Šta je novo?

Assetto Corsa , by Kunos Simulazioni

Samo ne znam gde ćeš ga kupiti Bajice, kad ga nigde nema..

Jel se zna sta nas ceka u sledecem apdejtu 17.01.? AI?

Slazem se da ne treba uzimati volan bez FFB-a.
Pedale na DFGT su loshije od pedala za g25/7, i to dosta losije. Po meni je najbolji entry setup DFGT + g25/7 pedale. Skoro sve pedale zahtevaju malo odrzavanja, one koje ne treba cistiti nemaju potenciometre nego hall sensore ali dobro to su vec malo skuplje varijante.. ja sam moje g27 pedale cistio otprilike jednom godisnje sto i nije nesto vredno pomena... otvorish, produvash prashinu oko zubchanika i sklopish u 5 minuta sve..

pitanjce: Da li ima neko mozda slucajno vishka napajanje za g25/7? upravo mi crklo ovo moje kinesko (izgubio sam moje oridjidji).. ili da zna nekoga da mu je crkao volan pa da je taj neko voljan prodati ili slichno bio bih jako zahvalan! :)

Najjeftiniji a da valja je formula force ex.. Poenta je da se ne uzima nista ako nema force feedback.
Sto se tice pedala na dfgt, iste kao na vecini Logitech volana.. Mogu da rade godinama bez problema a mozda i zatreba poneko odrzavanje..

Sad sam video u jednoj radnji Logitech Driving Force GT za 150€ pa me interesuje da li će on da radi dobro sa ovom igricom, da ne bude opet da zezaju komande i da ne vidi pedale kao sa ovim Hama!?

Takodje još jedno pitanje, da li je upravljanje sa volanom od 900 stepeni (kao što je ovaj GT gore) stabilnije i tačnije od upravljanja volana od 270 stepeni!?

Da, isti kao moj, realno najbolji volan za koliko toliko normalnu kintu..

A drugo pitanje, sta mislis? ;)

Pa što se tiče mišljenja.... ne znam jer nikad nisam vozio igricu sa takvim volanom :)

Mislim vozim ja aktivno kola prava svaki dan i to zadnjih 7 godina tako, ali nemam osećaj da li je u igrici to bolje ili gore ipak je to igrica, po logici stvari trebalo bi da je bolje upravljanje ali šta ga znam bolje da čujem to od nekoga ko je okušao oba volana :)

Pre ovog sam imao Formula Force GP i Momo, prvi sa 200 ako se ne varam, a drugi sa 270 stepeni. Odradjivace i oni posao, vecina ljudi cak smanji tih 900 stepeni na 720 ili 540 u drajverima. Ako dobro sve to podesis i u samoj igri, volan sa 270 stepeni ce biti 'laksi' za upravljanje, odnosno manje ces morati da skrenes u nekim krivinama, ali sto se osecaja tice, nije to bas to. Pogotovo u obicnim automobilima se vidi kako nerealno igra kompenzuje da bi prilagodila tvom volanu.
U Assetto Corsi su napravili da igra sama podesi stepene okreta u zavisnosti koji automobil vozis, tako ce za obicne 'gradske' automobile iskoristiti koliko god stepeni imas, a za Formulu Abarth ce ti recimo smanjiti na 540 ili koliko vec..
Zakljucak je da je definitivno bolje sa 900 stepeni, preciznije, realnije i bolja kontrola automobila koji i u stvarnosti imaju toliko, odnosno i vise od 900..

Videces kad iskusis sta je Force Feedback volan, izbacices to "igrica" iz recnika ;)

Upao sam sa Abarth-om 500 u jezero na Durmitoru i dok je automobil tonuo pokazao je brzinu preko 340km/h :)

Daj recite gde je dfgt za 150??

Najpre Borise hvala na informacijama, to me je i interesovalo i sigurno ću kupiti ovaj DFGT jer 900 je ipak 900 i ako mi pravi problem mogu uvek smanjiti na manje a manje nikako ne mogu povećati ;)

Digresija, htedoh da kažem, tj napišem SIMULACIJA a ne igrica :D

P.S Ostatak na PP da ne bude reklame.

Poslednja izmena:
Probajte setup, uzeo sam ga iz one teme za Imolu na AC forumu. Uspeo sam 1:43:248, i imam eventualno jos pola sekunde.. Navodno sa ovim moze 41, 40.. mada stvarno ne kapiram kako, a da ostanes sa sva 4 tocka na stazi.

(otpakuje se u my documents/user/assetto corsa/setups/tatusfa1/imola, posle na stazi na podesavanja, pa ce se pojaviti u onom prozorcicu pored Imole, i onda "load" na njega.)

Prilozi

• F_Abarth_Imola_Q.rar
    427 bajta · Pregleda: 16
Ja ću probati, samo da mi stigne volan :)

Inače sam vozio istu tu stazu na tastaturi i vreme mi je bilo 1.59.00 :d

Samo da nadjemo odakle ce stici volan :))

Ja ću probati, samo da mi stigne volan :)

Inače sam vozio istu tu stazu na tastaturi i vreme mi je bilo 1.59.00 :d
Probaj sa misem, imas i tu opciju,bolji je osecaj i upravljanje nego sa tastaturom.

Probajte setup, uzeo sam ga iz one teme za Imolu na AC forumu. Uspeo sam 1:43:248, i imam eventualno jos pola sekunde.. Navodno sa ovim moze 41, 40.. mada stvarno ne kapiram kako, a da ostanes sa sva 4 tocka na stazi.

(otpakuje se u my documents/user/assetto corsa/setups/tatusfa1/imola, posle na stazi na podesavanja, pa ce se pojaviti u onom prozorcicu pored Imole, i onda "load" na njega.)

Brao care! Posle 6-7 krugova spustio sam vreme na 1:45,11.

Manite se DFGT-a za 150 jura. Za toliko moze da se nadje polovan G25 po oglasima a ako bivsi vlasnik nije skakao po njemu, vredi.

Manite se DFGT-a za 150 jura. Za toliko moze da se nadje polovan G25 po oglasima a ako bivsi vlasnik nije skakao po njemu, vredi.

Zašto da se manemo!? Pa nemamo svi baš para na razbacivanje i gledamo kako bolje da prodjemo.

Što se tiče polovnjaka G25 ja sam samo naišao na jednog na KP sajtu i to neki Žarko iz Beograd, koji usput ne odgovara na upite preko sajta i mobilnog. Jedini koji prodaje taj G25 i "kune" se da ga je mazao kremicama za ruke (šta god mu to značilo). Opet niko nam ne garantuje da taj volan od 150 jura neće crći za nekoliko meseci i da ne škripi i nema lufta. Novo je ipak novo, a svi dobro znamo kada se vozi odlična vožnja da se volan itekako haba što je i normalno.

Najniže što smo našli a da postoji na stanju je DFGT za 180€ - što mislim da je odlična kupovina obzirom da G25 nema ni na stanju niti može da se poruči a G27 je bezobrazno preskup.

U inostranstvu 180e za DFGT? Bas im ne padaju cene, sta vise :( Iz neobjasnjivih razloga je nepopularan sport, a bukvalno jedina stvar koja ti najpribliznije docarava to sto 'igras'. Zato gamepadova i dzojstika ima 840 razlicitih na trzistu :)

@ pelle, zlatann

Sigurno nisam 2 sekunde brzi od vas, pull yourself together :D :)

Poslednja izmena:
180 je ovde ako ce moci naruciti.. 150 je inace napolju.

Da li je gotova Spa Francorchamps?
Lotus 49 bez SPA ne ide...

Ne, bice u full verziji.

Samo jos Nordschleife i eventalno Targa Florio i za mene dosta.

Zašto da se manemo!? Pa nemamo svi baš para na razbacivanje i gledamo kako bolje da prodjemo.

Što se tiče polovnjaka G25 ja sam samo naišao na jednog na KP sajtu i to neki Žarko iz Beograd, koji usput ne odgovara na upite preko sajta i mobilnog. Jedini koji prodaje taj G25 i "kune" se da ga je mazao kremicama za ruke (šta god mu to značilo). Opet niko nam ne garantuje da taj volan od 150 jura neće crći za nekoliko meseci i da ne škripi i nema lufta. Novo je ipak novo, a svi dobro znamo kada se vozi odlična vožnja da se volan itekako haba što je i normalno.

Najniže što smo našli a da postoji na stanju je DFGT za 180€ - što mislim da je odlična kupovina obzirom da G25 nema ni na stanju niti može da se poruči a G27 je bezobrazno preskup.

Bas zbog toga sto nemate para na razbacivanje ti i kazem. Ako nije skakano po njemu, taj g25 ce gurati jos nekoliko godina bez problema. Na zalost, u srbistanu ce ti podvaliti svasta tako da nemas nikakvih garancija za polovnjaka :(

EDIT: To da je DFGT napolju 180 evra, jeste tacno. Ali isto tako ima i za oko 120. Cene su sarene jako pa ono...keep on searching ;)

Poslednja izmena:
Ovo mi se vec drugi put desava :/ Volan savrseno centriran a u igri vuce na desno, prosli put je jos drasticnije bilo. Resenje je jbna ponovna kalibracija u samoj igri. Mozda zato sto svaki put kad stavljam volan ubacujem i kabl za napajanje..

WP_20140113_21_58_14_Pro.jpg

150-180e nije razbacivanje za DFGT, odlican volan, svakako da je ta opcija sa G25 dobra ali toliko i nerealna. Ja vidim takav oglas jednom u dve godine.

@perce

Pa upravo zbog toga i idemo na varijantu da kupimo nov DFGT (jer ovde u Srbiji, čast izuzecima, svako bi voleo da te za**** pogotovu ako kupuješ preko "buvljak" sajtova), ja i @njikolaj jurimo već par dana uvoznike i za sada je najjeftiniji nov model 19.000 dinara. Čekamo još uvek potvrdne informacije oko perioda čekanja na dostavu.

Ruku na srce da bi igrao par puta nedeljno trke/simulacije/odlične arkade zaista ne moram da dam 40k+ za G27 ili 35k+ za G25... sasvim sam siguran da će mi DFGT itekako završiti posao i uz kvalitetno igranje i održavanje služiti me godinama. ;)

Koji ti volan koristiš na ovoj igrici?

Nego Borise jel taj DFGT beše ima opciju da se sam kalibriše kada ga prvi put uključiš tj startuješ simulaciju, zar ne treba da počne da se vrti i namešta!?

Poslednja izmena:
To vrtenje/kalibracija se desava kad ga ubacis u USB. Dok je utaknut nece da se vrti. Resenje za sve simulacije do sad je bilo izvrteti pun krug levo desno i stisnuti papucice, dok je auto na stazi, to je pozeljno raditi, ali ne pomaze u ovom slucaju..

Kapiram da je onda problem do kabla za napajanje jer sigurno ima neki cash chip koji se resetuje prilikom gubitka struje i onda sve izpočetka.

Jel se to dešava baš svaki puta kada ga isključiš iz struje!? Ako da onda je u tome problem.

E majko Srbijo :( 19000 dinara za DFGT. Jednostavno, otimacina....
Zivim u najskupljoj drzavi u evropi i ovde je nov DFGT oko 120 evra :(

Lm, @Hybit
Trenutno koristim G27, a od 2006. do polovine 2008. na ovamo sam koristio nei Trust, Logi Force EX, Momo i DFP. Polovinom 2008. sam pazario polovan G25 koji je super radio u momentu kada sam ga prodavao sto je bilo negde krajem 2012 ja mislim. A vrteo sam ga sigurno....3000+ sati. Prodao g25 zbog selidbe u inostranstvo za 120 evra i pre neku nedelju pazario polovan G27. Hteo sam G25 ali se tesko nalazio po oglasima, a mene mrzelo da cekam...
Anyway, cela prica cisto kredibiliteta radi, da ne bude da pricam na pamet

Ja bih sacekao polovan G25 za 150-180e pre nego da dam te pare za nov DFGT, Borise ti si tvoj DFGT uzeo nov za 70e na nekom popustu koliko se secam, 150e je mnogo za nov.

Nazad
Vrh Dno