Šta je novo?

Assetto Corsa , by Kunos Simulazioni

Ja kocim desnom. Leva je samo za kvacilo. Nije mi jasno kako stajete ako kocite levom? Prvo izbacite iz brzine pa onda kocite?

PS. Nisam bas iskusan/dobar vozac pa mozda i gresim :D

Ja kocim desnom. Leva je samo za kvacilo. Nije mi jasno kako stajete ako kocite levom? Prvo izbacite iz brzine pa onda kocite?

PS. Nisam bas iskusan/dobar vozac pa mozda i gresim :D

Mozda nisam bio dovoljno precizan :D Ako pricamo za normalnu voznju onda se koci desnom naravno, u oba slucaja tj manuelni i automatski. Na automobilima za trke i raznim formulama kad ima samo dve pedale, koce levom

Ok onda. Pogresno sam ja razumeo. :)

@Miki , ne samo da koce levom , vec koriste kocnicu pri punom gasu ne bi li popravili balans (transfer tezine sa zadnjih na prednje tockove).

Ja sam u RL vozio automatike tako sto sam kocio levom nogom. Manuelce naravno vozim normalno, kocim desnom, leva na kvacilu. Lako i brzo se presaltujem, i to zahvaljujuci sto sam simulacije vozio tako sto sam kocio levom.

Ja se naviko na kartinzima. Tamo je fizicki neizvodljivo da i ono malo kocenja , kocis desnom nogom :d

Ne mislim na balans kocnica , ni na yaw control.
U svakom slucaju , ja digitalne automobile ne priznavam!

Da li je ovo bug igre, servera ili kod mene nešto ne stima:

0c45329f99b2bfcfc63484e7ec0ca6f1.jpg

Kada su kvalifikacije ima sunce i sve ok. Cim istekve vrijeme kvalifikacija, sunce nestane, zatamni se ekran i onda podje utrka tako.. tmurno bez sunca ?? Doslovno na svakoj utrci ovako bude.

Inace ova igra je veci magnet za rmorone koji voze kao da je crash derby nego bilo koja racing igra koju sam do sada probao. Cak su vozaci imali vise pažnje u free 2 play Auto club Revolution naslovu nego ovdje. Vjerujem da treba ganjati community zakljucane servere ali ***.. nemam vremena da se mogu nalaziti sa drugima po utrkama u odgovarajuce vrijeme. Jedva odradim kvale i 8 krugova.

Mozda vecina admina namesta da trka bude sa nekim cloudy vremenom. Ne znam sta si sve od simulacija vozio ali public serveri su svuda katastrofa, ne znam tacno u cemu je fora tu jer je ovo dosta 'niche' zanr i valjda ne bi trebao polusvet da se zainteresuje za to al eto.. pa i LFS koji je tek bio nepoznat siroj masi je bio vecinom katastrofa ako sam na nekom serveru gde ne znam ljude, idu u suprotnom smeru ka tebi itd.. Ne vredi, to je bas za izbegavanje, samo ovako kad se mi dogovorimo ili naletis na neki gotivan server sa stalnom ekipom i drzis ga se..

Poslednja izmena:
Pa i ja kontam da ce simulacija manje privlaciti takve bolide ali vjeruj da je procentualno publika normalnija na pCARS i ako i tamo ima ramera.. ali ne ovako. Ako nista, pokrenem svoju utrku, stavim pass i moze uci samo neko sa frend liste do ovdje ipak morma imati server.

A kada spominjes LFS, tamo je sistem bio deset puta bolji na DEMO serverima nego na corsi. Na popuilarnim serverima nisi mogao izaci iz boksa i preci onu liniju dok ne pustiš ljude da prodju. Jel' je nagazis kika te. Voznja u nazad isto, ako se zabijes 100+ na sat u lika dobijes auto ban. Da se ne ponavljam ali u ACR su to bili sredili ko bombona jer si imao penale na udaranje. Isto je bio auto-ckick za udarac pri vecoj brzini dok udaranje pri manjim brzinama nosi penale koji se sakupe i onda kick. A poslije kada udjes u "room" imao si ocjenu kakav si "fer" vozac. *** ovdje u prvoj krivini izleti pola igraca i nema glasanja za restart.

Sto se sunca tice, ako svaki admin stavlja ova podesavanja onda je komjuniti otisao u neku stvar. Ko oni kobajage pro counter igraci sto igraju na 800x600 i 250 FPS jer im je dobra vila rekla da moze vidjeti 250 FPS na 60Hz monitoru.

To su mozda bili neki server tool-ovi na LFS-u, sigurno nije bilo toga po defaultu, i te kako su izlazili iz boxa, vozili u kontra smeru, bar onih godina kad je bio najpopularniji i kad sam ja vozio. Hocu da kazem da iz nekog razloga re*arda svuda ima, i mozes da pokusas da ih sprecis al uvek ce naci nacin da ti se u*ere u trku.

Ja sam par puta usao u online i ono je strasno,jednom na Monci me lik tako gruno od pozadi na prvoj krivini da sam zavrsio na zidu :d Onda su tu likovi koji parkiraju na sred trake i te fore jedan mi sje..o vreme tako i ja ga sacekam kad je krenuo da pravi dobar krug i izletim iz coska i grunem ga svom snagom haha :d i on uzeo posle i svira kao ljut je ...Za izbegavanje javni serveri definitivno.

Boris Lozac Jesu bili alati za servere ali su bili cak i za DEMO servere. Da ovdje imaju takvi serveri birao bi njih.. ali nemaju. Pricamo o igri staroj deceniju. Bem ga oni nisu mogli prekopirati ? Više mi ide na zivce nebriga developera. Mora postojati sistem. Isto kao kada imas FPS igru i ukljucen FF pa kada ubijes jednom svoga suigraca i odes u minus, onda ces drugi put paziti. Da nema penala bilo bi neigrivo kao corsa public.

Ja samo govorim iz licnog iskustva ono mal oracing igara sto sam igao i da je bilo mnogo mnogo boljih rjesenja u vrijeme kada corsa nije postojala a dodatno tome sta se sve moze ubaciti. A oni od toga svega online-u posvetili minimalno truda.

Pokusat cu naci neki komjuniti i lokan server da vidim ima li random utrka cijeli dan.

Ako ne bude, imaju mahanje od mene.

Poslednja izmena:
Ne , zbog iste stvari sam i ja batalio.

Jedina ozbiljna online simulacija ti je iRacing , jer stvarno kaznjava nekorektnu voznju. Na nasim prostorima nije zazivela jer se placa na mesecnom ili tromesecnom nivou.

Da li vredi ulozeni novac?
- Ako si hc sim racer , a ne gleda ti se u pasulj kad je ko od ekipe raspolozen .. then fuck yeah!

Ma nisam trenutno nikakav sim racer jer jos nisam montirao volan pa se zayebavam sa gamepadom dok ne napravim nosač za zid na koji cu staviti volan vec uletim u racing igre da malo ubijem vremena ali dosadio vječni hotlaping. Opet kazem, pCARS je dosta pitomiji i tamo sam imao odlicnih utrka bilo sa 2 lika ili sa 10. Bude gurkanja i ramera ali ni blizu kao u corsi.

Video , za one koji jos nisu savladi Nord u potpunosti.
Hans Stuck sjajno komentarise.

[YOUTUBE]FP-OBQg9XlE[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Da l' neko nije gledao ovo... :)

Danas je na red došao BMW M4 da se proba :) Malo sam se poigrao na Monzi i nabacio vreme koliko toliko solidno(8 mesto na RSR-u) pa ako će neko da ubija dosadu večeras,evo obarajte :D Dobar autić skroz,ali zna da bude neprijatan ponekad u krivini ;)

Batali ovaj mrak vise, ne znam dal si svestan koliko je mracno, bukvalno se ne vide krivine :d Inace deluje kao odlicno vreme, pozabavicu se ;)

Ovo ce da bude perverzija cista..

index.php

index.php

Poslednja izmena:
Batali ovaj mrak vise, ne znam dal si svestan koliko je mracno, bukvalno se ne vide krivine :d

Pa dobro nije toliko strašno :D Volim da vozim po magli ili kad je oblačno i uopšte nije tako kad ja gledam tj vozim nego se nesto desi kad radim onaj render klipa da tako kažem,mora da vidim šta je to... ili da nabacim malo sunca :D

Daj kakav link borise posto sve igre u toj rezoluciji izgledaju realistično.

Da se malo pohvalim ako necete zameriti:

45b62a8b5361e954db2454540a82feb7.jpg

Back in business ;)

Koja crna zamerka :D možeš samo da dobiješ pohvale za odabir volana ;) Sad prvo idi odradi update firmware-a to pod obavezno ima ispravki u radu ventilatora koji hlade motore itd http://ts.thrustmaster.com/eng/index.php?pg=view_files&gid=1&fid=2&pid=376&cid=15 samo prati uputstvo.Ako ti treba pomoć oko podešavanja za one slajdere samo reci :) Mada držim skoro iste postavke kao i za Logitech volane nema neke bitne razlike.

Prvo da ti se javno zahvalim na pomoci, a mi nastavljamo na PM, da ne zagusimo temu. :)

Cestitke! :) Bas bi morao da probam volane sa kaisem pre kupovine, neki utisci su me malo uplasili da je slabiji osecaj 'povezanosti' sa asfaltom na takvim volanima..
Btw, nemoj da ga habas na Driveclub-u ili tako nesto :D

Hehehe, dodji druze do mene pa probaj. :) Usput i da postavis vremena kojima bi tezio. :D
Opruge su mnogo kvalitetnije, papucice sa vecim otporom, menjac je fantastican. Bas sam pricao sa milosma (btw josh jednom hvala na pomoci) da imam osecaj da imam manje force feedback snage, ali to jos treba da vidim u podesavanjima.
Inace ono sto je jako iznenadilo je da je tiiiiih, jako tih.

To je zbog kaiseva, nema zupcanika koji prave buku. A FF slobodno povecaj, gledaj aplikaciju pedala i dok god ti se ne crveni skroz desna crta u krivinama, slobodno dizi jacinu. Kad krene da se crveni u bilo kakvoj krivini, spustis malo snagu..

Citam ovde i krenem malo da balavim od nostalgije pa da vas priupitam nesto... Pre desetak godina sam poprilicno vremena potrosio igrajuci Richard Burns Rally, GTR Evolution i Live for Speed na MOMO Racing Force-u. Da li cenite da bi mi jedan Logitech Driving Force GT i neka igra lepo legli? Sta biste uopste preporucili da sednem da igram posle ovolike pauze? Voleo bih nesto sto radi koliko-toliko dobro out of the box. Mozda bih krenuo posle da modujem ali bih svakako voleo prvo da izvozam nesto na defaultu jer lako upadnem u zamku da vise modujem nego sto igram ako se u to upustim.

DFGT je vrh volan realno tako da nema greske.. A preporucio bih ti, iako je verovatno ocigledno upravo AC. Fizika je po meni sad dovedena na tako brutalan nivo da skoro pa se ne bi bunio da vecno ovako ostane. Ako si voleo LFS (kao i ja), zamisli da je ovo nikad izasli LFS S3 sa grafikom dostojnom 2015-e. Kome je stalo do fizike i 'osecaja' automobila nemoz bolje.. Ako si citao temu malo, skapirao si verovatno da Multiplayer nije na zadovoljavajucem nivou, mislim 'radi', mi kad se skupimo na NK serveru recimo to je sjajno trkanje, netcode je dobar i sve je to regularno, samo sto je chat malo i*iotski, ne vidis tudje skinove, server ti sam dodeli neki random fabricki skin.. ne mozes da posaljes nekom setup i tako neke stvari koje je LFS izmislio jos 2005-e..
Sve ostalo ukljucujuci modove koji su 95% na nivou zvanicnog sadrzaja je sjajno.. I radi odlicno out of the box, naravno uz par neobaveznih podesavanja za volan cisto da jos bolje bude.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno