Šta je novo?

Asus Crossshair IV Formula

Da beli je za Front Panel, plavi za neki USB, crveni ide valjda u onaj deo sto se odvaja od kabla za USB. Ja sam dobio evo ovo sto ima na ovoj slici.

http://i.imgur.com/l04IB.jpg

Plavi i beli nisam ni otvarao.
Ne bi ni pitao da nije SpaceMaster stavio sliku i da Pedja nije pitao.
Mogao sam da mu pomognem slikom da vidi gde sta ide.
Mada ja ne bi znao da je povezem.

Poslednja izmena:
A da li si iskljucio ATA Onboard Controller u BIOS-u???
Pedja koliko si platio plocu???

A sta se desi ako se ne povezu konektori ti. Ja nisam sam povezivao plocu ali nisam dobio isto crveni ili su oni ubacili a ja ga ne vidim. A plavi i beli su u kesici zatvoreni. Zasta oni sluze??? Jel su bas bitni???
Sorry ovo sam morao da pitam???

Cita li iko user guide ili ti upstvo koje dobije uz plocu:)

Ma uputstva su za devojchice,a chitanje za shonje :laugh::d. Najbolje da smarash sve oko sebe za svaku sitnicu... :D:D:D

Peco koji BIOS imas sada instaliran??? Ja sam dobio sa plocom neki 1203 koji nema na ASUS sajtu. I taj BIOS sam snimio a stavio sam onaj zadnji sa sajta za AM3 1304(12.09.2010).
Sada drzim na default vrednostima sve da vidim kako ce da se pokaze jedno 2-3 dana. A ceka nas i AM3+ BIOS ja sam i njega skinuo vec.

Skinuo sam i ROG CPU-Z 1.57.2 ima stavili su kao 20-ti Utility. Znas kako je dobar instaliraj i ti. Ne znam jel to samo za nas ili mogu i ovi sa GIGABYTE plocama. Ako mogu bas mi je bedak :).
Ubaci i ovaj PC Probe II tu sve ima ali ja ne menjam nista sa tim samo mogu lako da vidim temp NB I SB.
Evo ovako izgleda:

http://i.imgur.com/m4ERu.jpg

I registrovao sam i CH4F I EAH6970.

Poslednja izmena:
Da beli je za Front Panel, plavi za neki USB, crveni ide valjda u onaj deo sto se odvaja od kabla za USB. Ja sam dobio evo ovo sto ima na ovoj slici.

http://i.imgur.com/l04IB.jpg

Plavi i beli nisam ni otvarao.
Ne bi ni pitao da nije SpaceMaster stavio sliku i da Pedja nije pitao.
Mogao sam da mu pomognem slikom da vidi gde sta ide.
Mada ja ne bi znao da je povezem.

Druze ne kapiram sta je tesko da se tu poveze!? Drugo, crveni konektor nisam ni ja dobio... U sustini, ni jedan od njih i ne koristim, nisu potrebni za funkcionalnost, samo su ubaceni kao gadget vise uz plocu.

Moj ti je savet da se ne igras sa zadnjim BIOSOM (ovim za AM3+ procesore), dok ne izbace krajnju verziju koja ce stvarno i da ih podrzava. Sasvim je dobra verzija pre toga, nista ti vise ne treba od nje trenutno...

Peco koji BIOS imas sada instaliran??? Ja sam dobio sa plocom neki 1203 koji nema na ASUS sajtu. I taj BIOS sam snimio a stavio sam onaj zadnji sa sajta za AM3 1304(12.09.2010).
Sada drzim na default vrednostima sve da vidim kako ce da se pokaze jedno 2-3 dana. A ceka nas i AM3+ BIOS ja sam i njega skinuo vec.

Skinuo sam i ROG CPU-Z 1.57.2 ima stavili su kao 20-ti Utility. Znas kako je dobar instaliraj i ti. Ne znam jel to samo za nas ili mogu i ovi sa GIGABYTE plocama. Ako mogu bas mi je bedak :).
Ubaci i ovaj PC Probe II tu sve ima ali ja ne menjam nista sa tim samo mogu lako da vidim temp NB I SB.
Evo ovako izgleda:

http://i.imgur.com/m4ERu.jpg

I registrovao sam i CH4F I EAH6970.

Što se frljaš sa tim BIOSima? :)
Bios se menja samo ako nešto ne radi kako treba, nema potrebe trčati za svakom novom verzijom. A taj AM3+ nemoj ni u ludilu još da stavljaš, da vidimo prvo šta će biti sa Bulldozerom.
ROG CPU-Z mogu svi da skinu, radiće na svakoj ploči. Kao i MSI Afterburner.

Ma nisam ja povezivao plocu. Kada sam kupio ljudi su mi povezali. Mogli su da se uvere u postenost firmi po Srbiji jer covek je sam rekao zasto su ti stavili razlicite podloske. Razlicite podloske.
Znaci oni tamo gde sma kupio kuciste su ukrali podloske i stavili kakve njima odgovaraju. Nasta covek treba da gleda kod nas to je strasno postalo. Coveku zafalilo za njegovo, ko zna sta ima, mala plata pa ajde da skinem.
A da sam ga pitao da mi da zenu na noc ne bi dao, a moze da uzima sta zeli i isprobava.
Nema veze nadam se da cu sa novim kucistem dobiti normalne. Hteo sam da pitam jos da li se sa kucistem dobijaju srafovi za maticnu i da li tu postoji neki standard prema spacerima ili kako???A AM3+ BIOS sam samo skinuo. A stavio sam zadnji BIOS 1304 jer pise da je OK. Naveli su oni tako. Imam snjimljen i onaj koji sam dobio sa plocom. Taj nema na sajtu. Neki 1203 mislim. Samo sam updaejtovao BIOS. Snimio sve na default, stavio novi, podigao na defaul i drzao jedan dan. I onda posle toga snimio izmene kao na proslom. Memoriju podigao 1600, CPU podigao na 3.8, ugasio Onboard ATA Controller, smanjio upozorenja za temp na 70C, promenio izgled BIOSa pri paljenju i to je to.
Sta sada da vracam na onaj BIOS sa diska??? Ne treba, aaa???
Ja ne znam ni gde je BIOS na disku. Ni kako se to instalira. Ja sa USB EZ Flash a snimio onim ASUS Updejtom.

Poslednja izmena:
Što se frljaš sa tim BIOSima? :)
Bios se menja samo ako nešto ne radi kako treba, nema potrebe trčati za svakom novom verzijom. A taj AM3+ nemoj ni u ludilu još da stavljaš, da vidimo prvo šta će biti sa Bulldozerom.
ROG CPU-Z mogu svi da skinu, radiće na svakoj ploči. Kao i MSI Afterburner.

E ****** izbedacio sam sada, presela mi kafa.

Ma nisam ja povezivao plocu. Kada sam kupio ljudi su mi povezali. Mogli su da se uvere u postenost firmi po Srbiji jer covek je sam rekao zasto su ti stavili razlicite podloske. Razlicite podloske.
Znaci oni tamo gde sma kupio kuciste su ukrali podloske i stavili kakve njima odgovaraju. Nasta covek treba da gleda kod nas to je strasno postalo. Coveku zafalilo za njegovo, ko zna sta ima, mala plata pa ajde da skinem.
A da sam ga pitao da mi da zenu na noc ne bi dao, a moze da uzima sta zeli i isprobava.
Nema veze nadam se da cu sa novim kucistem dobiti normalne. Hteo sam da pitam jos da li se sa kucistem dobijaju srafovi za maticnu i da li tu postoji neki standard prema spacerima ili kako???A AM3+ BIOS sam samo skinuo. A stavio sam zadnji BIOS 1304 jer pise da je OK. Naveli su oni tako. Imam snjimljen i onaj koji sam dobio sa plocom. Taj nema na sajtu. Neki 1203 mislim. Samo sam updaejtovao BIOS. Snimio sve na default, stavio novi, podigao na defaul i drzao jedan dan. I onda posle toga snimio izmene kao na proslom. Memoriju podigao 1600, CPU podigao na 3.8, ugasio Onboard ATA Controller, smanjio upozorenja za temp na 70C, promenio izgled BIOSa pri paljenju i to je to.
Sta sada da vracam na onaj BIOS sa diska??? Ne treba, aaa???
Ja ne znam ni gde je BIOS na disku. Ni kako se to instalira. Ja sa USB EZ Flash a snimio onim ASUS Updejtom.

Uz C IV F se ne dobija crveni adapter, malo sam gledao po netu. Ovo što je Spacemaster okačio je verovatno za Rampage ili Maximus ploče. Ok, ako ti lepo radi, onda ga ostavi takvog kakav je ;)

Ma da nisam ja neki zahtevan mucitelj komponenti. Samo CPU malo povecam clock i da memorija radi kako pise. Grafika je jaka i nema potrebe da diram. Ni 100e slabije ne vidim razliku na monitoru mom.
Ali kada pomislim na kupovinu kucista novog u stomaku mi se prevrne. Taj sto bude premestao te komponente morace ruku hirurga da ima. Salim se ali 2 ona spejcera se vrte i izlaze sa plocom. Pa moraju da se pridrzavaju klestima i skidaju ako novo kuciste bude imalo drugacije. Platicu 20-30e nekome kada kupim kuciste da mi preseli to kod mene gajbi. Na vodenom se onaj nazad deo zeznuo pa ili moraju dvojca da skidaju ili ja to znam kako ide tacno. Ako ispadne onaj metal nazad, a na mom kucistu i ovoj ploci on nije dostupan sem da se ploca skida. Mora namesteno u drugo kuciste. Zato mi se i ne kupuje to kada pogledam. I zato me i zanima sta se dobija sa kucistem novim, boljim nekim. 1.Srafovi za maticnu, 2.srafovi za napajanje, 3.podloske, jos neke sitnice nebitne.
Srafovi za maticnu i podloske su mi najbitniji da dobijem dobre.
Napravio mi problem. Tacno ti drugaciji su se zeznuli. Nekvalitetni, unisteni, sraf vrti i njih, em ne pasu u rupu od kucista. Mislio covek da necu da skidam to nikada i to bas oni koji su prodali plocu decku bez diskova.
Ja nisam ni obratio paznju dok coveku gde sam kupovao plocu nisam pokazao da se vrte i on provalio da su drugaciji. Koja je to smelost i drskost *****ska. Video sam i ja odmah na uputstvu sta ima to sam i dobio.

Poslednja izmena:
doVla,ti li si? :d:D:p

Ma da nisam ja neki zahtevan mucitelj komponenti. Samo CPU malo povecam clock i da memorija radi kako pise. Grafika je jaka i nema potrebe da diram. Ni 100e slabije ne vidim razliku na monitoru mom.
Ali kada pomislim na kupovinu kucista novog u stomaku mi se prevrne. Taj sto bude premestao te komponente morace ruku hirurga da ima. Salim se ali 2 ona spejcera se vrte i izlaze sa plocom. Pa moraju da se pridrzavaju klestima i skidaju ako novo kuciste bude imalo drugacije. Platicu 20-30e nekome kada kupim kuciste da mi preseli to kod mene gajbi. Na vodenom se onaj nazad deo zeznuo pa ili moraju dvojca da skidaju ili ja to znam kako ide tacno. Ako ispadne onaj metal nazad, a na mom kucistu i ovoj ploci on nije dostupan sem da se ploca skida. Mora namesteno u drugo kuciste. Zato mi se i ne kupuje to kada pogledam. I zato me i zanima sta se dobija sa kucistem novim, boljim nekim. 1.Srafovi za maticnu, 2.srafovi za napajanje, 3.podloske, jos neke sitnice nebitne.
Srafovi za maticnu i podloske su mi najbitniji da dobijem dobre.
Napravio mi problem. Tacno ti drugaciji su se zeznuli. Nekvalitetni, unisteni, sraf vrti i njih, em ne pasu u rupu od kucista. Mislio covek da necu da skidam to nikada i to bas oni koji su prodali plocu decku bez diskova.
Ja nisam ni obratio paznju dok coveku gde sam kupovao plocu nisam pokazao da se vrte i on provalio da su drugaciji. Koja je to smelost i drskost *****ska. Video sam i ja odmah na uputstvu sta ima to sam i dobio.

Da, uz kućište dobijaš šrafove, podloške za matičnu, za hdd, sve što ti treba. Jedino ti ne daju komponente ;)
Koje kućište hoćeš da uzmeš? Vidim da si i na PCB stavio avatar sa Corsairom, tako da kontam da hoćeš Corsair, right?

Da mene su *****ali dali mi razlicite podloske, zamislite. Sada se 2-3 okrecu sa srafovom.
Nisu smeli sada da zasrafe u radnji Crosshair 4 u uglu jednim srafovom. Taj fali samo je na podloski ploca tu. Podloska se okrece i gotovo. Mora da se gura iza i ona izlazi sa plocom. Posle stezes klestima iza i odvijas(pod uslovom da ubacis zasrafis). UZAS.
Zato jedva cekam da prebacim sve u Obsidina 650D. Moracu da zovem nekog ko je vestiji od mene da ne za****m nesto.
*** sram ih bilo ja nisam ni primetio nego lik u VIP House kaze pa tebi su dali razlicite podloske kada sam rekao na koje da paze jer se vrte.
Da mi nije sada sve unutra slozeno lepo i necu da se ciganisem i pravim sebi cim reklamirao bi kuciste ******ima i lopovima iz PIN-a. Pa ne moze podloska da se zezne od 2 skidanja ploce.
COOLERMASTER kvalitet. U stvari nije se zeznula ploca, rupa koja drzi podlosku je velika, ili od silnog kvaliteta kucista ili od drugacijis podloski verovatno.
A za plocu kad je nisam kupio tada kada sam razmisljao, ajde pare ali koje zivce bi mi sacuvala. Preseo mi je kompijuter tih mesec dana i zamrzavanje.
Ako neko hoce da testira GA-790XT0-USB3 neka se javi, mozda nekome treba deo sa nje neki. Slotovi za memoriju, PCI-E slot, da je ispita... Poklanjam je, samo nek javi iskreno sta je sa njom bilo.

Da samo 650D..., *** razmisljam sada koja je to smelost uzeti neke delove iz necega za sebe a staviti drugo. Lopovluk cist.
A valjda joj nece biti nista. Ne diram sada ne otvaram komp uopste vec duze vreme. Treba da ga ocistim vidim vec malo na napajanju prasinica.
Za to cu kupiti najnezniju farbarsku cetku i mali usisivac iz DESKA. Ne produvavam ja nikad nista kompresorom.

Onda kada sam razmisljao da kupim CH4 sadqa kada pogledam da mogu da se vrartim u to vreme i da znam ats ce mi se desiti dve CH4F bi kupio, ali bukvalno dve samo da preskocim onaj cim.
Ono je bilo strasno, neobjasnjivo. Ne ponovilo se nikome.

Poslednja izmena:
*** Vlado mnogo te je tesko razumeti kad pises :p

Poslednja izmena:
hhahaa legenda :D Al' najjaci post,presela mi kafa,jer ne treba da flesujem am3+ beta bios. :D Pa sta ce ti taj bios kad nemas taj procesor?

Pa kada je pisalo test BIOS. Znam da to nije za ovaj CPU ali reko sta se radi, kako se to testira. Ja sam mislio da to mozda i nije BIOS nego neki program za testiranje. Zbunilo me izaslo to a nema ni procesora jos nigde.
Da ja sam rekao da mi je neko od PIN-a do HELLAS-a ukrao original CM 690 II Basic podloske i da zato sada mi se dve vrte, tj jedfna vrti a na jednoj nemas ni sraf. I da podloske dve izlaze sa plocom. Ja to nisam izmislio. Da li je CM stavio razlicite, ne verujem.
Ja nemam 3 kucista da to menjam. Niti sam lud da tako nesto radim, prvi put sam cuo za to pre 3 meseca, pre toga nisam ni znao sta su podloske. Uglavnom rupa u kojoj stoji podloska je veca a i same podloske se razlikuju po onom delu gde ulazio sraf.
Video covek, sam primetio. Ja nisam ni obracao paznju. Pa vi vidite nasta treba da vodite racuna ovde, na fucking little podloske ili spacere male mesingane ili od cega su vec. Taj PIN se vec smucio ljudima. Sta oni tamo petljaju i montiraju to ni bog sveti ne zna.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno