Šta je novo?

Asus P5B Deluxe/Wifi ili BadAxe za e6600?

Haludza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Posto sam definitivo narucio e6600 - a plocu jos nisam narucio - trebalo bi u ponedeljak da se izjasnim - sta biste mi vi preporucili za maticnu za taj procesor ? Ili mozda cekati Abit? Zna li se kad izlazi ? Posto cu na taj asus cekati 15 dana (gazda firme mi daje komp da se koristim za vreme cekanja).. Jel neka od ovih ploca podrzava ddr3 ? Posto sam narucio hyperx kingston na 900MHZ i bolesno je skup.. Mozda je ddr3 bolji izbor ? Moj komp sam zalivadio - nemam bas uslova za komotan surf - zato bih vas zamolio bez komentara tipa koristi search :)..

Hvala..

Da...hteo sam da vidim dali ce stici novija revizija 965 chipseta..a i drugaru je trebao rachunar kao narkomanu.pa sam mu dao...a ja inache imam 2 kompa...tj.imam i INtel badaxe plochu sa Preslerom..pa mi nije bila frka...u svakom sluchaju,kada mi za neki dan stigne e6600c2d proveru kvalitet ploche...Novi BIOS f5d je inache reshi nekompatibilnost sa e6600 i 400mhz....sada to ide sasvim fino mnogo vishe...plocha je elektronski kvalitet i kao takva daje stabilnost i potencijal..nju su u startu zezali beta BIOS-i.

Poslednja izmena:
evo, sad mi je stigao e6600 (27 nedelja, isti sticker kao na onoj prethodnoj slici), i drzah u rukama p5w dh deluxe. i vratio je... definitivno uzimam p5b deluxe wifi/ap. stize mi i Corsair XMS2 TWIN2X2048-8500C5, pa javljam rezultate oc-a...

edit: imaju bre sve ploce da se nadju bez problema...

Poslednja izmena:
evo, sad mi je stigao e6600 (27 nedelja, isti sticker kao na onoj prethodnoj slici), i drzah u rukama p5w dh deluxe. i vratio je... definitivno uzimam p5b deluxe wifi/ap. stize mi i Corsair XMS2 TWIN2X2048-8500C5, pa javljam rezultate oc-a...

edit: imaju bre sve ploce da se nadju bez problema...

Bice to dobar oc, nesto mi se javlja u napred, samo obezbedi dobro hladjenje CPU-a :)

lova nije bitna... mislim, ne treba mi neka egzotika tipa vodeno hladjenje, treba mi nesto kvalitetno da zabodem i ne razmisljam... ja sam se ranije palio na tt big typhoon dok sam skupljao repa za am2, ali nisam siguran da li on moze da se zabode na intela? nesto u tom sega-mega fazonu...

edit: i koja pasta? da li da stavim ovu sto dolazi uz e6600, ili da jurim neki colgate? :) secam se ranije je bio izvikan neki silver... something... malo sam ispao iz fazona...

Poslednja izmena:
lova nije bitna... mislim, ne treba mi neka egzotika tipa vodeno hladjenje, treba mi nesto kvalitetno da zabodem i ne razmisljam... ja sam se ranije palio na tt big typhoon dok sam skupljao repa za am2, ali nisam siguran da li on moze da se zabode na intela? nesto u tom sega-mega fazonu...

edit: i koja pasta? da li da stavim ovu sto dolazi uz e6600, ili da jurim neki colgate? :) secam se ranije je bio izvikan neki silver... something... malo sam ispao iz fazona...

Pazaris dole pomenuti kuler,a najbolja pasta koja moze da se nabavi je artic silver 5(AS5)
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=109107

TT BT moze da se zabode na Intel-a, za te pare kod nas nema boljeg resenja, mozes i ST pa 2x120MM to jeste ogromno ali radi posao vrhunski mozda cak i bolje od TT BT-a.

Nego, je li dolazi pasta uz TT BT ili se mora kupiti posebno?

Ako ti bas nije problem novac,a na sve to imas mogucnos da nabavis bilo sta onda je ovo definitivno najbolji izbor.;)
http://3dfusion.de/artikel/cpu_kuehler/Titan_Amanda_TEC/1_Einleitung_Verpackung_Lieferumfang/

hvala na odgovorima, ali ja bih ipak nesto dostupnije sto se tice coolera :) jurim ovog zalmana 9700 ili tt big typhoona, pa sta pre dodje... mislim da ce to biti dovoljno, ionako u kucistu imam gomilu ventilatora, znas i sam, prakticno imamo isto kuciste...

hvala na odgovorima, ali ja bih ipak nesto dostupnije sto se tice coolera :) jurim ovog zalmana 9700 ili tt big typhoona, pa sta pre dodje... mislim da ce to biti dovoljno, ionako u kucistu imam gomilu ventilatora, znas i sam, prakticno imamo isto kuciste...

Pazi ovaj titian mozda moze da se nabavi i kod nas,samo provali ko je dobavljac;)

@Spacemaster: cestitam na VIP zvanju. Cheers :wave:

E sad sam malo bacio pogled na asusov sajt u potrazi za 965 plocama i ima vise varijanti i to su:
P5B-E
P5B
P5B Deluxe
P5B Deluxe/wifi...
E sad ova zadnja me ne interesuje jer je preskupa, koliko vidim kod nas oko 220eur... Ima li da se nadje obicna Deluxe bez wifi i koliko to kosta??
Druga stvar, koliko je ova Deluxe bolja od P5b i P5b-e u o/c, i da li uopste postoje razlike u biosu i mogucnostima za o/c?
Treca stvar, P5B-E po asusovom sajtu ima siri raspon podesavanja za o/c od P5b jel to tacno?

Imam takodje P5B Deluxe a razlike izmedju nje i obicne su ipak znacajne :)

Razlika izmedju ta dva modela je prikazao vrlo dobro sam Asus ovdje
http://event.asus.com/2006/mb/P5B/models.html

Dodatno postoje razlike u Bios-opcijama koje vode na to da P5B nije toliko dobar Ocer kao sto je Deluxe varijanta.

vDimm 1,8-2,1 / vCore 1,2125 - 1,7 (P5B)
vDimm 1,8-2,45 / vCore 1,1 - 1,7 (P5B Deluxe)

Da se razumemo ukoliko ionako buduci vlasnik namjerava modovati plocu ovo nije nikakav hendikep za P5B non deluxe.

Dodatno napon na CPU kod deluxe varijante moze da se namjesti daleko nize to ima recimo prednost kod "Allendale" tako da moze na default taktu da radi na 1,1V dok je za razliku kod P5B najnizi napon 1,2125V

poz...

Dobro je, narucih i pastu, Thermaltake Arctic Silver 5.

Vrh Dno