Šta je novo?

Assetto Corsa , by Kunos Simulazioni

Aris na FB-u..

"As you've probably have guessed by now, tomorrow update of Assetto Corsa will include the first taste of AI. In order to contain the hype and lower expectations, let's focus on the word "taste".

For this first AI update, we won't give you the complete grid AI enabled. There will only be some special events quick races, with some cars on some tracks that will give you a taste as I said of Ai races.
I know that everybody wants the full monty, but I'm also sure that you understand that we need to test the performance of the AI on various systems, check for bugs, improve it and so on. It is far easier for us to do so on some specific scenarios, than having to control the whole Assetto Corsa grid at once.

We're pretty satisfied with how AI is coming along, but we also want to make it better and that's exactly what we're going to do once the update is out. We will collect your impressions and reports and work our asses for the next update to make them even better and offer you as soon as possible the whole AI functionality. I'm pretty confident you're going to like what you will experience tomorrow and I'm sure you will be hungry for more. Tiny bit of patience and we will deliver, you know already that we are listening and working constantly on this.

As a side note, of course you're going to get a couple of new cars and some new upgrades too, plus a complete rework of our tyre model (yikes!)... it's subtle, nothing too drastic, but we think you'll like it even more.

Ok back to work to put the final touches on tomorrows update, thanks for listening :)"

Sto se tice Imole, ne mogu vise dok ne nadjem ovaj setup s kojim voze 1:40/41, jer je apsolutno nemoguce da je to s ovim koji ja imam.

Early Access Update 0.5

- AI & Race Events
- End Race simulation
- Session Ranking app fixes
- Driver Names displayer
- Proximity Indicator & damage displayer follow GUI
- Small GUI fixes
- Special events have pre-determinate parameters such as Temperature
- Warning for high CPU occupancy
- Real time position
- Steam Achievement fixes
- fixed suspension animator in replay
- chase camera shake parameters exposed in launcher
- Modifications on tyre model combined forces grip. Tyres more sensitive in combined forces, cars more sensitive under braking and acceleration. Resulting in use of traction control more interesting even on racing cars
- Modifications on tyres heating modeling.
- BMW Z4 35is drift upgrade
- BMW M3 E30 group.A is now the early model with less power and no ABS plus chassis modifications and 5 speed gearbox
- BMW M3 E30 DTM version is now an upgrade to the early model and retains only the 6 speed gearboxes.
- BMW 1M series
- Lotus Evora GTE
- Modifications on Ferrari F40 suspension toe links
- Modifications on Tatuus FA01 aerodynamic drag.
- BMW Z4 35is toe fixes and tyre compound fixes
- Pagani Zonda R ABS levels
- Ferrari 599XX Evo default alignment setup modified to cure oversensitive steering.

Poslednja izmena:
AI nisam testirao, fizika guma je sad jos zivlja, pri malim brzinama vise hoce da pobegne, oseca se vise neravnina na stazi.. Nesto su menjali i aero na Abarthu, sa ovim setapom sad su krugovi oko 1:45, 44 je moguce, taman kad sam sinoc odvozao 1:42 :) Morace da se resetuju sva ona vremena.. na to sam totalno zaboravio da ce se desavati..

pa dzabe ce biti sve dok ne zavrse sa fizikom ,a sada je takav trend da se fizika stalno doteruje/pegla/unapredjuje u simulacijama cak i kada se pojavi finalna verzija.

sada vi` je jasno zasto se covek kune u LFS :)
btw, AI vas ne konstantuje preterano na stazi , nece da popusti ako se tocak ispred njega na ulazu u krivinu i slicne stvari , ali ok , ipak je ovo tek prvi release.

...i igranje na joypadu je definitivan disatvantage. sa formulom abarth je nemoguce namotati pun desni na izlazu iz prve sikane na monzi. jedino resenje je nagli gas da se zadnji deo zanese , ali to zna da bude problem u prvom krugu kada su gume jos uvek `ladne xD

Ja ne mogu ni da podesim joypade :(

kako si ga ti podesio? odnosno ne mogu da stavim da mi ga si kočnica budu na desnoj strani već samo mogu da stavim da mi bude na aixe gore i dole...

koristim default x360 joypad podesavanja , sto znaci da su kocnica i gas na sekundarnim trigerima bez mogucnosti promene (sto meni odgovara).

Hebo ih famozni apdejt!!!

Sto? :)

AI ko AI, po meni je ovo sasvim dovoljno da mogu da batale i skoncentrisu se na bitnije stvari, jer mogu jos 5 godina da rade na tome, opet veze nece imati sa MP-om, cisto gubljenje vremena al ajde, za vecu zaradu moraju i to imati..
Nisu toliki i*ioti, dobro je imati barem za vezbanje pre nego sto se neko okusa u MP trkama.. Zanimljivo da replay pamti i poglede levo/desno, nadam se da ce to moci da se gasi..

Zanimljivo da replay pamti i poglede levo/desno, nadam se da ce to moci da se gasi..

Da mada nema potrebe , jer u zaru borbe i ja volim da vidim kako vozac prati suparnicki auto do sebe, a narocito kada se prestrojava na idealnu putanju (kao sto si ti uradio u videu). From all we can see , a Real gentleman driver. :)

btw. ono "gurkanje" u branik ti ne uzimam za zlo ... simply A.I. and it`s moments xD

Ova nova verzija, 0.5, radi na istim podesavanjima mnogo losije od 0,4. Ranije sam imao 80+ fps a sada 45 fps, uzas. Vidim da su ubacili bmw 1M ali mozda i fali neki auto..

Meni je isto kao pre. Full grid sa 10-ak AI-a ne pada ispod 60, to samo na pocetku, posle se vrati na 80-90, sto je skroz ok, posto je AI mnogo veci udarac na performanse od MP automobila.. Kako mislis "mozda i fali neki auto"? :)

Borise daj mi detalje kako su ti podesene video opcije i na kojoj rezoluciji igras?

*** tek sad vidim novi patch mi vratio ono drmuskanje kamere cc.. Sad sam vratio kako je bilo.
I dajte vase Steam naloge..

Prilozi

• ac video new.jpg
    ac video new.jpg
    502.9 KB · Pregleda: 131
Hvala , poslao sam ti request.
Sad mi je jasnija slika zasto tebi radi bolje ;)
AssettoCorsa 2014-01-19 12-08-46-66.jpg

Pa preterao si, malkice :) Odlicno izgleda i sa mojim podesavanjima, jako su male razlike. Ja preporucujem da ti ne pada ispod 90 frejmova, odnosno da zakljucas framelimit na minimum ispod kog ti nikad ne padne fps. U mom slucaju je to 91. To u kombinaciji sa onim max_frame_latency=1 daje najbolji odziv volana..

@Boris

Jel i dalje promecujes da nije fizika ista na svim stazama posle 0.5 update-a? Pitam zbog novog tire model-a, bas me zanima da li je u njemu bila caka.

Iskreno vise ne, ali ne znam da li ima veze sa patchom, mislim da sam previse vozio Imolu, koja ima ograde i drveca tik do staze i daje mnogo veci utisak brzine, a ima i vise neravnina. Evo od juce vozim Mugello, danas uzeo E30 obican i mnogo mi je dobro, staza mi je sad odlicna.. ko zna u cemu je fora.
Btw, ako hocete novi kombo da se zezamo, E30 obican na Mugellu, street 90's gume, default setup.

Good to hear. :)

Evo ja cu mozda veceras kada budem overio 0.5 da odvozam kracu sesiju E30 na Mugellu.

Moze!

Evo jedno vreme za pocetak.. 2:23.390.

Meni je recimo prosto fascinantno da Ac u beta fazi, sa 30% sadrzaja vec zauzima 10.1gb! Eeeeeeeeeeeeej! Ovaj Kunos koristi sve RAW formate, boli njih coshe sto ce finalna verzija uzeti tipa 25gb.

BF4 sa samo jednim DLC-om je već sada težak 29gb... BF3 sa svim DLC-ovima ima 34gb :)

Mada zaista ne vidim što bi to predstavljalo neki problem?
Bože moj sada trenutno ne poznajem nikoga ko nema bar 1TB prostora a dobra većina gejmera ima i preko 2-3TB. Na sve to dodaš brzi internet koji je sve učestaliji kod nas i nema problema.

Ma bre za AC oslobadjam mest na hardu, ne pitam sta brisem. :) Samo mi je kao sto rekoh fascinantno da sa ovoliko sadrzaja igra vec zauzima preko 10gb. Bre, rFactor instalacija sa 20ak staza i 10ak modova (svaki mod ima po 20-30 skin-ova) mi je zauzimala isto toliko.

Au savrsena aplikacija, Rivali Tempo, tek sam je sad instalirao, 5 puta bolja od RSR. Mozes da izlistas najbolja vremena po gumama, u igri takodje uzme u obzir na kojim si gumama pa ti samo ta vremena prikazuje. Moze i da se pokrene zeljeni kombo iz browsera mada nisam jos provalio kako.. Momak koji je radi je non stop aktivan i otvoren za savete. Upravo sam ga pitao da li je moguce napraviti da mozes da vidis da li je vreme napravljeno sa Default setupom ili custom, pa i da tako mozes da izlistas tabelu..
Jedino sto je lose je da je izasla dosta nakon RSR tako da ima i dosta manje registrovanih vozaca i vremena, trenutno sam prvi na E30/Mugello :D Ali cenim da ce svi preci i na ovu..

Evo link.. http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/rivali-tempo-4-2-ac-patch-update.3215/

Poslednja izmena:
Evo jednog mog videa koji ne pokazuje moje umece voznje ;) nego kako Corsa radi na mojoj konfiguraciji. Mozda nekog zanima. Malo je los snimak ali vidi potrebno.

Ne odustajes od max detalja a :) Malo je prosek 50fps..

Nazad
Vrh Dno