Šta je novo?

asus 8800gts

• Začetnik teme Začetnik teme shoner
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
NE MORA da menj ni ploču ni memoriju ni procesor. Pre nego što sam uzeo C2d 6420 imao sam SHIT Celeron 2.8Ghz NFS Carbon je ladno radio sve na MAXIMUM i igra ne traži više od 1gb rama. DEFRAGMENTIRAJ HARD DISK!!!

Da NFS Carbon je merilo :wall: Ajde pokreni C&C 3 / Supreme Commander / STALKER / BIOSHOK ili neshto slichno pa onda kazi da dobro radi na Celeronu 2.8 GHz i 1 GB rama :S:

Ljudi nemojte kupovati GT, GS - osakaćene verzije. Nove DX10 igre su izuzetno zahtevne i jednostavno kartica bez 512 pod vistom ne može da presmrdi. Ovde naravno mislim da je sve podešeno na maximum detalja bez FSAA. Kad već igraš igraj maximalno. Bolje sačekaj 9000 seriju. I za vistu uzmi obavezno 4GB rama, bolje uzmi 4gb sporijeg nego 2gb nabudženog rama sa hladnjacima i nekim super latencijama jer to u praksi jako malo znači.

pa ne može svako da priušti sebi "neosakaćene" :d grafičke,kupiće onu koju može i ovaj komentar za vistu totalno nema veze sa vezom:trust: jer ja sam lično kod druga igrao lost palanet sa 1gb rama i 8800gts 320mb a i uskoro cu i ja 😉

Ajd` da ozivim thread jednim pitanjem.

Koliko je ova ASUS-ova karta generalno "klokabilna"? Tacnije, koliko je cesto da se pronadje primerak koji se ne OC-uje dobro?

Pitam jer se razmisljam izmedju nje i Gainward GS/MSI OC modela (naravno 8800gts 320mb jelda). Nisam siguran ima li smisla placati vishe.

??

Sam cu sebi odgovoriti. 😀
Uzeo sam ASUS-a danas i veoma opusteno je nategao na 612/2000. Dalje nisam ni probao, i ovim sam zadovoljan, radi potpuno stabilno. Dakle, izgleda da nema krupnih razloga za sagorevanje kesha za OC modele.

jel ima neko problem sa doticnom karticom vezano za video out,jer ja više ne znam šta da radim...

Sam cu sebi odgovoriti. 😀
Uzeo sam ASUS-a danas i veoma opusteno je nategao na 612/2000. Dalje nisam ni probao, i ovim sam zadovoljan, radi potpuno stabilno. Dakle, izgleda da nema krupnih razloga za sagorevanje kesha za OC modele.

Pa to je odavno poznato, sve GTS su iz iste kuhinje, samo razliciti lepe svoje nalepnice.
Ja sam svoju overclockovao malo na 575/1700.
Za procesor mi je Ati tool rekao da je max core frequency 663, pa kad bude bilo potrebe za nekim vecim overclockom, stavicu za core recimo 620 i to je sasvim dosta.
Za memoriju sam testirao (trazio) max frequnecy i Ati tool je dosao do 900 ali sam tu prekinuo, jer nisam hteo da mi se resetuje comp (to se normalno desava kada se dostigne max freq), tako da cu pri sledecem overclocku staviti 620/1800, to je sasvim dovoljno.
Koliko sam cuo, performanse u igrama se povecavaju najvise overclockom procesora (core) a memorija ima manju ulogu, mozda sam pogresno obavesten o ovome...

@Nanoman
Kolika ti je T kada je max opteretis pri tim clockovima, pod max opterecenjem mislim kada na Ati tool-u pokrenes 3D View.
Meni kada je bila na defaultu T se penjala na 78C, a sada kada je overclockovana T se penje na 80C, dakle porast od 2C nije strasan... Naravno ovo je situacija kada je graficka 100% uposlena. Recimo u igrama (Colin DIRT) T se max popela na 70-tak C, mozda koji stepen preko...

da podelim i ja neka moja iskustva . Kartica je prilicno stabilna bez obzira na temperaturu. Veoma interestantna je i mala razlika izmedju full loada i idle rada. Evo ja u idle imam 66-67C dok recimo posle jednog 3dmark06 testa temperatura ode na nekih 76C - 78C max .
Nisam preterivao sa oc-om, nekih 10 % samo i nema problema.

Malo me zbunjuje ponashanje coolera , cini se da nikad ne prelazi 60 % brzinu , ali to sam sredio sa custom profile u riva tuneru, stavio sam da se za svakih 5C cooler ubrza za 10 %.
Evo na ovom linku prilicno lepo objasnjeno kako da se to uradi
http://www.vaguesoft.com/users/dwood/blog/tutorials/rivatuner/#fan

Ranije sam imao losha iskustva sa kulerima na asus karticama, mada je uvek bio slucaj da od starta zujakaju shto ovde srecom nije slucaj, lepo se cuje samo airflow.Na brzini od 60-75 % cooler se ne cuje nishta vishe od box coolera za c2d.

I imam jedno pitanje za vlasnike evga kartica i ostalih sa nizom temperaturom, koja je default brzina FAN-a ?

Poslednja izmena:
da podelim i ja neka moja iskustva . Kartica je prilicno stabilna bez obzira na temperaturu. Veoma interestantna je i mala razlika izmedju full loada i idle rada. Evo ja u idle imam 66-67C dok recimo posle jednog 3dmark06 testa temperatura ode na nekih 76C - 78C max .
Nisam preterivao sa oc-om, nekih 10 % samo i nema problema.

Malo me zbunjuje ponashanje coolera , cini se da nikad ne prelazi 60 % brzinu , ali to sam sredio sa custom profile u riva tuneru, stavio sam da se za svakih 5C cooler ubrza za 10 %.
Evo na ovom linku prilicno lepo objasnjeno kako da se to uradi
http://www.vaguesoft.com/users/dwood/blog/tutorials/rivatuner/#fan

Ranije sam imao losha iskustva sa kulerima na asus karticama, mada je uvek bio slucaj da od starta zujakaju shto ovde srecom nije slucaj, lepo se cuje samo airflow.Na brzini od 60-75 % cooler se ne cuje nishta vishe od box coolera za c2d.

I imam jedno pitanje za vlasnike evga kartica i ostalih sa nizom temperaturom, koja je default brzina FAN-a ?

Da nije malo prevelika T u idle, meni je (OC 575/1700) evo sada 55C (po Ati tool-u i Everestu). A u loadu, kao i tebi, ide do 78C.

Meni Everest pokazuje da je brzina coolera na grafickoj: 1,5, tj. to je 1500 obrt/minuti.
Koliki je max broj obrta, tj. koliki je ovo procenat obrtaja, mozda je to tih max 60% ?

Poslednja izmena:
Hvala puno za onaj tutorijal za Rivu.
Zbog njega sam uninstall Ati tool i instalirao Riva 2.0.
Pre svega zbog kontrole brzine coolera, sto u Ati tool-u nije moglo (ili ja nisam znao da namestim)... Pokrenuo sam 3D Mark i video da funkcionise...
Samo sam ja stavio drugacija setovanja, jer je ono bila eVga 8800GTS, a ona je dosta hladnija od moje Asus-ove, pri deafult-u, meni u idle 55C, a eVga 46C !!!
Stavio sam da mi je pri T > 60C bude fan 80%, a pri T > 70C bude fan speed 100%.

Dakle onih 1,5 hiljada obrt/minut je 60%, a 80% je oko 2,0, a 100% je oko 2,5.

Poslednja izmena:
Pa to je odavno poznato, sve GTS su iz iste kuhinje, samo razliciti lepe svoje nalepnice.
Kapiram. Stvar je u tome da sam sticajem okolnosti apstinirao od kompjutera vise od pola godina, pa sad trabunjam stare price 😉
@Nanoman
Kolika ti je T kada je max opteretis pri tim clockovima, pod max opterecenjem mislim kada na Ati tool-u pokrenes 3D View.
Meni kada je bila na defaultu T se penjala na 78C, a sada kada je overclockovana T se penje na 80C, dakle porast od 2C nije strasan... Naravno ovo je situacija kada je graficka 100% uposlena. Recimo u igrama (Colin DIRT) T se max popela na 70-tak C, mozda koji stepen preko...
Javljam ti za par sati.

Da nije malo prevelika T u idle, meni je (OC 575/1700) evo sada 55C (po Ati tool-u i Everestu). A u loadu, kao i tebi, ide do 78C.

Meni Everest pokazuje da je brzina coolera na grafickoj: 1,5, tj. to je 1500 obrt/minuti.
Koliki je max broj obrta, tj. koliki je ovo procenat obrtaja, mozda je to tih max 60% ?
Da, jeste u idle velika, i to sa ovim setovanjima za cooler. Sad u idle kuler duva na 69% i odrzava temp na 67C , shto je dosta moram priznati, na default setovanjima oko 60% za brzinu kulera temperatura mi ide i na 70+C 🙁 . Inace tih 1500 obrtaja su ti nekih 60% .
Hvala puno za onaj tutorijal za Rivu.
Zbog njega sam uninstall Ati tool i instalirao Riva 2.0.
Pre svega zbog kontrole brzine coolera, sto u Ati tool-u nije moglo (ili ja nisam znao da namestim)... Pokrenuo sam 3D Mark i video da funkcionise...
Samo sam ja stavio drugacija setovanja, jer je ono bila eVga 8800GTS, a ona je dosta hladnija od moje Asus-ove, pri deafult-u, meni u idle 55C, a eVga 46C !!!
Stavio sam da mi je pri T > 60C bude fan 80%, a pri T > 70C bude fan speed 100%.

Dakle onih 1,5 hiljada obrt/minut je 60%, a 80% je oko 2,0, a 100% je oko 2,5.
nema na cemu 😛 , nego, ima li neko ideju zashto imam ovoliku temp u idle, koliko vidim svima je za 10C hladnija karta, pocinjem da sumljam da mi je 3d mod aktivan u 2d, ali nisam siguran kako to da proverim, a 2d sam underclockovao bash zbog ove situacije.

Da, jeste u idle velika, i to sa ovim setovanjima za cooler. Sad u idle kuler duva na 69% i odrzava temp na 67C , shto je dosta moram priznati, na default setovanjima oko 60% za brzinu kulera temperatura mi ide i na 70+C 🙁 . Inace tih 1500 obrtaja su ti nekih 60% .

nema na cemu 😛 , nego, ima li neko ideju zashto imam ovoliku temp u idle, koliko vidim svima je za 10C hladnija karta, pocinjem da sumljam da mi je 3d mod aktivan u 2d, ali nisam siguran kako to da proverim, a 2d sam underclockovao bash zbog ove situacije.
Stavi fan na 85% nista mu nece faliti . Trenutno temp u idle mi je 64C(640/955), prosle nedelju je bilo i ispod 60C(58c), dakle sve zavisi i od vremena.... A u loadu hoce ponekad ali stvarno retko da predje i preko 80C.

Poslednja izmena:

Ja sam overclockovao prvo 3D i dobio sam pomenute temperature, pa sam onda slucajno video da ima i 2D, pa sam i ovo overclockovao isto kao i za 3D na 575/850, a temperature su mi ostale iste, tako da ne verujem da 2D ima veze sa ovim...

Izvinjavam se, ali naprasno sam promenio plocu i imam mnogo posla ovih dana, tako da ce ono merenje ovaj put morati da saceka. :S:

@ Zdravko

Na tom kloku temperatura je u idle-u 54c a u full loadu 72c max, uglavnom 70c.
Kuciste je dobro provetreno 12icama, stavio sam i jednu 9ku koja duva direktno na Asusa.

Dok igram Bioshock, dobro zagrejana ne prelazi 62-65c.
Sve preporuke za 9-12cm fan na stranici kucista, postavljen tako da duva direktno na mem. cipove.

Evo, idle temp. pada na stabilnih 49c.

Poslednja izmena:
@ Zdravko

Na tom kloku temperatura je u idle-u 54c a u full loadu 72c max l, uglavnom 70c.
Kuciste je dobro provetreno 12icama, stavio sam i jednu 9ku koja duva direktno na Asusa.

Na 575/850, nemam cooler sa strane na kucistu... A i mislim da mi sada ne treba, mozda za sledece leto, tj. vrucine...

Nazad
Vrh Dno