Šta je novo?

Asus N61Vg PRO64VG

• Začetnik teme Začetnik teme jaygee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo da kazem i ja nesto u vezi ovog sto brlja redosled slova prilikom pisanja. Definitivno je problem sa tach padom koji zakacimo dlanom dok pisemo. Instalirao sam softver za tach pad koji dodje na disku uz lap i podesio da se iskljuci kad prikopcam mish i sada takvih problema nema.

pametno rešenje!

Hvala puno.Sad sam ga nasla.Eto kako me ono cekanje kosta 6000 dinara.Mogla sam lepo da ga uzmem za 59000 din a sad je 65000 din.

Hvala jos jednom!

Srecni praznici!

Nema na cemu, srecni i tebi praznici, ja sam zvao Bel jer sam mislio da ima n61 i oni mi rekli da imaju samo n71, uzeo bih ga ja ali ima samo 320 gb hard...😀

Ima, ali ima i slot za josh jedan hard, shto nije mala stvar.

SSD diskovi su sve vishe zastupljeni i jeftiniji. pazarish ssd posle nekog vremena, stavish ga za OS i komp ima da leti. Boost samo takav.

Inache N61 me sluzi savrsheno, jedino nisam zadovoljan kvalitetom izrade, mnogo je mekan svuda, i imam utisak da moram mnogo pazljiv da budem da ga ne bih slomio, tachnije da ne bih slomio ekran.

Ako je zatvoren laptop, kad ga pritisnesh malo odgore po sredini ekrana, mnogo se uleze. isto tako i ako ga uhvatim i nosim jednom rukom sa zadnje strane dok je zatvoren, opet se ekran krivi, jer postoji luft izmedju njega i kucishta, i plastika je mnogo mekaana.
Kad je otvoren i ocu jednom rukom(desnom) da ga premestim ili prenesem, imam utisak da cu smrviti CDrom, samo shkripka i pucka. Sa leve strane nije problem, nema cdroma 🙂
tako da za premeshtanje iskljuchivo sa dve ruke ili pazljivo jednom.

Nadrkana konfiguracija ali izgleda na ushtrb plastike, shto mi nije jasno al aj...

Kod većine modela taj drugi bay za HDD postoji, ali bez nosača za disk i što je još gore, bez konektora na ploči 🙁
Jesi siguran da kod N71 već postoji caddy i konektor?

Ima, ali ima i slot za josh jedan hard, shto nije mala stvar.

SSD diskovi su sve vishe zastupljeni i jeftiniji. pazarish ssd posle nekog vremena, stavish ga za OS i komp ima da leti. Boost samo takav.

Inache N61 me sluzi savrsheno, jedino nisam zadovoljan kvalitetom izrade, mnogo je mekan svuda, i imam utisak da moram mnogo pazljiv da budem da ga ne bih slomio, tachnije da ne bih slomio ekran.

Ako je zatvoren laptop, kad ga pritisnesh malo odgore po sredini ekrana, mnogo se uleze. isto tako i ako ga uhvatim i nosim jednom rukom sa zadnje strane dok je zatvoren, opet se ekran krivi, jer postoji luft izmedju njega i kucishta, i plastika je mnogo mekaana.
Kad je otvoren i ocu jednom rukom(desnom) da ga premestim ili prenesem, imam utisak da cu smrviti CDrom, samo shkripka i pucka. Sa leve strane nije problem, nema cdroma 🙂
tako da za premeshtanje iskljuchivo sa dve ruke ili pazljivo jednom.

Nadrkana konfiguracija ali izgleda na ushtrb plastike, shto mi nije jasno al aj...

Tu si u pravu...prethodni lap koji sam imao pre ovoga je bio N50VN-as065 i on je bio zaista kompletno dobar,delovao je cvrsto i sarke na poklopcu su bile mnogo jace i kada sam kupio ovaj samo iz tog razloga sam se skenjao sto za onaj nisam zaista imao neke zamerke ali ok,nije ni ovaj los...zaista nudi mnogo za cenu koju sam ga platio i radi besprekorno.

Poslednja izmena:
sta mislite o ovom laptopu?

http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/3918-asus-n60dp-jx019

Novi ASUS N60DP je prenosni multimedijalni šampion, osmišljen sa ciljem što lakšeg korišćenja. Ovo je prvi ASUS notebook računar koga pokreće AMD Turion™ 128 Duo Core Mobile procesor, i on donosi napredak u potrošnji energije ali i poboljšanja performansi. On će vam obezbediti zabavu u visokoj definiciji na svom ekranu dijagonale 16 inča sa ATI Radeon™ HD4670 grafičkim adapterom sa 1GB VRAM memorije, sa mnogo većim zasićenjem boja i kontrastom nego do sada.
Specifikacija
Procesor AMD Turion™ II M500 2.2GHz 1MB L2
Chipset AMD M880G
Memorija 4096MB DDR2 800MHz
HDD 500GB SATA 5400rpm
Monitor 16" HD 1366 x 768 pixel resolution, high-brightness
Grafička karta ATI Mobility Radeon HD4670 1GB DDR3
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 24-bit Sound Card
Zvučnici Altec Lansing® stereo speakers
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6 cell, 4400mAh
Težina 2.85kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Bluetooth Integrisan Bluetooth
Card Reader 8-1 čitač kartica
USB 4
AudioOut 1
MicIn 1
SPDIF 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
HDMI 1
Web Camera 1.3MPx
Garancija 12 meseci

Cena 58990 din

Procesor je jaci od intela c2d t6600, grafika ima 12600 poena u 3d marku, a geforce 220m ima 8800...

Poslednja izmena:
Kod većine modela taj drugi bay za HDD postoji, ali bez nosača za disk i što je još gore, bez konektora na ploči 🙁

dobro pitanje ?

ako neki ponosni vlasnik mozhe da proveri bilo bi el top :smoke:

a iz cega zakljucujes da je jaci procesor od amd?
http://optimitza.cat/news/2009/10/22/amd-turion-ii-m500-performance-it-scores-5-7-in-wei-windows-7/
http://ezinearticles.com/?Acer-Aspire-5542g-Review&id=3228783
I was initially reluctant to switch from the Intel's proven workhorse Core 2 Duo to the AMD's Turion family of processors. It is a widely accepted fact that the Intel's processor outperforms the AMD counter part, provided that both runs on the same clock speed; the main culprit being the lower L2 cache in AMDs. But my reluctance to move on to the AMD Turion II was swept away by the performance benchmarks. The AMD Turion II M500 2.2 Ghz outperforms the Intel Core 2 Duo 6670 2.2 Ghz. When AMD Turion II M500 scores a decent score of 1426, the Intel Core2 Duo 6670 managed to get only 1379, though the margin is not huge.

The Turion II M500 also scored higher in the Windows 7 performance rating with a score of 5.7 against the score of 5.5 of the Intel's Core 2 Duo 6600.

Poslednja izmena:
Ma batali to...ta ocena sto daje w7 je vise sminka nego sto je merodavna. Imas da vidis na prethodoj strani postavljeno od od usera n1989 i ocenu mog lapa pa je razlicito. U principu to su procesori sa istom brzinom po specifikaciji i kesha imaju isto tako da nebih bas bio siguran da je taj AMD nesto bolji. A ovaj lik govori kako je ocena w7 za procesor intel 5.5 a na prethodnoj strani imas slike da je ocena na oba lap topa za procesor 5.7...tako da...

Poslednja izmena:
A sta cemo sa grafikom, bolja je od 240gt 1gb ddr3? 4670 1g ddr3 😀

Poslednja izmena:
A ako kupujem nesto za igrice onda sigurno necu uzeti lap top nego za te pare ima da sastavim pristojan dekstop pa da se nadimam sa igricama a posto ne igram igrice ova GT220M je sasvim dovoljna za moje potrebe...pinacle i muzika.

iskreno nisam siguran, negde sam prochitao sad vishe ne znam ni gde da n71 ima dodatni "slot" za josh jedan hdd. Iskreno ta opcija o kojoj govorish mi deluje toliko apsurdna da mi nije ni pala na pamet, da ima otvor za hard a da nema konektor i nosach. Kom djavolu onda to sluzi? Da stavish drugi hard u shtek pa po potrebi da prevezujesh ili shta vec 🙂
Nemoj pogreshno da me razumesh, verujem ja da se to radi, al mi je prosto neverovatno da se dotle ide sa prevarama.

poz.

vidi stvarno..koja glupost. to je ono..imamo vishak prostora, aj da kazemo da moze josh jedan hard da stane. bzvz..

inache josh jedna stvar me smorila kod n61, koja ne verujem da ce druge mnogo pogoditi, a to je da izgleda stvarno nema Lightscribe
:lupko:

Kako vam se čini ovajmodel? ASUS K61IC-JX112D Do skoro je mogao da se uzme za 49 000 u Gigatronu?

model ASUS K61IC-JX112D
ekran 16''
opis ekrana 16" HD (1366 x 768)
procesor Intel
tip procesora Intel Core2Duo
opis procesora Intel® Core™2 Duo Processor T5900 2.2 GHz
chipset nVidia Chipset
opis chipseta NVIDIA MCP79D
grafička nVidia
opis grafičke dedicated NVIDIA GeForce GT 220M graphics card, with 1GB video memory
memorija 4GB
opis memorije ( 2GB DDR2 800MHz SDRAM ) x 2
hard disk 320GB
opis hard diska SATA 320GB, 5400RPM
hard disk 2
opis hard diska 2
optički uredjaj DVD-RW
optički uredjaj opis DVD-RW 8X Super Multi with DL
bluetooth NE
mikrofon DA
zvučna DA
zvučna opis High Definition Audio
zvučnici DA
zvučnici opis Altec Lansing® speakers
tv izlaz NE
web kamera DA
opis web kamere 1.3 Mega Pixel web camera (Fixed type)
dvi NE
tv tuner NE
hdmi DA
e-sata NE
usb DA
broj usb-a 4
modem DA
mrežna karta DA
mrežna karta opis 10/100/1000Mbps Ethernet LAN
wifi DA
wifi opis 802.11b/g
čitač kartica DA
čitač kartica opis 3-in-1 card reader (MMC, MS, MS-Pro)
operativni sistem No OS
baterija 6 cell Li-Ion, 4400mAh
firewire NE
vga izlaz DA
tastatura US
garancija 12 meseci
boja crna
dimenzije 37.0 x 25.6 x 3.10~3.55 cm (W x D x H)
težina 2.6
ostalo Numeric Keyboard

Lično mi jepotreban multimedijalan lap, kako za games tako i za surf. Dvoumim se između ovog modela i FUJITSU AMILO Pi-3560n. Mada kažu da ovaj Amilo ima nešto sporiji HDD od konkurencije, nema n standard(čini mi se) i lošu autonomiju baterije. Ne bih da zakinem lap zbog grafike koja je brža za nijansu ili 2. Savet...

model FUJITSU AMILO PI 3560 T4300
ekran 15.6''
opis ekrana 15.6” LED backlight, BrilliantView TFT
procesor Intel
tip procesora Intel Dual Core
opis procesora Intel® Core™Duo® T4300
chipset
opis chipseta
grafička nVidia
opis grafičke NVIDIA® GeForce® GT 240M 1GB (DDR3 VRAM,800MHz) - NVIDIA® PhysX™, NVIDIA® Cuda™, NVIDIA® PureVideo® HD
memorija 3GB
opis memorije 3GB DDR2 800 MHz
hard disk 320GB
opis hard diska 320GB SATA HDD 5400rpm
hard disk 2
opis hard diska 2
optički uredjaj DVD-RW
optički uredjaj opis DVD-RW SuperMulti DL
bluetooth DA
mikrofon DA
zvučna DA
zvučna opis High Definition Audio
zvučnici DA
zvučnici opis built-in stereo speaker
tv izlaz NE
web kamera DA
opis web kamere 1.3 megapixel webcam
dvi NE
tv tuner NE
hdmi DA
e-sata DA
usb DA
broj usb-a 3
modem NE
mrežna karta DA
mrežna karta opis 10/100/1000Mbps Gigabit LAN
wifi DA
wifi opis WLAN (802.11b/g/pre-n)
čitač kartica DA
čitač kartica opis 5-in-1 card reader
operativni sistem No OS
baterija Li-Ion battery 6-cell
firewire NE
vga izlaz DA
tastatura US
garancija 12 meseci
boja Crna / Siva
dimenzije
težina 2.67
ostalo POKLON vredan 100 evra: LOGITECH ALTO CORDLESS

^ moj glas ide za Intel varijantu.

Poslednja izmena:
ja sad ne vidim razliku izmedju 037 i 101 modela!
barem ne po toj specifikaciji sa pcpractic sajta.
pitaj boga sta je tacno!

Kome treba Asus N71VG-TY008D vidim da ga ima win win u ponudi. Cena 63.499,00 din.

da li je neko saznao za drugi hard disk za n71 da li ima konektore ili ne ? ako ne mrzi nekog vlasnika da otvori i proveri stvarno bih bio zahvalan.

šta mislite, da li je isuviše bezobrazna razlika u ceni (16000 dinara) u odnosu na ovaj model:
Dell Studio 1555
Procesor Intel® Core™2 Duo T6600 2.2GHz 2MB FSB800
Memorija 4096MB DDR2 800MHz
HDD 500GB SATA 5400rpm
Monitor 15.6" LED Full HD BrightView (1920 x 1080)
Grafička karta ATI Mobility Radeon HD4670 1GB DDR3
CD/DVD DVD RW Dual Layer Lightscribe
Zvučna karta 24-bit Sound Card
Zvučnici Stereo Speakers
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6 cell 56W/HR LI-ION
Težina 2.64kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Bluetooth
5-1 čitač kartica
USBx3
eSATA
AudioOut
MicIn
FireWire (IEEE 1394)
LAN (RJ 45)
Analogni VGA
HDMI
Web Camera 2.0MPx
Garancija 60 meseci

(60k za Asus naspram 76k za Dell)
??????

Razlika je u ceni jer na laptopu pise DELL 😉

Mislim da je i kvalitet izrade (kućište/tastatura) na strani Dell-a, a od 2 do 5 godina garancije, računaj da je doplata bar 120€, tako da mi se čini da je 16k korektan kompenzacija.

I meni tako deluje, iako sam upravo zagovornik toga da je cena u vecini slucajeva napumpana upravo zbog imena ispisanog na kucistu. Medjutim, gledajuci malo bolju grafiku, bolju (sa pozadinskim osvetljenjem) tastaturu i verovatno celog kucista, a i tri godine duzu garanciju, cini mi se da Dell ne bi bio los izbor, iako u glavi i dalje stoji tih 16k dinara doplate! 🙂

i ako sam dobro video ima FireWire sto ti je kod asusa dodatni izdatak od 2.5-3k dinara ali mi to i nije preterano primamljivo da bih dao 16k dinara vise.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno