Šta je novo?

Assetto Corsa , by Kunos Simulazioni

Ne postoji laka staza :) Cak i Nascar kruzne staze su ultra zaebane ako hoces konkurentno vreme.. A Joux Plane cujem da su uebali malo sa novim patchevima, neke nevidljive rupe na putu..

Pomenite slobodno gume koje su :) Jer razlike u vremenima mogu biti nekoliko sekundi..

A ono... nije hotlap, ovo mi je prvi put da sam probao neki nedefault setup na e30. Nemam predstavu koje je dobro vreme za ovu varijantu, za skroz def. setup na '90s gumama nisam spustio ispod 2:24:xxx. Skontao sam da me zamara ta varijanta, jer uzasno kliza i preko nosa i dupetom i vise je pitanje umerenosti nego da se onako, posteno izvozas. Siledzija sam, sta cu. :) A posto se igram kada zavrsim sa poslom i garaznim hobijima, obicno ne volim da me nervira igrica, nego opusti. :D

Ma naravno, nego ja sam kompleksas :D Jeste, zesca je nervoza kad se juri rekord, ali opet ne mogu ni da vozim samo onako iz razonode.. Dok ne dodje MP, hotlap je druga najbolja stvar :)

Update 0.6.5 now live

Update 0.6.5 now live
here's the changelog

0.6.5
- Oculus Rift improvements
- High fov on single screen (>80 degrees) rendering fix
- Car physics & apps fixes
- Steam friends leaderboard & Friends Leaderboard app for hotlap, drift & time attack
- Balanced opponents volume
- Some ranking fixes
- fixed closing AC while a replay was playing after a race
- Replay performance improvements
- Fixed real time position on restart
- Best lap is kept when restarting session
- Fixed look back on replay
- Engine smoke when damaged
- Engine damage (not balanced yet)
- McLaren MP4-12C GT3
- Upgrade BMW 1M Stage 3
- Upgrade Lotus Evora Stage 2
- Ferrari 599XX Aero center of pressure adjusted
- Ferrari 599XX improved cockpit view and adjusted bonnet cam
- Small aero improvements on BMW Z4 GT3, M3 GT2 and P4/5 Competizione
- New overboost function BMW Z4 Drift (keys 1-0 for 10% to 100% turbo boost. 80% default)
- Engine damage when turbo overboost is over 80% on cars that support it
- Engine damage from overreving the enging (i.e. downshifts)

2:18:860 Mugello M3 E30 sa h menjacem, semi, malo napumpanije gume... Nisam nikad babrao po setapima pa reko da vidim koliko to moze biti bolje od def. Posle 4 kruga spusteno vreme za 5 sekundi

Probao i ja sa semi gumama, digao pritisak za dva na sve 4.. 2:17.324, ima ovde jos dosta da se izvuce.

Sto podizete pritisak? Ja znam iz prakse da full slick kada dostigne radnu temperaturu podigne pritisak za 0.2/0.3bar-a. I pumpam ih na 1.6/1.7. S' obzirom da je simulacija, mozda ne bi bilo lose probati tu varijantu. :)

Resili su mi problem ne pokretanja igre posle prvog igranja sa njim. Trebalo je napraviti exception u Eset Smart Security.
Ako nekom zatreba neka se zna.

Hvala ti, bas sam sinoc stavio Eset, stavio exception i za acs.exe i za AssettoCorsa.exe. Kako volani vama dvojici, niste valjda na Dirt i NFS presli :)

Radim ko sumanut zato me nema.. Od marta obaram rekorde! (Barem svoje :)))

Ma kakav crni NFS.... dirt dvoja eventualno može da prođe kao arkada, ostalo sve ne vredi ni instalirati :)

Volan extra samo i ja sam sada slab sa vremenom pa ne igram...

Kao arkade ili simkade :d vredi odigrati i Grid 1 (mozda ima neki physics mod i za dvojku, ne znam), Shift 1,2, WRC4 (EC Sim mod za fiziku).

Moze i Dirt 1, postoje modovi (imas na YT), u ovom smislu bi modovane prljavstine 2 i 3 bile ok ali su staze kratke i dosadne.. i ima ih malo.

I da, imas RSRBR 2012.. 2014, stari endzin i grafika ali zna se sta je rbr mada kazu da nisu svi novi automobili dobro odradjeni.

Poslednja izmena:
Izbacio kegetys bogotac, update za Joux Plane

"Finally got around to fix the issues in Joux Plane with the recent Assetto Corsa early access versions causing collision problems in some parts of the track. There were some leftover triangles under the track in a few places from lower LOD level mesh used originally by RBR.

A few other improvements are included also, changelog for version 1.3:

Removed some remnants of low detail geometry under the track causing collision issues with newer AC versions
Broken track section no longer adds dirt to tyres
All grass is now valid track to avoid penalty from small cuts
Added more zoomed in external cameras"

Danas izlazi update sa Nurburgring GP i Lotus Exos Type 125. Not bad

Update 0.7
- New car Lotus Exos 125
- New upgrade Lotus Exos 125 S1
- New track Nurburgring GP
- Less noisy bodywork sound for GT cars
- Fixed hotlap penalties always on
- Friends Leaderboard :: filters lap for hotlap mode
- Some performance improvements
- Replay size reduced by 25%
- Gui now restoring hidden apps on exit
- Fixed Gui issues on apps
- Fixed smoke issues on replay
- Tuned low-level settings for smoke
- Fixed time attack start
- Some texture update for Autodromo di Monza
- Anticipated pit limiter when entering pitlane for Silverstone and Silverstone International race circuits
- "New" badge in UI cars thumbnails
- New "special tags" filtering. When you select a player car, the AI opponents selection is now suggesting similar cars. You can of course dismiss the special tag and choose more
- New "add visible" and "clear grid" buttons in custom opponents panel UI
- Launcher theme optimizations.
- Personal best lap is now recorded if penalties are off - steam achievements and online leaderboard times are not.

Sjajno, Exos je predobar.. stazu ne poznajem dobro al evo jedan koliko toliko normalan krug.

Nope otkud ti to :)

Poslednja izmena:
Pa to se vidi na snimku... Kada kočiš a ABS ti je isključen volan ne možeš okretati sve dok ne pustiš kočnicu. A ti kočiš normalno i u kočenju okrećeš volan, barem se tako vidi na snimku.

To se zove trail braking :) inace ne praktikujem to ali nekad radim nesvesno, mozes da skreces ko kaze da ne mozes, jedino kad do kraja stisnes odnosno zablokiras tockove..

Pa čekaj bre kako? Ja kada imam isključen ABS i pri najmanjem stisku kočnice, išao ja 20 ili 220km/h meni blokiraju točkovi!?

Jel koristis prikaz pedala? Ocigledno stiskas do kraja ili nisi dobro kalibrisao pedale. Slab otpor imaju, ja moram u carapama da vozim inace i ja gazim ko sivonja.. ne sme to da ti se desava.

Ne koristim prikaz pedala, sada cu da uključim baš da vidim koliko gazim pedale...

Isto igram u čarapama...

EDIT: Sad sam gledao i kočnica jeste osetljiva, ali *** kako da ukočim na vreme!? Svakako mi već na pola prikaza kočnice krene da blokira, po tome da mi ne blokira ispade da ne smem da vozim nigde brže od 100km/h jer mi odma blokira a treba mi jača kočnica u određenim trenutcima...

S kojim automobilima ti se to desava? Jel ti normalno postepeno pokazuje skalu kocnice, ne ono odjednom krece od pola ili tako nesto.. Aj ako mozes snimi neki video sa prikazom pedala da vidim na sta mislis.

Ne ne kreće od pola, postepeno se podiže crvena kočnica kako jače pritiskam, ne kreće od pola, znam šta me pitaš, ali opet mi je to preosetljivo.

dešava se sa svim automobilima, dakle čim malo jače stisnem kočnicu a nemam uključen ABS odma zakucava i ne dozvoljava da okrenem volan sve dok ne pustim kočnicu.

Okaci replay file bas da vidim.. Inace ja nikad ne stiskam do kraja, do pola, preko pola retko, mozes i na steam da me dodas pa da resimo to :) (boris lozac)

Poslednja izmena:
...ja je kupih veceras, definitivno je bilo dosta narodne verzije. :)

ma bre igra vredi mnogo vise nego sto moze da se nadje , tako da uopste nema razloga za pacenje sa narodnom verzijom.

novi lotus je raketica , stigo sinoc samo daga isprobam i vidim neke novine.

cini mi se da je nivo detalja na nurburgringu kriticno nizak. mozda ce tek da bude doradjen ili se ja tripujem. ovo je narocito vidljivo ako pustite replay sa tv kamerom.

Ako moze neko da okaci vreme a vozi sa volanom posto vozim na gamepadu i ulazim u fazon polako pa da vidim gde sam otprilike :)

evo podesavanja: Znaci sve iskljuceno i da napomenem da su gume soft slicks...

2014-03-01_00005.jpg 2014-03-01_00006.jpg

edit: Samo da kazem da me je ovaj Lotus novi odusevio :) Kad li ce da naprave F1 da ovako izgleda i da se ponasa na stazi? Nikad...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno