Šta je novo?

Asus Crossshair IV Formula

LsWFQ.jpg

Evo pa ko sklapa Phenom II X4-X6 i ATI 5870-6870-5970 neka ne razmislja uopste.
Trebao sam na pocetku teme da stavim ali nema veze.

Vi okacite memoriju koja pasuje za nju da ne uzimaju preporucene za Intel ljudi.

Poslednja izmena:
Pa X6 nece videti moj komp. Ta serija ce biti zaobidjena sledece ce biti ovo novo rekao sam taman dok se pojavi Bobcat i onaj drugi Bulldozer i dok ljudi istestiraju i izadje jos 1-2 modela tada cu ja menjati. Da sada kupujem ovu plocu a Unlockcore kod mene nema nikakav efekat ne treba mi. Jer bi ovo povuklo i memoriju novu i procesor novi a za 6 meseci dolazi novi sistem. Totalno.
Ne kazem ovaj X6 ce biti ekstra jos 3 godine ce moci sta hoces i posle toga za ne tako zahtevne ali...

Meni bi bilo lakse da sam kada sam kupovao znao malo vise samo inace ja kada sam video koliko za graficku moram da dam krenuo sam da smanjujem gde god mogu i onda sam i uzeo Caviar Blue, maticnu sam mislio jos jeftiniju ali bi to bio los potez a i procesor nisam hteo da idem ispod X4, e onda kada sam video da ni napajanje nwe mogu da prodjem sa 5000, pa da monitor ne moze od 10-12.000 nego oni od 20.000 sve u svemu mnogo para treba za dobar komp u odnosu na primanja.Da sam na zapadu malo bi mi bilo i ovo sto izlazi na ovako kratak vremenski period. Nego bi bio u fazonu kada ce bre vise da izadje i non stop imao nesto po oglasima da prodajem.

Ovako ne vredi nema sanse da mesecno vise od 100-120e dam za komp.

Poslednja izmena:
Ubedljivo najbolja MB za 6-CORE. Čak je i Neđo ima :)

Zar nije ipak najbolja Crosshair IV Extreme verzija? ;)

Jedini je problem sto ni nakon 3 meseca od izlaska i Benchmark recenzije domaci distributeri nikako da je dopreme na nase trziste. Probati Hydru na AMD platformi u GTX 570/580 + HD6950/70 kombinaciji bi bilo bas lepo.

Da ozhivim malo temu, danas mi je stigala plocha i problem je sledeci, prikachio sam one usb portove shto ima napred svako kucishte i nece da rade, jel trebaju neki drajveri da se ubace, nisam dobio cd uz nju pa zato?

Kako nisi dobio CD uz nju?
Ako si uzeo polovnu, sve što ti treba imaš na ASUS sajtu, samo ne znam šta treba da treba da instaliraš da bi ti fron USB portovi radili, tj. ja mislim da ih samo treba povezadi.

Pa ja sa ih nekako povezao ali kad ukljuchim napred izbaci neku greshku, probavao sam tastaturu par puta u napred usb portove i sad mi ne radi tastatura izgleda da sam napravio neki spoj sigurno ih nisam lepo povezao, hoce li neko da mi objasni kako da ih povezhem da ne sprzhim josh neshto?

Pa to sam i predpostavio, nema tu filozofije velike, u User manualu imaš šemu koju moraš da slediš, tj. trebao si uz ploču da dobiješ konektore za USB front panel, znači male žičise povežeš sa konektorom koji samo ubodeš na ploču.

User manual je tvoj prijatelj. :)

Evo i slike konektora:

asus19.jpg

Poslednja izmena:
Pa to sam i predpostavio, nema tu filozofije velike, u User manualu imaš šemu koju moraš da slediš, tj. trebao si uz ploču da dobiješ konektore za USB front panel, znači male žičise povežeš sa konektorom koji samo ubodeš na ploču.

Ma lik od koga sam uzeo plochu nema ni knjizhicu ni cd kazhe kao da nije dobio, ako neko ima istu plochu neka uslika i neka ostavi bio bih mu zahvalan.

Nisam ni ove konektore dobio, znachi lik mi nishta nije dao kazhe da je tako kupio u hellas computers.

Poslednja izmena:
Ne može ti niko prodati ploču bez propratne opreme :) što će reći čovek voli da skuplja propratnu opremu pa ti nije dao :D

U odnosu na moju proshlu plochu (DFI 790 GX) ovaj Crosshair je zmaj. Evo,testiram upravo B55 na 3,9 Ghz i 2,8 Ghz NB i po svemu sudeci shljakace opushteno... :)
Na DFI-u mi je ovaj isti CPU sa istim hladjenjem zakucao na 3,6 Ghz i 2,4 Ghz NB. :)

Nego,koliko vidim CPUZ ne ochitava lepo napon procesora,a HW monitor ocitava lepo,ali ne ocitava lepo brzine ventova....

Skapirao sam. ;)

Da li neko moze da napise koja memorija se preporucuje za ovu plocu (recimo 3 modela)?

Da li neko moze da napise koja memorija se preporucuje za ovu plocu (recimo 3 modela)?

Najbolje je da se prati propisana lista memorija koje ova ploca podrzava... Ja sam nasao u Gigatronu Kingston HyperX Genesis KHX1600C9D3/4G (ima je i u listi podrzanih memorija) i uklopio sam 2 komada i to bi po katalogu imalo dodatnu oznaku K2 posle ovog C9D3K2/8GX. Druga memara je Exceleram 2x4 Black Sark i Exceleram 2x4 Rippler. Radice sve ove memorije, ja planiram da uzmem jos 8GB za koji mesec. Radi Kingston na 1800 bez trunke toplote, a Phenom II 955 BE na 3.61. Moze jos ali meni je ovo dovoljno... Elem, ploca je zlo i naopako!!! Nista bolje nisam imao u zivotu, a na ASUS sajtu su objavili da ce imati i podrsku za nove Buldozer AM3+ procesore, zato - ko je nema kajace se...

Najbolje je da se prati propisana lista memorija koje ova ploca podrzava... Ja sam nasao u Gigatronu Kingston HyperX Genesis KHX1600C9D3/4G (ima je i u listi podrzanih memorija) i uklopio sam 2 komada i to bi po katalogu imalo dodatnu oznaku K2 posle ovog C9D3K2/8GX. Druga memara je Exceleram 2x4 Black Sark i Exceleram 2x4 Rippler. Radice sve ove memorije, ja planiram da uzmem jos 8GB za koji mesec. Radi Kingston na 1800 bez trunke toplote, a Phenom II 955 BE na 3.61. Moze jos ali meni je ovo dovoljno... Elem, ploca je zlo i naopako!!! Nista bolje nisam imao u zivotu, a na ASUS sajtu su objavili da ce imati i podrsku za nove Buldozer AM3+ procesore, zato - ko je nema kajace se...

Evgo linka... http://event.asus.com/2011/mb/AM3_PLUS_Ready/

ja se razmisljam da uzmem Crosshair IV Extreme...Idu matori za Pariz za mesec dana,a tamo je ova plocica dzabaka,citavih 170e na nekoj akciji...

ja se razmisljam da uzmem Crosshair IV Extreme...Idu matori za Pariz za mesec dana,a tamo je ova plocica dzabaka,citavih 170e na nekoj akciji...

Extreme ima neki problem sa LAN drajverima, ljudi vagaju neke Intelove za istu karticu... Imas po vecini USA forumima te teme. Drugo ljudi se bune i za Crossfire i SLI mode, ne znaju gde sta da stave, u koji slot sta, iako je dokazano da 1 i 3 idu za Crossfire a 2-4-5 za SLI.

Drugo ljudi se bune i za Crossfire i SLI mode, ne znaju gde sta da stave, u koji slot sta, iako je dokazano da 1 i 3 idu za Crossfire a 2-4-5 za SLI.

Uz plocu dolazi upustvo na kome je lepo objasnjeno koja kartica gde ide.
Mislim da su obe ploce veoma kvalitetne i poseduju extra oc potencijal, mislio sam da do kraja leta uzmem formulu ali kad sam video da je extreme izasla pao sam u dilemu :)

sada sam video,zale se samo bije za lan...Ne bih da kupim,pa da mi pravi problem...

S jedne strane ne verujem da ce ozbiljna firma kao sto je ASUS da ostavi stvari na tome da se ljudi snalaze sa nekim drugim drajverima vec ce da naprave nove, a sa druge strane, imam ja trenutno Formulu, i prezadovoljan sam prevashodno iz razloga sto ako preteram u kloku komponente su zasticene od crkavanja. Samo roknem reset pozadi i ponovo ide klok... Pored EVO serije ove dve ploce su trenutno nesto najbolje. Bilo koju da uzmes neces da pogresis, s tim sto za Extreme znas koji je problem vec ;)...

fora je u tome sto je extreme na akciji,a formula nije,tako da su im cene trenutno iste...Da je formula nekih 130-140,uzeo bih nju,ali ovako...Najverovatnije cu cekati nesto drugo sto bude povoljno...Ne isplati mi se da uzmem extreme pa da me zeza driver i da nesto budzim sa drugom lan kartom...

Mene uzasno mame i formula i extreme,al ocu da sacekam novu generaciju da vidim kakva ce situacija biti sa buldozerom.

Mene uzasno mame i formula i extreme,al ocu da sacekam novu generaciju da vidim kakva ce situacija biti sa buldozerom.

Pa i Formula i Extreme ce podrzavati Buldozere... I jos je najavljeno da ce DDR4 memorija da se ustali tek 2015, tako da ima vremena za na dalje... Mogu jedino da izadju ploce za vecu frekvenciju memorije tipa 2500 ili sta vec... ali u skorije vreme ne verujem nesto bolje da ce da izadje od ove dve ploce...

Da li bi neko mogao da mi pomogne oko sledece stvari:
Zvuk sa ove ploce bi bilo najbolje povezati preko HDMI, optickog kabla ili preko zvucne?
Komp bih povezao na pojacalo, pa na TV. Po meni to bila opcija preko HDMI. Da li se slazete?

Ja mislim da povezivanje ide komp na tv a iz tva ide zvuk na pojacaloi to ide preko hdmi-a

Evo i slike konektora:

asus19.jpg

A sta se desi ako se ne povezu konektori ti. Ja nisam sam povezivao plocu ali nisam dobio isto crveni ili su oni ubacili a ja ga ne vidim. A plavi i beli su u kesici zatvoreni. Zasta oni sluze??? Jel su bas bitni???
Sorry ovo sam morao da pitam???

Služe da lakše zabodeš sve one sline kablove koji idu sa prednjeg panela, tipa sve kablove povežeš, zabodeš ih u konektor i onda konektor samo zabodeš u ploču i to je to.

Nazad
Vrh Dno