Šta je novo?

Asus N61Vg PRO64VG

• Začetnik teme Začetnik teme jaygee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo i mene...Danas kupih I ja ovaj lap top... 🙂
Vizuelno skroz zadovoljan i ako je jednostavniji od Toshibe i HP-a na sta sam navikao..Konfiguracija znam koja je i nadam se da ce raditi posao koji treba jer za te pare ne moze da se kupi slicna Konfa drugog brenda sto je jos jedan Plus Asusu..
Naravno smatram i ja da je 16" sasvim dovoljna mera i ako ce kuci ovaj lap biti povezan na veliki monitor...Mislim da ne bi trebali da razmisljate puno oko izbora vi koji jos razmisljate..
Inace sto se tice placanja..ne znam za kamte jer sam platio kesom..Znam da stoji na reklami sistem palcanja bez kamate..a sto se tice poklona..***..ako gledamo po sistemu "poklonu se u zube ne gleda" bice ok...a svakako drugacije slozicu se sa Mahatma-om... 😀 Bulja...cak sto vise razocarah se sa postoljem..valjda zato sto sam video na reklami na sajtu lepo postolje a dobio neke "makaze" ili sta god to bilo.. 😀
Necu imati vremena do prekosutra, sigurno, da instaliram win i ostalo da probam,ali cim budem prenecu utiske.. 😉 ..naravno ako me neko od svih ovih ovde koji su uradili dobru kupovinu ovih dana ,nadam se kao sto sam i ja 🙂,me ne preduhitri u tome.. 😀
Pozz

ASUS
N61Vg PRO64VG-JX101D
Specifikacija
Procesor Intel® Core™2 Duo T6600 2.2GHz 2MB FSB800
Chipset Mobile Intel® PM45 Express Chipset
Memorija 4096MB DDR2 800MHz
HDD 500GB SATA 5400rpm
Monitor 16" HD 1366 x 768 pixel resolution, high-brightness
Grafička karta NVIDIA® GeForce® GT 220M 1GB
CD/DVD DVD RW Dual Layer Lightscribe
Zvučna karta 24-bit Sound Card
Zvučnici Altec Lansing® stereo speakers
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6cell,4400mAh
Težina 2.71kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Bluetooth Integrisan Bluetooth
Card Reader 8-1 čitač kartica
USB 3
eSATA 1
AudioOut 1
MicIn 1
SPDIF 1
ExpressCard slot (34/54mm) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
HDMI 1
Web Camera 2.0MPx
Garancija 24 meseca

58990 din

ILI

ASUS N61VG-JX037D
ekran 16''
opis ekrana 16" HD (1366 x 768) GL, LED EKRAN
procesor Intel
tip procesora Intel Core2Duo
opis procesora Intel® Core™2Duo T6600, 2.2Ghz
chipset
opis chipseta
grafička nVidia
opis grafičke NVIDIA® GeForce® GT 220M 1GB
memorija 4GB
opis memorije 4GB DDR2 800MHz
hard disk 500GB
opis hard diska 500 GB SATAII 5400rpm
hard disk 2
opis hard diska 2
optički uredjaj DVD-RW
optički uredjaj opis DVD-RW SuperMulti DL
bluetooth DA
mikrofon DA
zvučna DA
zvučna opis High Definition Audio
zvučnici DA
zvučnici opis Altec Lansing® stereo speakers
tv izlaz NE
web kamera DA
opis web kamere 2.0 MPix
dvi NE
tv tuner NE
hdmi DA
e-sata NE
usb DA
broj usb-a 3
modem NE
mrežna karta DA
mrežna karta opis 10/100/1000mbps Ethernet LAN
wifi DA
wifi opis WLAN 802.11 a/b/g/Draft-N
čitač kartica DA
čitač kartica opis 5-in-a card reader
operativni sistem No OS
baterija 6 cell Li-Ion
firewire NE
vga izlaz DA
tastatura US
garancija 24 meseca
boja siva
dimenzije
težina 2.71
ostalo POKLON: Logitech Alto Cordless

56990din

Koji bi vi uzeli? Meni se cini da je prvi malo jaci(ima esata prikljucak i rezac sa Lightscribe i malo bolji citac kartica 8in1 prema 5in1), ali uz drugi se dobija poklon vredan oko 100evra... 🙂

stopke, matori, napisasmo pet strana o ovim modelima, a ti zanovetaš!
uzmi stokeca!

Stigao mi je danas K70IO. Prve impresije nisu bile nešto, čak šta više malo sam se razočarao. Očekivao sam da će tastatura biti malo bolja, mada evo posle nekoliko sati privikavanja služi me sasvim pristojno. Slično važi i za touch pad koji je bio katastrofalan na prvi dodir. Vremenom sam se navikao, ali mi se čini da bi trebao biti bolji. Još uvek nisam probao neku igricu da poteram.
Uglavnom, za sada win 7 64bit radi bez problema i kad svedem utiske imam neki osećaj ravnodušnosti prema ovom lapu...Međutim, mislim da je za svoju cenu među najboljim opcijama kome treba 17".

i kako radi ?

neko pomenuo razlika izmedju n61 i n71 samo 1 inch . a rezolucija sto je na n71 modleu 1600x900 , nije mala stvar ...

Palo mi je na pamet da je jedina razlika u tastaturi.jedan ima srpsku drugi englesku.
Jeftiniji necete nigde naci.daj boze da nadjete,al ne verujem.

Stigao mi n61vg-jx101d. Prvo sto sam primetio da na sajtu pcpractic pise za kameru da je 2mpx a kada sam otvorio lap top na nalepnici pise 1.3mpx. Instaliran je w7 ultimate 64 bit,kamera ni blizu onoj koju je imao moj prethodni asus n50vn-as065. Slika mi je okrenuta naopako,ali to je verovatno driver,skype mi nesto pravi problem ali cu videti to sutra i prekosutra kada budem slobodan. U principu kada uporedim prethodni moj n50vn i ovaj, malo sam razocaran. To je moj prvi utisak,mozda zato sto sam navikao na prethodni. Onaj mi je nekako mnogo ozbiljnije odradjen. Na poslu sam pa ne mogu bas da cackam po njemu toliko. Cini mi se da mi je nekako i rezolucija na onom prethodnom bila veca.

Zapravo, sada imaš malo pixela više, ali veću dijagonalu. Predpostavljam da ti najviše nedostaju 32 pixela "u visinu".

Kakav je utisak ostavila tastatura? Jel "diše"?

Zapravo, sada imaš malo pixela više, ali veću dijagonalu. Predpostavljam da ti najviše nedostaju 32 pixela "u visinu".

Kakav je utisak ostavila tastatura? Jel "diše"?

ma mozda sam je nesto istripovao sto se tice rezolucije,sta znam!? Sto se tice tastature ne dise mi nesto preterano,cini mi se da je bolja nego na predhodnom mom asusu. Tach pad mi je neobican posto je na prethodnom bio malo drugaciji a tipke za l d klik mi kao da su mekanije i kao da su slabije nego na prethodnom. Sve ove razlike mozda mi i nebi toliko zapale za oko da nisam imao n50vn.

ASUS N61VG-JX037D
ekran 16''
opis ekrana 16" HD (1366 x 768) GL, LED EKRAN
procesor Intel
tip procesora Intel Core2Duo
opis procesora Intel® Core™2Duo T6600, 2.2Ghz
chipset
opis chipseta
grafička nVidia
opis grafičke NVIDIA® GeForce® GT 220M 1GB
memorija 4GB
opis memorije 4GB DDR2 800MHz
hard disk 500GB
opis hard diska 500 GB SATAII 5400rpm
hard disk 2
opis hard diska 2
optički uredjaj DVD-RW
optički uredjaj opis DVD-RW SuperMulti DL
bluetooth DA
mikrofon DA
zvučna DA
zvučna opis High Definition Audio
zvučnici DA
zvučnici opis Altec Lansing® stereo speakers
tv izlaz NE
web kamera DA
opis web kamere 2.0 MPix
dvi NE
tv tuner NE
hdmi DA
e-sata NE
usb DA
broj usb-a 3
modem NE
mrežna karta DA
mrežna karta opis 10/100/1000mbps Ethernet LAN
wifi DA
wifi opis WLAN 802.11 a/b/g/Draft-N
čitač kartica DA
čitač kartica opis 5-in-a card reader
operativni sistem No OS
baterija 6 cell Li-Ion
firewire NE
vga izlaz DA
tastatura US
garancija 24 meseca
boja siva
dimenzije
težina 2.71
ostalo POKLON: Logitech Alto Cordless

56990din

Koji bi vi uzeli? Meni se cini da je prvi malo jaci(ima esata prikljucak i rezac sa Lightscribe i malo bolji citac kartica 8in1 prema 5in1), ali uz drugi se dobija poklon vredan oko 100evra... 🙂

A koja to firma daje Logitech Alto Cordless na poklon? Na sajtu Gigatrona, u opisu modela, ne pise nista o poklonu.

Gigatron trenutno daje uz brdo modela Logitech Alto Connect.
Pc Practic uz svaki notebook daje BT handsfree i neko postolje, nisam stekao utisak da je Logy.

Jeste, pc practic. Uz laptop daju na poklon bluetooth slusalice i laptop stand, mada ne navode koji.

A da li je taj Logitech Alto dovoljan za 17.3 incni laptop ili je predvodjen za manje modele?

Poslednja izmena:
Prvo sto sam primetio da na sajtu pcpractic pise za kameru da je 2mpx a kada sam otvorio lap top na nalepnici pise 1.3mpx. Instaliran je w7 ultimate 64 bit,kamera ni blizu onoj koju je imao moj prethodni asus n50vn-as065. Slika mi je okrenuta naopako,ali to je verovatno driver,skype mi nesto pravi problem ali cu videti to sutra i prekosutra kada budem slobodan.

ja sam znao da ima 1.3 mpix ali zaboravih to da napisem, mada ne znam koliko je to i bitno... :banana:

Ne znam kako da resim problem sa kamericom da mi slika ne bude naopako? Jel imao ko takav problem i kako ga je resio?

Kao prvo nema nigde vise u ponudi JX037D a pogotovo ne u PC Practic-u koji ga nije ni imao nikad..Jedini koji sam ja nasao je vec pomenuti JX101D samo na tom mestu gde sam ga i kupio..
Sto se tice poklona Gigatron je imao pricu o Logitech Alto Cordless-u..e sad..da li je to bila greska pa su mislili na CONNECT sto je totalno druga stvar ili su u svakom slucaju hteli da privuku musteriju ne znam i nije ni bitno jer ovaj Asus ne mozete vise tamo kupiti..rekli su mi da ce mozda biti tokom sledece tj. sad vec ove nedelje..
Sto se tice poklona u PC Practic-u..Mislim da nisu puno vredni paznje a pogotovo ne odluke o kupovini laptop-a..U pitanju su LapTop Stand i BT slusalica iste firme a to je GamBird, kinez koji nesto na prvi pogled ne odise sa puno kvaliteta...Radi isto po sistemu Logitech Alto Connect-a gde se kao makaze rasiri i u obliku slova X vrsi svoju funkciju samo daleko daleko siromasnije i dizajnerski neprivlacnije u odnosu na Logitech-a..Zato nemojte da se razocarate kao sto sam ja 🙂..ocekujuci ne znam sta sve od poklona videvsi sliku na sajtu gde je stajao neki lepi plexi Stand jer su to samo slicice koje oni stave a dobijete nesto sasvim trece..BT sa sajta ja mislim da je isti..tj. bas takav kakav je na slici..
Sto se tice Logitech Alto i 17.3" mislim da je to univerzalna stvar i da ne diktira velicinu laptop-a..tako da po mom misljenju i po onome sto sam samo video rekao bih da moze..
Eto toliko...
Inace uspeo sam da instaliram Win XP na isti..Sve radi perfektno..ostaje samo da se aktivira AHCI mod sto se upravo citka jer sistem na P45 i PM45 chipsetu nije isti, ICH9M-B zahteva drugacije setovanje u registry-ju..Inace imao sam nekih problemcica sa obrnutom kamericom i sl. (koje sam posle sredio) sto sam mislio da bi sve glatko proslo npr na Win 7 ali videh da je i Gilgamesh imao isti problem tako da ce XP ostati jer laptop ide devojci koja trenutno nije spremna da se u ovom poslovnom tretnuku upoznaje sa novim Win i sl...
Nisam stiga da instaliram neke igre ili opteretim malo laptop ali cim stignem pisem.. 😉
Pozdrav

Ja sam imao isti problem i resio sam ga..
Posto sam ja odlucio da stavim XP, morao sam da trazim tacne komponente u laptopu kako bi nasao odgovarajuce drajvere i na jednom sajtu nasao sam da je u pitanju neka SuyN i samim tim i njeni drajveri..medjutim to nije htelo da radi, tj bila je okrenuta slika bas kao kod tebe..predpostavljam da si ti dobio iste drajvere ili sl..
Posle toga potrazio sam jos drajvera i skinuo UVC koji je svakako resio problem..
ovako tacno pise barem za XP..pokusaj da potrazis na netu slicno za svoj Win..

pise "Usb2.0 UVC vga/1.3/2.0m WebCam Driver"..

Pozz

P.S.Izvinjavam se moderatoru sto dodah jednu poruku iza druge za redom..Bio sam ubedjen da je Gilgameh pisao posle mene..

Poslednja izmena:
Resio sam problem...instalirao sam driver sa CD-a koji je dosao uz lap ali za chiconi i slika je sad ok. Primetio sam da mikrofon slabije hvata nego kod N50vn i to dosta.

Odlicno..
Inace..da..Mikrofon bas bas slabije hvata..Bukvalno se ponasa kao da ima zalet..tek posle pola minuta,minut price ima normalan,zeljeni ton i glasnocu..

Nemam sad disk a ne znam kako drugacije da proverim pa jel neko isprobao jel ima lightscribe kao sto pise na sajtu PC Practic-a ili nema....?

Poslednja izmena:
Koliko znam da taj model nema lightscribe. Cak sa sigurnoscu mogu da tvrdim!! Moguce je da su samo greskom to tako stavili. Sve sa da na google-u naci i proveriti.

@Camsy:

mogu li da se dobiju linkovi za drajvere za XP ?

Odlicno..
Inace..da..Mikrofon bas bas slabije hvata..Bukvalno se ponasa kao da ima zalet..tek posle pola minuta,minut price ima normalan,zeljeni ton i glasnocu..

Nasao sam gde se moze i mikrofon podesiti i sad radi extra. Start meni/control panel/sound/recording/izaberes microphone/properties/levels/i pojacas microphone na 100 i microphone boost na +10 db ili vise.

Ko ceka taj ne doceka.

Zna li neko gde se moze naci n71vg?
U gigatronu ga nema vise.A ni u pcpracticu.

Bio sam danas u PCPractic. N61 tastatura toliko diše da ono nije normalno.
Izgleda da ne može i dobre komponente i dobro kućište za te pare 🙁

Update: uh, izvinjavam se, izgleda da je ipak bio K61.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno