kdejan
Čuven
- Učlanjen(a)
- 21.08.2002
- Poena
- 630
Da li iko ima ovu ploču i da li ova ploča podržava DDR3 memoriju na 1600 MHz pri CL6? Naime imam sledeći problem. Memorija je deklarisana na 1600 MHz 6-8-6-24. Pri AUTO setovanju u biosu, memorija se podesi kao DDR3 1333 MHz 9-9-9-24. Podigao sam ručno napon na 1.65 V, međutim sa deklarisanim setovanjima za memoriju računar ne može da se butuje. Ukoliko stavim na CL7 onda sve radi najnormalnije. Da li treba još nešto u biosu da se podesi da bi memorija proradila na deklarisanim vrednostima?
Bios sam update-ovao na najnoviju verziju. Probao sam sve moguće kombinacije slotova 1 i 3, 1 i 2, 3 i 4 i nisam ništa dobio sa tim. Trenutno memorija stoji u plavim slotovima 1 i 3.
U uputstvu za ploču među podržanim memorijama nisam našao na spisku ni jednu koja radi na 1600 MHz i CL6 već samo neke sa CL7. Međutim, ko zna kada je taj spisak pravljen pa odatle i moje pitanje da li ploča podržava DDR3-1600 MHz i CL6?
Da li uopšte vredi ovo cimanje oko toga da li radi na CL6 ili CL7 ili da jednostavno ostavim ovako?
Bios sam update-ovao na najnoviju verziju. Probao sam sve moguće kombinacije slotova 1 i 3, 1 i 2, 3 i 4 i nisam ništa dobio sa tim. Trenutno memorija stoji u plavim slotovima 1 i 3.
U uputstvu za ploču među podržanim memorijama nisam našao na spisku ni jednu koja radi na 1600 MHz i CL6 već samo neke sa CL7. Međutim, ko zna kada je taj spisak pravljen pa odatle i moje pitanje da li ploča podržava DDR3-1600 MHz i CL6?
Da li uopšte vredi ovo cimanje oko toga da li radi na CL6 ili CL7 ili da jednostavno ostavim ovako?