:happy:
nije lose :-devil-:
je li ne mozes fsb vise dici?
Super rez probaj sa ovakvim setovanjima evo slicka cisto da vidimo kolka je razlika u 06marku posto je masina maltene ista inace ovako veliki klok je postignut zahvaljujuci dobro rashladjenoj sobi napolju je bio minus a prozori otvoreni 3h pre testa otvoreno kuciste sa dodatnim fanovima:wave:
Pogledajte prilog 21464
@Yoti
Malo me BIOS zeza, PQI nece znacajnije preko 900 a ne drzi mi se 1:1 a uz to i box...
@borab
Ne znam nijesam ni provjeravao, inace sam je kupio u Bg prije nekih 2 mjeseca![]()
Dzaba Vam overclock bez overklokovanih shadera, zar ne.
Oveklokujete gpu i memoriju, a sta je sa shaderima.
I te kako su potrebni.
Ovo je smešno, pa najveći mem protok imas na 1:1, 400MHz FSB mem i mem 800MHz na 5-5-5-15 i ili 4-4-4-12 i imaćes 10% bolji protok nego sa tvojim setovanjima, i eto ti 3.6GHz.
Nemam pojma koliko su upućen u oc ali mem ti je usko grlo kod C2D procesora stoga juri klok CPU-a ko šiša memoriju kad ti nema boljitka u realnim aplikacijama.
Koliko se realno dobija overklokom 8800 gts-a?Ja ovaj moj i dalje drzim na defaultu
A sta fali da se klokne da nece da crkne zbog toga pa su 300e problem? to sigurno nece da se desi zbog overkloka ako je defektna otkazace u svakom slucaju ako se nepodize voltaza na karti sto je nemoguce da se uradi bez lemilici kod Nvidinih karti, svaka karta moze da se klokuje do taktova koji sljakaju bez problema nista se nemenja cak je i temperatua skoro ista bar po onome sto sam ja gledao kod mene sa 575 na 660 oko 67' u toku igranja stalkera, u svakom slucaju je bolje kad radi na 660mhz skok u performansama 8800gtx je od nekih 5% do 15% sve zavisi od testa ili igre u 05je recimo 5% dok je u fearu 15%, brze je bolje u svakom slucaju:wave:Imam blagi utisak da je overklokovanje serije 8800 XXX, za svaki dan, cisto izivljavanje.
Kao da je 300€ nadjeno na ulici.
A sta fali da se klokne da nece da crkne zbog toga pa su 300e problem? to sigurno nece da se desi zbog overkloka ako je defektna otkazace u svakom slucaju ako se nepodize voltaza na karti sto je nemoguce da se uradi bez lemilici kod Nvidinih karti, svaka karta moze da se klokuje do taktova koji sljakaju bez problema nista se nemenja cak je i temperatua skoro ista bar po onome sto sam ja gledao kod mene sa 575 na 660 oko 67' u toku igranja stalkera, u svakom slucaju je bolje kad radi na 660mhz skok u performansama 8800gtx je od nekih 5% do 15% sve zavisi od testa ili igre u 05je recimo 5% dok je u fearu 15%, brze je bolje u svakom slucaju:wave:
Da su hteli u nVidiji postavili bi tvoje klokove kao def.
A mozda su hteli da obraduju narod sa mogucnoscu oc-a?
Zasto je meni crkla 9800pro, fleshovana sa biosom od 9800xt. Svi su naponi bili na def.
Tacno posle 4 meseca sa tim biosom je riknula, a ukupno posle 16meseci rada.
@borab
"Zasto je meni crkla 9800pro, fleshovana sa biosom od 9800xt. Svi su naponi bili na def.
Tacno posle 4 meseca sa tim biosom je riknula, a ukupno posle 16meseci rada."
Pa to nije zbog overkloka nadamse da razumes sta hocu da kazem, sto rece playerPA "ako joj je sudjeno, sudjeno joj je..." jednostavno karta ima na sebi neku slabu tacku i posle nekog vremena rikne to se nikad nezna, u jednoj temi pominjana je garancija od 3god ,mislim da si bas ti napisao za 8800gs a neko je prokomentarisao zasto tolka garancija kad ce zastareti za godinu dana zbog takvih situacija kad rikne sam od sebe, ja sam dosad imao neznam kakve kart i procesore i uvek je sve bilo overklokovano i nikad nista nije riknulo ali to je cista sreca nista drugo, playerPA je otkazala karta posle 4h covek nije stigo ni da dodje do overkloka.
Hocu da kazem da price o overkloku dizanju voltaze i tome kako hardver zbog toga crkava uglavnom nisu tacne, ako se u necemu pretera racunar se jednostavno gasi zakuca ili tako nesto, do kvara moze da dodje uglavnom zbog loseg napajanja i ili lose struje nedovoljnog napona i varijacija u naponu, svako ko klokne procesor na 3000mhz a moze da radi i na 3600mhz uz neku pristojnu voltazu (niucemu netreba preterivati) misli da je tako osigurao sebe od eventualnog crkavanja procesora ali to je zabluda, ipak neiskustvo neminovno moze da dovede do toga da nesto otkaze pre vremena ali zato je tu forum i teme u kojima se govori o ovakvim stavrima, naravno sve sto sam reko govorimi iz licnog iskustva sto nemora da znaci da sam 100% upravu:wave:
672/1010 , malo li je :smoke:
Evo shotovi sa samo 354x9 za CPU
Bice i preko 11k, garantujem :eyebrows:
Ne nego stavar licnog zadovoljstava, neko voli da ide na pecanje, neko se bavi sportom, nekom je zadovoljstvo da ima dobar hardver a neko kao ja voli sve to i trudi se da moze svemu tome da se posveti svaki hobi je na neki nacim skup oduzima vreme i odredjenu kolicinu novca ali covek treba da da sebi malo oduska u nekim stvarima koje su razlicite od svakodnevnice pa svako spram svojih mogucnost.Ma ljudi, vi ocito imate pare za bacanje cim kupujete prve karte koje se pojave, a trenutno nema nista za igranje da bi opravdalo njihovu kupovinu. Da ne pricam da ce za par meseci izaci i bolje a i jeftinije.
Sve mi se vise cini da je to samo cin prestiza, a i uporedjivanja, cija je chuna duza :d :d :d
Nisam ja pisao da ne treba kupovati vec da treba malo sacekati pri kupoviniMa ljudi, vi ocito imate pare za bacanje cim kupujete prve karte koje se pojave, a trenutno nema nista za igranje da bi opravdalo njihovu kupovinu. Da ne pricam da ce za par meseci izaci i bolje a i jeftinije.
Sve mi se vise cini da je to samo cin prestiza, a i uporedjivanja, cija je chuna duza :d :d :d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari