Šta je novo?

ASUS 4870 problem sa ventilatorom

vectrasd

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2008
Poena
301
Do danas sam imao ASUS EAH 4870 D5 karticu. Kazem imao, jer je trenutno na reklamaciji, a zbog problema sa ventilatorom, koji je prestao da radi, i samim tim uticao je na drasticno povecanje temperature chipa i memorije. Ventilator sa graficke sam proverio, i on radi na externom napajanju, ali na samoj grafici ne. Doduse ponekad se ukljuci na po 20-30 sekundi i zatim stane. Graficka je prakticno nova ( ni mesec dana nije radila) pa sam dodatno iznenadjen i razocaran.
Interesuje me da li je neko imao slicna iskustva sa ovakvom, ili bilo kojom karticom novije generacije, i sta je bio uzrok neispravnosti, kao i moguce solucije resavanja ovakvog problema.
Hvala..

Odredjeni procenat kvarova je normalan i ocekivan, i za to postoji garantni rok. Svaki proizvodjac propisuje odredjeni procenat reklamacija, u zavisnosti od klase proizvoda (citaj: cene), i uvoznici su pripremljeni za takve stvari.

Sta je kod tebe konkretno slucaj, ne znam (svelo bi se na gatanje 🙂), ali ce kartica izvesno biti popravljena/zamenjena, u zavisnosti od toga sta je problem.

Imao je neko isti problem... Bash sa tim Asus-om, koga inache imam i ja... potrazi po forumu...

Nazad
Vrh Dno