Šta je novo?

Asus N61Vg PRO64VG

• Začetnik teme Začetnik teme jaygee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
^ Neki argumenti ili onako, bezveze?

Cena: vidi razliku u garantnom roku.

Procesor je jači taman toliko da prosečan korisnik ne primeti, a napredni ne oseti značajno poboljšanje.

Za grafiku nemam šta da kažem, jer ja koristim integirsane :d
Pobogu, to su notebook računari 🙂

Veći ekran je plus u radu, ali minus za transport i bateriju. Na stranu što veći ekran na notebook-u ne znači da je i bolji.

Brža memorija: go to objašnjenje za CPU.

USB 3.0 ovog momenta ne znači mnogo, ali od svega što si naveo je, po meni, najveća prednost i u narednom periodu će biti vrlo značajno.

Ne kažem da je Dell dobra kupovina, ali nije ni taj Asus Božji dar 🙂

Izvinite ljudi, ali ja moram post za postom.
naime, u potrazi za novim laptopom u moru modela pronadjoh i sledeci i malo ga uporedih sa N61VG:

ASUS K52JR-SX059
Procesor Intel Core i3-350M 2.26GHz (3MB L3 Cache)
Chipset Intel® HM55 Express Chipset
Memorija 4096MB DDR3 1066MHz
HDD 500GB SATA 5400rpm
Monitor 15.6" LED HD BrightView (1366 x 768)
Grafička karta ATI Mobility Radeon HD5470 1GB DDR3
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 24-bit Sound Card
Zvučnici Altec Lansing® stereo speakers
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6 cell
Težina 2.62kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Bluetooth
8-1 čitač kartica
USBx3
eSATA
AudioOut
MicIn
LAN (RJ 45)
Analogni VGA
HDMI
Web Camera Integrisana 2.0MPx
Garancija 12 meseci

cena: 56000 dinara.

Malo mi je ovo chudno, poredeci ga sa N61VG.
Procesor iako nije Core2Duo jeste najnovije generacije a evo i sta pise o ovim novim procesorima na sajtu notebookcheck.net: Therefore, the mobile Core i3-350M should be faster than a Core 2 Duo P8400.
Grafika bolja. DDR3 memorija, malo manji ekran iste rezolucije. Sve je ostalo isto osim godinu dana krace garancije.
Sta mislite o ovome? Bogami, deluje kao da je N61 brzo prevazidjen, iako su koliko znam modeli iz K serije generalno bili sa losijim komponentama i zavrsnom obradom od serije N.
Molim za misljenja. Hvala. :banana:

EDIT: Moja greska, cini mi se da grafika ipak nije bolja, mada ja nisam neki strucnjak, pa bi bilo dobro da cujemo strucnije misljenje. 🙂

Evo i malog dodatka, testa grafickih kartica ova dva modela laptopa:

zwj5ty.jpg

Malo sam gledao po netu, i cini se da je greska u specifikaciji na PCPractic sajtu, jer kamera postoji samo 0.3 pixela tj. obicna VGA i ne 8u1 vec 3u1 citac kartica.

Poslednja izmena:
a za razliku od 3k dinara imas sa i5 procesorom ASUS
K52JR-SX028 Core i5

Sta uzeti izmedju ova dva modela K52JR-SX028 i ASUS N71JA-TY014? razlika je par hiljada dinara..ne znam sta mi je pametnije? Da mi ne bude mali 15.6 ekran posto ce lap da bude zamena da desktop masinu

a za razliku od 3k dinara imas sa i5 procesorom ASUS
K52JR-SX028 Core i5

Da, da, video sam taj kasnije, to je jos bolji izbor onda.

@ICE
Pitaj boga sta je pametnije, ni ja ne znam sta odabrati, ispostavilo se da za 60k ima dosta konkurentnih modela. Jos malo, pa cemo birati samo ochima.

evo i poredjenja i5 430m i core2duo t6600 procesora (ko se razume, neka prokomentarise) 🙂:
24ovhmx.jpg

Poslednja izmena:
Bilo koji Core i5 je brzi od core2duo procesora. Pogledaj wprime32 rezultat, to je vrijeme u sekundama potrebno da se zavrsi test, core i5 je skoro 4 puta brzi.

instalirao sam skoro drugaru 7icu na taj k52 od gore..
o specifikaciji nemam shta da pricham sve pishe..
zamerka na koju sam ja naleteo tiche se baterije, tachnije njenog "ponashanja". postavljena je tako da je vidljiva i sa gornje strane laptopa,ispod ekrana, tamo gde su vecini zvuchnici kod ovog je baterija i shtavishe lichi na zvuchnike. sve to nije problem, vec je problem shto se ona mrda, nije chvrsta u svom lezishtu. lupka ako nosite komp. malo jeftino sve to deluje. ne gubi kontakt, ali nije stabilna.

inace izrada mi deluje malo bolja nego kod n61, i tastatura je daleko kvalitetnija. manje se ugiba.
e i nema touchpad kakav ima n61, koji moze sve zivo.

manji ekran.
btw shvatio sam da je ekran 16'' jednostavno idealan!

toliko od mene 🙂
poz

Ljudi .... smor zivi. Ne znam shta se desilo odjednom iz cista mira. Naime radi se o laptopu Asus N61Vg PRO64VG, instaliran W7 64bit, komp je radio potpuno normalno bez greshki u windowsu, startovanju sistema ili pri prenosu podataka. Kad.... prikacim na USB NOKIu N79, i posle 1-2, BLUE-SCREEN.

I sve bi bilo u redu da se OS ponovo podigao posle svega, medjutim ne mogu ni pokrenutu reparaciju 7ce, ne mogu instalirati novu, ne mogu formatirati...(ili ne znam kako 🙂 P.S. instalirao sam sistem hiljadu puta)

Kada hocu pomocu butabilnog XPa da dodjem do opcije za formaf HDDa, radi dok ucitava drajvera i "djavole" sa diska, cim treba poceti instalacujo pojavi se stari dobri BLUE-SCREEN.

Pomocu UBUNTA sam pokushavao da prebacim potrebne fajlove sa C: particije, medjutim ne moze da se otvori, "unable to mount filesistem".

plashim se da nije HDD, to jest neki BAD sektor. sa tim bash i ne znam da baratam.

Da li je imao ko ovakva iskustva? Shta raditi, dal' pokushati da zatvorim te sektore (ali ja bash i ne znam to) ili nositi u servis jer je pod garancijom???

Nositi u servis 🙂 zasto bi mlatio glavom o zid 😉

Podatke nisam umeo spasiti, ali sam pomocu UBUNTA izbrisao particuju. Nakon toga Win je instaliran bez problema.

Jedino mi ostaje da vidim shta ce se desiti sa BAD sektorima

ostaje da vidim shta ce se desiti sa BAD sektorima
HD Tune Pro

Da nije problem do same instalacije Windowsa tj. da je los komsijin win🙂

Jesi l iUbuntu imao instaliran ili ga podigao u Live modu?

Ubunt sam podigao uz pomoc CD (live)

shto se tice instalacije W7, ne znam gde bih mogao da pogreshim?

HD Tune Pro, prijavljuje poruku da ne moze naci HD 🙂) "no disks found"

Kada hocu pomocu butabilnog XPa da dodjem do opcije za formaf HDDa, radi dok ucitava drajvera i "djavole" sa diska, cim treba poceti instalacujo pojavi se stari dobri BLUE-SCREEN.
Ovo se meni desavalo kad je HDD bio u AHCI modu. Kad se vrati na IDE, instalacija normalno prolazi.

shto se tice instalacije W7, ne znam gde bih mogao da pogreshim?
U piratskoj verziji tj. neispravnom disku

@Ryo
Čovek koliko sam shvatio želi Windows 7 a taj Xp mu je služio samo za formatiranje

problem sa tach padom koji zakacimo dlanom dok pisemo. Instalirao sam softver za tach pad koji dodje na disku uz lap i podesio da se iskljuci kad prikopcam mish i sada takvih problema nema.

To možeš rešiti na još dva načina:

1) pomenutim programom tj. ELAN Smart Pad smanjiš osetljivost touchpad i onda slučajni dodir ne dovodi do pomeranja.

2) elegantniji način je korišćenje tasterskih prečica Fn+F9 (TouchPad Disable - TouchPad Enable)

Poslednja izmena od urednika:
Upravo sam pazario ASUS N61JQ-JX002D i treba mi mala pomoc.

Da li na ovaj lap moze da se instalira XP?

Takodje, da li je neko imao iskustva sa navodnim problemima sa baterijom u Win 7 sa ASUS-ovom N61 serijom?

koliko ja znam, ni za jedan model n61 serije nema drajvera za XP.
zasto ne instaliras sedmicu, ja sam bio skeptik u pocetku, ali sad bih instalirao sedmicu bez razmisljanja u odnosu na xp.

problem sa citacom kartica

Pozdrav svima,
Evo posle duzeg vremena, zatrebao mi je citač kartica, ali na zalost - ne radi, zna li neko kako da nateram citac da radi,
drajveri instalirani, u menadžeru uređaja sve u redi, ubacim SD karticu, win exp prepozna novu particiju (karticu), ali kada kliknem na nju, win učitava li učitava, i zelenoj trakici u vrhu prozora treba jako dugo da ispuni 99% duzine, ali to nikada ne uradi. Nakon toga komp zablokira, i odblokira se tek kada izvadim karticu iz citaca. Ista kartica probana i na drugom laptopu- radi, kao i još par kartica koje sam isprobao. Drajveri su skidani sa asusovog sajta, i jos po negde, a molba je da ako neko kome radi čitač, a poseduje ovaj laptop, uploaduje drajvere ili kaže koje da skinem i probam.
Hvala

Probaj u Device manager-u da obrises SD host adapter i daj da ga opet pronadje..

Nazad
Vrh Dno