Šta je novo?

Assetto Corsa , by Kunos Simulazioni

Kakav karting na Navaku... bilo bi kao da vozis autic na daljinski na parkingu megamarketa. :) Mnogo je siroka i 'brza' staza za karting. Jedino da krate nesto, ali posto Alvirku smeta ako se i malo ulja prospe po stazi, verujem da ih boli uvo. Imas na Adi Huji cvaju za 20eur/10min pa probaj to prvo. ;)

112591218507311116684221.jpg

:d

Ne sjecam se, znam da sam skidao hrpu modela sa neta, poslao bih ti rar da nisam pobrisao to, bilo se nakupilo i previse.

Jedino sto sam uspeo da najdem je jedan nedovrseni mod:

[YOUTUBE]peHTq18MEzY[/YOUTUBE]

Odlicno, pitao sam se sta je sa serverom, kakva je situacija, hoce biti stalno online? :)
I IFM 2009 je vrhunski mod, samo sto mrzim GP Nurburgring :)

Poslednja izmena:
malo offtopicujem , al me zanima jel isprobao ovo neko?

svi se kunu da je ovo novi rbr.

[YOUTUBE]GI8QqNR-Ayc[/YOUTUBE]

^ sam koncept je vise nego solidan (staze, zvuk, grafika, interfejs koji je ozbiljan i prakticno nema veze sa decjim dirt kenblok glupostima) ali sta to vredi kada je fizika samo malo bolja od dirt 3.. tezina/inercija.. to je smesno i prosto ne moze da se poredi sa rbr. Ipak uz malo peglanja fizike ima sanse da bude novi cmr 04/05, znaci dobra arc-sim rally igra za siroke mase sto i mislim da im je cilj. Cak i sa ovakvom fizikom prakticno sve staze nocu ce biti veliki problem za dirt igrace.

to sam i mislio , zvuci i izgleda ok , ali kad vidim kako se pipka volan pri kontri i takve stvari...

Pa to, probao sam samo preko tastature i sve sto sam nahvalio stoji ali fizika je samo malo bolja od dirt 2 i 3, kao da su modovali samo grip mod i jos neke elemente a tezinu/inerciju su minimalno pomerili ka realnosti..

Mada kao sto rekoh, ocigledno gadjaju siroke mase, kao nekada sa cmr naslovima i to je skroz ok samo sto fizika mora jos da se poboljsa i valjda ce slusati sta kazu ljudi mada je problem sto ovo mnogi hajpuju kao novi rbr pa se mozda i opuste i izbace igru sa tom karton polu-lebdecom fizikom..

Ali su staze stvarno dobre, nisu 1-3km kao u dirt 2,3 vec su duze i dosta zahtevnije, nocne voznje sa group b zverima su zahtevne cak i u ovoj verziji :)

Da ne idemo dalje u off, probaj pa napisi sta mislis u D.Rally temi :)

Poslednja izmena:
Sta ti bi sa kamerom? Ukoci mi se vrat dok sam gledao snimak :d

Ma nije dobro zategnuta pa se od vetra iskrivio nosac :)

Dobra kosilica nema šta :d

Toliko si brzo vozio da spade kamera. :)
Anyway, koliko kosta to zadovoljstvo? I tata bi sine.

Ali zvuk kao da ide 280, a ovaj Hyundai ispred odlazi :) Sta je bre to :)

Da, to ni meni nije jasno. pogotovo sto u brosuri pise da ova formula od 350kg ide kao super cars od 600-700 konja.

Pa kad ih locu sa ovim nasim kaljavim benzinom + sto vozi na kisnim gumama od yuga , to snagu samo i ima kad se vrti na vecem broju obrtaja. :d

Jos malo offtopicovanja: Ste culi za http://www.worldracingseries.net/?page=about ?

World Racing Series is a realistic car simulator, based on a scratch built physics engine that accurately simulates vehicle dynamics and setup options.
As such a force-feedback steering wheel is strongly recommended, although keyboard, joysticks and gamepads are fully supported.

World Racing Series also allows to host and join online races, with an integrated matchmaking server. During events data is collected, to provide statistics for drivers' comparison.

Poslednja izmena:
Pa ovo je motor iz Honde Hornet sa 600ccm i 100ks, ima 350Kg bez vozaca pa je to otprilike kao auto od 350ks. Toyota je bezala jer nisam smeo ga je preticem i priblizavam se, takve instrukcije dobijes, a posto sam izleteo posle dve krivine od trenutka kada sam krenuo sam da vozim, on se vratio na stazu i vozio ispred mene do kraja. Ono sto je ovde problem je staza puna peska i to ne bi provalio da na pravcu nije letelo na sve strane, ulazilo mi u kacigu, to moze i da se vidi kako spustam glavu i u jednom delu snimka mi je toliko uletalo da sam morao da pustim gas jer nista nisam video. Pogledajte u krivini posle pravca i koliko korekcija sam morao da bi ostao samo na stazi, a u drugoj je to bilo nemoguce, ovo ima manje gripa od mog Accorda i zato me je potpuno iznenadilo. Cak i kada se vozi onako na pola gasa gubio sam dupe na par mesta, onaj deo gde me zaustavlja i pokazuje "no-no", kao da sam ne znam sta uradio, ja vozio na pola gasa i tako uspeo na istoj S krivini da izgubim dupe dva puta. Ja reko mozda je zbog brzine pa nema downforce, ali eto na istom mestu sam izleteo i kada sam isao najbrze sto je moglo. U principu auto se lepo ponasa samo sto je grip bulja, voleo bih da probam to neki dan kada je pre mene vozilo njih 10 posto kada sam tamo dosao mislio sam da je zatvoreno, nigde nikoga nije bilo, a duvao vetar pa je verovatno naneo pesak. Takodje, ako pogledate stazu, nigde nema tamnijeg asfalta po racing line-u i na kocenju, sto je takodje cudno.

U svakom slucaju mislim da tu formula nije kriva iako su na njoj neke tvrde gume kako bi se trosile sto manje, kriva je sama staza. Formula inace kosta 15k eura nova i svi delovi za nju su vrlo povoljni, a ova voznja od 15ak minuta (pola toga sam, pod uslovom da ne izletis :)) je 150 eura. Inace, isti dan je izleteo jos jedan decko koji je tu dosao da vozi kako treba, svi ostali su neki direktori koji su vozili ringispil :)

Poslednja izmena:
Ono sto je ovde problem je staza puna peska i to ne bi provalio da na pravcu nije letelo na sve strane, ulazilo mi u kacigu, to moze i da se vidi kako spustam glavu i u jednom delu snimka mi je toliko uletalo da sam morao da pustim gas jer nista nisam video.

Kad ides nespreman na stazu. :d
Max4_00258_XL.jpg

Omiljeni kombo trenutno, strasno koliko dobar feedback..

Ja sve automobile koje sam probao ili ne rade uopste ili im ne radi zvuk. Mod staze su uzas, kao pre 15 godina

Mod staze su uzas, kao pre 15 godina

Ne pricaj gluposti :) Neke su iznad default staza (graficki, ne mislim na laser scan).
Paul Ricard recimo http://explore-game.com/product/paul-ricard-v0-8-1/
i
Donington http://www.racedepartment.com/downloads/donington-park.3031/

Nisu sve na tom nivou naravno, al meni je bas trip da pratim to 'putovanje' kako napreduju iz verzije u verziju, cenim to sto rade jer je to ogromno cimanje koje daju drugima za dzabe.. Ti si konzolas hejter sve na gotovs, mrzi te i da nadjes u koji folder treba da se ubaci, pa ti ne preporucujem da se patis sa tim uzasnim nivoom kvaliteta od pre 25 godina, ali Paul Ricard i Donington su 'spremne za drajvera' :)
Takodje i Lemax-ove staze kidaju, Miseluk, Glava Zete, Krajiska Zmija..

A neki od poslednjih patcheva je promenio nesto oko FMOD-a pa sad svi moderi moraju opet da izbace nove verzije da bi radio zvuk, ima i neki fix za to al me mrzelo da trazim, vecina onih koje koristim su odradili update..

Probaj 180sx Type X http://www.mediafire.com/download/hn8s720i22d1u5f/Nissan_180sx_Type_X_V1.1.7z Trenutno mi je najbolji auto ukljucujuci i zvanican sadrzaj..

Poslednja izmena:
@driver - gresis , sto rece risBo , ima stvarno kvalitetnih modova od kojih su mnogi radjeni u saradnji sa samim Kunosom.
Ostali su ili losi portovi , ili smandrljani sa nedovoljno posvecenosti.

Overi 787B mazdicu , cobru (koja postade zvanican auto , nekako) , i ovi novi formula modovi isto nisu losi..

Cobra je super, i sve radi, verovatno zato je u igri :) 787b sam skinuo poslednju verziju, kao i NSXa koji ne radi uopste, a 787b nema zvuk pa je neupotrebljiva. Sto se staza tice probao sam ove sto je lozac nabrojao ali sve izgledaju kao da su iz GTRa ili nekog rFactora pre 10 godina.

@Ložač, kada budes provalio da ne treba TI da ispravljas nesto sto je u startu trebalo da radi, neces vise biti janitor :)

Poslednja izmena:
hmm.. to bi moglo da ima veze sa novim updateom, pa ces mozda morati da sacekas da update-uju mazdu i ostale modove. (jedna od stvari koje me nerviraju u vezi sa igrom)
mozda ces morati da reinstaliras. (ako koristis pirata , nije ni cudo sto ti modovi ne rade)

Cobra je super, i sve radi, verovatno zato je u igri :) 787b sam skinuo poslednju verziju, kao i NSXa koji ne radi uopste, a 787b nema zvuk pa je neupotrebljiva. Sto se staza tice probao sam ove sto je lozac nabrojao ali sve izgledaju kao da su iz GTRa ili nekog rFactora pre 10 godina.

@Ložač, kada budes provalio da ne treba TI da ispravljas nesto sto je u startu trebalo da radi, neces vise biti janitor :)

Sta ja da ispravljam, sta u startu da radi? Jel razmislis nekad barem dva puta pre nego sto ispametujes tako? :) Da, jer u svakoj igri danasnjice sve 'u startu radi'. Odradili su neka poboljsanja za FMOD, audio engine koji i moderi koriste, i onda da bi se opet cuo zvuk, moraju i moderi da 'rekompajliraju' zvukove opet.. jeste cimanje i njima (a pogotovo nama koji moramo opet da skinemo 100 mega i prekopiramo u pravi folder). Bolje da unapredjuju da bi imali bolje zvukove, nego da ne diraju nista da moderi ne bi morali da se cimaju a i mi svaki put da ne moramo da kopiramo u pravi folder.. Ajd malo nadji meru izmedju klasicnog pametovanja, bezobrazluka, i laganja.. jer lazes da su ove dve nabrojane staze na nivou od pre 15 godina, znaci klasicna laz ili nisi ni skinuo te verzije..

I naravno da Mazda ima novu verziju sa kojom opet radi zvuk http://www.racedepartment.com/downloads/mazda-787b.4608/updates

Pokidao covek preciznost, svaki detalj na pravom mestu.. (samo da ga driver ne nadje na nekom chatu ili forumu, da mu se po*ere u zivot i kaze kako nema pojma, i nek obrise celu stazu)

Dobar.

Vrh Dno