Šta je novo?

Assassin's Creed:Unity

@Marko pa vecinom, ako bas nije neko smece od igre kao sto je onaj novi thief.
Kao sto sam naveo ako hoces zabavu DL bez razmisljanja, igram i unity al ne znam nije mi nesto, ali ipak sve zavisi od tebe, naravno.

@DeRadicci e'o vidim, ne pratim temu nikako :D

Grafika jeste osetno slabija u odnosu na Unity, ali igra će lepo raditi i na starijim mašinama. Neki stari bagovi nisu ispravljeni, pa se dešava da se, recimo, vojnik nekako stopi sa drvetom i ne možeš da mu oduzmeš život; a imao sam i slučaj da lika pogodim berserk strelicom, on se zakrvi sa par svojih kolega, a kad mu se ispraznila energija, umesto da skonča, tip je postao neranjiv i ex-kolege su zamahivale u prazno i mogle su samo da ga guraju unazad. Borba se završila tako što su ga, nakon nekih sedam minuta predstave, izgurali u more, daleko, daleko od mesta gde je konflikt počeo.

Još sam relativno na početku igre, ali mi deluje da je stvar jako podjednostavljena sa vazdušarom. Možda se stvari zakomplikuju posle, videćemo.

Ono što mi je definitivno bolje u odnosu na Unity je mapa, gde konačno nema 17 ikonica po kvadratnom inču, i povratak borbi brodovima, što mi je bila dobrodošla novost u Black Flag.

Usput, kada sam instalirao igru (R.G. Mech) dobio sam sa brodom solidnu količinu drveta, metala, kamena (oko 500 komada svakog), pa je upgrade prilično brzo išao, za razliku od BF-a, gde sam morao razvaliti 50 neprijateljskih plovila i opljačkati 10 skladišta da bi barka ličila na nešto po performansama. Jel' to do verzije, ili se i u originalu počinje sa tom količinom materijala?

Sad predjoh Unity, znaci lepsi (graficki) demo u zivotu nisam odigrao. Valjda ce najavljivani Victory da bude "igrica". :D

Isplati li se nadograditi ram sa 6 na 8 gb ?? Juce kupio igru (vec sam jednom igrao pirata, ali corrupting save je kriv sto nisam zavrsio :p), sa konfom iz potpisa imam izmedju 20 i 35fps, hd ready rez, high texture, fxaa, high enviroment, low shadow, bloom off, i imam onaj nagli pad fps, kao da se nesto ucitava, i dosta me iritira, pogotovo kada je neka bitna scena i zasecne mi u trenutku na sekundu, dve i, sad ne znam, jel to do grafike tj malo vrama ili je do rama ?? Proc naklokan na 4,3ghz... I da, kada ukljucim onaj monitoring u afterburneru, gpu usage mi nije konstantno na 90% ili vise, cak opada i na 30, naravno tokom gameplay-a, to se desava i u Dying Light i Watch Dogs-u, i tako nekim igrama, i naravno tada pocne seckanje, e sad jel to gpu otisao u tri lepe ili je nesto drugo u pitanju ?? :p

Pitanje za one za nvidia kartama: jel skalira u AC: Unity kod vas kad obarate detalje, tj.slabiji detelji veci fps?

Sto se tice podesavanja kod mene samo AA i shadows quality ima neki "pravi" impact na frejmrejt, ostalo ili poveca ili samnji fps za 1-2.

Isplati li se nadograditi ram sa 6 na 8 gb ?? Juce kupio igru (vec sam jednom igrao pirata, ali corrupting save je kriv sto nisam zavrsio :p), sa konfom iz potpisa imam izmedju 20 i 35fps, hd ready rez, high texture, fxaa, high enviroment, low shadow, bloom off, i imam onaj nagli pad fps, kao da se nesto ucitava, i dosta me iritira, pogotovo kada je neka bitna scena i zasecne mi u trenutku na sekundu, dve i, sad ne znam, jel to do grafike tj malo vrama ili je do rama ?? Proc naklokan na 4,3ghz... I da, kada ukljucim onaj monitoring u afterburneru, gpu usage mi nije konstantno na 90% ili vise, cak opada i na 30, naravno tokom gameplay-a, to se desava i u Dying Light i Watch Dogs-u, i tako nekim igrama, i naravno tada pocne seckanje, e sad jel to gpu otisao u tri lepe ili je nesto drugo u pitanju ?? :p

Gpu usage ti nije zadovoljavajuc iz dva razloga:
1) Malo Vrama dovodi do stucanja i naglo ti pada fps (za tvoje uslove minimum kartu sa 2gb rama uzimaj)
2) Procesor, tacnije AMD-ova arhitektura, koja uzasno skalira u Dying Light i AC Unity

Ja sa mojom konfiguracijom nikad nisam video gpu usage iznad 95%, ali i 95% je retkost. U AC Unity (vrti se izmedju 60-80 %), za Dying Light i da ne pricam.

Graficka ti je ispravna, ali eto malo vrama-a. Ako planiras upgrade, razmatraj i5 (da te ne boli glava za svaki slucaj) i kartu sa sto vise vram-a. ;)

Poslednja izmena:
Gpu usage ti nije zadovoljavajuc iz dva razloga:
1) Malo Vrama dovodi do stucanja i naglo ti pada fps (za tvoje uslove minimum kartu sa 2gb rama uzimaj)
2) Procesor, tacnije AMD-ova arhitektura, koja uzasno skalira u Dying Light i AC Unity

Ja sa mojom konfiguracijom nikad nisam video gpu usage iznad 95%, ali i 95% je retkost. U AC Unity (vrti se izmedju 60-80 %), za Dying Light i da ne pricam.

Graficka ti je ispravna, ali eto malo vrama-a. Ako planiras upgrade, razmatraj i5 (da te ne boli glava za svaki slucaj) i kartu sa sto vise vram-a. ;)

Hvala ti puno na odgovoru, i mislio sam da je do vrama, jer vidim da mi zauzece ram memorije ne prelazi 5gb, al opet bolje da pitam, da ne krenem da skupljam pare za ram kad nije do njega... Znaci na leto cu morati da iz korena promenim konfu, e divota :D

Hvala ti puno na odgovoru, i mislio sam da je do vrama, jer vidim da mi zauzece ram memorije ne prelazi 5gb, al opet bolje da pitam, da ne krenem da skupljam pare za ram kad nije do njega... Znaci na leto cu morati da iz korena promenim konfu, e divota :D

Na tvom mestu bih prvo sacekao novu amd-ovu seriju, da se cene malo slegnu, pa uzmes neku dx12 kartu, a ostalo moze da saceka jos neko vreme. Posle vidis koliko si dobar s parama i biras ostale komponente. :)

@perapk pa to i mislim da uradim, prvi cilj mi je nabaviti neki i5 ili i7 (moze se naci polovni za neku ok cenu) i neku maticnu, a najvise cekam pad cene gtx-a 960, bolje mi ne treba, a pritom je mali potrosac, zato navijam za amd, mislim ako i oni izbace tako neku kartu za manji novac uzecu amd, nisam fan boy, samo uzimam sta mi vise legne u tom nekom trenutku :D

Sto se tice podesavanja kod mene samo AA i shadows quality ima neki "pravi" impact na frejmrejt, ostalo ili poveca ili samnji fps za 1-2.

Ja kad recimo sa High oborim na Low dobijem~10 fps, ako i toliko dobijem.
Ako oboris sve na low sa tom gtx 980 jel dobacis do 100fps a da ti recimo 80 fps bude average?

Ajd sad cu da probam pa cu javiti.

EDIT: Min 60, Max 122, Avg 91,295. 1080p sve oboreno na low gpu usage oko 80-98 vecinom se krece oko 85-90%.

Poslednja izmena:

EDIT: Min 60, Max 122, Avg 91,295. 1080p sve oboreno na low gpu usage oko 80-98 vecinom se krece oko 85-90%.

Cist dokaz optimizacije :srcazam on.

Lepo su oni taj engine zbudžili kad je grafička usko grlo a nedaj bože i CPU.

Slicno i kod mene na istim podesavanjima, znaci s tim sto meni FPS padne i da 45-50 kad udjem u neku kucu ili zgradu.

Ja i danas dan stojim iza toga da je Anvil(next) engine djubre bio i ostao. Nikad mi nije AC normalno radio na samom launchu igre a uvijek sam imao dobre karte ali dzaba.

Ma znam, evo meni i AC: Brotherhood ne moze da odrzi stabilnih min 100 fps iako je karta i vise nego spoosobna za to.

Prva epizoda - China - izlazi za 20 dana.

Poslednja izmena:
Ziva istina... :)

Poslije pola godine radi sasvim uredu...

Da li neko moze da mi posalje linkove na pp za narodnu verziju koja nema problema sa save-om?
Dodjem do misije gde sretnem Napoleona u kancelariji od kralja i od te misije pa na dalje nece da odradi save game,uvek me vraca na tu misiju posle toga.
Igra je valjda rld,zakrpa 1.5.

Instalirah ovu skid verziju sa dlc-om i zadnjim pathom i svaku put kad startujem igru dobijem stoped working. Jel zna neko mozda kako da je osposobim?

Pozdrav postoji li neki patch koji smanjuje pad fps-a, popravlja neke bagove?

Postoji, bilo je nekoliko patcheva nakon izlaska. Ali ako vec ne koristis original, onda ti je najlaske da nadjes neko narodno pakovanje igre koje vec sadrzi sve patcheve.
Javi se preko pm, ako ne znas da nadjes takav torrent.

A probaj i da isparkiras jezgra: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?316752-CPU-Core-Parking-Utility
u nekim igrama zaista pomaze, a svakako ne skodi. Meni ovo postalo obavezno nakon svake reinstalacije Windowsa, nevezano za igre. :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno