Šta je novo?

Assetto Corsa , by Kunos Simulazioni

Ne sumnjam da ce toga biti, da se ja pitam ni ne mora, na rally automobile mislim, obicni road going automobili, na ovoj tarmac stazi iz rbr-a, mi je duplo bolji fazon nego originalni rbr, ti automobili su tako dobro podeseni da to nije normalno, veci mi je izazov voziti ove koji nisu bas tako savrseno prilagodjeni divljanju po tim putevima.. :)

Valjda ovi sto moduju nece ispasti cave, da ubace bre neku tarmac-gravel stazu iz rbr :d

Au sunce ti koje je ludilo voznja zabljak-bijelo polje sa F40 preko misa, moram da vozim prema savetima mirka alvirovica da bih presao pola staze :d :d

Haha :D reci mi kako si nabudzio da vozis preko misa?

@Boris

JA sinoc vozio nekih pola sata max i uspeo da izvucem 1:48.950 sa Formulom Abarth na Imoli. Setup nisam mnogo dirao, samo par stepeni prednji i zadnji spojleri i odnos brzina. Vozio sam na 25C, ne znam da li je to uticalo. Uglavnom Uzasno je tesko i 1:48, kamoli nesto ispod recimo 1:47, a da ne pricam o totalno nerealnih 1:40.xxx sa RSR tabele. Mislim odvozas Formulu i vidis koliko moze, jednostavno niti je brza niti je apsolutno moguce da prodje stazu za to vreme. Mislim da su se odredjeni ljudi na toj tabeli igrali sa nekim ini fajlovima ili Formule ili staze, i uploadovali vreme. :trust:

Evo sa 15 litara, 1:46.896, samo sam to promenio, a ovi koriste ultra kratke brzine, koje me mrzelo da menjam, i gadno seku stazu..

Evo sa 15 litara, 1:46.896, samo sam to promenio, a ovi koriste ultra kratke brzine, koje me mrzelo da menjam, i gadno seku stazu..

Nema sile da se secenjem staze uzme 8 sekundi. Isto tako 5 sekundi kazne posle sirenja ili secenja staze je tu, mene smara to, ali to je jedini nacin da se odvoza takozvani clean lap. Moguce da su izbacili tih 5 sekundi kazne u nekom ini fajlu, znam da moze.

Nema sile da se secenjem staze uzme 8 sekundi. Isto tako 5 sekundi kazne posle sirenja ili secenja staze je tu, mene smara to, ali to je jedini nacin da se odvoza takozvani clean lap. Moguce da su izbacili tih 5 sekundi kazne u nekom ini fajlu, znam da moze.

Da, sire stazu tamo van ivicnjaka, pogresno sam se izrazio..

Ovo mi je mozda maksimum sa E30 na batocina-mojkovac, nije savrseno ali to je to u principu, farba i vrata trebaju malo da se oprave :) 15 litara goriva, ostalo default, gume Street 90's, probajte.. :)

Ovaj vozi 1:41.1 i deluje sve "legalno" :)

Poslednja izmena:
Jel si primetio da nigde nema brzinometra? Mislim da ga krije namerno. :) Gledajuci cini mi se da je njegova Formula brza na pravcu od default, a i ima veci grip.

Dobro i ja ugasim sve ui elemente da izgleda lepse i realnije, pa ne krijem nista (gistro :d ) :) Previse koriste vestacku travu van ivicnjaka, a ja opet nisam siguran da li je to dozvoljeno tokom kvalifikacija, u ovom slucaju hotlapa.. a gledam F1 svake godine.

Primetio sam samo da brze ulazi u krivine tj u visem stepenu nego ja :D

Poslednja izmena:
Ama ljudi ovo je simulacija a nismo svi isto teski, ti sto postavljaju rekorde nemaju 50 kila i eto razlike :d :d

Primetio sam samo da brze ulazi u krivine tj u visem stepenu nego ja

Isto i kod mene. Pogledao sam 20 puta snimak da mi se ureze u mozak.

@hsv.stoned: Ova ti je dobra :D

Ne mozes da ocekujes da samo smanjivanjem kolicine gorive na default setup odvozis onako, dobar setup za kombo i default su nebo i zemlja u ponasanju automobila na toj stazi, jel postoji neki sajt gde ljudi kace podesavanja?

Isto tako apsolutno je nemoguce skinuti 7-8 sekundi sredivanjem setup-a. U bilo kojoj boljoj simulaciji je opste poznato pravilo da je razlika izmedju loseg i dobrog setup-a kod istog vozaca max sekunda - dve. Ovde je tehnika najbitnija, ali i koliko vidim mnogo sirenja staze i secenja. Ovako se u RL ne vozi, prvo zato sto bi pukle viljuske vesanja na Formuli.

Preznojio sam se ali evo jedno korektno vreme, bez napustanja staze sa sva 4 tocka, nisam pipnuo setap osim 10 litara goriva. Izgleda da menjaju i temperaturu staze, ajd tu recimo sekund, plus dobar setap jos dve, plus mnogo bolji vozac, to ti je vec tu oko 1:41, 1:40, tako da izgleda nema nikakvog cheatovanja..
Zato sam uvek mrzeo setapove, ok to je sastavni deo pravog trkanja, ali uglavnom se svede na totalno eksploatisanje fizike, promeni se karakter vozila skroz.. bilo bi cool da je hotlap zakljucan svima na isto.

Fino , fino ... Jel ti je ABS ukljucen?

Nope..

Vidi ga ovaj Boris sto mi lupa komplekse. :D Istina da sam zardjao zestoko, nisam nista ozbiljnije vozio 2 godine, a i tad dok sam ucestvovao u dobrim ligama sam uvek bio zlatna sredina. :)
Vozio sam par trka sa najjacim alienima koje je simracing ikada video, GTR2 sa Huttu-om, i Nascar Racing 2003 sa Ray Alfalla-om, i uvek sam bio oko 2-3 sekunde sporiji u istom automobilu od njih (pola sekunde u Nascaru), sto znaci ne 8, nego max 3. :D Moram se vratiti pod hitno u formu, jer zaostajem za Borisom trenutno tri i po sekunde, a to je nedopustivo jer sam u simracingu duuuuuuuugo da bih postavljao vremena u rookie rangu. :p

Poslednja izmena:
Alo bre liga koju sam ja vozio bila na TV-u, ne znas s kim se kacis :D Salim se, i ja sam bas daleko od aliena.. ali imam onaj inat "zasto bi ovaj bio bolji od mene" :) Recimo ono vreme na zitoradja-sarplanina, koje sam mislio da sam pokidao sa E30, mi obori za 13 sekundi jedan sa lfs foruma :( Al dobro tu je vise zbog toga sto se u*erem u drugom delu staze, i sto je nisam naucio napamet kao on verovatno..

Poslednja izmena:
Ljudi kako ste podesili kontrole (vi koji igrate) na joypad-u? Nikako ne uspevam da podesim jer mi igrica joypad vidi kao volan :(

Imam običan joypad od 2000 dinara koji ima priključak i USB i PS3.

Sad sam pokušpao i volan da podesim ali mi ne registruje pedale!?

U pitanju je Hama Thunder V5 Racing Wheel..

Može li se ovde išta podeseti osim volana koji koštaju 200+ evra?

Jesi isao na onaj configuration wizard u samoj igri, ili kako se vec zove, tu sve ispodesavaj prvo.

Inace taj volan ti je samo gamepad sa vibracijom u obliku volana.. :) To se ne kupuje, al dobro..

Daj preporucite
neki najeftiniji volan a da valja :D

^ Ma to za malog burazera... Uzecu kad budem skupio para g27 :D Hvala :)

edit: ustvari necu uzeti G27 mnogo skupo :D Ipak cu ostati na ovom sto si mi rekao, on je odpilike 150 evra, za toliko mogu da se ucepim

Poslednja izmena:
Najjeftiniji a da valja je formula force ex.. Poenta je da se ne uzima nista ako nema force feedback.
Sto se tice pedala na dfgt, iste kao na vecini Logitech volana.. Mogu da rade godinama bez problema a mozda i zatreba poneko odrzavanje..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno