Šta je novo?

Asus EEE Pad Transformer

nnnn

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
349
ASUS_EeePadTransformer_4.jpg

Tegra2
Dodatna baterija u tastaturi, pocetna cena 400 dolara.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2011&mm=03&nav_id=501508

Pominjana je i cena od 400 evra u Evropi, ali to je za model bez tastature. Sama tastatura u ovom momentu kosta oko 100$ na Tajvanu, koliko ce kostati kada se pojavi u Evropi videcemo. Naravno, glupo bi bilo rpetpostaviti da je cena od 400e za 3G model, tu ce sigurno postojati doplata.

s obzirom da ih 3g modul košta verovatno manje od 20 eura, ne vidim zašto ga ne bi stavili unutra. na žalost, bojim se da će te "verzije" sa 3G-om proći kao i eee pc 9oo GO - svi su čuli za njega, ali može da se kupi samo u retkim zemljama i to uz rate plan. za nas preostali modeli bez 3g-a i ssd-a a to je stvarno šteta...

gde ja živim :(

Ne verujem. Cene ce biti znacajno vise svakako, ali u ovom trenutku je 3G mnogo trazeniji nego sto je bio tada. Ne verujem da ce ga Asus zaobici, jednostavno se ne isplati. A i moze mnogo para da se zgrne.

ne zaobilaze oni 3G nego srbiju

Pazi, na ovom forumu jesu najavljeni Prestigio 3G i Viewpad 10s 3G, verujem da si video. Nije stvar u tome da li proizvodjaci zele da zaobidju Srbiju, vec da li ce uvoznici zakljuciti da ce zaraditi. Ako su najave tacne i ukoliko se uvoznici ne predomisle, videcemo sta ce reci trziste. Ukoliko nema potraznje za ovakvim uredjajima, krivo je trziste.

to što uvoznici igraju na navodne "zicere" je samo dokaz koliko su kratkovidi. nije krivo tržište, već njihova predstava o tome šta je tržište.

Kako kad, ponekad je tako, ali ponekad nije. Verujem da ce posmatrati trziste prenosnika i gledati koliko se kupuju takvi uredjaji. Npr krenuli su sa thin and light kategorijom laptop racunara, neko vreme su ih imali u ponudi, ali su imali manjak zainteresovanih. Ja sam jedva sebi uspeo da iskopam jedan. Savrseno je ispunjavao moje potrebe, ali to ne znaci da mnogo ljudi voli ovakve uredjaje. Ovi uredjaji su izuzetno licni, ali je problem u tome sto vecina ljudi nema velike zahteve. Ako mala grupa kupuje, skuplje im je da ih drze na lageru. Nusprodukt toga je sto ce im ili cene biti nerealno visoke, ili ce uvoznici biti na gubitku. Ja sam potpuno za sto se tice 3G tableta, ali verujem da ce vecina uvoznika ipak odluciti da saceka da vidi kako ce drugi da prodju. I ne, ne predstavljam ni jednu firmu, nemam nameru da ih branim, ali sve se vrti oko ekonomske realnosti i zarade. Uostalom, da nisam uspeo da ulovim laptop koji sam kupio, mislim da bih i ja vise kukao :D

Ovo je moj dream come true :D čudi me da ranije neko nije izbacio ovako nešto, meni se ista ideja vrzma u glavi već mesecima :p
Tablet koji za sekund postaje netbook. Stari windows tableti kod kojih se okreće ekran su zanimljivo rešenje, ali ne može im se smajiti težina ukoliko tastatura nije potrebna.

Jedina zamerka što kol'ko vidim nema USB porta na samom tabletu :trust:

Poslednja izmena:
2 johnny: ne bunim se ja previše. radim u dobrostojećoj firmi koja me redovno "gađa" laptopovima i telefonima, ali nekad bih želeo da sam pazarim nešto, a toga obično nema kod nas. kao što nisam mogao da se dočepam asusovog eepc-a 900GO, izmiče mi i dingoo A320, a sad izgleda da nema nade da nađem tablet sa pristojnom baterijom, kapacitivnim 4:3 mat ekranom i 3G-om. seže to još dalje u prošlost do nekih boljih akceleratora za amigu koje sam mogao da nabavim samo preko švercera koji su tražili bezmalo duplo novca u odnosu na stvarnu cenu.
sad nema ni švercera =(

a da je ovaj asus odlično zamišljen - jeste, samo znajući njihovu politiku, prema onome kako su je do sada vodili, kod nas će prodavati najjeftinije đubre, kod komšija iste te modele samo malo kvalitetnije odrađene, a prava roba će se prodavati tek negde u francuskoj, italiji ili austriji, i to prilagođena potrebama tamošnjih korisnika - dakle uz rate plan nekog mobilnog operatera, lockovan na njegovu mrežu.

voleo bih da grešim.

Ljudi, niko vise ne pominje ovaj tablet, a vec neko vreme mu je cena kod PCPractica "uskoro"... Jel neko mozda zna nesto? I ja i kolega smo ga ubacili u listu za razmatranje kao poslovnu makinu (ziveo teamviewer).

u PCPr****cu :) ce biti oko 63k din. (ako ukucas cenovnik PCPr****c u google-tu izaci ce ti pdf fajl u kome ima projektovana cena),
a na britanskom Amazonu ga ima za 430£ ali pre-order posto pise da ce izaci tek 1. juna :d
ASUS nam je prerano bacio bombu :mad:

Poslednja izmena:
Da li je moguce da ce biti toliko skup? Ima li 3g?
Ne bih nikada dao tolike pare za tab.

Da li je moguce da ce ovaj asus bez 3g da bude 63k?? Nisu normalni.

Znaci, nista od njihove najavljivane cene... Ovo je ipak mnogo blize ceni Xooma. I malo previse.

Amazon FTW cheers
od nasih se necemo ovajditi, a pri tom ASUS bi trebao da ima Worldwide Warranty, tako da nema potrebe opterecivati se cenama na nasem trzistu :d

P. S.
ne treba porediti projektovane cene za Americko trziste, mi smo i dalje u Evropi (valjda) :D

Poslednja izmena:
Da, ali... Kada sam gledao reportazu koju je odradila Nicole sa netbooknews.com, pomenuli su pocetnu cenu od 400$ u USA i 400 evra u Evropi. To su bile tadasnje projektovane cene. Bio je skuplji na Tajvanu, ali opet, cesto sam vidjao da je nova elektornika skuplja na Tajvanu. Pomenuli su i pocetnu cenu od 100$ za tastaturu u USA, nisu je pominjali za Evropu. Po mom iskustvu, uglavnom samo promenis $ oznaku u evre i dobijes cenu koja ce biti u evropi, ali ne mora da znaci. Ipak je Xoom 3G 800$ u USA i 700 evra u EU :)

Pa na tih 400 dodaj jos 200 za Srbiju i region. :)

Emix, koliko kosta tvoj tab ovde, a koliko u Juropi ;)

Pa nije nesto puno skuplji ovde. Generalno ovaj 10s ima ok cenu za ono sto nudi. A ovo ja ipak malo mnogo!

Ja se i dalje nekako nadam da su ovo samo prvi primerci koji ubijaju sa cenom, da ce uvoznici shvatiti da ko ne kupuje Apple nece da plati exkluzivnu srpsku Apple taksu i da ne mogu da nabiju marze do nebesa ako zele da zarade. Realno, znam ljude koji zele da kupe iPad2, ali iskljucivo iz Amerike.

Pa da znam i ja. Ovo je sve ono od nase granice pa dok dodje do nas. Kazem ti nabiju jos 150-200e a ni mi sami ne znamo za sta. Tuzno.
Pogledaj samo cene mobilnih telefona, recimo jedne N8 i sve ce ti biti i vise nego jasno. Ali ako moram da biram N8 ili Transformer, naravno Transformer...posto su cenovno tu negde. Tuzno ali istinito!

Od kada koristim Android, Nokia me uopste ne zanima. Transformer se meni licno veoma svidja, jer mislim da zaista moze da mi zameni laptop, a da bih ga opet cesce nosio zbog kompaktnosti, i da daje neke turisticke prednosti.

Ipak, po ovoj ceni...

Naveo sam N8 kao primer zbog cene "boli glava" kod uvoznika.

Ispravka, mislim da Honeycomb na Transformeru donosi neke turisticke prednosti, pre svega u odnosu na laptop. Izgleda da su bolje mape nego na gingerbreadu, ocekujem bolji Goggles itd. Za Nokiu sam vise rekao usput.

Razgovarao sam sa caletovim prijateljem koji ima prodavnicu racunarske opreme i rekao mi je da prema njegovim saznanjima, ovaj Asus ce kostati oko 420-450e kod nas.. Bez tatstature naravno.. Ja sam hteo da uzmem 10s, ali definitivno cekam Asus, jer ima 1gb ram, uz tastaturu je pravi laptop i najvaznije Android 3.0, jer za 10s, niko ne daje nikakve garancije da ce biti... A da se ubacim samo za simbyan, posle 5800 sam uzeo xperiu x1 i ima WM 6.5, a imam sad wildfire i odlucio da se nikada vise ne vratim na simbyan.. Nokia je mocan brend, jos kad mi imali android jaojjj, ne bi pogledao cenu, kupio bih ga..

Zvuci obecavajuce :) To i jeste cena kakvu sam ocekivao (dobro, moja optimisticna procena je bila 400 jura, ali volim da budem optimista). Jos 100-120 jura za tastaturu i dobija se pristojna zamena za laptop kad bas treba. Deluje fino. Jos samo da vidimo da li ce se pojaviti i 3G, ko zna, mozda je model u PCPracticovom cenovniku sa tastaturom i 3G modulom. Opet optimista...

Nazad
Vrh Dno