Šta je novo?

Assetto Corsa , by Kunos Simulazioni

netKar-Pro je imao fenomenalan osećaj vožnje ali su zakazali na drugim poljima i prošli dosta loše.
Ali takav prenos informacija sa podloge ni u jednoj drugoj igri, AC je nastavak te priče sa elementima koji su nedostajali...

Danas cu probati igru, da li ima josh nekih podesavanja koje moram odraditi pre pocetka igranja?

Ako si na volanu ima par podesavanja koje treba namestiti..

Volan: Logitech Force Ex.

Mislio sam kao onaj latency tweak.

Da, to obavezno u onom dx11.ini-u. Sto se tice advanced opcija za volan u samoj igri, ja savetujem samo Gain (oko 70-75%), sve ostalo na 0, osim Kerb, ako hoces da ti malo jace vibrira kad prelazis preko ivicnjaka. A u podesavanjima volana u control panelu namesti svoju rotaciju volana, Force Feedback jacina 107% (ne pitaj zasto samo namesti :) ), sve ostalo ugaseno i odstiklirano.

Nego jeste videli Kegetys sto je izbacio Joux Plane stazu iz RBR-a :Klanjanje Nije potrebno imati instalaciju RBR-a, samo ekstraktujte zip u AC folder

http://junk.kegetys.fi/ac_joux_plane12.zip

https://www.youtube.com/watch?v=x9VLanDgu1I

Nisam jos vozio, prakticno jos nisam stigao sve staze iz default igre, samo Imolu i Silverstone cepam.

Hvala ti druze. Will be tested. :)

Pa da vidim sta ja mogu na istoj traci sa istim kolima, kao ti na videu :)

Ako mislis na ovaj sa RBR stazom, nisam ja vozio, to jedan alien kidac sa LFS foruma.. :) Al probaj onu kombinaciju sto sam kacio, Lotus 2-Eleven na Silverstone International, predobra je..

Na ovaj drugi sam mislio, sto si ti odvozio. :)

Ne znam da li je to zbog lose konverzije ali meni izgleda kao da onaj Lotus 49 lebdi na nekakvom cilimu.
Formula na brdskoj stazi ne moze onako glatko da klizi. Ajde sto se tockovi ne okrecu uopste, ispravice se ali nema pokreta kabine, nos je neprirodno miran a i sama staza je skroz zamagljena. Nema sanse da prepoznas neravnine, pukotine, razlicitu podlogu.

Svakako interesantno za videti ali deleko ispod kvaliteta AC.

Pitam se hoce li nas obradovati sa necim za novu godinu? :)

Ne znam da li je to zbog lose konverzije ali meni izgleda kao da onaj Lotus 49 lebdi na nekakvom cilimu.
Formula na brdskoj stazi ne moze onako glatko da klizi. Ajde sto se tockovi ne okrecu uopste, ispravice se ali nema pokreta kabine, nos je neprirodno miran a i sama staza je skroz zamagljena. Nema sanse da prepoznas neravnine, pukotine, razlicitu podlogu.

Svakako interesantno za videti ali deleko ispod kvaliteta AC.

Nisam bas siguran na sta mislis za pokret kabine, cilim.. :) Ovde je kamera verovatno fiksirana na auto, kao i ja i vecina sto drzi, a po defaultu je fiksirana na horizont, kad je na kolima imas bolji osecaj ali mozda deluje cudnije kad gledas..

osim toga staza je konverzija/mod , tako da ne mozes ocekivati ono sto mozes od originalnih staza ;)

E ovo je staza a ne one smaracke piste za vojne avione :d

[YOUTUBE]BO04ralvYpg[/YOUTUBE]

Ovo je samo cool dodatak, prvenstveno je ovo racing simulator.. ;)

Ma znam bre, zezam se :)

Treba mi pomoc drugari. Volna Formula Force Ex.
U pravoj liniji dobijam hmmm.. udarce od volana, oscilaciju, kad po meni ne bi trebalo nista da se desava u samom volanu. Kako da podesim isti da ne bude problema. Ako moze neko da kaze i podesavanja za profiler.

Edit> ovo mi se desava: http://www.youtube.com/watch?v=3DkQmPTAUQI

Poslednja izmena:
Ok. Smanjenje gain u igri na 35% je smanjilo redovno ovaj efekat.

Svaka cast za vreme Borise sa Lotus i na Silverstone. Josh ne mogu manje od 1:25:00...

Eh :) Koliko si se do sad bavio simulacijama?

Nekada davno LFS. Pre godinu dana recimo GT5.

Ali no, danas sam prvi put vozio tu stazu, mogu biti samo bolji neg' sto sam. :)

Samo cepaj :)

Nego nazalost i dalje imam osecaj da neke staze imaju drugaciju 'fiziku' :/ Verovatno su samo previse glatke ali utisak je kao voznja Gran Turisma na nekim najboljim gumama i sa svim pomocima popaljenim, Vallelunga i Mugello najvise, Silverstone recimo brutalno realan, probam isti automobil na ove dve, totalno drugi fazon..

Borise, jesi nesto menjao u podesavanjima logitech profilera? Da li mozes da postujes podesavanja.
Vidim da mnogi imaju problema sa ovim oscilacijama koje sam prikazao.

Isto tako, postavi molim te vreme za Imolu, sa BMW M3 E92. Interesuje me razlika. :D

Poslednja izmena:
Sorry, ipak sa BMW GT2. :)

1:44.708 na onim prvim gumama (super softs). 'Lak' je auto za voznju, ali nije lako dobro vreme..

A podesavanja sam ti rekao, 270 ili koliko je vec rotacija za EX, FF snaga 107%, sve ostalo odstikliraj i na nula stavi. I nemoj profiler da koristis, ja bi ga unninstalirao, tamo podesavaj u control panelu.

Poslednja izmena:
Evo i moj plasljivi pokusaj Joux Plane-a :) Nisam vozio RBR ko zna koliko godina, zaboravio sam koliko su po*no bile staze..

:D
attachment.php

Samo cepaj :)

Nego nazalost i dalje imam osecaj da neke staze imaju drugaciju 'fiziku' :/ Verovatno su samo previse glatke ali utisak je kao voznja Gran Turisma na nekim najboljim gumama i sa svim pomocima popaljenim, Vallelunga i Mugello najvise, Silverstone recimo brutalno realan, probam isti automobil na ove dve, totalno drugi fazon..

I dalje stojim iza toga da je drugaciji osecaj do setup-a automobila. Fizicki endzin je uvek na globalnom nivou, isiti az sve modele i sve staze, barem bi tako trebalo da bude.
Elem, probaj da ucitas setup sa Silverstona na recimo Vallelungi, pa javi. Ja nisam probao jos uvek, necu ni moci uskoro.

Sigurno je sve isto svuda, jedino sto se razlikuju su podloge, mozda su preterali sa glatkocom na ove dve staze koje meni smetaju, mozda su takve u stvarnosti, a mozda je i ovo samo nesto sto ja primecujem..

Nego jedva sam spojio celu bez izletanja, koje je ovo zlo od staze, plus ovo nisu rally automobili pa ni ne mozes da ih vozis kao u RBR-u. Vreme sigurno nije neko, vozio sam kao da se plasim za zivot :D, pogotovo pred kraj sam vozio po iglama..

Poslednja izmena:
Borise, ovi nasumicni frame dropovi, je l' to in game related, ili se desava samo tokom video konverzije?...

Tokom konverzije, najvise se vidi na ovom RBR stage-u.. ali nisu frame dropovi, stoji zakucano na 91, i tokom voznje se primecuje ali ne ometa samu voznju.. 'Secka' pozadina staze, ne gube se frejmovi..

Nazad
Vrh Dno