Šta je novo?

ASUS O!Play Mini

ja tokom testiranja nisam mogao da apdejtujem FW... jel nekome uspelo?
Novi FW (1.07) donosi samo podrsku za .txt tilove (bar tako piše na ASUS-ovom sajtu), sto meni lično ne znači puno tako da sam odustao od flash-ovanja.
Sačekaću verziju FW koja ce doneti veća poboljsanja.

Najviše mi smeta spušteni titl, koji moram da podižem pri svakom novom startovanju uredjaja! Ne znam kao da napravim da zapamti zadnju poziciju!
Inače, sve ostalo je za svaku pohvalu!

Ja ga za vikend testiram, flešujem itd.
Što se tiče stavki koje je kolega Milan spomenuo mislim d aima podešavanje, ali ću proveriti sve pa javljam. :)
Bilo kako bilo širom neta vidim da ima dosta zadovoljnih korisnika, j sma zadovoljan svakako sa cenom :)

Opez za vikend ću ga testirati ali sam ga flešovao pre koji minut :).
Ovo oko čuvanja pozicije subtitlova, tj. po visini zavisi od onoga ko je na sta navikao. Šta znam meni ne smeta i kad je podešeno po defaultu, ali namestiti visinu subtitla, boju i oblik, za tako nešto treba ti svega nekoliko sekundi. Ja sam zadovoljan.

Max kako neće da ide upgrade:

Evo procedure:

1. Formatiraš fleš USB stick
2. Prebaciš na njega install.img file
3. Upališ pleyer, kad ti pokaže meni ubaciš fleš memoriju i sačekaš 10-15sec
4. Ugasiš oplay i izvadiš kabl za struju (ne vadiš fleš memoriju ona stoji konstantno konektovana)
5. Uzmeš neki oštar tanak predmet (igla recimo) i pozadi držiš nekih 10sec dugme za reset
6. Vratiš kabl za struju i uključiš O!PLAY mini
7. Kada ti se pojavi meni ideš na Setup > Firmware Upgrade > USB upgrade i pritisneš OK
8. Zavališ se u stolicu i sačekaš da se flešuje O!PLAY mini

To je to ne može opširnije, tj. prostije. :)

Nema sta, bas je jednostavno flashovanje :)

Nema Milana da se javi, ja odgledao dva filma, igrao se bojama fontova, veličinom, sve šljaka odlično, muzika, slike... :)

Moze li mi neko reci da li se cuje zvuk na TV-u kada se poveze HDMI kablom, a pusti se mkv fajl sa DTS zvukom.
Unapred hvala

Da odgovorim nama dvojici...čekajući nove modele za 2011, još sam na crt-u :smash: ali mi je o!play povezan preko HDMI sa AV receiverom i da, čuje se zvuk iz mkv-a sa dts-om, pa se sigurno čuje i na tv-u.
Nego, druga stvar je izazvala veliko razočaranje i vraćanje u stvarnost da je to samo još jedna kineska igračka. *****ski postavljena opcija sleep timer, inače veoma bitna da vam hdd ne bi vrkljao celu noć. Takođe, nigde nemaš indikaciju dokle je sleep timer odmakao, tj. koliko ima do gašenja, totalno sumanuto. Svaki moj dosadašnji player je imao opciju auto shut down i gasio se posle npr. 15 minuta neaktivnosti. I najgore, noćas sam gledao neki film, jedini fajl u zasebnom folderu, namestio taj njihov stupidni sleep timer na 120 minuta, zakucao sam na pola filma i jutros vidim kako plava lampica opušteno svetli, wd passport naravno fercera, wtf? Odlepio sam toliko, vidi se i po vremenu kad` čukam ovo posle 3 sata spavanja, urgh....
Jel` ima neko iskustva s tim, neki tips&tricks, shortcut za sleep, nešto šta ne znam? Pretraga po netu ne kaže ništa, kao da niko ne koristi tu opciju :wall:

Kupio sam ovaj player neki dan odgledao nekoliko filmova i prilično sam zadovoljan. Nego imam jedno pitanje. U svakom filmu ima crni okvir debljine 1 do 2 cm i sa leve i sa desne strane. Doduše ima i gore i dole ali je to normalno za neke filmove.. Probao sam razna podešavanja i stalno isto. Inače je povezan preko HDMI-ja sa Sony Bravia HD Ready TV-om. Jel ima neko neki tip kako se ovo rešava ili tako mora biti

Ne razumem se multimedijalne plejere ali mi pada na pamet neki overscan. :D Mora da ima negde u opcijama?

Ne razumem se multimedijalne plejere ali mi pada na pamet neki overscan. :D Mora da ima negde u opcijama?

Verij mi ja ga nisam primetio. Postoje samo rezolucija, a probao sam svaku od 480p do 1080i kao i aspect racio. i Uvek je isto. Možda bi milani mogao pomoći pošto mi se čini sa ovih njegovih fotki da on nema ovih problema kao ja, osim ako nisu HD videi jer mislim, a nisam siguran, da neki BD ripovi, 720p isl. rade normalno.

Da li se isto dešava i kada ga povežeš drugačije, npr. AV kablom? Ako ne, problem je u podešavanju HDMI sekcije pod video u plejeru, a ako da, problem je u tv-u, logično zar ne?

Otkrio sam problem. Kada se HDMI stavi na 480p ili 576p ili na PAL onda je na televizoru moguće menjati režime slike (Kod sony-ja su Smart, Wide, 4:3 isl), a ako se poveća na 720p ili 1080i tada nije moguće menjati režime slike jer postaje "feature not available". Znači rešenje je staviti na 576p, Tv na wide jer smart mnogo zumira i povećati visinu titlova. Hvala, pretpostavljao sam da je nešto bezveze, ali mi je i promaklo dok sam ga isprobavao.

Poslednja izmena:
I ja da prijavim problem. Posle flash-a na 1.10, cesto se izgubi zvuk (mini povezan preko cinceva na crt TV) i jedino sto pomaze je vadjenje iz struje.

I ja sam probao kod mojih kući prošli vikend ceo i sve radilo kako treba na CRT-u. Možda ti negde TV pravi kratak spoj...

Ne pravi TV nikakav kratak spoj, pre toga je bez problema radio Pioneer DVD preko tih istih cinceva, kao i Asus mini sa firmware-om 1.06. A mozda firmware ima neki bug... Jel tvoj ima 1.10? I da, flashovanje je totalno ******ski, umesto da se bocne USB i da mozes da pokrenes flashovanje, mora da se prodje citava procedura guranja USB-a, gasenja/paljenja uredjaja...

Ja sam i napisao kako se flešuje imaš u nekoliko strana unazad, i da nisam imao problem da o uardim (3min posla). TV je neki NEO krš koji su matorci uzeli pre jedno 6 godina...

Poslednja izmena:
Zar ne mislis u 2011. godini od jedne poznate firme kao sto je ASUS, da flesh procedura treba da izgleda ovako:

Evo procedure:

1. Formatiraš fleš USB stick
2. Prebaciš na njega install.img file
3. Upališ pleyer, kad ti pokaže meni ubaciš fleš memoriju i sačekaš 10-15sec
4. Ugasiš oplay i izvadiš kabl za struju (ne vadiš fleš memoriju ona stoji konstantno konektovana)
5. Uzmeš neki oštar tanak predmet (igla recimo) i pozadi držiš nekih 10sec dugme za reset
6. Vratiš kabl za struju i uključiš O!PLAY mini
7. Kada ti se pojavi meni ideš na Setup > Firmware Upgrade > USB upgrade i pritisneš OK
8. Zavališ se u stolicu i sačekaš da se flešuje O!PLAY mini

Stvarno prosto, nema sta. Da je ovo procedura neke konkurentske firme, verovatno bi se slatko smejao. Na WDTV-u recimo se to svodi na ubacivanje flesha sa novim firmware-om i kliktanje opcije "Flash new firmware".

Ovo gore što sam napisao je bilo na prvu loptu, ja sam potom drugaru uradio baš kao si rekao, ubacio fleš disk, upalio pleyer i flešao...

Meni nije htelo tako, probao vise puta. Znaci ASUS je bezgresan, problem je do mog televizora... Vrlo lep customer support, nema sta.

TI si doso na benchforum da trazis customer support ?

Ne, ali koliko znam Spacemaster radi u Asus-u, moj komentar se na to odnosio. Pravo da ti kazem, nisam ni ocekivao drugaciji odgovor, samo mi je stvarno smesno kako ljudi pocnu drugacije da pisu kako se zaposle u nekoj firmi.

Radi ali nije duzan da odgovara na sva pitanja oko asusa kao sto vecina ovde misli, njegova dobra volja je sto oce da pomogne kad moze ;)

Nije duzan naravno i tu se slazem sa tobom, ne treba da odgovara ako nece ili nema sta konstruktivno da kaze i odgovori , a njegov odgovor (dobra volja) se svodi na to da mi televizor ne radi kako treba, ne znam da li si procitao sta je napisao i sta sam ja napisao kao problem.

Jesam i vrlo moguce je(ne kazme da je to nije ni space reko ali je moguce)

ja kod asus oplay-a hdp-r1 odem u "set up" pa u "system/system update" i sve sam obavi...zar to nema kod ove mini verzije?

Kako da konsekvento pusti bluray film (u kontinuitetu) ? Kad radi preview onda pusta bez seckanja ali kad odaberem ceo folder onda ide fajl po fajl?

Pokusao sam da ga prebacim u iso i nece da ga pusti dok opet imam neke iso fajlove od po 16gb koje pusta bez pogovora ali je problem sa kontinuitetom jer se zaglupi i pocne da vrti pocetne delove itd...

meni ne radi premotavanje ni opcija goto kod nekih filmova, da li neko ima slican problem ?

Osvezi verziju firmware-a. Na najnovijoj je primetan problem analognog audio izlaza koji se ogleda u tome da bez resetovanja uredjaja nema zvuka preko LR bananica.

Nazad
Vrh Dno