Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

Kako mislis 'problematicna' kada je na osnovu vecine testova utvrdjeno da je ekran ok sem sto mu je dijagonala 7".

Tvoja prica iz prethodnog posta mi deluje kao da ga niko do sada nije testirao ni video.
Bash tako! Kvalitet slike na ekranu je kao kod standardnog laptopa srednje klase, s tim shto nije glare type (shto pozdravljam 100%), mana mu je 7" ali to je i prednost istovremeno ;), mozesh ceo Eee da satvish u poveci dzep jakne. Po ceni jednog prosechnog PDA uredjaja mozesh dobiti daleko mocniju mashinu i komforniju za rad...

offtopic
@Dzef
Fali ti najbolji deo u potpisu :Can he swing from a web? No he can’t, he is a pig!
Homer%2B%26%2Bfriend.png

Poslednja izmena:
hmmm ovo nije bas tacna info!

Prvo u nov niko u ovom delu Evrope nije mogao da ima taj primerak na test posto je u to vreme pusten tek u Aziji i nije planiran da se pusta u Evropu!

:type:

Ovo što si rekao gore dakle znači da lažem? Pošto se pored mene ovim računarom (sad je to već pre skoro dva meseca) poigralo pola firme, i još dosta ljudi sa strane, novinara itd, malo mi smešno zvuči taj tvoj komentar. Ako ti nešto znači - čak smo se bavili lokalizacijom Linux-a kako bi podržavao naša slova, itd. Dakle, SVE to je odradjeno pre više od mesec dana.

A taj demo primerak je i dalje kod mene. Ako ti trebaju slike, slobodno javi, slikaću ga na dnevnim novinama, kao u krimi filmovima, za nepoverljive :)

Strašno, niko me do sad lažovom nije prozvao.

Ovo što si rekao gore dakle znači da lažem? Pošto se pored mene ovim računarom (sad je to već pre skoro dva meseca) poigralo pola firme, i još dosta ljudi sa strane, novinara itd, malo mi smešno zvuči taj tvoj komentar. Ako ti nešto znači - čak smo se bavili lokalizacijom Linux-a kako bi podržavao naša slova, itd. Dakle, SVE to je odradjeno pre više od mesec dana.

A taj demo primerak je i dalje kod mene. Ako ti trebaju slike, slobodno javi, slikaću ga na dnevnim novinama, kao u krimi filmovima, za nepoverljive :)

Strašno, niko me do sad lažovom nije prozvao.

A nije fora u tim filovima lik obichno sedi u nekoj mrachnoj prostoriji i drzi novine, a Lap top to ne moze :p
Bolje da otovirsh web stranu Blica/Politike/itd. pa da ga tako slikash :d
:wave:

Kaz'te mi vi sto ste ga probali, da li je vracanje njegovog OS-a komplikovana operacija (na primer posle zezanja sa XP-om)?

Radi sa XPom ko bombona ;) imash na You tube gomilu video materijala na tu temu ;)

Video sam neke od njih, ali dok ja to ne vidim i ne isprobam lično... ;)

Ovaj link za budženje deluje stvarno odlično i rado bih video BT u eee, ali ne bih imao petlju da ga ovako razbucam :(

Video sam neke od njih, ali dok ja to ne vidim i ne isprobam lično... ;)

Ovaj link za budženje deluje stvarno odlično i rado bih video BT u eee, ali ne bih imao petlju da ga ovako razbucam :(

Naravno, treba probati, ali ipak je to 900MHz i 512 RAM-a ( odmah bi mu stavio 1gb :d), kada se sve lepo namesti radice to ko zmaj.
Pazi, imam neki USB bluetooth, ako uzmem jedan Eee za sebe uradicu ga 100%, mislim nije komlikovano samo treba biti pazljiv, na kraju krajeva odnesesh kod nekog ko se bavi elektronikom ako nisi siguran, vazno je da sad imamo slike, gde shta i kako ;)

Koristio sam godinama XP SP2 na mašini 900ULV sa 256MB rama i mislim da ne bih ni razmišljao da ovde stavim više od tih 512 :)

Anyway, čekam da stignu kod nas, pa da pokažem ženi, jer meni je mnogo sladak, ali mislim da ga ne bih koristio, a imam utisak da će njoj zadovoljiti sve što očekuje od računara.

Koristio sam godinama XP SP2 na mašini 900ULV sa 256MB rama i mislim da ne bih ni razmišljao da ovde stavim više od tih 512 :)

Anyway, čekam da stignu kod nas, pa da pokažem ženi, jer meni je mnogo sladak, ali mislim da ga ne bih koristio, a imam utisak da će njoj zadovoljiti sve što očekuje od računara.
Pokazao sam slike mojoj devojci :) a onda joj i reako dimenzije...da samo vidish kako je pochela da se mazi...:p i vec je pochela da mu tepa, naravno odmah je pitala za cenu..i to je bilo to...sad mora da se kupi :D

I hoce li ovaj Eee biti 199$ ili ne? :d Koliko vidim da se sad govori o 300$ za 2G verziju i 400$ za 4G verziju.

I mene je zagolicao mališa, međutim kakva će biti priča oko učitavanja sajtova, većinja njih je fiksirana na najmanju vrednost od 1024x768px. Stoga pri učitavanju takvih sajtova, pojaviće se klizač, pa ćeš morati stalno da se ****š oko pomeranja levo, desno da bi video određeni sadržaj. Ovo pričam iz windows perspektive jer bi taj operativni i instalirao (koliko sam razumeo kod ovog mališe office paket ne podržava čćžšđ itd. slova). to su su neki razlozi zašto ga možda i ne bi kupio, e sad jes da je mali, ali ja bih ipak sačekao, jer ovo je samo početak priče koju je ASUS počeo, a čisto sumnjam da i drugi neće istim putem ;)

Ovo pričam iz windows perspektive jer bi taj operativni i instalirao (koliko sam razumeo kod ovog mališe office paket ne podržava čćžšđ itd. slova).
Pa ako instalirash winXP podrzavace ti koji god da text editor instalirash...

Najbolje je preskociti ovu verziju Eee-a i sacekati onu sa 10", koja je u pripremi (verovatno su zvucnici izmesteni ispod ekrana).

neko je pitao za vracanje original os-a, original os manje vishe je ok ali postoji ubuntu verzija linuxa za EEE koja je sjajna a uz lapicj stize disk sa driverima za xp tako da mozes da birash sta ces da instalirash C: samo sto morash imati externi cdrom C:
edit: mozes i leoparda da instalirash http://uneasysilence.com/archive/2007/11/12654/

Poslednja izmena:
I mene je zagolicao mališa, međutim kakva će biti priča oko učitavanja sajtova, većinja njih je fiksirana na najmanju vrednost od 1024x768px. Stoga pri učitavanju takvih sajtova, pojaviće se klizač, pa ćeš morati stalno da se ****š oko pomeranja levo, desno da bi video određeni sadržaj. Ovo pričam iz windows perspektive jer bi taj operativni i instalirao (koliko sam razumeo kod ovog mališe office paket ne podržava čćžšđ itd. slova). to su su neki razlozi zašto ga možda i ne bi kupio, e sad jes da je mali, ali ja bih ipak sačekao, jer ovo je samo početak priče koju je ASUS počeo, a čisto sumnjam da i drugi neće istim putem ;)

A sto ne bi imao podrsku? :) Svaki sistem danas ima podrsku za UTF8 pa i ovaj sistem ce je imati.

Pa ako instalirash winXP podrzavace ti koji god da text editor instalirash...

Pa zašto sam napisao da bi instalirao win, ddd. :d

@Kutija
Koliko sam razumeo uz ofice paket koji stiže zajedno sa operativnim sistem, naša slova nisu podržana, ili je samo tastatura u pitanju (čitao sam Filipov test).
Chitao sam da se ta verzija nikada nece ni pojaviti (kao ugrozili bi prodaju standardne ponude...) videcemo ;)

Evo verzije koja je po meni naj, naj zanimljivija, nemaš problema sa prostorom, sa učitavanjem sajtova, ma bre sve što je manje od 12,1", malo je do jaja. :)

http://www.fareastgizmos.com/computing/asus_u2_notebook_crafted_to_the_highest_levels_of_luxury.php

Poslednja izmena:
Evo verzije koja je po meni naj, naj zanimljivija, nemaš problema sa prostorom, sa učitavanjem sajtova, ma bre sve što je manje od 12,1", malo je do jaja.
uchitavanje sajtova mi na Eee ne bi predstavljao problem jer nemam nameru da surfujem sa njega...Eee je za ispomoc ;)
btw cena tog modela koji si naveo ce preci sigurno 1000 eura...tako da i nije bash zanimljiv ;), gledano iz perspektive Eee-a, ako se pojavi 10" verzija, onda ce malo jacha cena od tih nekih 300 eura biti i dalje zanimljiva.
a zašto sam napisao da bi instalirao win, ddd.
Vidish da smo ti i Ja i Kutija odgovorili slichno...konfuzno si napisao tu rechenicu, pa je tako ispalo da pod XP-om tj windowsom nemash podrshku za nasha slova sa Eee :D

Poslednja izmena:
Taman planiram da pazarim wd passport ili seagete freeagent i izvaljujem da mi jos nesto fali :) .
Nadam se samo da ce uspeti zajedno da se stanu u dzep.

Jel ce ovo cudo stvarno moci da stane u dzep. Nesto nisam siguran, demantujte me... Kada se ocekuje kod nas?

Pa malo veci dzep, dimenzije su nesto malo vece nego a5 list papira, debljine oko 2cm, bar po specifikacijama. Ja toliki dzep imam :) .

uchitavanje sajtova mi na Eee ne bi predstavljao problem jer nemam nameru da surfujem sa njega...Eee je za ispomoc ;)
btw cena tog modela koji si naveo ce preci sigurno 1000 eura...tako da i nije bash zanimljiv ;), gledano iz perspektive Eee-a, ako se pojavi 10" verzija, onda ce malo jacha cena od tih nekih 300 eura biti i dalje zanimljiva.

Vidish da smo ti i Ja i Kutija odgovorili slichno...konfuzno si napisao tu rechenicu, pa je tako ispalo da pod XP-om tj windowsom nemash podrshku za nasha slova sa Eee :D

Nisam nigde našao taj podatak od 1000e prosvetli me, molim te.

Uf, jos kad se pojavi konkurencija, eto i cijena dole.

Vidim da polako ovi mali laptopovi postaju hit, sto je i razumljivo danas. Nadam se samo da ce cene pasti jer su bas ti mali cesto iznad 1700 evra (pa i vise od 2000 evra). Po meni sve zavisi od Apple-a i njihovog UMPC-a (ili slicne velicine) koji bi trebao da bude prikazan 15-tog januara. Ako spice cenu od 1500 - 2000 evra, to nece biti dobro za trend.

Ja sam jedno (kratko) vreme imao Dell X1:

Ultraportabil-de-la-Dell-Latitude-X1-4.jpg

i od tada sam se zaljubio u ove stvarcice. Imam sada 15"4 laptop, ali taj Dell je bio cudo. Sada bih ga nosio svuda sa sobom.

Poslednja izmena:
Vrh Dno