Šta je novo?

Asus Crossshair IV Formula

vlada.j011

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2009
Poena
170
Izvinjavam se ako postoji tema jos jedna neka administratori obrisu zanima me sta mislite o ovoj ploci. Vredi li za koji mesec ne sada prodam moju i kupim nju. Zao mi je sto to nisam uradio odmah ali iskreno nisam je ni video.
Samo nemojte postoji MSI i Gigabyte sa istim mkogucnostima za 150e jer znam to i sam. Postoji razlog sto hocu nju iako nema mogucnosti OC memorije kao druge za iste pare. Kada budem zavrsio sa tastaturom i mislio sam da kupim nju i da je lepo povezem i posle spakujem moju i prodam je.
Ona ce verovatno trajati duze od moje u smislu da cu moci da je nadogradim necime a da ne menjam kasnije i plocu.

Kako je nisam video znaci ni sam ne znam.

Poslednja izmena:
Pisano je x puta o njoj, vrhunska ploca koju svaki zakleti entusiast zeli da je ima :p to je vrh kod amd-a ( osim sto je izasla jos bolja koja se zove EXTREME a ne Formula). Jedina mana ploce je overvolt, bar za sad ja jedino to znam ;)

Poslednja izmena:
Pa ne bi bas imao pare za neku jos preko. Nisam toliko zagrizen bas, ali Fomula IV ima vece mogucnosti nego moja i duze ce biti OK ploca. A jedino mi je glupo da prodajem moju koja radi odlicno ako ta ima neke problemcice mozda neki BIOS naredni resi to. Ja zato i ne menjam moj F2 jer ne znam kako bi bilo sa F4. Ja volim da mi je do 42C kada ne igram igrice svaka komponenta kao sada. Jer desava se ljudima promene BIOS iz cista mira pa ne znaju sto je neka komponen ta 65C kada je komp miran a kada igraju igrice onda ko zna... A jos imaju recimo ventilatore dodatne.
Formula IV mi je taman jos kada ne bi imao plocu i da sada tek treba da je kupim pa znao bi koju ne bi ni gledao druge.

Jer ona podrzava 2000 Mhz svaki slot ili samo 2.
Sta bi ti uradio da si na mom mestu zadrzao ovu ili skupljao kes za tu posle tastaturte po koju idem prekosutra definitivno. Sa parama za G110 I G510 pa sa cime se vratim.
Jos mi CrossFire nece trebati. Ali ne moras ti takvu plocu da imas zbog Crossfire ili SLI.

Poslednja izmena:
Nema ja sam za lecenje. Citam ovaj tekst na Benchmarku od maja meseca o njoj i ventilatore dobijam u stomaku samo ne znam jer CM ili Xigmatek. To je 2 meseca da ne pusim i imam je.Samo to je lakse reci nego uraditi. Pogotovu dok citam tekst o njoj.

Ja ne bih menjao, samo i samo zato sto ne vredi da dajes toliko para za nju, kad buduci AMD procesori nema da budu kompatibilni sa sadasnjim soketima. Cuvaj pare pa kad se budu pojavili buldozeri i AM3+ maticne onda razmisljaj o upgrejdu ;)

bacas pare,iskreno,nikakvo poboljshanje/razliku neces primetiti,sem novcanu.

Ploca koju imas je odlicna, bolje uzmi ssd ako bi vec neko poboljsanje performansi( ja sam se odusevio ssd-om kad sam video kako to radi ), i ti ces veruj ;)

Ja sam imao istu dilemu ovih dana,posto posedujem 790xt-usb3,a video sam na oglasima crosshair IV. Odustao sam od menjanja ploce.
Ova koju imam je ok,mada joj je oc potencijal slab, bar tako kazu svi testovi koje sam gledao na netu. Imam F4 verziju biosa,i nemam nikakvih problema.
A kao sto je neko iznad napisao, prava stvar bi bio SSD. Trebalo je sad da mi stigne jedan vertex 2 iz USA,ali mi se nesto izjalovilo,pa ce malo pricekati.

Mali offtopic: koliko su tamo jeftiniji ssd ovi nego ovde, vidim svi ih tamo nabavljaju? Ilii je zbog veceg izbora

Skapirao sam ja da ona nije nesto ekstra jaca kao jaki Asusovi modeli za Intel.
I ja imam 790XT-USB3 i znam da je jedna od najboljih ploca za te pare koja moze da se nadje.
Mad smo za te pare mogli da uzmemo neki MSI koji ima 2300oc koliko sam video ali ja se Saphire, MSI bojim da stavim u komp. Neverujem da su losi ali kada bi nesto zafalilo rekao bisebi ******u eto ti kada neces GBigabyte ili Asus a kada bi se Gigabytu i Asusu desilo nesto rekao bi *** i najboljima se desi da ne bude sve kako treba. Jedino sto mislim da je Asus malo bolji a dosta skuplji od Gigabyta.
Tu postoji onda problem jer gubim granaciju i za procesor ako bi ga vadio stavljao na novu plocu pa kacio Corsair H50. Ovako cu valjda nagovoriti ljude gde sam kupio komp da mi ubace H50 kada budem kupio kod njih SSD. Da ova ploca ako ubacis u 2 slota moze sa nekom memorijom da izvuce 1800 ali ako joj dodas jos 2 u onda svima spusti na 1600.

Sada su izasli novi neki SSD Kingston. od 64,128,256. Neki V100.

A to sto kazes AM3 procesor ne moze ma AM3+ plocu jer tako kada bude postojao naravno.
OK odustajem i ja onda od kupovine.
Mene su privukle sledece stvari boja(izgled), SATA 6, 2000MHz OC memorija, 890FX chipset.
Naravno nasa 790XT-USB3 ima jednu veliku manu ako ljudi hoce da stave Crossfire mada ja necu ali se ne zna nikada nasta naletim na kao moju a da je nekome hitno hitno potreban kes, a to je da ima PCI 1x16 a drugi 1x8 i ako stavis dve radice na x8.
Sto znaci ako sam u pravu da ce brza biti jedna 5970 na 16x s nego 2x5870 na PCIx8 ili to nema veze ali ubija performanse znacajno verujem.
Mana joj je to i 1866Mhz na samo 2 slota i SATA 3. Da zanemraimo chipset serije 7 i kazemo ajde nije toliko velika razlika izmedju 8 i 7. E sada da li prethodne stvari vrede dodavanje preko 100e plus prodaja
moje verovatno ste u pravu. Plus sto ja ne bih prodao moju pa kupio nego bi prvo kupio Asus pa onda pokusao da prodam. Neki bi razmisljao da kupi ATI 6870 a ne da menja maticnu koja je OK za sadasnje uslove. Stim sto ja graficku ne bi menjao u ludilu bez obzira sto ima samo 10.000 score u 3d makr vanatage ako bas na najace moguce sve ukljucim.
Ok onda cu ostati na ovoj da nemam plocu i da dajem kes i imam 90e spremljeno za moju sigurno bi dodao jos 90e i kupio tu ali da se sada ludiram pa da menjam ja znam da nesto ne bi bilo u redu ili temp bi bile vece ili bilo sta a tako to bude obicno a ne znas zbog cega je.

Poslednja izmena:
Znaci tastatura, SSD i H50 su jedine stvari koje dodajem onda i sitnice i onda se smirujem, ali za malo.
Ne bi bilo odeljenje na klinici da se tako lako smiruje.
Ja vise i igrice sve manje igram, a sve vise uporedjujem testove to je vec zabrinjavajuce sada i kada krenem da igram setim se necega pa prekidam igricu i trazim i citam.

Mene samo zanima jedna stvar:D zasto ti je bitno da ploca ima podsku za O.C mem od 2000(ili vishe) MHz???
OT: Slazem se sa svima iznad da je Crosshair IV vrhunska ploca...ali takodje mislim da svoju plocu trebas da sacuvas i kupis sebi jedan SSD (jer tu ces sigurno videti ubrzanje u radu).

Ssd je u usa mnogo jeftinij + je izbor mnogo veci. Konkretno, vertex 2 60gb kosta 120usd, to je manje od 100e. Kod nas je vertex 1 150e...

Ne kazem da je bitno sada i memorija je jedna od stvari, jer sam mislio ako kupujem plocu tu da za 2 godine necu imati 1600Mhz memoriju nego 2200Mhz i mozda 2x4GB zato pitam. Sada ne bih menjao memoriju ali ne bi kupio plocu i mislio sve sada da joj dodam. Za 2 godine ce biti bitno dal je 2200 Mhz a ne 1600Mhz ali vec ste me ubedili da je ne uzmem. Shvatio sam.
A ovo sto sam uradio WD blue 1 od 500GB ja mislim da tako slab Hard prema ostatku kompa nema niko na forumu. Jedini je razlog sto cekam da se tamo gde ja hocu da kupim pojavi V+ 64 GB i da vidim cenu ili ti novi SSDNov V100 kako li se zovu. Jer cu tamo sedeti sa covekom i reci mui sta da mi instalira kako da mi oformi oko administracije kompa i to da samo ja imam pristup da nema gosta, home grupa i ostalih cuda. Tu cui sedeti pored njega jer ni mami ne verujem. Zato i cekam da vidim kada dobiju nesto interesantno od SSD-a. Svaki dan idem na sajt da vidim sta ima i kolike su cene. Mada me covek savetuje da kupim 2x30GB v seriju. I da na to stavim sistem.

Poslednja izmena:
Znaci tastatura, SSD i H50 su jedine stvari koje dodajem onda i sitnice i onda se smirujem, ali za malo.
Ne bi bilo odeljenje na klinici da se tako lako smiruje.
Ja vise i igrice sve manje igram, a sve vise uporedjujem testove to je vec zabrinjavajuce sada i kada krenem da igram setim se necega pa prekidam igricu i trazim i citam.

Ne brini, svi prolaze kroz ovo pre ili kasnije. Ti prolazis sada, a proci ce te - nikada. Kao i sve nas. :)

Ostavi pljuge, bavi se sportom, klokuj devojcice, pusti 200MHz. :)

hahahha umreh :D
Nego da odgovorim,H50,ti ne treba,za dosta manje para mozes ok ohladiti taj proc :) Ploca ti ne treba,nista ne bi dobio,sem estetike. Sto se tice ploca,tj kvaliteta,sve je to tu negde,i msi i asus i gb.Ni sa jednom plocom neces izgurati preko 1800mhz na tom pric,a razlike nema :) uzmi samo ssd i uzivaj Mislim ako imas para,a ne zalis,udri ... jedan je zivot.

Lako je tebi ti imas X6, SSD, 8GB CL6 tajming.
Sacuvaj boze poceo sam ljude da gledam kroz specifikaciju kompa. Prvo procitam komentar a onda sta ima od masine.
Znam malo samo jos da ga sredim da izgleda i G510 tastatura, kuler za procesor i SSD. Sada sam video gde ja hocu da kupim V+ seriju povoljno tj stavilu su sliku V serije a broj i specifikacija je V+ serije ako je V serija cena mi ne odgovara ali ako je V+ kao sto pise po broju i po informacijama koje su dali onda mi je super to. I kupujem za novu. Mislim 16.000 za 64GB V+ je ok samo nema onaj desktop bundle ne znam ni sta je to a to mi treba sigurno.
Dobro tema je bila Asus koju ste mi objasnili da ne bacam pare, hvala vam i to je to.

Pa estetika je meni najbitnija i ovako je sada do 40-45C ali zato kao mali suhoi da imam u racunaru kada krenem nesto da igram mada u poslednje vreme sve manje se cuje. Dobro to za prolece H50 i RAM cooler. Meni je izgled najbitniji inace bi ga zatrpao Noctuom. Mislim izgled ne staviti neku glupost ali ako je 5% razlika lepsi se kupuje iako je slabiji.

Poslednja izmena:
I za SSD imas bolji resenja, Patriot Inferno, Mushkin Calisto koje su jeftinije....
Samo lagano, kompjuter je rupa bez dna, ja sam komponente menjao na mesec dana, sa Nehalema i X58 sam presao na AMD X6, svi mi rekli da sam lud, sta cu, volim da probam, lep je to osecaj ;)

Samo lagano i slobodno pitaj sve sto te interesuje.

:wave:

ovaj Lucko burzuj,ima 8gb rama :d

I to isti kao tvoj, dodaj jos par pa da se druzimo. :d

RedLine FTW :p

Magarac sam obrisao os ne znam kako sam uspeo sa acronicsom mislio da cistim prostor. Tastatura se odlaze idem danas po v + 64 gb kingston. Ako je v serija ne uzimam. Recite jer mogu bez desktop bundle. Pa da procitam odgovor sa moba pre kupovine. Kakve su komsije moje imaju original disk i kao sutra cemo narezati celu noc nisam spavao. Dabogda im lek trebao da im kazem sutra dodjite. Zao mi g510 vec sam planirao sada odlazem to. U slucaju da je v serija ne bi uzeo instaliracu sistem ja i kupiti tastaturu.

Jos Mushkin Red Line imas sto radi na 3V.
Pa kada bih imao CrossHair IV znao bi koju bi stavio.Ili Sector 5 2250 kada bi imao Intel.
Ovako sa tim memorijama moze Intel da nam se smeje samo. Zato je mozda bolje sacekati sa kupovinom dok AMD ne pokusa da napravi nesto sto radi na 2000-2200Mhz. Samo to ne moze ni na Crosshair IV. Mozes samo da sanjas kupis 2000Mhz i ona ti radi na 1333. Ili daj boze da radi uopste.

Kako su me *****avali u zgradi kada mi donesu Rainbow Six kao da igram a znaju da ne mogu da ga pokrenem a ja nisam znao da ne moze sada ni ne dolaze jer mogu da sanjaju sa 4xxx serijama o mojim rezolucijama.
Samo ja nisam takav. Mislim mogao sam ja i pre da kupim ali me nije interesovalo toliko. Nisu igrice bile kao sada.
Ili Double Agent a ja mogu da se ubijem samo kada mi da upozorenje da nemam Shader 3.0.

Za memoriju si mozda i u pravu. Stavis 4Gb napise ti da imas 3.25 1 GB pojede grafika koju verovatno uzima od sistema. Ne verujem da sam 5870 ima 2GB. I eto ti. Znaci bolje je u pravu si staviti jos ali ne dodavati jos 1 nego jos 2x2Gb. Nije to XP pa da je 2-3-4 GB isto, zar ne.

Poslednja izmena:
Samo meni je glupo da je sada kupujem jer te memorija zarobi posle a nikada ne znam sta cu pomisliti da radim sa plocom. A kupim koja podrzava 2000-2200 Mhz a imam 4X2GB 1600 malo glupo. Onda treba sve menjati. A OC procesora ce mozda dati vece mogucnosti i za memoriju i sve zavisi onda od MATICNE???????? Da te zaboli glava, bolje da su nam dali 3 mogucnosti od 100-200 i 500e i cao.

Poslednja izmena:
vlada.j011,sneg jos nije ni napadao,s'kime se ti grudvash ?

Ahahahah...
Sam postavlja pitanja, sam sebi odgovara, e qq... :p

Za memoriju si mozda i u pravu. Stavis 4Gb napise ti da imas 3.25 1 GB pojede grafika koju verovatno uzima od sistema. Ne verujem da sam 5870 ima 2GB. I eto ti. Znaci bolje je u pravu si staviti jos ali ne dodavati jos 1 nego jos 2x2Gb. Nije to XP pa da je 2-3-4 GB isto, zar ne.

sta ovde naprica bre? 3,25gb je maksimalni limit rama koji vidi 32bitni operativni sistem i koristi ga,a 4gb vdii i kroisti 64bitni sistem.

Plocha je da se smrzne

11062010019.jpg

prava lepotica koja kida kako radi..kida bre !

Evo opet su krenuli ventilatori u stomaku kada sam dosao na temu. Kako sam lud bio sto nisam nju kupio. Jer da imam sada pare u dzepu koliko kosta moja ne bi razmisljao uopste. Jedini je sjeb sto mi ne donosi neko bas poboljsanje u memoriji. Inace sto nema 6 slotova bas me briga to ne bi nikada ni iskoristio pre nego predjam ne neke stvari koje dolaze. A i da donese poboljsanje morala bi i memorija od 1800 da dodje a index ne bi bio 7.5 nego 7.6 daj boze.
Ali eto ima najbesniji cip trenutno najnoviji jer za mesec dana vise nece biti i izgled.
Ali sada ko kupuje plocu da ne razmislja. Jedino da je kupim pa da jurim da prodam moju nekome ko sklapa slabiji komp i ne treba mu tako jake stvari. Ali to je cim nad cimovima i ne volim to da radim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno