znaci, na stranu to sto vise volim NV, ona 4870 je stvarno super karta... imam jos dva kompa u stanu, u oba je zabodena po jedna 4870, i sve sto postoji od igara radi super na njima.... bitnija razlika je da kod 4870 sa povecanjem rezolucija i podesavanja padaju frejmovi, a kod gtx280 je ta razlika jako mala, i da kad je u igrama guzva na ekranu ili si sam, kod gtx-a maltene nema razlike... 4870 tuce gtx u 3dmark06 canyon fight testu, tu ima i 30% vise frejmova, dok u ostala 3 testa je osetno manji broj frejmova...... 4870 je na max loadu prilicno hladnija karta (sa Yotijevim modovanim biosom), ali je bucna ko mig21, dok se gtx ne cuje uopste, ali i toplija 10tak stepeni na max-u...... opet, onaj CCC me extra nervira jer je glup do bola (to je moje misljenje), dok sam na NV control panel navikao i tu mi sve sljaka bez nekih potreba za extra stelovanjem kao kod CCC (npr. CCC mi nudi uvek neke nebuloza rezolucije i za monitor i za lcdtv, tojest iznad njihovih nativnih, i ne vidi ih lepo, dok kod NV to nema sanse, cim ih povezem odmah se prepoznaju kako treba...).... onda, mene opet licno ne interesuje odnos cena/performanse, jer da na to gledam, onda bi kupio bicikl za po gradu, a ne azdaju od 2000ccm i 165 konja....., bitno mi je da ono sto keshnem sljaka extra i da me ne nervira, kao sto sam u par navrata pogubio zivce sa atije, a onda sam i ja neke ovde naterao da se iznerviraju (haahaha)...... sta ja znam, generalno utisak mi je da na NV sve to radi stabilnije i da je sve ozbiljnije odradjeno, tako da je moj izbor jasan.... mozda i gresim, ali ja ostajem na gtx-u.....
pozz