Šta je novo?

ASUS EAH3870 DDR4 vs ASUS 4850 ?

Missoni

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2006
Poena
309
Posle upgrade-a masine ipak sam odlucio da zamenim ASUS EAH3870 DDR4 512MB za ASUS 4850. Kakvo je vase misljenje o ovome, licna iskustva sa 4850 i imate li neki drugi predlog ali da je ASUS? Kako sada cene 'divljaju' nasao sam ih od 150€ pa do 200€ zavisno od memorije, 512MB ili 1Gb.

Hvala na savetima i predlozima :)

Meni fino radi,kuler,ukoliko dobijesh dual slot GlaciatorFansink izdanje, je necujan,jedino kad stavis na 80 i vishe procenata brzinu cujes jedno tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiho gotovo neprimetno zujanje..Ja sam zadovoljan;)

Ja sam se počastio Saphire-ovom 4850 i mogu reći da je karica sasvim na mestu...jedini problem je naravno sa drajverima ali se oni daju srediti...Za sad je definitivno best buy obzirom na cene nVidijinih grafika...
Ne smeta mi malo glasniji fan ali u skorije vreme ću verovatno staviti neki malo tiši .... :)

Kakav je to problem sa drajverima i jeste merili temperaturu graficke? Na netu po forumima nalazim da je 80 C idle??? Navodno zato sto fan radi 20% pa ga treba poterati (namestili mu tu brzinu kao da bude tih) da bi malo spustio to... da kupujem 4850 i jos jedno 40-50€ za kuler i fan malo je previse...
Mozda ta prica o 80 C je od onih koji nemaju model sa Glaciator hladjenjem?

Da to su temp sa referentim hladjenjem..
Evo okacio sam ti screen cisto da vidis da nisu sve kartice sa visokim temperaturama..
Uostalom mislim da svaka 4850 dual slot ima dobro hladjenje..A inace normalno je da kartice sa referentnim hladjenjem rade tako vruce..Nista cudno;)
Sto se tice drivera skines najnoviji catalyst(uskoro izlazi 8.12,trenutno je aktuelan 8.11), i u meniju otkljucas ATI Overdrive i tu imas podesavanje za brzinu fan-a.Sa nekim starijim verzijama(kao npr ona koja dolazi uz samu karticu) nemas mogucnost da sam sredjujes brzinu venta..

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    123.9 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
ja imam gainward golden sample(sa srebrnim pipe-ovima). nijedan još problem sa njom, temperatura je stalno 34 u idle-u a u loadu je oko 40.

za onu sa bakarnim pipe-ovima kažu da ne valja ništa.

ja imam gainward golden sample(sa srebrnim pipe-ovima). nijedan još problem sa njom, temperatura je stalno 34 u idle-u a u loadu je oko 40.

za onu sa bakarnim pipe-ovima kažu da ne valja ništa.

34 idle i 40 load??? :zgran: :trust:
Ne da je malo, nego...

Zar je taj kuler na GS-u toliko bolji od Glaciator-a na ASUS-u?

Ja sam se počastio Saphire-ovom 4850 i mogu reći da je karica sasvim na mestu...jedini problem je naravno sa drajverima ali se oni daju srediti...Za sad je definitivno best buy obzirom na cene nVidijinih grafika...
Ne smeta mi malo glasniji fan ali u skorije vreme ću verovatno staviti neki malo tiši .... :)

- ma dovoljan je i zalman fan mate 1 (ili titanova verzija), znači vent grafe nakačiti na njega, on se prikači na fan konektor na MB i smanji se napon a samim tim i br obrtaja na min kada kartica postaje praktično nečujna, temp je u idle 48-53C, a kada se startuju igre naravno manuelno se poveća i br. obrtaja vent. i tako se i temp i buka drže pod kontrolom :wave:

Ma kakvih bre 80C??

Imam sapphire 4850 koju sam platio 120e, a hteo sam 3870, i ni malo se ne kajem. Sa drajverima 8.10 a ma bas nikakvih problema nemam, sve radi odlicno (igre i ostalo), a u drajverima je i kontrola ventilatora na kartici, podesen mi je na 40% tako da je kartica oko 50C do 65 u load-u, i nije bucna kao neke druge. Moja preporuka, da bez mnogo razmisljanja dodas tih 30tak evra razlike i uzmes 4850. Velika je razlika u svemu, pogledaj samo specifikacije i neke testove na mrezi. Mozes eventualno da razmislis o 4830 ako ti je problem lova. Napomena, moja je single slot, vidim po forumu da su neki imali problem sa onom dual slot varijantom.

Hvala na brojnim odgovorima i pojasnjenjima. Gledajuci sinoc po netu sta sve pisu o famoznoj temperaturi vec sam poceo da planiram cekanje jos mesec dana pa da prodam 3870 i uzmem 4870 (sto naravno jeste najbolje resenje) ali problem je sto zbog krize koja nam tek dolazi cene ce biti totalno nepredvidive... ko zna da li ce do nas uopste doci taj talas pojeftinjenja 4xxx serije kartica kao sto je Ati najavio.

Ako nije problem, svi koji ste navodili svoja iskustva sa 4850 mozete li navesti i tacnu oznaku vase kartice da mogu proveriti cene zato sto svaki model ima nekoliko varijanti (ne mislim samo na hladjenje, dual slot i memoriju). Hvala unapred :)

Hvala na savetima, kupio sam danas Asus Radeon HD 4870 DK/HTDI/D5 tako da nista od razmisljanja hocu li 4850... idem dalje zbog problema sa Catalyst 8.11 drajverima... sve je u redu ali pustanje bilo kog filma, pogotovo 720p rezolucije (Heroes na primer) ima za posledicu da su boje prejake, lica zuckasta i nema ostrine... da ne pricam ovde van teme, postavicu novu na pravo mesto a ako neko vidi ovo i upoznat je sa ovim molim ga da mi se javi na priv. :)

Vrh Dno