Šta je novo?

Assassin's Creed:Unity

Ja onda ne znam sta se meni desilo stvarno. Meni se fps toliko poboljsao da to nije normalno, na High preset meni se igra vukla! (Stariji drajveri/v1.2).
Ovo sad na Ultra/High podesavanjima leti, ja sam isto iznenadjen.

Sto se grafike i art style-a tice igra izuva, nema sta da se zameri.
Facijalna ekspresija takodje odlicna.

Mene najvise fascinira arhitektura, toliko sitnih detalja i sve izgleda gotovo fotorealisticno.

Poslednja izmena:
Notre Dame :D

Moja podesavanja:

EQ: Ultra
Textures: Ultra
Shadows: High
AO: SSAO
AA: FXAA
Bloom: On

Radi skoro pa konstantno u 60fps, pada na 45-50 ali ne cesto.
Mislim da je najvise do Omega drajvera. Jer se meni 1.2 verzija na starijim drajverima vukla na High, oko 30 fps. Ovo sad radi 3 puta bolje.

Aj ako te ne mrzi, sa tim postavkama stavi na 1600x900, odigraj malo i vidi kolika je iskoriscenost vrama.

Kako god mislim da je fail da ne jednoj 980 ne mogu igrati normalno sa recimo 2-4msaa jer framerate varira nenormalno, sa fxaa je igrivo. Ovdje je ocigledno kriva igra a ne graficke kartice, treba se ovo jos patchovat.

Trenutno nisam pored kompjutera pa javljam sjutra ako nije kasno.
Na FHD mislim da je 100%.

@Leon4 Patchevi nece popraviti puno, believe me. Ima da izbace jos 1-2 za bugove i cao.
Svaka Ubi igra radi uzasno sa AA.

Poslednja izmena:
Ma ok, ne zurim ja. :) Iskoriscenje memorije me zanima posto razmatram neku kupovinu, pa gledam da li mi treba graficka sa 2 ili 3GB vrama na 900p monitoru.

Poslednja izmena:
Sa 3 ti treba. Sa ovakvim (ne)optimizacijama. Znas i sam. ;)

Samo ti probaj sutra, moze texture na High i obavezno na 1600x900. Bas da vidim da li moze nekako 2GB da prodje, ne daje mi se puno para. :D

Ja sad pripalio sa 1.4 patchom RLD. Sve na ultra i TXAA rade fino. Mislim promuvao sam se kroz onu scenu na pocetku gde svako bije svakoga i gori zamak and stuff i fino se to kotrljalo. Nemam nista da izmerim FPS doduse ali odokativno mi je bilo OK

Trenutno nisam pored kompjutera pa javljam sjutra ako nije kasno.
Na FHD mislim da je 100%.

@Leon4 Patchevi nece popraviti puno, believe me. Ima da izbace jos 1-2 za bugove i cao.
Svaka Ubi igra radi uzasno sa AA.

Ma ubisoft ako ovako nastavi sa radom nece valjati, cak se i jedan EA opametio pa pegla igre i odlaze, nekako ni fc4 i assasina ne mogu igrati bas zbog tog suteringa, pada fps-a, volim da igra lepo radi, a to na 970gtx mora da radi da ga ****s :D

Ja ne mogu da verujem da sa fx6300 i gtx 660 ne mogu da igram normalno. Igra se zamrzne na svakih 5 sekundi, i onda mi kamera poludi. Ubacio sam i ovaj 1.4 patch ali dzabe ne pomaze. Prvo sam se nervirao da je nemoguce da je gtx660 slaba za nju, ali sad videh da svi prsavaju :) A jos sto nema promene da li stavim podesavanja na max ili na low, secka sve jedno. Ako neko nadje neki univerzalni lek nek se javi :)

Ja ne mogu da verujem da sa fx6300 i gtx 660 ne mogu da igram normalno. Igra se zamrzne na svakih 5 sekundi, i onda mi kamera poludi. Ubacio sam i ovaj 1.4 patch ali dzabe ne pomaze. Prvo sam se nervirao da je nemoguce da je gtx660 slaba za nju, ali sad videh da svi prsavaju :) A jos sto nema promene da li stavim podesavanja na max ili na low, secka sve jedno. Ako neko nadje neki univerzalni lek nek se javi :)

Karta ti ne ispunjava Min specs, sta da ti kazem.... :d

Ne znam da li je neko postavio ranije u ovoj temi, ali meni je ovo takođe rešilo problem seckanja na svakih par sekundi http://steamcommunity.com/app/289650/discussions/0/624074858812666917/
Problem je što je ovo rešenje za Nvidia kartice. Kako ide na AMD-u, nemam pojma.
1680x1050 sve na low, uglavnom prihvatljivih 30-40 fps-a, u gužvi katastrofalnih 18-20 sa poslednjim patchom. True cinematic experience!

Moraću i ja da probam ovo večeras, možda pomogne...

@Miskonius
Pa znam da ne ispunjava, ali sam mislio da će se to rešiti patch-om ili updejtom drajvera. A da ne pominjem koliko je glupo da mi je komp za black flag iznad preporučenih spec, a za Unity nije ni za min spec. Koji ******i ne verujem.... Šta sad treba svake godine po eur 1.000 za novi komp da bi igrali njihove igre...

Poslednja izmena:
Ne znam da li je neko postavio ranije u ovoj temi, ali meni je ovo takođe rešilo problem seckanja na svakih par sekundi http://steamcommunity.com/app/289650/discussions/0/624074858812666917/
Problem je što je ovo rešenje za Nvidia kartice. Kako ide na AMD-u, nemam pojma.
1680x1050 sve na low, uglavnom prihvatljivih 30-40 fps-a, u gužvi katastrofalnih 18-20 sa poslednjim patchom. True cinematic experience!

Da, ja sam isto u Nvidia kontrol panelu sve skoro iskljucio i igra sad vec bolje radi. EQ-High, Textures-High, Bloom-On, ostalo sve iskljuceno. Imam nekih od 34 do 45 frejma, ali najbitnije je da mi samo ponekad, retko kad secne kada naglo promenim smer kretanja. Odigrao sam skoro 35% i celu mapu otkrio tako da se nadam da nece vise biti nekih vecih seckanja u buducnosti :)

Mgou vam reci da je bas puno ljudi kupilo igru za katolicki Bozic i da se opet puno igra - isto kao kad je i izasla.

Uzeo sam igru i mogu reci da me sasvim prijatno iznenadila. Posle onakve pljuvacine ocekivao sam svasta, a igra je, bar sto se mene tice, odlicna. Prelepa grafika (i art direkcija uopste, atmosfera Pariza je toliko dobra da je uzivancija samo setati gradom) i konacno malo izazovniji gameplay (tu bi se imalo stosta reci, svidja mi se nova borba (kao da su ubacili malo Dark Souls-a, a tu i tamo i Splinter Cell-a u stealth), ali su izbacili neke bitne elemente da bi na silu otezali igru (poput sklanjanja tela i zvizdanja)).
Sve u svemu, od mene jaka 8, mozda i 9. Igra radi lepo i tece lepo, bagove nisam doziveo skoro nikakve (par sitnica, al nista znacajno). Odlicne animacije likova, prelepo osvetljenje (eventualno malo slabije teksture, al nemam bas konfiguraciju da poteram do kraja pa vidim). Najveca mana mi je sto su sklonili opciju da se pomaze zivuljke (ne znam kome je to smetalo, meni je bas bio gust da u pola frke zastanem i pomazim zverke :D ).
Igram uporedo Black Flag i ovo, bas se oseti razlika. Doduse i Black Flag je 9, al to je sasvim drugacija zverka gde se vise igra update Sidovih pirata nego AC...

Odličan je Unity, meni je u top 3 najbolje igre ove godine. Ovaj Pariz stvarno zaslužuje titulu najbolje urađenog grada u nekoj video igri.

Evo neko moje misljenje nakon odigranih 6-7 sati:

Da kazem donekle dobar gameplay, zanimljiva prica, odlicna grafika.

Problem je sto igra prosto ne dozvoljava da se uziva u njoj i opterecuje nekim stvarima. Bukvalno na svakih 15 sekundi iskoci nesto ispred mene ili na mapi. Mapa je tek prica za sebe. Ja moram da zumiram koliko god je to moguce pa da mogu da vidim sta i kako.
Kao da su vam dali menu iz 5 restorana i strpali sve u jedan... ali vi niste bas previse gladni.

Druga stvar vezana za sadrzaj u igri, ili mozda ne?
Zasto stavljati na mapu nesto do cega se ne moze doci?? Ja sam u podesavanjima "companion app" stavio na off ali zasto i pored toga kad dodjem do necega i zelim to nesto ja dobijem poruku: "You need to finish that mission in companion app... bla, bla." Really?

Trece vezano za gameplay tj. parkour. Kome ali kome je palo na pamet da je konstantno drzanje 2 tastera istovremeno zanimljivo i uzbudljivo? Zasto me igra vuce za rukav? Zasto mi ne dozvoljava da napravim gresku, padnem, pokusam ponovo?
Meni je jasna zelja da sve to bude smooth ali prosto nije! Jer se konstantno u necemu ili zbog necega zaglavim, ukocim, trcim u mestu...

Igra sa velikim potencijalom u rukama pogresnih ljudi po svemu sudeci.

Nisam veliki AC fan i nijednu igru nisam zavrsio do kraja, mada posle 2 dela nisam ni pokusavao vise.
Pocetak ove igre me skoro pa oduvao i sve je krenulo super ali... :S:

Nastavi da igraš, utisak će se popraviti... Priča je mnogo bolja nego što sam očekivao, i ima misija koje stvarno treba doživeti.
Za parkur nisi upravu, rekao bih da je parkurisanje čak fluidnije i preciznije nego u Black Flag.

Parkour je definitivno najbolji do sada (iz licnog iskustva treninga Parkour-a preko 8 godina :D ), i drago mi je da su vratili malo varijacija (a ne kao u poslednjim igrama, drzis 1 taster i on radi sve zivo...). Vrlo je dobrodosla i opcija brzog silaska, to je nesto sto je bas falilo.

To za companion app se slazem, mada ne mora ni da bude lose. Nisam jos probao (cekam 1+1 vec nedeljama ko Godoa :D ), ali moze biti kulj ako nije p2w. Mapa se meni licno dopada, lepo je odradjena. Mozes da pogasis sve sto ti smeta, ima opcija.
Dopada mi se i nivo customizacije, sad zapravo odeca ima i neki efekat i sve je mnogo raznovrsnije.

A te mini misijice sto iskacu svako malo (kill criminals, protect etc.) mozes slobodno i da iskuliras, mada se isplati raditi ih, dobije se lako dobar gear.

Meni je jedino smetalo sto je prilicno komplikovano naterati ga da udje kroz prozor iz prve, ali sam shvatio da se taj problem resi ako se drzi ctrl pri pokusaju.
I slazem se, pocetak je stvarno odlican. Veoma atmosfericno i mocno odradjeno. Nisam ni sam daleko odmakao u prici, ali zasad deluje sasvim ok.

Zadnji assassin creed koji sam probao bio je black flag, i to mi je bio 15 min instaliran. Ukljucio sam igru i drzao shift + w jedno 10 min, onda sam dosao do nekih protivnika gde sam kliktao misem jedno minut dok ih nisam pobio. Nije bilo bitno da li pomeram misa dokle god klikcem. Onda je dosao veliki znak gde treba da idem. Obrisao sam igru jer vredja inteligenciju.

^^ Pa bolje i 2 nego jedan. Imamo vise kontrole, sto moze samo plus da bude. ;)

^ U Black Flag-u se najmanje radi o Parkour-u i mlacenju retardiranih neprijatelja. Igra je manje-vise remake Pirates-a, i kao takav je veoma dobra. Da ima borbu kao Unity, ne bi imao teoretske sanse da boardujes brod na primer...

Nazad
Vrh Dno