Šta je novo?

Asus P5B Deluxe/Wifi ili BadAxe za e6600?

Haludza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Posto sam definitivo narucio e6600 - a plocu jos nisam narucio - trebalo bi u ponedeljak da se izjasnim - sta biste mi vi preporucili za maticnu za taj procesor ? Ili mozda cekati Abit? Zna li se kad izlazi ? Posto cu na taj asus cekati 15 dana (gazda firme mi daje komp da se koristim za vreme cekanja).. Jel neka od ovih ploca podrzava ddr3 ? Posto sam narucio hyperx kingston na 900MHZ i bolesno je skup.. Mozda je ddr3 bolji izbor ? Moj komp sam zalivadio - nemam bas uslova za komotan surf - zato bih vas zamolio bez komentara tipa koristi search :)..

Hvala..

Sta od vazdusnih kulera nakaciti na 6600 za occ? Taj zalman ili nesto drugo? Recimo do 100E a da moze da se nadje kod nas?

Malo ti je nezgodno vreme za kupovinu vrhunskog cooler-a jer su svi jaci izbacili svoje nove modele, inace nije cim naci kod nas i jace modele malo se ceka (~2-3 nedelje) ali je moguce, inace racunaj negde oko 60tak evra za vrhunske modele, moj izbor je svakako novi Thermalright Ultra, mada je sad izasao i Zalman 9700 koji ce verovatno biti odlican.

Ako hoce da nosi komp onda zalman i nije neki izbor jer vecina imaju preko 500g i samim tim nije ih preporucljivo nositi(mada iskreno ne znam koji je dobar kuler koji ima manju masu od 500g), a pogotovo ako ce kuciste tokom prenosenja ljulja.Pa ploca moze da se polomi od njihove tezine.Cak i sajtu zalmana ne preporucuju da se kompovi sa njihovim kulerima tezim od 450g prenose i da ne prihvataju nikakvu odgovornost ako se pri prenosenju nesto desi.

Tako da bi zalman 9700 odmah pao u vodu kao izbor kao i 7700Cu(918g), jedino sto 9500 ima malo vecu masu od 450g(530g ima) pa bi on mogao biti izbor, ili recimo 7700AlCu(600g).Pretpostavljam da su razlike izmedju hladjenja ovih kulera minimalne.

Poslednja izmena:
Uff i toga odvaljivanja se isto plasim zesce - zamisli taj bedak! Das i crkveno i mrtveno za komp i kuler ti odvali plocu - uzas! Pa ja nesto skontah da se on sa svojih pola kile shrafi negde na kuciste? Jer videh neke cevi - ludila.. Ako pici direktno na procesor bez nekih drzaca za kuciste - ufff pa to je zesci problem cak i da ga nosas samo po gajbi - a kamoli da ga stavis u gepek bmw-a M serije:d?

Znaci taj zalman 9700 bi trebao da se pojavi za dve do tri nedelje na nasem trzistu ?

Ja imam ovaj 7700cu i bas pazim pri pomeranju kucista.On se kao i 9500 kaci samo na plocu, ima one podloske koje idu sa druge strane ploce.Meni se cini da bi pre 9500 odvalio plocu nego recimo 7700AlCu iako je ovaj drugi tezi, jer ovaj kako da se to objasni bukvalni visi na onim heatpipeovima...

Mozda se i ja tripujem i previse plasim, ali svakako treba biti oprezan i pazljiv pri prenosenju koji god kuler da kupis.

Poslednja izmena:
Jedan mali off.. Postoji li taj asus p5b wifi/... bez tih dzidza bidza, neka osnovna varijanta a da je zadrzala o/c osobine ovog skupljeg modela i naravno da ima normalnu cenu???

Ej bre nemas SANSE da vam kuler odvali plocu!
Ko ne veruje neka proba da SLOMI neku staru rashodovanu plocu pa ce da vidi, imada mecku rodi dok je ne slomi posteno (moze naravno, al ima da se zapne vise nego sto mislite, naravno ako nije istrulela u nekom podrumu)

Jedan mali off.. Postoji li taj asus p5b wifi/... bez tih dzidza bidza, neka osnovna varijanta a da je zadrzala o/c osobine ovog skupljeg modela i naravno da ima normalnu cenu???

Ima obicna Asus P5B, kosta oko 150 eura. A kazu ljudi i da se solidno klokuje.

E sad sam malo bacio pogled na asusov sajt u potrazi za 965 plocama i ima vise varijanti i to su:
P5B-E
P5B
P5B Deluxe
P5B Deluxe/wifi...
E sad ova zadnja me ne interesuje jer je preskupa, koliko vidim kod nas oko 220eur... Ima li da se nadje obicna Deluxe bez wifi i koliko to kosta??
Druga stvar, koliko je ova Deluxe bolja od P5b i P5b-e u o/c, i da li uopste postoje razlike u biosu i mogucnostima za o/c?
Treca stvar, P5B-E po asusovom sajtu ima siri raspon podesavanja za o/c od P5b jel to tacno?

Najkrace; p5b je osnovna i najlosija verzija ali daleko od toga da je losa. P5b deluxe je dosta lepsa, bolja i omogucava nesto veci oc. Ona sa wifi je ista kao i deluxe samo sto ima bezicnu (wirless) karticu dodatu i zato je skuplja!!!

Po meni najbolji odnos cena performanse su na strani p5b deluxe (cini mi se da je oko 180e).

Deluxe WiFi ti je isto sto i Deluxe. Deluxe WiFi ima u jednom internom USB bracket-portu koji je smesten blizu I/O panela fabricki zabodenu WiFi karticu. Ostalo je sve isto.

Ej bre nemas SANSE da vam kuler odvali plocu!
Ko ne veruje neka proba da SLOMI neku staru rashodovanu plocu pa ce da vidi, imada mecku rodi dok je ne slomi posteno (moze naravno, al ima da se zapne vise nego sto mislite, naravno ako nije istrulela u nekom podrumu)

:D Slomio sam jednu gigabyte na 533mhz plochu iz nastupa besa...na kolenu...malo je bila zilava.:d ..iscepao sam trenerku...ali sam nalsadio dushu...;)

Po meni najbolji odnos cena performanse su na strani p5b deluxe (cini mi se da je oko 180e).

Pa i nisu dlx moze max 600, mislim da to jos niko nije postigao nego da su tu negde blizu, obicna moze 520-530, a ne znam sta ce ti vise od toga? Tako da sto se cena perfomansi tice obicna je najboljam jedino sto nije tako lepa :), a sto se tice hladjenja ja nesto pocinjem da ne volim hp resenja za cipset.

Najkrace; p5b je osnovna i najlosija verzija ali daleko od toga da je losa. P5b deluxe je dosta lepsa, bolja i omogucava nesto veci oc. Ona sa wifi je ista kao i deluxe samo sto ima bezicnu (wirless) karticu dodatu i zato je skuplja!!!

E ta osnovna P5B koliko je losija od deluxe po o/c??? Lepota jedne ili druge me ne zanima a sto se opreme tice sasvim mi je dovoljna P5B... Dakle koliko je dobra ili losa ova P5B??

P5B je odlicna ploca. Evo i misko ti je rekao da oce i preko 500 fsb da radi. E sad vidim da pojedini ljudi mnogo hvale i najjeftiniji gigabyte ds3 (vlada_o npr) za c2d pa mozda da razmislis i on njoj. Sve u svemu jos uvek i za sve ploce se cekaju pravi biosi tako da ako ti nije bas hitno strpi se jos malo dok se situacija skroz kristalise.

Dark side: jel tajna za koliko si prodao q6???

Ok, to mi je trebalo... Jel bolja ona ili ds3 a sve to u kombinaciji sa E6300? Koja memorija najbolje pase za neku ovakvu varijantu, naravno mislim na neku socijalu a ne neke preskupe modele??

Ako sam dobro shvatio spacemastera da bi p5b mogao dobro da overklokujes moras imati extra memoriju. Za ga nemam pojma kako stvari stoje. Vlada ju je oc ali sa mem na 1066!!!

Ako sam dobro shvatio spacemastera da bi p5b mogao dobro da overklokujes moras imati extra memoriju. Za ga nemam pojma kako stvari stoje. Vlada ju je oc ali sa mem na 1066!!!

Nisi dobro razumeo da bi dobro ocovao sa 6300 i donekle 6400 procom moras imati opaku memoriju, to je zato sto ti ram uvek radi u 1:1 ili jacem odnosu po ram, u prevodu ako imas magistralu 500, ram mora da ti radi na 500 ili vise nemoz na 400, jer su takvi delioci, takodje ni sa jacim modelima npr. 6800 kome ne treba jaka memorija za default mnozilac, ako zelis da se igras sa max FSB-om moras opet da imas vrhunski ram jer ces obarati mnozilac.

P5B je odlicna ploca. Evo i misko ti je rekao da oce i preko 500 fsb da radi. E sad vidim da pojedini ljudi mnogo hvale i najjeftiniji gigabyte ds3 (vlada_o npr) za c2d pa mozda da razmislis i on njoj. Sve u svemu jos uvek i za sve ploce se cekaju pravi biosi tako da ako ti nije bas hitno strpi se jos malo dok se situacija skroz kristalise.

Dark side: jel tajna za koliko si prodao q6???
200eu...i stigla druga..ista cena za mene...:D
E6600 narucen..cekam....
Inache...nemojte ds3...samo ds4 ili dq6....moj savet pa kako ko hoce...

Nazad
Vrh Dno