Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

Moji favoriti
- FBReader,
- Cool Reader,
- ezPDF Reader Pro,
- RepliGo Reader,
- Moon+ Reader Pro.

Valja ako odes sa tabletom tamo i probas na licu mesta. Ako pasuje, nije mnogo sira i sto je najbitnije tablet nema mogucnost da isklizne ni na jednu stranu onda je ok. Po nekom mom iskustvu te univerzalne futrole nisu dobre. Verovatno ces morati da ga vadis kad budes zeleo da koristis zadnju kameru. Vidi na nekoj od prethodnih strana kakvu sam futrolu narucio sa ebay za sitne pare, bitno je da je bas za hd7, sve pasuje, zasticen je maksimalno a ne mora da se vadi. I nema ni malo lufta, deluje mnogo kompaktnije i lepse tako.

Meni je danas stigla futrola koju sam narucio za curu, bela. otvaranje ne pali ekran, magnet su stavili na pogresno mesto. inace, gornji levi ugao je mesto gde je magnet, sa zadnje strane...

Moze li neko da mi objasni, kako da napravim konekciju preko telefona, i da imam wifi na tabletu... hvala Vam

Android, hvala...

Od jutros nece tablet da mi se ukljuci. Mislim, mozda otisla baterija, stavio na punjac ali nista. Jel ima neko kakvu ideju pre nego sto ga nosim na reklamaciju?

Edit: Ukljucio se kad sam izvadio SD card :S:

Poslednja izmena:
Android, hvala...

Ako je Android onda samo treba da kreiras "Tetehering & portable hotspot" (Vezivanje i prenosiva pristupna tačka). Različite verzije Androida se neznatno razlikuju, ali u principu je sledeće:
Settings->Wireless & networks ->Tetehering & portable hotspot
Android mora biti Eclair (2.1) ili noviji.

Hvala puno, radi sve...
Ako je Android onda samo treba da kreiras "Tetehering & portable hotspot" (Vezivanje i prenosiva pristupna tačka). Različite verzije Androida se neznatno razlikuju, ali u principu je sledeće:
Settings->Wireless & networks ->Tetehering & portable hotspot
Android mora biti Eclair (2.1) ili noviji.

Sta te tacno zanima? Ja sam resio uz pomoc translate-a. Moras se registrovati tamo da bi skinuo one fajlove koji su okaceni na forumu. Da li ti je brikovan tablet?

Ok, posto sam imao par slobodnih sati na poslu nije me mrzelo i preveo sam uputstvo kompletno na srpski, stim sto sam malo komentarisao gde sam smatrao da treba i gde sam ja zapinjao. Ovo radite ukoliko ste softbrikovali uredjaj iz nekog razloga. Bilo je slucajeva da se ljudima brikovao tablet i prilikom update-a, ja sam svoj zeznuo tako sto nisam promenio permissions buid.prop fajla kad sam ga ubacivao. Verujem da ovako moze i da se apdejtuje na zadnju verziju stim sto dobijate nov uredjaj, kao iz radnje, prazan. Arhivu sa potrebnim fajlovima cu okaciti kasnije, ima preko 700mb.

E da, i ovde da se javno zahvalim clanu Enriki koji je sve ovo sklepao i spasao me servisa.

Prilozi

• Uputstvo_debrick_HD7.txt
    11.7 KB · Pregleda: 706
Ma slobodno, sve je ovo skinuto od Rusa, samo sam malo modifikovao i lokalizovao uputstvo.

Moj hd7 juče otišao na reklamaciju u niškom GT-onu! Problem - pomalo iritantan!:trust:

U toku držanja, pri malo jačem pritisku preko slota za mem. karticu, ista se restartuje - Veoma neprijatan osećaj.
Gledaš film, slušaš muziku ili čitaš knjigu, i ono pafff - izbaci te na home screen, i kreće ponovo učitavanje memorijske kartice...

Videću šta će na ovaj, po mom mišljenju, očito hardverski problem reći momci iz GT-ovog servisa.
Tablet je star oko tri meseca, ali mu je mem. kartica ubačena tek pre nedelju dana. Najčešće je kod moje supruge, pa je ona sasvim slučajno to i primetila. Ja sam ga nakon toga malo istestirao sa više mem. kartica, i zaključak je uvek isti - Restart kartice i novo učitavanje!!!
Onda sam malo pronjuškao netom i vidim da se dosta njih žali na ovaj problem. E sad, da li je u pitanju samo loša serija ne znam, ali videćemo šta će na kraju biti odgovor iz GT-a.

Problem se rešava lepljenjem 2-3 sloja selotejpa preko kartice. To je "fabrički" kvar, i jedini način za ispravljanje istog, nažalost. :(

Znam za to home made rešenje, ali iritira me sama pomisao da ima takav fabrički falš! :trust:

Eo i ja sad zbog tvog posta ubacim mem karticu cisto da vidim hoce li bagovati, i non stop se unmountuje i aktivira ponovo bez da ga pipnem...a bas sam skupljao za neku krticu od 32giga, medjutim morace na reklamaciju, das tolke pare i da ima ovakve bagove, nedopustivo...

Ja uopste nemam taj problem, upravo stiskam tablet oko kartice. Negde sam procitao da ako se kartica stavi prvi put naopako zezne se ona bravica, pa onda hoce da gubi kontakt.

Ja uopste nemam taj problem, upravo stiskam tablet oko kartice. Negde sam procitao da ako se kartica stavi prvi put naopako zezne se ona bravica, pa onda hoce da gubi kontakt.

Ti si srećko. Ćuti da ga ne urekneš. :D
Ma nema veze to sa bravicom. Bar ja nisam gurao naopako!
Živo me interesuje kako će se u vezi ovoga problema postaviti ljudi iz GT-ona.

Ni ja nemam nikakvih problema sa microSD. Prvo sam par dana koristio Kingston 16GB, a sada je u njemu Transcend od 32 GB i sve radi (srecom) OK.

Danas sam i ja postao vlasnik ovog tableta, i za sada sam zadovoljan. Imam par pitanja.
Kako da uklonim ikonicu micro sd karte iz status bara? Nervira me da nonstop stoji tu!
Da li mogu da se pobrisu sve asusove app bezbojazni da nešto neće da radi posle?
Odradio sam update na 4.2.2 verziju, rootovao ga, instalirao TB, pa me interesuje, ukoliko obrišem nešto što nisam smeo, može li da se nekako reinstalira rom? Pitam, za svaki slučaj. Znam da je za sad bootloader zaključan i da ne postoji custom recovery za njega.
Hvala unapred!

Ja bi bio srecan da mi konstantno stoji sd ikonica a ne da baguje ko sto baguje -.- probacu onaj trik sa samolepljivom trakom da podebljam karticu pa mozda ostvari bolji kontakt i prestane da baguje...

Nazad
Vrh Dno