Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne svidja mi se taj KitKat luncher, vratio sam na stock jer mi ni taj Google Now nije preko potreban. Jel vi koristite neki luncher? Na mobilnom imam Novu ali ovde kontam da ostavim ovaj stock.

Meni nece da povuce, kaze najnoviji imam vec a to je 4.2.1?

Trenutno uploadujem bekap najnovijeg 4.2.2 ROM-a koji je SP Flashable, pa ako ti treba samo reci 😉

Ne svidja mi se taj KitKat luncher, vratio sam na stock jer mi ni taj Google Now nije preko potreban. Jel vi koristite neki luncher? Na mobilnom imam Novu ali ovde kontam da ostavim ovaj stock.

Ja koristim taj Google Launcher po meni je brzi.

Poslednja izmena:
koristim apex launcher, jer moze da se podesi da bude skroz minimalisticki. jedino nema jos opciju za transparent notification bar u free verziji. ali dobar je i ne puca. stock mi se par puta sam od sebe zatvarao, nicim izazvan, moguce da se nije slagao sa nekom od aplikacija.

Prilozi

• Screenshot_2014-01-02-17-12-56.jpg
    Screenshot_2014-01-02-17-12-56.jpg
    579.8 KB · Pregleda: 208
Ako nemas rootovan tablet ne verujem da ces uopste moci da dobijes 100% transparent status bar, ali uvek mozes da skines full verziju sa torrenta i ostalih apk sajtova (ionako ne mozes da kupis igrice na google playu-).

Pa zar nije transparentan vec 😱 Nije bas cisto cini mi se ali jeste transparentan.

Pa zar nije transparentan vec 😱 Nije bas cisto cini mi se ali jeste transparentan.

Jeste ali nije 100% kao sto bi mogao da uradis sa svakvim tool-ovima koji traze root privilegije i vecina launchera ne podrzava tu transparenciju kao na orginal Asusovom stock launcheru koji je po mom misljenju jednom reci ******. (Ima puno launchera koji su dosta brzi a ne zauzimaju nista vise RAM-a od stock Asusovog launchera) (npr. Nova launcher ne podrzava transparenciju status bar-a).

Mislim da Nova Prime podrzava. Ma stavicu i ja ili Novu ili Apex dok se nakanem.

Ja koristim Google-ov + GravityBox i XThemeEngine tweakovi daju pravi KitKat efekat 😛 + pola ovih Asusovih RAM Eatera sam freezao tako da imam preko 600mb RAM-a free skoro uvek.

Ljudi, znate li za neki Miracast dongle u srbiji koji nije skup?

Narode koju mi karticu preporucujete za "nas" tablet? Malo sam gledao cene, uglavnom su slicne.

Pao mi je za oko Samsung 32Gb klasa 10 ima za 24 evra, jel valja? Garancija je 5 godina, to me je privuklo najvise 😀

Moze i neki drugi predlog, nemam nista protiv

Poslednja izmena:
Ja sam se pre neko dan interesovao i gledao nesto oko kartica. Vidim da svi hvale Transcend i gledao sam recimo 16gb class 10 jer je na akciji na jednom sajtu (eklik ili tako nesto) za 1150din mislim. To je povoljno, bas sam razmisljao kako mi se ne isplati naruciti kod brace Kineza. 😉

Verovatno cu uzeti ovih dana zbog akcije, ali inace mi jos nije potrebna jer ne drzim puno fajlova na tabletu.

Poslednja izmena:
Dotični dongle se još napaja preko USB porta, tako da i njega TV mora da ima. Ili nabaviti dodatno napajanje.

Da, trebaju ti oba.

Ja sam, izgleda, jedini totalno razocaran ekranom na ovom uredjaju. Uglovi vidljivosti mi deluju gore od mog 7 godina starog tft monitora. Da li je moguce da su poceli da ugradjuju neke druge panele u novije serije?
S druge strane, odusevljen sam kvalitetom izrade, nikakve ogrebotine na sivoj mat pozadini nisu primetne, nikakvo krckanje se ne cuje, nista nije labavo...

Poslednja izmena:
meni su uglovi gledanja perfektni,cak i na najmanjem osvetljenju se vidi odlicno ukuliko nema nekog direktnog izvora svetla od kog bi se ekran presijavao
ali meni smeta krckanje :/
uvek ima nesto 🙁

vaxil, jel to 8 ili 16gb verzija?

ja sam uzeo cim se pojavili i uglovi vidljivosti tesko da mogu biti bolji...znaci kako god ga okrenes, mozes da gledas sadrzaj tj nema promene boja...

8gb. Ogadilo mi ga, uzeh ga zato sto su SVI tvrdili da je ekran odlican...

znaci 8gb verzija ima i losiji ekran, a ne samo kamere...

ako si u mogucnosti uslikaj da vidimo na sta lici to sto pricas, a ja cu se potruditi sutra da uslikam moj od 16gb posto ga brat stalno cacka, meni bio zanimljiv prvih mesec dana, sad kad mi fon 5.5 inca sa 16k skorom na antutu, hd7 ne pipam...

znaci 8gb verzija ima i losiji ekran, a ne samo kamere...

ako si u mogucnosti uslikaj da vidimo na sta lici to sto pricas, a ja cu se potruditi sutra da uslikam moj od 16gb posto ga brat stalno cacka, meni bio zanimljiv prvih mesec dana, sad kad mi fon 5.5 inca sa 16k skorom na antutu, hd7 ne pipam...

Ma jok bre ja imam isto 8GB verziju ekran fenomenalan.

Prvi put čujem da je neko tvrdio da ovaj tablet ima odličan ekran. Ako si pročitao bilo koji test na nekom od sajtova mogao si da vidiš da ima sasvim solidan ekran i ništa više od toga. Bolji je nego na Nexusu 7 (2012) ali ništa spektakularno.
Što se mene tiče ekran je ok. Bolje ne može u ovom cenovnom rangu.

Prvi put čujem da je neko tvrdio da ovaj tablet ima odličan ekran. Ako si pročitao bilo koji test na nekom od sajtova mogao si da vidiš da ima sasvim solidan ekran i ništa više od toga. Bolji je nego na Nexusu 7 (2012) ali ništa spektakularno.

Pa upravo na to se misli i onako iskreno baš me briga šta kažu na testovima. Imam svoj način testiranja na osnovu koga donosim svoje mišljenje. Držim uključen iPad sa retina displejom i istu fotografiju gledam na oba uređaja, nakon toga isti tekst, pa sivu i crnu i to je to. I naravno kada se uzme u obzir cena uređaja zaključak je da je ekran odličan.

Eh sad, ne bih rekao da je bolji nego na N7 posto ga imam od oktobra 2012. Ali su tu negde, svkakao MemoPad ima odlican ekran za te novce.

Nazad
Vrh Dno