Šta je novo?

Asus M2N-E i problem sa integrisanom karticom

goci1

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2001
Poena
619
Nije mi ovo prva maticna ploca i nije prvi bios koji vidim, ali ja nigde ne mogu da nadjem gde se ukljucuje integrisana zvucna kartica.
Jedino sto sam nasao da lici na to se nalazi u onboard pci devices (ili sl.) gde postoji opcija HD audio (auto ili disabled), ispod toga se nalazi stavka za front panel connector sa opcijama (Ac97 i HD audio). Mene zbunjuje to sto sam do sad na svim plocama koje sam video imao za integrisanu karticu enabled ili disabled a ne auto.
Problem je sto se ni pri jednom setovanju kartica ne pojavljuje u device manageru!
Ajde ljudi prosvetlite me, opasno se nerviram :mad: , imam sb live karticu 5.1 koja mi se ne stavlja u komp zbog malog broja PCI slotova, ako je ikako moguce koristio bih integrisanu...

Ajde ako je moguce neka pomoc vlasnika Asusa...

Nemam M2N-E, ali bi u tom tvojem slucaju trebalo da je ukljucena na opciji Auto.

U svakom slucaju, ako se ne aktivira kada ucitas Setup Defaults, plocu pravo na reklamaciju.

I ja sam cenio da treba na auto, ali ipak mi je tu nesto sumnjivo na koju foru da zna komp da li ja hocu da koristim mozda integrisanu karticu ili necu? Ili mozda hocu i integrisanu i jos jednu. Sumnjiv mi je taj auto ;).
A sto se garancije tice stvar je komplikovsna, kupio sam sve komponente preko coveka sa ovog foruma iz Subotice, pa kako bi to funkcionisalo nemam pojma.
Ajde ako neko ima jos neku ideju, mozda da fleshnem nov bios?

I ja sam cenio da treba na auto, ali ipak mi je tu nesto sumnjivo na koju foru da zna komp da li ja hocu da koristim mozda integrisanu karticu ili necu? Ili mozda hocu i integrisanu i jos jednu. Sumnjiv mi je taj auto ;).
Ajde ako neko ima jos neku ideju, mozda da fleshnem nov bios?

Kod mene na Gigabyte-u bez problema rade integrisana + Live 5.1, a koju hoces da koristis kao primarnu biras iz operativnog sistema - BIOS sa time nema nikakve veze.

U svakom slucaju mozes da stavis novu verziju BIOSa, ali tesko da je u tome problem.

Hocu da koristim samo integrisanu, bez live!-a, ono sam rekao hipoteticki...

Ja bas naprotiv sam video vise ploca gde je za muzicku dostupno auto nego enable. Inace sve sto treba da uradis je da stavis na auto i biosu i u windowsu nakon instalacije da ubacis drajvere za istu sa cd-a koji si dobio uz plocu. Ako ni tada neradi onda salji nazad!

Nije mi ovo prva maticna ploca i nije prvi bios koji vidim, ali ja nigde ne mogu da nadjem gde se ukljucuje integrisana zvucna kartica.
Jedino sto sam nasao da lici na to se nalazi u onboard pci devices (ili sl.) gde postoji opcija HD audio (auto ili disabled), ispod toga se nalazi stavka za front panel connector sa opcijama (Ac97 i HD audio). Mene zbunjuje to sto sam do sad na svim plocama koje sam video imao za integrisanu karticu enabled ili disabled a ne auto.
Problem je sto se ni pri jednom setovanju kartica ne pojavljuje u device manageru!
Ajde ljudi prosvetlite me, opasno se nerviram :mad: , imam sb live karticu 5.1 koja mi se ne stavlja u komp zbog malog broja PCI slotova, ako je ikako moguce koristio bih integrisanu...

Ajde ako je moguce neka pomoc vlasnika Asusa...

I ja i dosta drugih imali smo problem sa zvukom na M2N-E ploci. Kod mene u DM-u stoji "SoundMax Integrated Digital HD Audio", e sad ne kontam te bas najbolje jel nemas zvuk na kompu il' sta?. Trebalo bi najnormalnije posle instalacije windows-a da sa diska koji si dobio uz plocu instaliras sam audio diver, i to je to. Kod mene u BIOS-u pod HD Audio stoli ENABLED, a pod front panel Ac97...

I ja i dosta drugih imali smo problem sa zvukom na M2N-E ploci. Kod mene u DM-u stoji "SoundMax Integrated Digital HD Audio", e sad ne kontam te bas najbolje jel nemas zvuk na kompu il' sta?. Trebalo bi najnormalnije posle instalacije windows-a da sa diska koji si dobio uz plocu instaliras sam audio diver, i to je to. Kod mene u BIOS-u pod HD Audio stoli ENABLED, a pod front panel Ac97...

E vidis kod mene nema enabled nego auto i disabled, koju verziju biosa imas?

Moja greska, i kod mene je AUTO pogresno sam napisao, a imam ovaj zadnji BIOS Beta 0402, nego nisi mi odgovorio jel imas zvuk na kompu uopste?

Poslednja izmena:
Moja greska, i kod mene je AUTO pogresno sam napisao, a imam ovaj zadnji BIOS Beta 0402, nego nisi mi odgovorio jel imas zvuk na kompu uopste?

Zvuk nisam uopste imao. Kartica se nije pojavljivala u device manageru, kao unknown device ili pci device... Znaci nista od zvuka.

Posle flasha biosa na 402 sve je proradelo kako treba!:banana:

U to ime ziveli :bottle:

Nazad
Vrh Dno