Šta je novo?

Assetto Corsa , by Kunos Simulazioni

P1 me odusevio juce, ocekivao sam los feedback kao na LaFerrariu al zapravo je odlican, bas sam osecao sve sta se desava. Huayra isto mi je vrh.. ne znam, mozda se ja drugacije 'uzivim' u voznju od drugih, ceo taj 'osecaj' je nazalost subjektivan, ali ne mozemo ni ti ni ja reci da su 'lose odradjeni'. Ovi imaju pristup skoro svakom podatku od automobila, vecinu i provozaju licno.. mozes reci da je los feedback volana vozacu na LaFerrariu, sto je verovatno slucaj i u stvarnosti :)

Poslednja izmena:
Malo fulate poentu o kjoj govori Pe11e . Ako ne mozes uzivati u starim automobilima sa losim performansama onda je pitanje da li volis automobile. Svaki fan automobila koji nije ogranicen novcem ce imati u garazi npr P1 i neki old tajmer sa volanom promjera "metar" i katasttrofalnim ovjesom. Zasto ? Zato sto jednostavno uživa u autima.

Ista stvar i sa AC racingom. Ja se volim ganjati sa formulama. To sam najvise vozio u LFS, ali je strašna uživancija boriti se sa starijim modelima poput RUF-a, XJ12C 1977, type 49 itd.. sa 49 lotusom kada izlazim iz krivine pa stisneš ranije gas da podje malo zanositi i moraš kontrirati, priceless. Ni jedan F1 model nije ni problizno zabavan kao type 49. Jedino ne volim u igrama obicna auta koja nemaju ni neku historijsku vrijednost, prednja vuca i katastrofalana dužina kočenja.

Sve zavisi sta ko voli ali ja iskreno mogu naci ljepotu u gotovo svima njima ako nije neki generički shit.

Sto se DLC-a tice, meni je trenutno 4C najviše privukla pažnju. Na Nordschleife kad' ideš 150+ kmh pa u blazoj krivini izgubi totalno grip pa se boriš da ostanes na stazim.. strašna zabava.

Poslednja izmena:
@boris -Dobri su ti sad zato sto imaju smisla na ringu , gde su dugacki pravci i brze krivine. Al fala bogu, ako to znaci da vise neces da teras onu m3 kocku po klipovima xD

Malo fulate poentu o kjoj govori Pe11e .

To driver fula :) Ja mogu da vozim sve sto ima karakter i sto komunicira sa mnom preko volana, e sad dal se on raspada u krivini nije bitno, bitno je da mi govori to preko volana :)

@boris -Dobri su ti sad zato sto imaju smisla na ringu , gde su dugacki pravci i brze krivine. Al fala bogu, ako to znaci da vise neces da teras onu m3 kocku po klipovima xD

Opet ona razlika u vidjenju simulacija :) Tebi je bitno da je nesto vrooom sto nikad u zivotu neces videti, a meni cak i kontra, vise me mami da vozim nesto sto bi mozda mogao nekad i da posedujem ili da probam u stvarnosti.. A E30 spada u onu kategoriju vrh komunikacije preko volana, sve moguce osecas sta se desava, ne znam kako to nije najbitnije u sim-u :)

Poslednja izmena:
uopste se ne radi o tome. moze da bude najbolji auto ikada (sto po mnogim kriterijumima i jeste , narocito za njegovo vreme) al bre dosadi coveceee :)

Jedna od boljih reli staza, steta samo sto je kratka:

[youtube]r_9xEFJquqM[/youtube]

Ja ne znam stvarno, ali 1.1 kao da je potpuno druga sim! Kompletno drugaciji osecaj kod svih automobila koje sam probao u prethodna 3 sata, da li zato sto sam izbrisao ceo AC folder i onaj u my documents, ili su jednostavno sredili fiziku opako. Sta god da je, uzivao sam u svakom modelu, cak mi se i P1 svideo. Ja sam greskom rekao P1 je bljak umesto MP412c, ali to sada nije ni bitno. Najjaci utisak definitivno F1 GTR i Alfa GTA, mada je i 155-ica dobra. Nords savrsen, i tek u ovoj verziji vidis koliko su neke krivine lose odradjene u snoopy i ostalim verzijama. Alfa GTA je <3 i nista drugo, savrsenstvno za prave ljubitelje. Slajdovi su prica za sebe, savrseno se kontrolisu, i svako kretanje i weight transfer se oseca kako treba. Jedino mi je krivo sto Honda NSX mod ne radi u 1.1.

Ja ne znam stvarno, ali 1.1 kao da je potpuno druga sim! Kompletno drugaciji osecaj kod svih automobila koje sam probao u prethodna 3 sata, da li zato sto sam izbrisao ceo AC folder i onaj u my documents, ili su jednostavno sredili fiziku opako.

Bice da je ovo poslednje al ta stvar me neopisivo nervira u simovim , barem ovim sto izdaju nedovrsene u poslednje vreme.
Uradite prvo proktetu fiziku pa onda izbacujte ostalo damn it! :mad:

Ne znam, nesto ne verujem da je to, moguce da je neki mess up sa cfg fajlovima u my documents i u AC folderu.

Bice da je ovo poslednje al ta stvar me neopisivo nervira u simovim , barem ovim sto izdaju nedovrsene u poslednje vreme.
Uradite prvo proktetu fiziku pa onda izbacujte ostalo damn it! :mad:

Pa to nije nesto sto ikad mozes da zavrsis, stvarno kidas sa izjavama u zadnje vreme :p

Btw :)

Otpakovati u: Steam\steamapps\common\assettocorsa\content\cars\ks_mclaren_p1\texture\flames

Prilozi

• flames.rar
    40.4 KB · Pregleda: 15
Poslednja izmena:
Pokusavam od sinoc da izvalim kako da editujem BANK fajlove i da ubacim neke svoje semplove (wind, kerb, skid i sl) ali ovaj FMOD is pain in the ass.

Pa to nije nesto sto ikad mozes da zavrsis, stvarno kidas sa izjavama u zadnje vreme :p

Pardona me , al se ^ovo stvarno vise granici sa fanboy-izmom.
Ponasanje/fizika je jedna od stvari koje si zamerao nekim drugim naslovima , a koji su se tokom godina promenili na ovaj nacin do neprepoznatljivosti. A bili su otpisani nakon "probao sam" ;)

Da, al AC mi je dao instant osecaj 'to je to' :) Od prve early access verzije, kao i LFS.. A sve promene u AC su bile blage, nisu to neke drasticne razlike sad da kazes da je potpuno druga simulacija. Al naravno da treba konstantno da poboljsavaju jer uvek ima mesta za to.
A rFactor 1/2, iRacing, bukvalno odma sam 'osetio' da to nije za mene.. I opasno me mrzelo da se bakcem sa real feelom i slicnim budzenjima.

^ To sto si "osetio" da je "to - to", to je isti onaj fazon kao sa PES-om, da ima "dusu", je l' tako? :d

M2 je potpuno gotivan za voziti, skroz je igracka varijanta, ima mesta i za ispeglati gresku, zabolese me ruke od motanja... :)

Btw, jos jedno poredjenje, ali meni AC deluje odlicno medj' konkurencijom...

[youtube]FIR_21G_hNg[/youtube]

^ To sto si "osetio" da je "to - to", to je isti onaj fazon kao sa PES-om, da ima "dusu", je l' tako? :d

Upravo :D

Ajd dajte neka vremena na Ringu ako imate, malo sam se smorio, sta god sam probao fazon 15, 20 sekundi kaskam za najboljim vremenima.. :/

***, 20.8km po 1sec da zaostajes po kilometru, eto ti razlike. A smesno je, realno, lako se nakupi...
Ja sam vozio M2ku 7:42.xxx, cenim da koji sec. moze dole uz jos krugova. :)

Da bi osetio "to je to", prvo moras da sednes u auto, a onda da sednes u dobar auto i provozas ga na stazi, sto niko u ovom threadu nije uradio :):)

I btw, dobar auto nije onaj koji je tesko voziti i koji je "zabavan", vec onaj koji ide gde mu kazes i ima kocnice :)

Poslednja izmena:
E ovi Hondasi sa CBC-a... neke stvari se ne menjaju. :)

Morate da probate ovaj setup, nije me mrzelo da iskopam neki krs digitalac jer mi je neverovatno koliko ljudi i dalje vozi sa virtuelnim volanom i fov-om od 120 :) Barem pola sata overite.. (i ne uvecavajte video :d )

Super, koliko si podesio fov? Kupi bre jos 2 monitora i neces verovati kako sve to izgleda. Evo jedan nas snimak sa kamerom na celu u motion simulatoru. Monitori su 22" 16:10 od 70e komad. Jos treba da se naprave stalci za krajnje monitore i da se sva 3 priblize volanu.

Poslednja izmena:
FOV je 41, i da, ogromnu ulogu igra blizina monitora, jedno 10 do 15 cm od baze volana, da bi delovalo ovako k'o das u kolima :) I pozeljno da monitor nema visoko postolje, da bi instrumenti bili iznad centra volana.

3 monitora naravno da je jos bolji fazon, nemam ih trenutno gde, al ovakav setup vrhunski sljaka i sa jednim..

Poslednja izmena:
Moj setup je 24" 16:9 sa fov 48 i kako je kod tebe bez virtualnog volana. Na slici g25 izgleda ogromno ali to je zbog blizine kameri. Super je fora ovako ali ipak mi je malo preblizu ako stavim manji fov.

20150316_224555.jpg

FOV je 41, i da, ogromnu ulogu igra blizina monitora, jedno 10 do 15 cm od baze volana, da bi delovalo ovako k'o das u kolima :) I pozeljno da monitor nema visoko postolje, da bi instrumenti bili iznad centra volana.

O cemu ti pricas a jos uvek se vozis na markicu :d:d Jel si uradio tih 13 montaza ili da prodajem volan nekom drugom ? :d

E ovi Hondasi sa CBC-a... neke stvari se ne menjaju. :)

Sta bese CBC ? :)

Stvari se naravno menjanju, jedan po jedan krece da kapira, samo to mnogo sporo ide :d Japanci moraju da izbace GTRa da bi svi provalili koliko su i svi ostali modeli superiorni :d

Poslednja izmena:
O cemu ti pricas a jos uvek se vozis na markicu :d:d Jel si uradio tih 13 montaza ili da prodajem volan nekom drugom ? :d

Nemoj ti ovako da namestas, smorices se posle u 'igica' driving poziciji na sondzi :d Da mi ista fali DFGT-u, sutra bi pazario, a i jos sve vise nalecem na postove ljudi koji preferiraju DFGT naspram G25 :)

Od Cobra ekipe..

oCqNWpj.jpg
dFt5HMq.jpg
91APsj9.jpg

Poslednja izmena:
+1 svaka im ki` Njegoseva.

naravno , uvek ima i ovakvih:

hornsuckle-png.85323

nadam se da odrade jednom taj multy , pa da onda naidjem na ovog... kralja , i onda slatko i detaljno ispitam damage model po njemu :p

Poslednja izmena:
nadam se da odrade jednom taj multy

Da, jer sad uopste ne postoji :) Ne mogu da kazem 'srecom', da mi je sad tesko da se uklopim u neko ozbiljnije i organizovanije trkanje, jer realno nista ne moze da se meri sa dobrom MP trkom, ali tajming je takav da mene skoro uopste ne pogadja ovako nedovrsen mp.
Treba mu normalan chat, koji se diskretno pojavljuje i sam se sklanja sa ekrana, da ima naravno vise od jedne recenice.. Treba spectator mod, automatsko skidanje tudjih skinova, ovako ti se automatski dodeli neki random skin i to apsolutno gubi svaki smisao. Skinovi sad sluze samo za hvatanje screenshotova.. Probleme se netcodom nisam primetio.
To su sve 'sitnice' ali jako jako bitne da bi se vracao mp-u. Da li su trebali ranije da obrate paznju na njih, da, pre single playera, AI-a i ostalih gluposti, al ko smo mi da znamo sta su najbolji potezi u ovom surovom periodu gde pucaju fransize i igre najstrasnije.

Vrh Dno