Šta je novo?

ASUS ATi Radeon 4850 512mb GDDR3 Glaciator Fansink - utisci

Nego, po kojoj ceni, i kada, ste pazarili ovu Asus 4850 512MB Glaciator karticu ?
A ovaj dodatak Fansink, jel to opet neka nereferentnost vec nereferentne graficke :D, ili naziv Fansink ide uz Glaciator :) ?

Ja sam uzeo pre 3 dana za 125E i sto sam napisao na prosloj strani da kontrola obrtaja radi savrseno to nije tacno:d, ustvari ne radi uopste i kuler se uvek vrti isto ali se ne cuje.

Zar ne bese 700 core max u CCC? Jel dizete preko 700mhz kroz BIOS kartice ili volt modom?

ATI sprema nove kartice za pocetak 2009....
125a.jpg
... 900mhz core, 1000mhz DDR5, 840 SP

Poslednja izmena:
Znaci onda ovaj model otpada definitivno, iako kazes da je sam cooler ok.
Jel onaj Palit 4850 bese ima mogucnost promene brzine kulera ?

Ja sam probao samo u rivi (2.20-2.21) i tu ne radi kontrola obrtaja,CCC nikad ne instaliram pa ne znam,probacu kasnije pa cu da javim,fan ima 3 zice , ne znam sto ne radi.
@miloshs
I ja samo preko Rive.

Poslednja izmena:
Meni savrseno radi kontrola obrtaja.I iz CCC-a i iz Rive;)
Na 100% brzini,kuler se gotovo ne cuje,cuje se samo jedno tiiiihoooooo zujanje.Ja ga prvo nisam cuo,cujem ga samo kad priblizm glavu uz kuciste..Prvo sam i ja mislio da ne radi kontrola obrtaja,ali cim podignem sa 40%(na koliko uvek drzim) na npr 70-100% pojavi se to tiiiiiiiiiiihoooo zujanje i temperature pocnu da padaju...Takodje stavim ruku pored kartice i primetim da definitivno jace izbacuje vazduh kad povecam broj obrtaja;)

Meni savrseno radi kontrola obrtaja.I iz CCC-a i iz Rive;)
Na 100% brzini,kuler se gotovo ne cuje,cuje se samo jedno tiiiihoooooo zujanje.Ja ga prvo nisam cuo,cujem ga samo kad priblizm glavu uz kuciste..Prvo sam i ja mislio da ne radi kontrola obrtaja,ali cim podignem sa 40%(na koliko uvek drzim) na npr 70-100% pojavi se to tiiiiiiiiiiihoooo zujanje i temperature pocnu da padaju...Takodje stavim ruku pored kartice i primetim da definitivno jace izbacuje vazduh kad povecam broj obrtaja;)

Navedi razliku u temperaturi ,kad je fan na 40%,a kad je na 100%,cisto me zanima. :)

Ladno' izgleda da ipak radi,kada stavim prst na vent i povecam na 100% osetim da se ubrzao, izgleda da razlika u broju obrtaja izmedju min i max nije velika ,zato sam pomislio da ne radi, a prvo sam napisao da radi zato sto riva lepo prijavljuje % reference duty cycle, u pravu si radi definitivno, a u mojoj hladnoj sobi nema razlike u temperaturi.

Poslednja izmena:
Eo,kod mene je soba dosta neprovetrena,mala(2.5x2.5m),skucena,tako da se uvek primeti bilo kakva razlika u temperaturi:)
Elem,ja sam sad primetio nesto novo.Sa 8.12 drajverima,izgubilo se ono tiho zujanje koje sam spominjao,koje je bilo prateca pojava podizanja brzine fana na vise od 75-80%?!?!I dalje vidim metodom prsta,shake pored kartice da se fan ubrzava,ali temperatura ne pada kao pre,cini mi se da je pre padala i brze i vise..Da li je moguce da je 8.12 driver nesto poremetio,s**** kontrolu??
Eo screenova u attachmentu.

Prilozi

• 40.JPG
    40.JPG
    149.4 KB · Pregleda: 46
  • 100.JPG
    100.JPG
    149.5 KB · Pregleda: 48
Jo bre taj Ati vise, tako jeftin i dobar, a tako nesavrsen, sad but true... :wall:.

@Jafazec

Ne znam na kojoj frekvenciji drzis core, ali meni je 53oC na IDLE nesto puno i to sa 40% fana...
Moj Palit se na 6% fana drzi na 39-40oC core na IDLE, dok se na full load (625mhz core) ne dize preko 53-ish oC... BTW ovaj Palit 4850 Gold ima hladnjak od aluminijuma, ne od bakra... ali se zato i na 6% cuje kao lud...
Meni isto radi manuelna kontrola obrtaja iz CCC, bez ikakvih problema, ali je jedina stvar koja ide na zivce sto manuelnim podesavanjem ne ide ispod 20% vec samo 20-100%, dok je buka kod moje kartice dobra vec na 6% :D

A kad smo vec tu, moram da vas pitam za savet... Evo slike moje kartice
hd4850.jpg

A zanima me sledece... fan koji dolazi uz nju se kaci preko 2-pin konektora na graficku, gledao sam taj konektor i pored doticnog konektora (mislim na onaj na grafickoj a ne na kuleru) nalazi jos 2 lema koji izgledaju kao da bi na karticu mogao da se nabudzi 4-pin PWM fan, sa RPM monitorinogom, kao onaj na CPU konektoru na maticnoj... Jel neko misli da bi ovo bilo moguce izvesti i da li bi uopste radilo?

Ne znam kolko se vidi na ovoj slici, ali vecu trenutno nemam jer nisam kuci pa stoga ne mogu ni da slikam...

P.S. svidza mi se ovaj Palit jer ima 5-6cm kraci PCB od svih ostalih 4850 modela :D

Poslednja izmena:
A kod mene je razlog to sto u kucistu imam samo 1fan(zadnji koji izduvava)+ napajanje koje takodje izduvava..Plus mi je soba topla,oko 25C,plus je jako zagusljiva i prenatrpana,jer je mala.Cim otvorim prozor na minut bukvalno samo koliko da udje nesto svezeg vazduha,sve temperature padaju dosta.
Evo trenutno na 100% obrtaja,temperatura mi je 46C.

...i ja imam istu kartu, uzeo sam pre par dana i probao sam sa Crysis Benchmark tool...i to je ovako izgledalo

Run #1- DX9 1920x1080 AA=16x, 32 bit test, Quality: High ~~ Overall Average FPS: 23.3

E sad test je radjen i na rezoluciji 25x20 ostalo je isto i imao Overall Average FPS 22

konfiguracija je

Asus P5Q PRO
Intel Core2Duo E6850 3.0 Ghz
4 Gb Kingston HyperX 800 Mhz (ali posto je na XPu prikazuje samo 3.25)
500 Gb Hard WD
550 MS industrial napajanje
i Vievsonic 22'' 2260 Full HD i sve igre rade na 1920x1080....
...i jako sam sadovoljan karticom!!!!....
kasnije jos jedna ista i jace napajanje i ......ZLO!!!!

Poslednja izmena:
blago tebi. meni igre seku u 12x10 a tebi lete u 19x12 :)

...i ja imam istu kartu, uzeo sam pre par dana i probao sam sa Crysis Benchmark tool...i to je ovako izgledalo

Run #1- DX9 1920x1080 AA=16x, 32 bit test, Quality: High ~~ Overall Average FPS: 23.3

E sad test je radjen i na rezoluciji 25x20 ostalo je isto i imao Overall Average FPS 22

konfiguracija je

Asus P5Q PRO
Intel Core2Duo E6850 3.0 Ghz
4 Gb Kingston HyperX 800 Mhz (ali posto je na XPu prikazuje samo 3.25)
500 Gb Hard WD
550 MS industrial napajanje
i Vievsonic 22'' 2260 Full HD i sve igre rade na 1920x1080....
...i jako sam sadovoljan karticom!!!!....
kasnije jos jedna ista i jace napajanje i ......ZLO!!!!

radio bi ti comp jos bolje i bilo bi jos veci FPS da malo OC-ujes procesor :)

Poslednja izmena:
..neka ga jos malo na ovoj hercazi...kasnije mozda!!!!...zasad je OK!!!..jer sve sto igram, igram na rez 19x10 i sve radi bez problema!!!

Vrh Dno