Šta je novo?

asus 8600gt crkla

kara

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2007
Poena
309
nakon dva dana ode graficka karta koji joj razlog moze biti da nema mozda prejako napajanje posto iman antec 650w ili sta

sta sam isprobavo,spojiti na tv s wizardom sto nije uspilo samo je treperila slika na tv,monitor sam stavio na 80herca,i zbog cega ona moze crkniti nije mi jasno

Izgleda da je neispravna. Salji je na reklamaciju ako si siguran da je zveknula. Pogledaj samo da nije negde sprzena jer ti je onda nece primiti na reklamaciju.

ja radim u prodaj kompova servis i cuda,i zvao sam ove od kojih nabaljamo robu rekli su da ce probati provuci da zamjenim,ali me strah da se i sa novom nebi to desilo,mozes li mi ti reci okacio sam temu na maticne ploce,iman 8pin kabal koji ide na maticnu,to nesto novo nisam vidjo do sada,a iman 4pin,i sa oba sve ok radi koji da ukopcam koja je tvoja preporuka,a graficku sam ubacio u komp na poslu i javlja da je neispravna,

sumnjam da je sprzena,jer sam krenio formatirati komp i usred instalacije zastopa i ja restartujem racunar i od tada crna slika

radi joj ventilator i sve ali slike nema,provjerio nije sprzena

Poslednja izmena:
evo sada citam da ima neko dodatno napajanje na karticu,iman na napajanju taj pci-e pise 6pin kabal ali di da ga ustekam kada mi dodje druga grafa

Neko ko radi prodaju racunara ili servis pita dali je Antec napajane od 650 W prejako !!! :S:
Cita da graficka ima neko dodatno napajanje :S: i nezna gde da ga usteka :S:
Ima 8 pin kabl i tvrdi da je to nesto novo sto nije video do sada :S:
Da nisi naveo da radis sa kompjuterima sve bi bilo u redu, ovako mi je muka od takvih prodavaca i servisera. :mad:

aj ne kaki tek sam poceo raditi nisam odavno bio u tom poslu i vise sam prodavac nego serviser,i jeli krivo sto pitam neke informacije

Bas me zanima gde ih prodajes ?
Mislim da za tebe nema nade, vrati se prodaji paprika tako neces napraviti vecu stetu sebi a ni drugima.

@Pike & kara: Nemojte se prepirati, nije lepo a i nema svrhe. Ovde smo da pomognemo jedni drugima a ne da omalovazavamo, zezamo i ostalo.

Cinjenica je to da je vecina servisera i pogotovu prodavaca, priucena u poslu koji radi, po meni, prodavac mora da zna vise od servisera, pogotovu o hardveru, tj. sta je taj kablic da li se spaja na grafu ili ne, kako to utice.....

Meni se desava i po 2~3 puta nedeljno povratna, tj. radim dupli posao zbog prodaje, koja umesto da je na Benchu, ona se zeza sa Google Earthom.

Lonci i poklopčići

evo sada citam da ima neko dodatno napajanje na karticu,iman na napajanju taj pci-e pise 6pin kabal ali di da ga ustekam kada mi dodje druga grafa
8600GT ne koristi dodatno napajanje vec se napaja preko pci-e magistrale, nesto si pobrkao ili mozda imas 8600GTS graficku :shock: , moja preporuka je da je odmah nosis na reklamaciju, prsla je ko oblanda :eek:

Poslednja izmena:
Nisam imao nameru da nekog omalovazavam ali mi je puko film. Bar sam nasao citat za potpis :D

ja radim u prodaj kompova servis i cuda,i zvao sam ove od kojih nabaljamo robu rekli su da ce probati provuci da zamjenim,ali me strah da se i sa novom nebi to desilo,mozes li mi ti reci okacio sam temu na maticne ploce,iman 8pin kabal koji ide na maticnu,to nesto novo nisam vidjo do sada,a iman 4pin,i sa oba sve ok radi koji da ukopcam koja je tvoja preporuka,a graficku sam ubacio u komp na poslu i javlja da je neispravna,

sumnjam da je sprzena,jer sam krenio formatirati komp i usred instalacije zastopa i ja restartujem racunar i od tada crna slika

Bez zamerke, pošto si nov na forumu i nemoj da se ljutiš; ovo pišem sa najboljom namerom, ali:
1. Pokušaj da budeš malo pismeniji. Najpre smisli šta želiš da kažeš, pa onda napiši i prekontroliši šta si napisao. Ovako su ti postovi jako zamorni za čitanje. Ako je moguće, probaj da koristiš tačke, a ne da ti cela poruka bude jedna rečenica.
2. U par tema koje si pokrenuo vidim da postuješ po 2-3 poruke za redom, očekujući odgovor za 15 min od postavljanja pitanja. Malo strpljenja, nismo mi ovde korisnički servis pa da odgovaramo promptno.

Covek pise u svim postovima i drugim temama "iman" umesto "imam" prvo sam mislio da je u brzini i da ne obraca paznju na pravopis i kucanje ali nije zbog toga...

Neko ko radi prodaju racunara ili servis pita dali je Antec napajane od 650 W prejako !!! :S:
Cita da graficka ima neko dodatno napajanje :S: i nezna gde da ga usteka :S:
Ima 8 pin kabl i tvrdi da je to nesto novo sto nije video do sada :S:
Da nisi naveo da radis sa kompjuterima sve bi bilo u redu, ovako mi je muka od takvih prodavaca i servisera. :mad:
Ako si mu reko slazem se sa tobom u potpunosti, nek se malo opismeni sto se tice hardvera pa nek onda prodaj, a ne ovako docice neka veca neznalica od njeg nesto da kupi tamo gde on radi, zamislai samo taj razgovor izmedju kupca i prodavca:D
Steta za tako dobro napajanje u pogresnim je rukama:D

Poslednja izmena:
ja mislim da je do napajanja, zamijenicu ti ja za dz za Chiefteca od 360w :d Temeljno testirano (evo 3 godine ;) )

ok to je vase misljenje,necu nista pisati vise.......

Ako si mu reko slazem se sa tobom u potpunosti, nek se malo opismeni sto se tice hardvera pa nek onda prodaj, a ne ovako docice neka veca neznalica od njeg nesto da kupi tamo gde on radi, zamislai samo taj razgovor izmedju kupca i prodavca:D

Steta za tako dobro napajanje u pogresnim je rukama:D

Ako sam pito par pitanja,ne znaci da sam glup sto se tice hardwera i nevidim da je se iko pozalio na mene ili nedaj boze da sam nekoga opljacko.A ovo je moj racunar s tesko zaradjenim novcima pajdo ja radim za male pare,e onda zamisli da se desi greska pa da ti ode graficka od 150eura.......

samo se zamisli..........

Poslednja izmena:
Ako je 150e onda je 8600GTS!

@kara druze bez uvrede ali dobro ti ljudi kazu da moras vise da usavrsis svoje znanje o hardware-u.....ipak ti si prodavac i treba da objasnis i uputis ljude koji npr prvi put kupuju racunar, i oni tesko zarade svoj dinar i zele da ga kvalitetno potrose.

ok to je vase misljenje,necu nista pisati vise.......
Ipak si napisao:D sta se drndas odma, nemoj da si tako mekan, to su dobronamerne kritike nemoras odma da povijes rep i cutis, nego uzmi malo se edukuj, mnogo si mi ti razmazen neki decko i nemoj da mislis da neko ovde mlati pare pa si samo ti teskim radom zaradi svoj komp, nego nerece sta bi sa karticom jesu ti zamenili ako nisu daj da bijmo te pametnjakovice od koih si uzo, nisio ti nista kriv sto karta crkla posle 2dana:mad:

da li je nekad nekom vlasniku radnje za prodaju racunara u ovoj nasoj Srbiji palo na pamet da kandidatu za posao prodavca postavi barem jedno strucno pitanje? da ne govorim o nekom testicu...
Izvini Kara, ali si nalupao gluposti za desetku. da je neko drugi to rekao, pa da predjem preko toga, ali prodavac (ili serviser, sto je jos gore) da pise ovakve stvari... "PREJAKO NAPAJANJE OD 650W"... jadni kupci...

joa pa nije da neznam citati koja je graficka,gle kao prvo moj je poso snimanje sustava,konfiguriranje adsl modema,prodaja playstationa,mp4 i mp3,kompjuterske opreme...
uopce nisam razmazen,sta mene ima pike napadati gle ****te kompjuter nisam sastavljao od prve p4 koju sam kupio........
mislim da ovde na ovom forumu necu pitati vise savjeta,a da i za napajanje to je neko drugi rekao ne ja i nemam namjere da se opravdavam....
ovdje je jedan posten momak ispo koji mi je pp napiso i dizem mu kapu,odsada sto mi god zatreba njega cu pitati.

Ipak si napisao:D sta se drndas odma, nemoj da si tako mekan, to su dobronamerne kritike nemoras odma da povijes rep i cutis, nego uzmi malo se edukuj, mnogo si mi ti razmazen neki decko i nemoj da mislis da neko ovde mlati pare pa si samo ti teskim radom zaradi svoj komp, nego nerece sta bi sa karticom jesu ti zamenili ako nisu daj da bijmo te pametnjakovice od koih si uzo, nisio ti nista kriv sto karta crkla posle 2dana:mad:

slusaj,nisam se naljutio ok je..graficku pa nadam se da ce mi zamjeniti..

za onog sto je napiso jadni prodavaci kao zbog mene.Gle sve sto radim posteno radim i nikoga ne *****ajem niti pljackam,dobio sam priliku za posao i nisam imao namjere da je propustim,to sto sam pisao jeste izraz moga znanja priznajem.
Ali snaci cu se ja da naucim sto bolje o hardweru i drugim stvarima

Poslednja izmena:
Nauci malo i gramatiku i pravopis nije na odmet. :wave:

Da mi bode oci bode mi, priznajem.

Prekini da mi saljes PM sto sam imao da kazem rekao sam i necu ti se vise obracati.

gle meni se neda paziti kako pisem po forumu,Ace Rimmer dobro si rekao svaka ti cast.A Pike vidi se da je covjeku samo da s.e.r.e. drugima.

Kara, kao što rekoh par postova gore; od toga kako ćeš pisati na forumu zavisi i kako će te ljudi doživeti, pa u krajnjoj liniji i da li će uopšte čitati tvoje postove...

Vrh Dno