Šta je novo?

Asus GTX280 problem oko garancije

da, ali da gledas tv uvece sa tisim, smanjenim tonom... e onda bi ti smetao bilo kakav zvuk..
sigurno necu leci u krevet da gledam tv i da pritom zaspim ukoliko cujem pistanje grafike... :zgran:
ta 8600gt sto mi je pistala, pistala je i u firefoxu posto sam imao neki 3d efekt zatvaranja taba a naravno i svo vreme dok gledam tv..
a 3870 je malo jaca kartica no sto mislis.. 60fps je minimum, sem za krizu..:mad:

Da li bi se neko iscimao sa svojim jacim napajanjem od ovoga mog 620w cooler master real power da isprobam graficku bio bi mu veoma zahvalan, pa ako nebude zujalo da krenem u kupovinu novoga napajanja a ovo da prodajem. Prosto nemogu da verujem da je mozda slabo napajanje a nemam ga ni pola godine.

Poslednja izmena:
Ma nije ti slabo napajanje.... Nemoj bez veze da se cimash... Vidish da i drugim pishti sa mnogo jachim napajanjem nego shto je potrebno za takvu konfiguraciju... Tu spadam i ja a pogledaj moju mashinu na kakvom napajanju vozim...

:wave:

Da li bi se neko iscimao sa svojim jacim napajanjem od ovoga mog 620w cooler master real power da isprobam graficku bio bi mu veoma zahvalan, pa ako nebude zujalo da krenem u kupovinu novoga napajanja a ovo da prodajem. Prosto nemogu da verujem da je mozda slabo napajanje a nemam ga ni pola godine.

nemas ga ni pola godine, a jos nisi stigao da promenis profil??

Po stoti put to nema veze sa napajanjem takve su graficke i normalno rade i OC.

Poslao sam mail ljudima iz gigabyte-a u vezi pistanja i dobio sledeci odgovor:

"Na žalost, u našoj zemlji je to veoma česta pojava koja se javlja kod svih grafičkih kartica svih proizvođača, a potiče od jedinice za napajanje grafičke kartice.
Ova pojava se javlja usled korišćenja ne adekvatnog napajanja u samom računaru, koje nije propisanog kvaliteta, pa stoga daje ne odgovarajuće vrednosti i šum ka naponskoj jedinici grafičke kartice, što izaziva zvuk sličan pištanju na zavojnicama.
Problem se uvek rešava zamenom napajanja računara za kvalitetnije koje odgovara propisanim standardima."

to pištanje može biti i do napajanja, sigurno, mogu da pište zavojnice u napajanju a može i neki od trafoa, ne pričam napamet, potroših jednom sat vremena dok nisam otvorio napajanje i našao trafo koji pišti, naravno da je sumnja prvo pala na Palit 8800gt ali je ipak bilo do ne tako jeftinog Therrmaltake Toughpower 650w...

a to da je normalno da ti high-end hardware od preko 300€ pišti ne bih komentarisao da ne uvredim nekoga...

Onda lazu ko psi, moj ASUS 8800GS je psihtao u Crysisu, a ako mu TT od 700w nije dovoljno dobar e onda stvarno...

Probaj unimerom da vidiš koliki mu je pad napona na +12V dok pokrećeš Crysis, tj.kad se javlja pištanje...

aha.. pistala je jer to tako treba, pa je onda jednom tako izdahnula..
ja mislim da sve karte koje piste, rade to jedno vreme ... pa onda umru ..

Pa arko sa foruma je imao ASUS 3870X2 koji je isto prvo pishtao i posle izdahnuo...generalno ne volim kad mi grafika pishti em iritira, em ne znam kad ce da zvekne...

Poslednja izmena:
potraziti garanciju??

Pa nije problem garancije, problem je chekanje dok ti ne daju tvoju karticu nazad. Ja sam dobio 8600GT da se korisitm dok moju ne srede, al ispadne da sam platio onda 100e za karticu koju sam koristio mesec dana i onda se vratio na ekvivalet onoj (7900GT) koju sam prodao da bi kupio 8800.
I sad kad i ako dobijem karticu, dobicu karticu koja manje vredi nego shto sam ja platio onda, a nisam uspeo da iskoristim to...

Poslednja izmena:
Meni su pistale 7900 GTO, 8800 GTS 320MB, 8800 GT, 8800 GTS 512, sve su radile na kvalitetnim napajanjima Antec 350W, Cooler Master iGreen 600W i sada na Corsair 620W namerno sam ih probao na razlicitim napajanjima i opet su pistale identicno tj. cuju se ali ne tako strasno. I dan danas su zive i zdrave u raznim kompovima. Oni koji tvrde da ne piste, neka pokrenu Crysis i za vreme uvodne spice kada kod mene ima oko 2300 FPSa, ne cuju nista imaju problema sa sluhom ili mnogo dobre kartice.

Kod mene, instaliran BF2, Crysis, Stalker SoC, GRID. Kad je crn ekran i ide neki logo, cuje se pistanje kartice, najnormalnija (i veoma cesta) stvar...FPS ode u nebesa, kartica pisti.No big deal.Vazno da lepo radi i cuti u svim ostalim situacijama...

Ja sam moju reklamirao,bila je juce u servisu i ustanovili su da se cuje cvrcanje,kazu sledece:
"nismo u mogucnosti da graficku proglasimo neispravnom jer podpada pod nivo proizvodjacke tolerancije"(to sam napismeno dobio).
Kazu ako hocu mogu da je posalju u Beograd na servis pa da oni odluce.I sad sam u dilemi da da je saljem ili ne,jer mislim da cu dobiti isti odgovor i iz Beograda

Bas tako, ko tvrdi drugacije ili laze ili je gluv. Cuju se jedva i u igrama ali bukvalno kada stavis uvo na kuciste. Meni kuciste stoji na stolu pa sve cujem. :p

Ja sam moju reklamirao,bila je juce u servisu i ustanovili su da se cuje cvrcanje,kazu sledece:
"nismo u mogucnosti da graficku proglasimo neispravnom jer podpada pod nivo proizvodjacke tolerancije"(to sam napismeno dobio).
Kazu ako hocu mogu da je posalju u Beograd na servis pa da oni odluce.I sad sam u dilemi da da je saljem ili ne,jer mislim da cu dobiti isti odgovor i iz Beograda

Vrati je ti prijatelju u racunar i izigraj se posteno, cuvaj zivce i ne gubi vreme po servisima, vratice ti je ponovo. :smash:

opet, kod mene nista ne pisti ali nikada

Ne piste sve graficke,meni se isto nijedna nikad nije cula.

Ne mogu probati, poshto je taj isti ASUS izdahnuo i sad chekam vec preko mesec dana na reklamaciju :mad:

<---- malo offtopic-a: pa ovde se ljudi koliko vidim najcrnje pate sa garancijama i cekanjem kad nesto rikne,pa ja imam definitivno naj dobavljaca, do sada mi je riknulo jedno napajanje, jedna ploca i geil black dragon 2x1gb, samo sam prijavio, a ujutru me post expressom cekao vec novi komad istog hardwera, a onda sam ja njima slao onaj stari i dobio posle par dana razduzenje za to.... :banana::d:D

Meni jedino nisu pistale jeftinije graficke koje ne trose puno struje recimo 6600 GT i 7600 GT, ove jace cvile od muke.

@oogabooga aj probaj da oslusnes graficku u Crysisu bas me zanima na tvom napajanju, znaci onaj deo sa EA znakom u odnosu na desktop ima li razlike.

Poslednja izmena:
U drajverima forsiraj "vsynchronization (v-sync, vbl-sync)" ili kako se vec u drajverima vodi, da bude "always on". Tako ce ti biti ako imas TFT na 60 ili 75Hz zavisno od podesenog i neces vise cuti to pistanje. Pistanje menja frekvenciju sa brojem slika u sekundi. Recimo u 3DMarku (koji podesava iskljucenu sinhronizaciju) kada ti fps ode na 1000+ ili 3000+, kao u 3DMark03 u 1 testu (oni avioni), jasno se cuje zavijanje zvuka usled drasticnih promena u fps, cas 150-200 cas 2000+. U Crysisu imas isto to kada ide EA logo (tada je fps preko 1000). Pored promene zvuka cinice ti se da mu se menja i intenzitet. To je zato sto bolje cujes 3000Hz od recimo 100Hz. Ako stavis onu sinhronizaciju da bude ukljucena jako je mala sansa da cujes 75Hz jer to vec spada u oblast niskih tonova, a za to treba i sluh, a bogami i kutija kao za zvucnik. Probaj nekada da izvadis bas zvucnik i da ga stavis na sto bez kutije i da mu das 60Hz. Nece se skoro pa nista cuti, ali zato ako ga stavis u kutiju vice VAU! Visoki tonovi nemaju potrebe za kutijom.
No da se vratimo na temu. Ukljuci ti sinhronizaciju i pistanje ce nestati. Jedino sto ce ti tada fps biti 75. Rekao bi da je to malo, ali veruj vise tesko da mozes videti. Nemoj da se "istripujes" za rezultat u 3DMarku kada ukljucis ovo jer ce stalno "drzati" fps na 75 pa ce i rezultat biti dosta manji.

Ja koliko videh vi svi u kompletu iscooliraste čoveka. :trust:

A GoranM je nebrojano puta puta davao korisne savete na ovom forumu.:smash:

Mogu samo da kažem, da od kada sam poslušao njegov savet (pre nekih 100inak minuta) moja 8800GT ne pišti više. Probao na svim onim "mestima" gde je do sada pištala i sada je sve ok ( a i nije mi nešto bolo uši, nego čisto ako radi radi :))
Ja samo mogu da kažem HVALA Gorane :banana: Meni je 60fps sasvim dovoljno za svaku igru koju uključim, a za score u 3D marku me boli uvo :D
Ja svoj problem reših ovako, a vama koji niste ni probali, želim sve najbolje u nalaženju napajanja od 2000W :p
Sve najbolje i pozdrav.:wave:

Meni jedino nisu pistale jeftinije graficke koje ne trose puno struje recimo 6600 GT i 7600 GT, ove jace cvile od muke.

@oogabooga aj probaj da oslusnes graficku u Crysisu bas me zanima na tvom napajanju, znaci onaj deo sa EA znakom u odnosu na desktop ima li razlike.

ne pisti, opet spominjem, i gtx280 i dve 4870 u CF (narocito njih dve kad pokrenem crysis bench test) su mi pistale na CM 650w, ali na 1250w ne! onaj deo u crysis sa EA na pocetku ide i preko 4000fps, ali ne pisti.........

Ja koliko videh vi svi u kompletu iscooliraste čoveka. :trust:

A GoranM je nebrojano puta puta davao korisne savete na ovom forumu.:smash:

Mogu samo da kažem, da od kada sam poslušao njegov savet (pre nekih 100inak minuta) moja 8800GT ne pišti više. Probao na svim onim "mestima" gde je do sada pištala i sada je sve ok ( a i nije mi nešto bolo uši, nego čisto ako radi radi :))
Ja samo mogu da kažem HVALA Gorane :banana: Meni je 60fps sasvim dovoljno za svaku igru koju uključim, a za score u 3D marku me boli uvo :D
Ja svoj problem reših ovako, a vama koji niste ni probali, želim sve najbolje u nalaženju napajanja od 2000W :p
Sve najbolje i pozdrav.:wave:

Ukljucuvanje V-sinc resava problem pistanja ali drasticno smanjuje FPS u nekim igrama i ne utice samo na 3DMark. On ne fiksira FPS na 60, u igrama u kojim imas manje od 60 FPS imaces jos manje. Probaj da odigras Crysis ili neku zahtevniju igru sa V-sinc on pa ces videti.

Moguće, ali s obzirom koje igre ja igram, ova moja konfa je dovoljno jaka da izgura sve bez seckanja... za sada. :D
PS. ne igram Crysis. Probao i nije mi se svidela. Ipak sam ja freek za strategije :) Mada COD 4 mi je baš lepo legla, kao i Far Cry svojevremeno ;)
Pozdrav. :wave:

evo sad nesto ceprkam po stanu sa konfama, pa sam izvadio 1250w napolje i stavio CM650w privremeno, i grafa dok se igram pisti i skripi ko luda nonstop.... sve radi, ali se bas cuje.....

evo sad nesto ceprkam po stanu sa konfama, pa sam izvadio 1250w napolje i stavio CM650w privremeno, i grafa dok se igram pisti i skripi ko luda nonstop.... sve radi, ali se bas cuje.....

sve zavisi (kao sto je vec x puta pisano) od komponente do komponente... evo npr, konfa iz potpisa ne pisti, dok mi npr ista konfa sa asus 8600gt pistala u ati tool-u, crysisu (uvodnom ekranu) i slicno...
rekao bih da kod tebe piste zavojnice na CM-u...

Poslednja izmena:
Kao sto rece @Waylander ako je moguce da zalijes te zavojnice alijes ih i uzivas a sto se tice garancije ko je u dilemu da je ne izgubi zbog eventualnog crkavanja komponenete u buducnosti zato zalijete silikonskim lepokm pa ako crne u buducnosti iz nkog drugog raloga komponeneta a vi lepo skinete taj lepak i nosite najnoramlnije na reklamaciju bolja varijanta nego da mazete sa lakom za nokte. Ja to jos nisam probao ali planiram u skorije vreme cim mi kum navrati da zalijem sve zavojnice koje imam na kompu.
Pozz

Nazad
Vrh Dno