Šta je novo?

ASUS P5KE wifi BIOS naprho`

Dimke

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2002
Poena
649
Naime radjen je flash biosa iz Windowsa i nije protekao kako treba naime kod verifying-a je pukao. Posle restarta samo se pali i gasi na po 5 sec. Da li postoji neko resenje da se ploca vrati u zivot...

Imas li uopste mogucnost da udjes u bios?
Ako imas, flash ponovo - preko floppy-ja.
Ako ne, mislim da bi jedino pomogla zamena EPROM-a (odnosno chipa na kom je bios).

asus ima neku foru sa pokretanjem auto recovery-a
mislim da treba samo da ubacis floppy sa bios fajlom i to je to
u svakom slucaju pogledaj upustvo od ploce, tamo je sve objasnjeno,
mene mrzi sad ;P .

Moze i pereko usb-a. Pise sve u uputstvu.

Aha hvala svima... probacemo... mada preko biosa bi probao flash ali nije moguce jel ne mogu ni da dodjem do njega jel se komp stalno resetuje kad se upali...

A mozes i:
Narezi fajl imebiosa.rom na CD, ubaci u drajv i upali komp.

Poslednja izmena:
Neces moci nista da uradis!
Sve sto ti predlazu mozes da iskoristis samo u slucaju kad ti na ekranu izadje poruka da je bios neispravan.Pricam ti iz licnog iskustva.
Imao sam plocu Asus M2N-E i sjebao sam tako bios koristeci onaj njihov program za update iz windowsa.Posle restarta sistem nije hteo da se ukljuci.Samo zavrti ventilator par sekundi i ugasi se.Bez ikakve poruke na ekranu(monitor se nije ni palio).
S obzirom da je ploca bila nova(nedelju dana stara),vratio sam je kao neispravnu,i na svu srecu uspeo da dobijem novu.
Solucije su ti ili to ili da ti neko reprogramira cip.
Postoji jos jedna solucija a to je zamena cipa na zivo,tj da nadjes nakog ko ima plocu kao tvoju,ubacite njego cip u tvoju plocu,startujete sistem,onda izvadite njegov cip,vratite tvoj i sad ponovo odradis flash bez gasenja kompa.*******a stvar je sto ne sme da se dotaknu kontakti nicim metalnim inace...

Hmmmmm to i ja mislim da je slucaj e sad fazon je sto se na ovoj ploci cip od biosa ne vadi nego je zalemljen negde cak nisam ni uspeo da ga lociram :(

Ok cujemo se... hvala

Nazad
Vrh Dno