eur fina kombinacija. P5Q Pro je ipak dosta skuplji a taj E5200 se moze lepo klokovati i na P31 chipsetu a na toj sigurno i bolje...
:type:

Poslednja izmena:
OK je ploca skroz, pogotovo za E5200. Ja bas u ponedeljak treba nekom prijatelju da sklopim tu kombinaciju. Ploca izlazi 7100din. i proc 6100 - znaci za 140 eur fina kombinacija. P5Q Pro je ipak dosta skuplji a taj E5200 se moze lepo klokovati i na P31 chipsetu a na toj sigurno i bolje...
:type:

Kako samo 7100? Mora da je neka greska. Mozda je P5QL u pitanju, bez E?

Poslednja izmena:
Da ne poverujesh ima i P5QL-SE, skoknuo sam do ASUS sajta, postoji i ta plocha :d

Nju su bash poshteno ogoleli:

1195328.JPG

Poslednja izmena:
Da ne poverujesh ima i P5QL-SE, skoknuo sam do ASUS sajta, postoji i ta plocha :d

To sam im ja narucio u medjuvremenu, cisto da budem u pravu. Poskidali na brzaka sta su stigli :d

Stvarno deluje kao neki krsh, ali nekad izgled zna da vara. Mada, generalno nikad ni ne razmatram SE ploce kod Asusa...

EDIT: Kod SE su ATX konektor stavili na pravo mesto, a kod E nisu :smash:

Poslednja izmena:
To sam im ja narucio u medjuvremenu, cisto da budem u pravu. Poskidali na brzaka sta su stigli :d

Stvarno deluje kao neki krsh, ali nekad izgled zna da vara. Mada, generalno nikad ni ne razmatram SE ploce kod Asusa...

EDIT: Kod SE su ATX konektor stavili na pravo mesto, a kod E nisu :smash:

Jeste da izgleda kao krsh, al zato ima odlichan polozaj ATX konektora :d

P5QL-SE je fantastična za gamer mašinu, stavimo 2x2GB DDR2, neki S-ATA2 HDD sa 16m cash, dobru 'napucanu' grafiku, kvalitetno napajanje i nema brige.

P5QL-E ima više S-ATA priključaka, RAID, FireWire, za OC daleko bolji 'Precision tweaker 2' , bolju audio karticu, 4 umesto 2 slota za memoriju, eSata, optički SPDIF. Dakle bolja za neku ozbiljniju primenu.

P5QL-E ima više S-ATA priključaka, RAID, FireWire, za OC daleko bolji 'Precision tweaker 2' , bolju audio karticu, 4 umesto 2 slota za memoriju, eSata, optički SPDIF. Dakle bolja za neku ozbiljniju primenu.

pa da , zato sam i izabrao bas ovu plocu - treba mi firewire, a i RAID kasnije, a P5Q su svi preporucivali na ovom sajtu...... ako neko zna neku gigabyte plocu sa tom cenom i sa tim dodacima, nek slobodno javi... ja ima sad P35DS3R i zadovoljan sam, ali ipak bi isao sad na malko novii cipset.. zasto da ne i gigabyte

Ja samo da dodam u ovu temu. Izbegnite MSI P43 Neo3-F. Jako problematichna plocha. BSOD-i iskachu kad im se cefne, povremeno mi sama podesi memoriju na 1333?!? Bios sa kojim je doshla ne voli GeForoce9 seriju, ajde to je resheno novim biosem, EIST je nemoguce iskljuchiti, probao sam josh nekoliko biosa, al memorija sama podeshava svoju brzinu po potrebi, nekad na 1000, nekad na 1200, nekad na 1333. Sve u svemu ko hoce P43 plochu nek ide na ASUS-a. Ovaj MSI je delovalo obecavajuce, al sam se poshteno razocharao :S:

msi_p43_neo3-f_profile.jpg

Poslednja izmena:
pa da , zato sam i izabrao bas ovu plocu - treba mi firewire, a i RAID kasnije, a P5Q su svi preporucivali na ovom sajtu...... ako neko zna neku gigabyte plocu sa tom cenom i sa tim dodacima, nek slobodno javi... ja ima sad P35DS3R i zadovoljan sam, ali ipak bi isao sad na malko novii cipset.. zasto da ne i gigabyte

Jedino ako imas dobru varijantu za zamenu... Cak i onda ne znam zasto prelaziti na sa dobre P35 na P43. Imas problema sa tom plocom?

Lako moze da se desi da je ta tvoja bolji overkloker, mozda je chipset malo topliji... Ne znam sta dobijas tom zamenom. Bolje zameni procesor za E5300, znatno vise dobijas...

Mada, ako si vec resio da menjas, ne moze te niko odavde zaustaviti. Znam tu boljku, imao sam i ja takve epizode 😀

@activated1: I opet kad krenula prica da se MSI poboljsao, vrate se na kraj moje liste :S:...

Jedino ako imas dobru varijantu za zamenu... Cak i onda ne znam zasto prelaziti na sa dobre P35 na P43. Imas problema sa tom plocom?

Lako moze da se desi da je ta tvoja bolji overkloker, mozda je chipset malo topliji... Ne znam sta dobijas tom zamenom. Bolje zameni procesor za E5300, znatno vise dobijas...

Mada, ako si vec resio da menjas, ne moze te niko odavde zaustaviti. Znam tu boljku, imao sam i ja takve epizode 😀

@activated1: I opet kad krenula prica da se MSI poboljsao, vrate se na kraj moje liste :S:...

Ja sam uvek davao prednost MSI npr. ako bi se biralo izmedju MSI i GB, a ovo ploacha me razocharala, ovako vizuelno je OK, dobar layout, hetpipe hladjenje, ICH10R +JMicorn sa RAID-om, crn PCB. Ali brate mili bios je straobalan. Bukvalno su na 2-3 nedelje izbacivali novi. Negde sam nasho na netu neki lik konstatuje da kao za godinu dana stariju plochu ima manje biosa nego za ovu :smash:

Poslednja izmena:
samo jos nesto da ubacim
kad vec hvalite polozaj ATX konektora na P5QL SE, samo jos da dodam da ta ploca ima samo jedan 24pin ATX konektor a nema 4/8pin dodatni, tako da se ne preporucuju za malo jace procesore.....

samo jos nesto da ubacim
kad vec hvalite polozaj ATX konektora na P5QL SE, samo jos da dodam da ta ploca ima samo jedan 24pin ATX konektor a nema 4/8pin dodatni, tako da se ne preporucuju za malo jace procesore.....

Taj polozaj ATX konektora je verovatno jedino sto i valjda na toj ploci 😀

Ali svakako, na slici koju je activated1 okacio ima 4pin konektora za CPU? :trust:

@mitaurus

pa hocu da prodam celu konfu, pa zato menjam, mislim kupujem novu konfu..

Nazad
Vrh Dno