Šta je novo?

ASUS i VIA prevaranti

• Začetnik teme Kokos
  • Datum pokretanja
K

Kokos

Guest
Pazario sam plocu Asus A7V8X ViAKT 400 DDR 400,neki dan kupim memoriju ddr 400 i ono ploca ne podrzava standard ddr 400,asus je pokazao da se bavi i prevarama i ako sam ga branio od sada sam njegov najveci neprijatelj.

http://www.via.com.tw/en/apollo/kt400.jsp

U ovom slučaju nije problem u Asus-u, nego u VIA-i. Napravili su čipset koji ne podržava DDR400 memoriju, koja inače i nije priznata kao standard, i nazvali ga KT400, što shodno dosadašnjem obeležavanju implicira da podržava 400MHz DDR RAM.

Daklem, VIA je napravila s*anje i ogradila se svaljujući sve na pleća proizvođača čipsetova, kojima je pušteno na volju da li će stati iza podrške DDR400 memoriji ili ne. Tako su se neki proizvođači odlučili da je podrže, ali samo u vidu overklok opcije. Uostalom bilo bi neozbiljno govoriti o nekakvoj podršci kada ta memorija nije standardizovana.

Da ne pomisliš da se radi o birokratiji, postoji dosta tehničkih problema zbog kojih JEDEC nije sertifikovao DDR400, a na prvom mestu su zagrevanje i diskutabilan porast performansi u poređenju sa DDR333 zbog povećanja latencije.

Kokos je napisao(la):
Pazario sam plocu Asus A7V8X ViAKT 400 DDR 400,neki dan kupim memoriju ddr 400 i ono ploca ne podrzava standard ddr 400,asus je pokazao da se bavi i prevarama i ako sam ga branio od sada sam njegov najveci neprijatelj.

http://www.via.com.tw/en/apollo/kt400.jsp
DDR400 nije standard vec samo obecanje proizvodjaca memorije da taj stick moze da radi na 400MHz DDR.

Kupio si trenutno jednu od najbolji ploca za Athlon XP i nemoj da se zigas. Stavi memoriju na DDR333 sa maximujm ili turbo podesavanjima i uzivaj. Imaces bolje perfomase nego da je silujes na 400MHz.

Mozda sam malo prenaglio istina sa turbo perfomansama i setovanjima maximum memorije dobijem dobre perfomanse na 333mhz,ali imam jos jedan problem ako mozete da mi pomognete a isti problem ima i prijatelj koji isto ima tu plocu (zajedno smo kupili) naime kod restarta tacunara skoro uvek zamrzne pri pokusaju dizanja moram rucno ugasiti racunar i zatim upaliti ,cak i kada su sva setovanja u biosu na defaultu.

Ne bi sad da mudrujem, ali VIA KT400 je malo promasen slucaj, kao sto je bio i KT266. Vec sad razvijaju KT400 A.

Kokos je napisao(la):
Mozda sam malo prenaglio istina sa turbo perfomansama i setovanjima maximum memorije dobijem dobre perfomanse na 333mhz,ali imam jos jedan problem ako mozete da mi pomognete a isti problem ima i prijatelj koji isto ima tu plocu (zajedno smo kupili) naime kod restarta tacunara skoro uvek zamrzne pri pokusaju dizanja moram rucno ugasiti racunar i zatim upaliti ,cak i kada su sva setovanja u biosu na defaultu.

Ili ti je slupan windows ili ti je lose napajanje.

Imam MSI KT4 Ultra KT400 i mogu da kazem da je ovo najstabilnija ploca koju sam u zivotu video.
S druge strane sto jes jes, ne voli mnogo overclocking.
Mozda je problem u napajanju (kod mene je 400W) ili u memorijama, imao sam slican problem sa jednom drugom plocom.

Ili ti je slupan windows ili ti je lose napajanje. [/B][/QUOTE]

Windows nanovo instaliran Isti problem ,napajanje novo kuciste i napajanje BigtowerScorpio Chieftec.Mozda zbog toga sto sam digao napon procesora sa jamperom na 1.92,procesor otkljucan a inace je xp 2000+.

A koju memoriju si kupio? Na ASUS-ovoj strani imas listu memorije (DDR400), koje su testirane i rade bez problema.

A ta ASUS ploca koju si kupio, jel ima SERIAL ATA raid ???
Kod ove nove ploce nikako da provalim da li ima sa i bez Raida, ili je raid integrisan na svaki A7V8X. :(

Kokos je napisao(la):

Windows nanovo instaliran Isti problem ,napajanje novo kuciste i napajanje BigtowerScorpio Chieftec.Mozda zbog toga sto sam digao napon procesora sa jamperom na 1.92,procesor otkljucan a inace je xp 2000+. [/quote]
1.92V je malo previse za Athlon XP.

bobby63 je napisao(la):
Imam MSI KT4 Ultra KT400 i mogu da kazem da je ovo najstabilnija ploca koju sam u zivotu video.
S druge strane sto jes jes, ne voli mnogo overclocking.
Mozda je problem u napajanju (kod mene je 400W) ili u memorijama, imao sam slican problem sa jednom drugom plocom.

Pa naravno da ploce svakog iole ozbiljnijeg proizvodjaca moraju da budu super stabilne na difoltu. Stos je u tome da budu stabilne i kad ih nasviras a ne da se ponasaju kao Matsonic, Fastname i sl.

A najveci stos je sto MSI-ju uspeva da prodajuci mzb zaradi ogromne pare.

"Stabilan na difoltu" - ne znam da li da se :D ili da :( na tu njihovu foru koju vec godinama prodaju.

notax je napisao(la):

nije do Widnows-a, a ne verujem ni da je do napajanja. Imao sam istih takvih problema sa nekoliko ASUS plocha. Otkad su poceli da prave ploce u Kini, osetno su zaostali sto se kvaliteta izrade tice.

TazDeVil je napisao(la):
A koju memoriju si kupio? Na ASUS-ovoj strani imas listu memorije (DDR400), koje su testirane i rade bez problema.

Kod ove nove ploce nikako da provalim da li ima sa i bez Raida, ili je raid integrisan na svaki A7V8X. :(
Memorija je Samsung (kupljena od Geze) i na toj listi se nalazi doticna memorija.
Ploca ima serial ata.moja je sa raidom a ima i bez raida,podrzava agp8x.ima gigabit lan.......

Kokos je napisao(la):
Memorija je Samsung (kupljena od Geze) i na toj listi se nalazi doticna memorija.
Ploca ima serial ata.moja je sa raidom a ima i bez raida,podrzava agp8x.ima gigabit lan.......
Obrati paznju na memoriju,mozda je sertifikovana na cas3

TazDeVil je napisao(la):

evo ti kompletni podaci jedne i druge sa raidom i bez i cene bez poreza
.ASUS A7V8X RAID SocketA VIAKT400;3XDDR 3200; 6xPCI; 1xAGP8x; 6xUSB2.0; 2xFIREWIRE; SB; LAN 10/100/1GB 175.96
ASUS A7V8X SocketA VIAKT400;3XDDR 3200; 6xPCI; 1xAGP8x; 6xUSB2.0; 2xFIREWIRE; SB; LAN 10/100/1GB 124.02

Kokos je napisao(la):
A kako i gde da to vidim.
na samom modulu na nalepnici
ili u sandri u mainboard information

simpson H je napisao(la):
Obrati paznju na memoriju,mozda je sertifikovana na cas3

Koliko se ja secam, da je to problem, Asusova ploca ne bi ni dozvolila da se podigne Windows vec bi odmah posle POST skrina izbacila info da memorija treba da se vrati na cas3.

Mada naravno oni frljaju svoje AMD ploce, pa je moguce da je tu situacija nesto drugacija

Jos podatka u vezi ploce:
Ako se koristi DDR400 memorija, onda moze da se stavi samo jedan modul,2X DDR333 modula, a tek sa DDR266 moze da se iskoriste sva 3 memorijska slota...

Da li je ovo slucaj i sa ostalim KT400 plocama ?

Bogda je napisao(la):
Windows nanovo instaliran Isti problem ,napajanje novo kuciste i napajanje BigtowerScorpio Chieftec.Mozda zbog toga sto sam digao napon procesora sa jamperom na 1.92,procesor otkljucan a inace je xp 2000+.
1.92V je malo previse za Athlon XP. [/quote] Nije previse, ali ne vidim zasto bi drzao toliki napon, a da pri tom CPU ne radi bar na 2 Ghz :)

drfedja je napisao(la):
1.92V je malo previse za Athlon XP.
Nije previse, ali ne vidim zasto bi drzao toliki napon, a da pri tom CPU ne radi bar na 2 Ghz :) [/quote]
radina 11x180 skoro dva giga preko nece da ide.

Kokos je napisao(la):
Nije previse, ali ne vidim zasto bi drzao toliki napon, a da pri tom CPU ne radi bar na 2 Ghz :)
radina 11x180 skoro dva giga preko nece da ide. [/quote]

Spricni mu jos napona, ako nece ni onda na 2Ghz+ onda je los primerak procesora. :(

Aca je napisao(la):
radina 11x180 skoro dva giga preko nece da ide.

Spricni mu jos napona, ako nece ni onda na 2Ghz+ onda je los primerak procesora. :( [/quote]
Kako da mu spicnem jos napona u biosu mi da do 1.85 na jamperu sam ga digao na 1.92 neznam kako mogu jos i dokle

Nazad
Vrh Dno