Šta je novo?

Asus M4A785TD-V EVO

Znam pouzdano da je ovu maticnu pazario user fingon82. Ja se dvoumim izmedju

M4A785TD-V EVO

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=fcsXWSxnhzZE9rnR

i

GA-MA785GT-UD3H

http://www.gigabyte.com.tw/Products...rd&ProductID=3154&ProductName=GA-MA785GT-UD3H[/QUOTE]

Evo sta se na sjatu tomshardware kaze o njima:

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-785g-motherboard,2441-11.html

Asus M4A785TD-V EVO

The Asus M4A785TD-V EVO is a full-sized AM3 board targeted at the enthusiast with advertised DDR3-1800 overclocking support and a 10-phase voltage regulator. While you won't find some legacy connectivity options on this board (no serial, parallel, or floppy option here) you will find a solid backbone with the ability of running at least 1,600 MT/s memory and potentially even more, which is a rare capability among 785G products. Even though the board lacks enthusiast-class features like BIOS profiles and a clear CMOS button, it does offer the capability of unlocking dormant CPU cores in conjunction with the ACC function. The M4A785TD-V EVO remains a solid choice for the Phenom II overclocker on a $100 budget.

Gigabyte GA-MA785GT-UD3H

Gigabyte's entry is the most fully-featured ATX AM3-based board in the 785G roundup. It is the only board that supports all legacy connectivity, such as floppy, serial, and parallel ports (although the serial and parallel ports require cables not included in the bundle). The enthusiast will appreciate the flexibility of eight BIOS profiles, good BIOS control, and the ability to choose ACC modes that will either unlock disabled CPU cores or just allow ACC to work normally. The board also sports the premium Realtek ALC889 codec. It's not the most memory overclocking-friendly option, but at $80 online, there is a lot of value here for folks who want a solid AM3 platform.[/QUOTE]

Kada sam pitao moda [Mancha] o ovome, koga izuzetno cenim, dobio sam sledeci odgovor

[Mancha] je napisao(la):
Nisam siguran da mogu da budem objektivan, ali bih ja za sebe radije uzeo Gigabyte. Sa Gigabyte-om kada su AMD ploce u pitanju u principu nema greske ni iznenadjenja. Verujem doduse i da je taj asus dobar. Nisam probao ni jednu ni drugu, ali sam imao povoljna iskustva sa gomilom GB ploca sa 770 i 785 chipsetom, pa verujem da ne moze da omane.

Moja istrazivanja na ineternetu ....

u principu Asus ima bolju naponsku jedinicu, pa se valjda bolje i klokuje

8+2 Phase Power Design

To fully unleash the next-generation AM3 CPU´s potential, the ASUS M4 Series motherboards have adopted a brand new 8-phase VRM power design. It delivers high power efficiency and supreme overclocking ability. Furthermore, high quality power components can effectively lower system temperature to ensure longer component lifespan. This series also features an extra 2 (or 1) phase power dedicated to integrated memory/HT controller

@fingon82 mi rekao da mora da se flesuje novi bios da bi se ispravila neka greska kod Phenom II procesora. Najbooje da njega pitas. On moze da ti kaze iz prve ruke .

Tolko do mene 😀

mrtva trka izmedju te dve ploce, ja bih ti preporucio tog asusa

Uzmi bilo koju, neces pogresiti. Posto ces da uzmes black edition procesor, malo naginjem na asus, jer ne moras da flash-ujes bios, odmah ces izvuci maximum iz overkloka.Ako ti ne treba int grafika, uzmi ga 770 ud3p, dobra a jeftina.
Ali bas mrtva trka. Nisi rekao sta ti treba od gageta 🙂

Nemam pojma stize sutra 🙂 videcu kako ce se ponasati, iskreno se nadam da mogu da 965 nateram bar na 4GHz

Ploca ti tu nece biti ogranicavajuci faktor,jedino procesor. Jel si uzeo najnoviju reviziju c3?

Da li bi ti bilo tesko da postujes kako ti se ponasa i generalno utiske.

Ja sam se lomio izmedju tacno te dve ploce za drugu masinu u kuci i na kraju otisao na gigabyte,
jer nam se taj asus dosta vracao u servis nazad, kao nestabilan ovo ono, mada su sve posle kod nas u servisu radile ok i prolazile testove.

mada su sve posle kod nas u servisu radile ok i prolazile testove.

Da li ste im menjali bios ?

Meni je recimo cudno to sto od 15.07.2009 do danas ima 12 (slovima dvanaest), popravki (ispravki) biosa.

Ko zna, mozda sa poslednjom verzijom biosa su zavrsili posao 😀

Nisu, bar sto se mene tice. I mene zanima koliki ces klok postici, javi da znam, jer za 4-5 meseci i ja uzimam 955b.e. ali prvo cekam da izadju 6-jezgarni amd procesori, da vidim cenu

Nisu, bar sto se mene tice. I mene zanima koliki ces klok postici, javi da znam, jer za 4-5 meseci i ja uzimam 955b.e. ali prvo cekam da izadju 6-jezgarni amd procesori, da vidim cenu

Koju verziju biosa trenutno koristis i da li si zadovoljan? Sto se setica ADM tice u startu ce biti pareno skupe, kao i svaka nova ekskluziva.

Znam da ce biti,ali se u najmanju ruku nadam padu cena svih 4-jezgarnih procesora,i intela i amd-a, jer ce se pojaviti sasvim nova grana trzista. Mada ne mora da znaci, naravno. Ali mi nije hitno, tako da mogu da cekam

Sto se tice verzija bios-a za ovu plocu, probao sam 4-5, i nisam primetio neka posebna poboljsanja,koristio sam verzije od 419 cini se, do poslednje. Ispravljene su neke sitnice, nista posebno. Nije vredno truda,po meni zezati se sa bios-om ako nema problema u radu. Doduse, ja imam, pa sam se zato i mlatio s tim

Pozdrav

Stigla je ploca 🙂) super izgleda i deluje kvalitetno, raspored kondenzatora masivni hladnjaci...vidi se da su pazili na sve e sad jos da mi stigne 965 BE 🙂) cim stigne postavljam rezultate i utiske

Kako je koja dolazila tako smo flešovali ono što je bilo najnovije i bilo je problema.
Najveći problem je što ljudi dosta očekuju od nje, a onda kada probaju da klokuju se razočaraju.
Generalno sve su stizale sa istom primedbom da nije stabilna.

Pa, ne vi ste stvarno carevi, od onoliko Gigabyte i po neka MSI ploca, koje su opake za overclock, a kostaju sve ispod 100 evra, a neke i primetno manje od 100 evra, vi ste uvatili za *ebeni Asus.

Pa verovatno je bolji izbor GA-MA785GT-UD3H od ove al sta da se radi. Jedino sto je prevagnulo kad sam ja kupovao ovu plocu je opcija u biosu koja dozvoljava otkljucavanje proc. i sa tri jezgra, i to mozes da biras koja tri, a meni sa Ph. 550 BE je bilo bas bitno. Sad sam otkljucao i ovo cetvrto jezgro; ko za inat sve radi do j..a.

Pa verovatno je bolji izbor GA-MA785GT-UD3H od ove

Da se nadovezem na pricu. Da li ste znali da sve Gigabajtove ploce sa cipsetom 785 imaju Split Power Plane, 4+1 phase VRM, takodje 785 Asus ima 8+2 Phase Power Design i "kao bolji je i stabilniji za O.C.".

Drugo, ali po meni veoma bitno. Kod nas trenutno moze da se kupi samo GA-MA785GT-UD3H. Korektna ploca, nema sta - mada njena braca iz iste serije (od ukupno 5 njih cetiri)

GA-MA785GMT-US2H

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3275

GA-MA785GMT-UD2H

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3274

GA-MA785GPMT-UD2H

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3273

GA-785GMT-USB3

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3317

imaju u sebi podrsku za:

35c0sk7.jpg

i sada se ja pitam rodjaci ""Dokle bre ova mržnja, netrpeljivost…pljuvanje u cipele…pišanje u koka- kolu?!""

Zasto ne mozemo da kupimo neki od navedenih modela kao sav normalan svet? :bottle:

Po vama koja je bolja maticna od navede cetiri?

Poslednja izmena:
Da, bravo za post. Pa to je stari problem. Da zivimo jedno 1000km severnije bilo bi sve ok. Ovako niti nam dolaze ti modeli ( ili nevidjeno kasne ), ili nam stizu primerci tipa - to ide za Srbiju, nema veze.

Ko je generalni za Gigabjt za Srbiju ? Bas cu da ga pitam, i naravno narucim 😀

Zanima me samo vas predlog od ove cetiri.

Da kazem da je razlika u ceni izmedju ova ceriri modela mnogo mala (oko 20$)

GA-MA785GMT-US2H 89,99 $

GA-MA785GMT-UD2H 117,95 $

GA-MA785GPMT-UD2H 101,91 $

GA-785GMT-USB3 (o ovoj maticnoj nista nisam nasao u vezi cene - mora biti da je protip namenjan iskljucivo za nase trziste :d)

Ja imam model GA-MA785GMT-UD2H, kupljen u WinWin-u, tada su je samo oni imali. Nju sam namenski trazio i prezadovoljan sam kako radi. Razlika u ovim plocama je sledeca:

GA-MA785GMT-US2H - osnovni model ove serije (mATX)

GA-MA785GMT-UD2H - ugradjene kvalitetnije komponente u odnosu na US2H i zbog toga stabilnija na vecim opterecenjima, layout i ostale karakteristike iste

GA-MA785GPMT-UD2H - ima sideport memoriju za grafiku - 128MB i zbog toga najskuplja

Mozda u pretrazi modela koristi i ovaj info - kod Gigabyta ploce koje u poslednjoj oznaci imaju 2 su mATX formata (UD2H)

Pa ispade da je GA-MA785GT-UD3H jedina full ATX, a ima i crossfire, doduse bez usb3. Drajveri za Crossfire sve bolji, a skoro sam gledao neki bench ( nemam sad link ), da dve 5770 uparene biju 5870, a opet jeftinija kombinacija za nekih 50-70e, u zavisnosti od modela.

Znas sta mi se ne dopada kod GA-MA785GMT-UD2H - nema dva slota za grafiku.

Pa da. A kad usb3 bude bas onako potreban bice valjda nekih jeftinih kontrolera, zato mislim da je GA-MA785GT-UD3H najbolji 785 izbor, a i jeftinija je za 5-10e od ovog Asusa.

U pravu si, vec par dana vagam ove dve maticene. Za te pare GA-MA785GT-UD3H je sasvim korektan izbor. Kada dodje vreme sigurno ce moci da se kupi neki kontroler - ili zameni ploca 😀.
Bas me zanima da li ce na ovu maticnu mici da se postavi novi procesor (Venice i Turion)?
Cim se za nijansu poboljsa vreme nabavljam ovu plocu. Uz nju bih uzeo i Athlon II X4 620 , od rama 2x2 GB DDR3 GeIL

Pa ispade da je GA-MA785GT-UD3H jedina full ATX, a ima i crossfire, doduse bez usb3. Drajveri za Crossfire sve bolji, a skoro sam gledao neki bench ( nemam sad link ), da dve 5770 uparene biju 5870, a opet jeftinija kombinacija za nekih 50-70e, u zavisnosti od modela.

Jeste jedina full ATX sa 785G chip setom. Samo ne vidim razlog kupovine ove ploce, ako se planira Crossfire. Na njoj je samo jedan slot x16, dok je drugi samo x4. Ako neko planira da kupi jos dve ATI 5770, ne znam zasto trazi ustedu u maticnoj ploci. Po meni potpuno pogresan nacin razmisljanja.

Nazad
Vrh Dno