Šta je novo?

asus 8800gts

• Začetnik teme Začetnik teme shoner
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

shoner

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
28.06.2007
Poena
301
imam 8800gts epox nforce 4 3500+ i 2 * 512 dual chanel ram imam problem sa nekim igrama , naprimer need for speed igra ide na high bez problem ali svaki put kada se ukljuci crvena lampica za hard igra zasecka . u cemu je problem . i neke druge igre tako zaseckaju . kad stisnem ctrl alt del izbaci da mi je zauzeto 800 mb rama pa mislim da nije to problem.

Problem ti je do malo rama ! Chim se ukljuci crvena lampica za HDD znachi da igra mora da uchita neshto shto se nalazi u pagefile-u tako da ti igra swap-uje.... Da imash 2 GB rama igra jedostavno sve shto je potrebno da funcionishe prebaci u ram memoriju i nemora onda da "kopa" po HDD-u ono shta joj treba ! - jednostavno objashnjeno ! Grehota je imati 8800 GTS i samo 2 x 512 MB rama makar on i bio u dual channal-u ! !
:wave:
Edit:
Evo sad sam bash igrao NFSMW i pojachao sam sve do maximuma i imao sam prosechno oko 30 FPS najmanje je bilo 28 po kishi i u nijednom trenutku mi nije seclo..... Nije sve u grafichkoj ima neshto i u ramu ! 😉
"I najjachi lanac je jak samo koliko je jaka najslabija karika u lancu"

Poslednja izmena:
Shoneru,

Osim RAM-a kao sto je vec receno takvoj kartica da bi se razmahnula najvise bi prijao i novi dualcore cpu od 2.5 do 3GHz (i vise).(kako trenutno stoje stvari sa nekim intel c2duo cpu-om bi dobio najvise)
Ili nadogradi sve, (plocu, cpu i barem 2GB RAM-a) ili cuti i trpi.

Poslednja izmena:
Shoneru,

Osim RAM-a kao sto je vec receno takvoj kartica da bi se razmahnula najvise bi prijao i novi dualcore cpu od 2.5 do 3GHz (i vise).(kako trenutno stoje stvari sa nekim intel c2duo cpu-om bi dobio najvise)
Ili nadogradi sve, (plocu, cpu i barem 2GB RAM-a) ili cuti i trpi.

Pa ja sam mu to objasnio na drugom forumu na kojem je postavio isti thread ali on kaze da grafichka nesecne na C&C Tiberian Wars na max a pa kaze da nije do rama.... Inache ta plocha podrzava samo ddr1....
Najbolje bi bilo da promenish plochu+CPU+RAM....
Kupish Gigabyte DS3 + E 4300 + Hyper TX + 2 x 1 GB 667 MHz rama = 110+110+20+70=310 € i lepo OC E 4300 @ 3.0 GHz i imash odlichnu gaming mashinu....
Josh lepo prodash tvoju staru matichnu+CPU+RAM i uz investiciju od ~ 200 € i preshao si na INTEL C2D..... :wave: Ako ne planirash da predjesh onda barem kupi josh 1 GB ram-a....

Mozes da iskljucis page file, pa da vidis. Ako mu bude malo rama bunice se, a ako nije malo sigurno nece nista da swapa... Inace windows ima neku cudnu tendenciju da drzi dosta toga na swapu (cak i kad ima rama)...

iskljucio sam page file i opet isto to jest stavio sam ga na minimum 2mb zauzet ram mi je 670mb ???????????
isto po starom na svakih 10 15 sekundi jednom zasecka. secka isto i na low i na high.

da nije mozda sto imam atlon 64 a win 32 bit a

Poslednja izmena od urednika:
Jok, imas malo rama

Razliku bi osetio sa 2gb rama

Poslednja izmena:
za tu kartu ti treba minimum Athlon64 na 2.6,2.7 GHz pozeljno i vishe da se moze da se razmashe kao 1.5Gb rama, bilo bi dobro 2Gb..sa time ne bi trebalo da bude problema da ostvari top performanse..

sta mislite o ASUS
P5B-E 2xgiga kingston i koji core 2 duo da bi iskoristio graficku do kraja.

meni se to isto seckanje desava na monster madness, a imam 2 giga rama. desavalo se i na jos nekoj igrici, al ***a sad, ne pamtim.
Giga rama je jos uvek dosta za igrice. Mozda nije savrseno, ali u vecini igara recommended ram je 1 giga. Inace koja je to logika da ako imas dobru karticu ona zahteva vise rama. Valjda softver "trosi" ram a ne hardver.
A i procesor mu je skroz pristojan za igranje, ne terajte coveka da baca pare bez veze.
Shoner, mozda nesto downloadujes, mozda imas vistu (ona ima problem sa gts i seckanjem bez razloga), mozda nfs ima problem bas sa gts-om, mozda je do nekog totalno petnaestog progama... proveri sve.
Istina da ako hoces da iscedis bas sve od kartice bi bilo bolje jos rama i bolji cpu, ali nfs ne bi smeo da secka na low setovanjima na tvojoj masini.
ps. ne mogu da verujem kako govorite coveku da potrosi 200 evra ili vise tek tako. Cast izuzetcima.

meni se to isto seckanje desava na monster madness, a imam 2 giga rama. desavalo se i na jos nekoj igrici, al ***a sad, ne pamtim.
Giga rama je jos uvek dosta za igrice. Mozda nije savrseno, ali u vecini igara recommended ram je 1 giga. Inace koja je to logika da ako imas dobru karticu ona zahteva vise rama. Valjda softver "trosi" ram a ne hardver.
A i procesor mu je skroz pristojan za igranje, ne terajte coveka da baca pare bez veze.
Shoner, mozda nesto downloadujes, mozda imas vistu (ona ima problem sa gts i seckanjem bez razloga), mozda nfs ima problem bas sa gts-om, mozda je do nekog totalno petnaestog progama... proveri sve.
Istina da ako hoces da iscedis bas sve od kartice bi bilo bolje jos rama i bolji cpu, ali nfs ne bi smeo da secka na low setovanjima na tvojoj masini.
ps. ne mogu da verujem kako govorite coveku da potrosi 200 evra ili vise tek tako. Cast izuzetcima.

pa njemu su cpu i ram usko grlo!
dzaba mu ta graficka ako cpu ne moze da je isprati

npr. stavis na ferarija gume od yuga( one tanke 13") :d , i te gume nece biti u stanju da isprate snagu ferarijevog motora, samo ce proklizavati, znaci dzaba mu tolika snaga kad ne moze da je prenese na podlogu

Inace koja je to logika da ako imas dobru karticu ona zahteva vise rama.
Logika je sledeca: dobra kartica povlaci visu rezoluciju - trebace ti vise rama.
Potom, opet usled posedovanja dobre graficke, apetiti rastu, pale se i AA i AF modovi - opet je potrebno vise rama, sto onog na samoj grafickoj, sto sistemskog.

Svako zasto ima svoje zato 😉

Inace, sto se konkretno tvog problema tice (jer imas 2GB rama, a opet dolazi do seckanja) - jesi li probao da defragmentujes disk?

Giga rama je jos uvek dosta za igrice. Mozda nije savrseno, ali u vecini igara recommended ram je 1 giga.

Da, ali kada je tih 1 GB rezervisano samo za igricu! 1 GB je izuzetno malo ako imaš u vidu da je prosečnom korisniku po podizanju Windowsa već 400 MB zauzeto. Da ne pominjem koliki komfor pruža 2 GB rama kad je swapovanje aplikacija u pitanju.

Moram da kazem da kada sam ja pre 2 meseca dodas jos 1Gb rama da sam osetio veliko poboljsanje performansi cak i na ovoj mojoj prosecnoj masini (Orleans 3200+ i 7600GS DDR3).
Sta tek onda reci za 8800GTS, ipak je "greh" staviti nju u masinu sa samo 1GB rama, posebno kada je ram memorija toliko jeftina ovih dana. Da kojim slucajem ne postoji onaj problem oko kolicine memorije koju 32-bitni Windows moze da vidi, odmah bi sebi ubacio jos 2GB rama, da imam ukupno 4GB :smoke:

Malom reorganizacijom mozes da dobijes koji procenat poboljsanja.
1 defragmentishi disk
2.Ukoliko imash dva hdd napravi jednu dedicated particiju na drugom disku za pagefile.
3.Zabrani OS-u pisanje po particiji gde je pagefile (recycle bin, browseri, e-mail klijent, i temp folderi) Ovo vazi i za tacku 2.
4.Page file moze isto da bude fragmentisan. Njega najlakse mozes da sredis tako sto ces da ga potpuno ukines - restartujes - defragmentises disk - ponovo formiras.

Ovim dobijas samo minorna poboljsanja, 2Gb su ipak preporuka pri visokim rezolucijama. Uporedi koliko vremenai treba za load levela u igri na 800x600 low i koliko na 1600x1200 high.

znaci, to sto na kutiji pise recommended 1 giga rama za neku tamo igru nije tacno??
Da ne citiram sebe, rekao sam da je lepo imati 2 giga za gts, ali to i dalje ne resava problem koji covek ima, a to je da mu samo jedna igra secka i da je probao i na low i na high setovanjima. Da je hteo da pita kako da mu sve radi brze i bolje svi bi mogli da se ubijemo od preporucivanja rama, procesora i hardova.

To poodavno nije dosta. Probaj, recimo, bf2 (koja se pojavila poodavno) ili GRAW sa 1gb i sa 2gb.
Mislim, dovoljno je i 1gb ali sa kakvim kvalitetom prikaza.

graw sam dobio uz gts, da znas da cu probam sa 1 i sa 2 giga. ja jos imam vistu pa bi efekat ubrzanja, odn usporenja (2>>1 giga) trebao da bude jos veci.
ako bude neke opipljive razlike (osim na samom poceku nivoa, zbog ucitavanja) zacutacu odma'
jos je graw koliko znam dosta zahtevnija od ostalih igrica.

Poslednja izmena:
Malo rama prijatelju ... ne mozes da verujes kako sve poleti sa 2gb (BF2 i slicno...). A i memorije nisu skupe vise tako da obavezno uzmi jos giga.

Malo rama prijatelju ... ne mozes da verujes kako sve poleti sa 2gb (BF2 i slicno...). A i memorije nisu skupe vise tako da obavezno uzmi jos giga.

Da samo shto njegova plocha podrzava samo DDR1 a ne DDR2 koji duplo jeftiniji od DDR1....

Imao sam slican problem i dok nisam reinstalirao win stanje se nije popravilo (NFS je takodje pravio problem). Probaj i sa drugim drajverima za pocetak. Manje ce da boli nego da ulazes u racunar 200 i kusur evra.

... misilo sam da je umro thread.
elem, juce sam skinuo graw2 i probao sam sa 2 a zatim sa 1 giga. Neke vece razlike po meni nema, windows se malo usporio, photoshop dosta (radim sa veeelikim fajlovima), ali u samoj igri ja nisam primetio neke znacajne razlike. Cudno mi je da graw 1 radi katastrofa koliko god rama da imam a u poredjenju sa njim graw2 leti. polako pocinjem da se pitam jel instalacija viste bila pametna stvar.
elem, jos jednom da ponovim, nfs sa 1 giga rama i gts-om ne sme da secka, makar imao i celeron. I inace covek kaze da mu igra secne na svako malo, a da je frame rate stanlo los.

ljudi, jel moze neko da kaze jel bucan kuler na ASUS 8800GTS 320MB.
Dvoumim se izmedju nje i MSI verzije (one malo skuplje oc-ovane).
bitnije mi je da kartica bude TISA a ne toliko brza !
hvala...

hvala...

kartica je ultra tiha (meni se samo diskovi cuju), svaka preporuka

hvala...
S obzirom da su svi ti cooleri *identicni*... nema razlike.

A i na default-u, kada rade sa 60%, zaista jesu prilicno tihi. (ipak, i to jos mozes da smanjis Riva Tuner-om)

Tih je emesaj, tih, tih. 😉

Nije tih MSI, nego je tih *GTS*.
To je poenta price.

meni cak nikada ne ukljucuje ventilator na vise od 60% (????)
ni u leru ni kada igram nesto. cudno, temperatura varira samo 9 stepeni.

LJudi nesto me zbunjuje kod te Asusove karte. Ne znam da li neko od vas koristi SmartDoctor, ali kod mene ne ocitava ni broj obrtaja ventilatora, ni temperaturu GPU, samo mi nudi overclock. Jel tako i kod vas? Ranije sam imao takodje Asus 1950 pro i SmartDoctor mi je ocitavao sve ovo gore pomenuto.

LJudi nesto me zbunjuje kod te Asusove karte. Ne znam da li neko od vas koristi SmartDoctor, ali kod mene ne ocitava ni broj obrtaja ventilatora, ni temperaturu GPU, samo mi nudi overclock. Jel tako i kod vas? Ranije sam imao takodje Asus 1950 pro i SmartDoctor mi je ocitavao sve ovo gore pomenuto.

batali smart doctor i koristi riva tuner 😉

Nazad
Vrh Dno